QUOTE(dista @ 2009 02 02, 21:48)
truputį nesupratau - kas tai? Jei nuomojamės mašiną dviese, tai reikia už žmones mokėti, ar kaip/ Gal galite plačiau paaiškinti...
Visi vairuotojai turi buti nurodomi nuomos dokumente. Kitaip negalios draudimas, jei ivyks avarija, o vairuos ne tas zmogus, kuris irasytas nuomos dokumente. Tad labai svarbu, kad VISI, kas vairuos masina, butu irasyti dokumente. O tai dazniausiai papildomai kainuoja ir vadinasi "aditional driver". Už keleivius moketi nereikia , gali vezti ka nori, ir kiek nori
QUOTE(Tosk @ 2009 02 02, 19:04)
Truputy ykeliau nuotrauku is Gran Canarios cia http://s82.photobuck.....Gran Canaria/
Tai mano pacios ramiausios atostogos Bet vistik nors ir su ramentais neissedejau viesbutyje
Toliau nuvaziavom y Puerto Mogan. Mat labai isgyre 5dieniais vykstancia ten muge. Vaziavom viesuoju autobusu (pigu ir gana patogu). Miestukas nuostabus ir tikrai y jy gryziu. Bet tik jau ne 5dieny Kai pamaciau ta "muge" norejosi tik keiktis... Afrikieciai prisistate palatkiu nnnn (tikrai pora simtuku butu) ir ikyriai siule visokias biezdeluskes ir daug ala "armani", "prada" ir pan. Migla istroskusiu turistu ysigyti to gerio... Kazkaip nelabai gunde mane maltis toje minioje, norejosi tik pavesio, salto gerimo ir patogaus kreslo. Bet... Kai tokia mase zmoniu, reikejo gerokai pavargti, kol suradom laisva vieta Gryzom velgi autobusu (2suauge ir 1vaikas - 5,80EUR). Taip bevaziuojant mateme ir kitus turistinius miestelius. Man megstanciai liftus (net jei reikia i 2a), dalis miestuku atrode per daug varginantys, ypac su vaiko vezimeliu ir slubei su ramentais Autobusu grafika irgi gavome viesbutyje.
Ir dar aplankeme Palmitos parka.
Tai mano pacios ramiausios atostogos Bet vistik nors ir su ramentais neissedejau viesbutyje
Toliau nuvaziavom y Puerto Mogan. Mat labai isgyre 5dieniais vykstancia ten muge. Vaziavom viesuoju autobusu (pigu ir gana patogu). Miestukas nuostabus ir tikrai y jy gryziu. Bet tik jau ne 5dieny Kai pamaciau ta "muge" norejosi tik keiktis... Afrikieciai prisistate palatkiu nnnn (tikrai pora simtuku butu) ir ikyriai siule visokias biezdeluskes ir daug ala "armani", "prada" ir pan. Migla istroskusiu turistu ysigyti to gerio... Kazkaip nelabai gunde mane maltis toje minioje, norejosi tik pavesio, salto gerimo ir patogaus kreslo. Bet... Kai tokia mase zmoniu, reikejo gerokai pavargti, kol suradom laisva vieta Gryzom velgi autobusu (2suauge ir 1vaikas - 5,80EUR). Taip bevaziuojant mateme ir kitus turistinius miestelius. Man megstanciai liftus (net jei reikia i 2a), dalis miestuku atrode per daug varginantys, ypac su vaiko vezimeliu ir slubei su ramentais Autobusu grafika irgi gavome viesbutyje.
Ir dar aplankeme Palmitos parka.
