Įkraunama...
Įkraunama...

Kanarų salos - Tenerifė, Gran Kanarija

QUOTE(dista @ 2009 02 02, 21:48)
truputį nesupratau - kas tai? Jei nuomojamės mašiną dviese, tai reikia už žmones mokėti, ar kaip/ Gal galite plačiau paaiškinti...  blush2.gif

Visi vairuotojai turi buti nurodomi nuomos dokumente. Kitaip negalios draudimas, jei ivyks avarija, o vairuos ne tas zmogus, kuris irasytas nuomos dokumente. Tad labai svarbu, kad VISI, kas vairuos masina, butu irasyti dokumente. O tai dazniausiai papildomai kainuoja ir vadinasi "aditional driver". Už keleivius moketi nereikia tongue.gif , gali vezti ka nori, ir kiek nori biggrin.gif

QUOTE(Tosk @ 2009 02 02, 19:04)
Truputy ykeliau nuotrauku is Gran Canarios cia http://s82.photobuck.....Gran Canaria/

Tai mano pacios ramiausios atostogos ax.gif Bet vistik nors ir su ramentais neissedejau viesbutyje biggrin.gif

Toliau nuvaziavom y Puerto Mogan. Mat labai isgyre 5dieniais vykstancia ten muge. Vaziavom viesuoju autobusu (pigu ir gana patogu). Miestukas nuostabus ir tikrai y jy gryziu. Bet tik jau ne 5dieny lotuliukas.gif Kai pamaciau ta "muge" norejosi tik keiktis... Afrikieciai prisistate palatkiu nnnn (tikrai pora simtuku butu) ir ikyriai siule visokias biezdeluskes ir daug ala "armani", "prada" ir pan. Migla istroskusiu turistu ysigyti to gerio... Kazkaip nelabai gunde mane maltis toje minioje, norejosi tik pavesio, salto gerimo ir patogaus kreslo. Bet... Kai tokia mase zmoniu, reikejo gerokai pavargti, kol suradom laisva vieta doh.gif Gryzom velgi autobusu (2suauge ir 1vaikas - 5,80EUR). Taip bevaziuojant mateme ir kitus turistinius miestelius. Man megstanciai liftus (net jei reikia i 2a), dalis miestuku atrode per daug varginantys, ypac su vaiko vezimeliu ir slubei su ramentais lotuliukas.gif Autobusu grafika irgi gavome viesbutyje.
Ir dar aplankeme Palmitos parka.

hihihi.gif O mes tuo metu (sausio 19-30) butent ir gyvenome PUERTO MOGANE (Cordial Mogan Valee apartamentuose)... tai va ta penktadieni tai mes kaip tik is Mogano ir isvaziavome i Guaydeches slenius, nes as jau ne pirma karta Gran Kanarijoje ir tikrai tas turgus tai man nelabai, tad ir pabegome thumbup.gif . Guaydeche slenis- dievisko grozio, jame iki siol gyvena 60 guanciu (vietiniu kanaru salu gyventoju, kuriuos veliau ir nukariavo ispanai bei užėmė šias salas) ir jiems prijaucianciu ispanu, gyvena jie kalnu olose, kurias visai padoriai isikure... Veliau, kai nuotraukas sutvarkysiu, ikelsiu... Siaip jau fantastiska vieta wub.gif

Palmitos parkas man labai patiko, ir net labiau nei Loro parkas Tenerifėje (mat mes spėjome per 11 dienu pabuvoti abiejose salose mirksiukas.gif )

O siaip jau Puerto Mogan- tikrai IDEALI ir FANTASTISKA vieta , Cordial Mogan Valle apartamentai- superiniai (atidaryti tik pernai liepa). Pliazas- nuostabus geltonas smeliukas, padarytas geras molas bangoms uzlauzti, tad pliazas idealus ir saugus maziems vaikams ir megstantiems plaukioti suaugusiems. Visame kurorte- tik keturi viesbuciai, visi brangus, tad visomis dienomis (isskyrus klaikuji penktadieni) ten labai mazai turistu, pliazas pustustis, zodziu- tobulas relaksas. Taciau tiems, kas nori daug naktiniu pramogu - nepatiks, nes per ramus, jokio naktinio gyvenimo... Tikrai dar ten noriu grizti wub.gif

Lietuviu operatoriai i Puerto Mogan neveza, as viska organizavau pati, ir likau labai patenkita... Mes trise (2+1), su visa kelione per Frankfurta, dviem nakvynemis Frankfurte viesbuciuose, maistu, restoranais, ekskursijomis (Tenerifen su Loro parku ir i Garbo show ), savarankiskai aplankytais Kupranugariu safari per Maspalomo kopas (labai rekomenduoju ne del kupranugariu, o del vaizdu, kuriuos jais jodami pamatysite), Palmitos parko bilietais, Submarino ekskursija (suaugusiems neverta, bet vaikams apie 4-10 metu- prvaloma), masinos (WV Golf) nuoma visoms 11 paru, degalais, suvenyrais (jiems skyreme 70 EUR) isleidome per dvi savaites 10000 Lt. Skridome iki Frankfurto su Lufthansa, o nuo Frankfurto su Condor avialinijomis wub.gif

Valgem arba restoranuose( jie Puerto mogane- nerealus), belt ir namie nemazai, nes prie pat apartamentu didelis supermarketas HyperDino, kur visko pilna. Pusryciams kaip standartas budavo kava balkone su melionu ir parmos kumpiu mums su pusserere (tie 2+1 tai dvi "babytes" apie 35 metus ir vaikinukas 7 metu hihihi.gif ), o Ernestas kirsdavo braskes su jogurtu arba kepta kiausini... kai niekur neisvaziuodavom, tai pietums is vietinio zvejo pasinesdavom neralaus skonio doradu, ir ju issikepdavome (zvejas jas isdorodavo prie musus, nuskusdavo, likdavo tik ant keptuves pamest wub.gif ). vakarienes eidavome arba i restoraneli, arba, jei grizdavome po keliones ir eit kazkur tingedavome, savo didziuliame balkone (jame tilpo su sezlongai , dusas (!) ir didelis stiklinis valgomasis stalas su keturiomis kedemis) valgydavome salotas, vaisius, kepsni isiskepe buvom- lafa zodziu... ir aisku ispaniskasis sampanas CAVA, kuris musu supermarkerte kainavo 1.9 EUR uz buteli... ir, patikekite, labai geros kokybes...

Ir dar... Buvo PUIKIOS PUIKIOS atostogos, labai daug keliavome, labai daug pamateme, labai gerai pailsejome, tempas buvo toks malonus ir nesunkus, kad, kol is lėktuvo Vilniuje neišlipome, negalėjome patikėti, kad viskas taip tobulai ir sklandžiai gali eitis! O kai Vilniuje pamatėme lėtai besileidžiančias snaiges, taip smagu pasidarė! Juk ir musu Lietuvoje taip grazu, balta wub.gif Grįžome is nuostabios vasaros i nuostabia ziema!!! rasau va dabar, o sypsena- iki ausu veide smile.gif
Atsakyti
Kurmiuke, aciu uz pasakojima 4u.gif Daug naudingos info thumbup.gif Mes irgi dar gryzime y Gran Canaria (del mb aistros zvejybai lotuliukas.gif ). Labai tikiuos, kad kita karta nesusilauzysiu ko nors ir galesim labiau panarsyti sala. O ir maze didesne jau bus 4u.gif O as irgi dairiausi y tuos apartamentus lotuliukas.gif Bet mes nusprendeme, kad pupa turi truputy paaukti. Nes is Meloneras lengviau pasiekti tuos vaikiskus malonumus, nei is Puerto Mogane.