O mes tuo metu (sausio 19-30) butent ir gyvenome PUERTO MOGANE (Cordial Mogan Valee apartamentuose)... tai va ta penktadieni tai mes kaip tik is Mogano ir isvaziavome i Guaydeches slenius, nes as jau ne pirma karta Gran Kanarijoje ir tikrai tas turgus tai man nelabai, tad ir pabegome . Guaydeche slenis- dievisko grozio, jame iki siol gyvena 60 guanciu (vietiniu kanaru salu gyventoju, kuriuos veliau ir nukariavo ispanai bei užėmė šias salas) ir jiems prijaucianciu ispanu, gyvena jie kalnu olose, kurias visai padoriai isikure... Veliau, kai nuotraukas sutvarkysiu, ikelsiu... Siaip jau fantastiska vieta
Palmitos parkas man labai patiko, ir net labiau nei Loro parkas Tenerifėje (mat mes spėjome per 11 dienu pabuvoti abiejose salose )
O siaip jau Puerto Mogan- tikrai IDEALI ir FANTASTISKA vieta , Cordial Mogan Valle apartamentai- superiniai (atidaryti tik pernai liepa). Pliazas- nuostabus geltonas smeliukas, padarytas geras molas bangoms uzlauzti, tad pliazas idealus ir saugus maziems vaikams ir megstantiems plaukioti suaugusiems. Visame kurorte- tik keturi viesbuciai, visi brangus, tad visomis dienomis (isskyrus klaikuji penktadieni) ten labai mazai turistu, pliazas pustustis, zodziu- tobulas relaksas. Taciau tiems, kas nori daug naktiniu pramogu - nepatiks, nes per ramus, jokio naktinio gyvenimo... Tikrai dar ten noriu grizti
Lietuviu operatoriai i Puerto Mogan neveza, as viska organizavau pati, ir likau labai patenkita... Mes trise (2+1), su visa kelione per Frankfurta, dviem nakvynemis Frankfurte viesbuciuose, maistu, restoranais, ekskursijomis (Tenerifen su Loro parku ir i Garbo show ), savarankiskai aplankytais Kupranugariu safari per Maspalomo kopas (labai rekomenduoju ne del kupranugariu, o del vaizdu, kuriuos jais jodami pamatysite), Palmitos parko bilietais, Submarino ekskursija (suaugusiems neverta, bet vaikams apie 4-10 metu- prvaloma), masinos (WV Golf) nuoma visoms 11 paru, degalais, suvenyrais (jiems skyreme 70 EUR) isleidome per dvi savaites 10000 Lt. Skridome iki Frankfurto su Lufthansa, o nuo Frankfurto su Condor avialinijomis
Valgem arba restoranuose( jie Puerto mogane- nerealus), belt ir namie nemazai, nes prie pat apartamentu didelis supermarketas HyperDino, kur visko pilna. Pusryciams kaip standartas budavo kava balkone su melionu ir parmos kumpiu mums su pusserere (tie 2+1 tai dvi "babytes" apie 35 metus ir vaikinukas 7 metu ), o Ernestas kirsdavo braskes su jogurtu arba kepta kiausini... kai niekur neisvaziuodavom, tai pietums is vietinio zvejo pasinesdavom neralaus skonio doradu, ir ju issikepdavome (zvejas jas isdorodavo prie musus, nuskusdavo, likdavo tik ant keptuves pamest ). vakarienes eidavome arba i restoraneli, arba, jei grizdavome po keliones ir eit kazkur tingedavome, savo didziuliame balkone (jame tilpo su sezlongai , dusas (!) ir didelis stiklinis valgomasis stalas su keturiomis kedemis) valgydavome salotas, vaisius, kepsni isiskepe buvom- lafa zodziu... ir aisku ispaniskasis sampanas CAVA, kuris musu supermarkerte kainavo 1.9 EUR uz buteli... ir, patikekite, labai geros kokybes...
Ir dar... Buvo PUIKIOS PUIKIOS atostogos, labai daug keliavome, labai daug pamateme, labai gerai pailsejome, tempas buvo toks malonus ir nesunkus, kad, kol is lėktuvo Vilniuje neišlipome, negalėjome patikėti, kad viskas taip tobulai ir sklandžiai gali eitis! O kai Vilniuje pamatėme lėtai besileidžiančias snaiges, taip smagu pasidarė! Juk ir musu Lietuvoje taip grazu, balta Grįžome is nuostabios vasaros i nuostabia ziema!!! rasau va dabar, o sypsena- iki ausu veide