Islaidos buvo nemazos ax.gif Vien maistui per 15d isleidom koky 7000-8000Lt doh.gif Mes truputy pamise del to reikalo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 03 vasario 2009 - 18:25
QUOTE(Tosk @ 2009 02 03, 19:22)
Islaidos buvo nemazos ax.gif Vien maistui per 15d isleidom koky 7000-8000Lt doh.gif Mes truputy pamise del to reikalo lotuliukas.gif

oho blink.gif o ką tokio ypatingo valgėt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 02 03, 19:02)
oho  blink.gif o ką tokio ypatingo valgėt?  blush2.gif

Gran Canarija nera tokia jau pigi. Maisto kainos nenusileidzia norvegiskom 4u.gif Pietus musu seimynai iseidavo apie 60-70EUR. Is idomesniu buvau uzsisakius scampi flombiruoti sampane. Istiesu nuostabus patieklas. Bet vat man patiko ir italisku visokiu makaroniniu patiekalu. Vienas buvo su kriausiu ir suriu ydaru. Na tiesiog valgem nesusiciaupdami. Tai vat dabar sedim ir kuriam kudinimosi programele lotuliukas.gif MB tikrai koky 15-20kg nepamaisytu numesti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2009 02 04, 01:06)
Gran Canarija nera tokia jau pigi. Maisto kainos nenusileidzia norvegiskom 4u.gif Pietus musu seimynai iseidavo apie 60-70EUR. Is idomesniu buvau uzsisakius scampi flombiruoti sampane. Istiesu nuostabus patieklas. Bet vat man patiko ir italisku visokiu makaroniniu patiekalu. Vienas buvo su kriausiu ir suriu ydaru. Na tiesiog valgem nesusiciaupdami. Tai vat dabar sedim ir kuriam kudinimosi programele lotuliukas.gif MB tikrai koky 15-20kg nepamaisytu numesti tongue.gif

kažką įtariu būsiu praleidusi - viešbuty nebuvo maitinimo?
Kalbant apie Norvegiją, tai mes ten 2 savaites atostogavom, bet maistui tiek neišleidom... ax.gif
Atsakyti
[quote=Tosk,2009 02 04, 02:06]
[/quote/]

Na, isleidote maistui tai tikrai nemazai... blink.gif Na, as irgi megeja gero maisto, bet kazkaip gal kad keliavome, tai buvo labai laiko gaila restorane sedeti daznai... o siaip Puero Mogane vieni brangiausiu restoranu, tai vakarienei viename geriausiu ju restoranu Cofradia del Pescatores su austremis, sviezios zuvies asorti, vaikisku zuvies patiekalu, krevetemis cesnakiniame svieste, CAVA, svieziomis apelsinu sultimis isleidome berods 80 EUR... O siaip dienos metu zuvu asorti ar paelja kainuoja (porcija dviems, taip rasoma meniu) apie 25 EUR... Viskas labai sviezia ir skanu... Siaip vakarinis meniu apie 15-18 EUR uz porcija sviezios zuvies arba mesos... Na, bet mes kai gyvenome apartamentuose, tai tikrai maloniai leisdavom laika (ypac po kelioniu) ir musu fainuoliame balkone... ir tikrai neplusejome virtuveje... ten tokie sviezi ir skanus produktai, viskas labai greitai ir lengvai gaminasi, ir labai smagu buvo ir ta zuvi pasikept (kaip sakiau, parsinesem paruosta, isdarineta), ir spageti isivirti ir balkone smagiai pavakarieniauti.. Nes mano sunui tai vargas restoranai- jis zmogus pavalgo, ir jau nori eiti, ir tada tas sedejimas "prie vyno taures" tampa vargu ir man ir jam tongue.gif

Maistas supermarketuose kainuoja tiek pat, kiek Lietuvoje, sviezios zuvies (dorados) kilogramas apie 28 Lt... Maistas kalnu kavinese- pigus, mes guaydeches slenyje, vietineje kavineje uz 'tapas' pietus sumokejome po 6 EUR uz zmogu, su puse butelio vyno zmogui, mineraliniu vandeniu ir gaiviaisiais gerimais...
Papildyta:
[quote=marlena24,2009 02 03, 20:16]Jega thumbup.gif turim kelione pagaliau bigsmile.gif Laukem, laukem ir islaukem, Novature buvo 2 vietos lektuve atsiradusios, tai mes operatyviai sureagavom ir turim thumbup.gif Skrendam vasario 8 savaites i Catalonia Oro negro, zmogui 1649 lt., bet sake dar nuolaidele biski pritaikys blush2.gif tai uz tokia kaina kazko stebuklingo nesitikiu, kiek skaiciau viesbutis visai neblogas smile.gif
[/quote]

Tai cia dviem savaitem, ar vienai?

Ai, dar apie maisto kainas... Kai lankėmės Loro parke, kompleksiniai pietūs Grill restorane (pažymėtas IV numeriu jų žemėlapyje) mums kainavo 12.5 EUR. Meniu- sriuba, salotos, pusė viščiuko, kepto grilyje ir desertas, vynas ir kava įskaičiuoti. kaip iš gido supratau, čia buvo kaina su grupe, šiaip tas meniu kainuoja 15 EUR... Bet vistiek pigu.
Atsakyti
O galima pvz i Loro parka ar i Teide vykti patiems, be jokiu gidu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2009 02 04, 13:44)

Tai aisku, kad taip! Mes mat vykom is Gran Kanarijos, ir su grupe buvo tiek keltu, tiek iejimo bilietai, tiek pervaziavimas pigiau, nei patiems, tai tik del to ir emem su gidu. Bet jei gyveni Tenerifeje, ir dar isinuomoji masiniuka, tai simtas metu iki to gido, kam jis reikalingas???? O jei be masinos, tai tada visuomeniniu iki Puerto de la Cruz. Mat Loro parkas- Tenerifes siaureje, o kurortai- pietuose, tai gabaliukas kelio susidaro, apie 70 km 4u.gif

I Teide, tai jau masiniuko reikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 04 vasario 2009 - 11:55
QUOTE(Avietytė @ 2009 02 04, 12:44)

Žinoma kad galima bigsmile.gif Aš tai nelabai ir įsivaizduoju kaip su gidu vaikščiot po loro parką. Kažkuri minėjo, kad Loro parkui buvo skirta vos 2 val. Nežinau ką ten spėtum pamatyt per 2 val. Bėgom prabėgt tik. schmoll.gif Mes Loro parkui skyrėm gerą gerą pusdienį. thumbup.gif Nereikėjo niekur skubėt, lėkt, o ir vaikai buvo patenkinti. O į Teidę išvažiavę ryte grįžom tik į vakarą. Yra pakeliui įrengta nemažai aikštelių su suoliukais ir staliukais, kur galima užkąsti. Smagu prisiminti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 02 04, 07:23)
kažką įtariu būsiu praleidusi - viešbuty nebuvo maitinimo?
Kalbant apie Norvegiją, tai mes ten 2 savaites atostogavom, bet maistui tiek neišleidom...  ax.gif

Mes niekada neimam maisto viesbutyje 4u.gif
O Norvegijoje mes gyvenam ir maitinames ne kaip turistai. Nors per viena laida, ekonomistai akcentuodavo, kiek tokia seima kaip musu, turetu isleisti pinigu maistui. Tai mes virsijam ta suma daugiau nei dvigubai doh.gif Beto mb legvai gali palyginti kainas supermarketuose, nes jis pats dirba. Jo isvada - musu perkamu produktu didzioji dalis truputy brangiau nei namuose...

Dabar primeciau kaip pavyzdy musu pietus: uzkandziam 2 duonos uzkeptos su suriu - 6,5EUR, alaus 2 bokalai - 6EUR, svieziu sulciu 2 stiklines 7EUR, mb kepsnys su pipiriniu padazu apie 20EUR, mano pasta 15EUR, desertai abiems mums 16EUR, mazei ledai 4,5EUR. Viso 74,5EUR +arbatpinigiai.
Atsakyti
Uzduosiu klausima, kuris turbut buvo uzduotas kokiu 100 kart, bet tikiuosi neuzmetysit akmenimis nescios moter lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ziauriiai tingiu skaityt kokias 2 temas po 50 puslapiu... doh.gif
Ka BUTINA aplankyt Tenerifeje?Siaip, nesu megeja as tu visokiu ekskursiju ir niekada po jas nelakstau kaip isdurnejus, esu pasyvaus polisio megeja, galiu nuvaziavus i nauja vieta pragulet pliaze 7 dienas ir sazine manes neuzgraus lotuliukas.gif blush2.gif bet visgi, noretusi pamatyti pagrindines izimybes salos bigsmile.gif Tad, gal patarsit kas verta demesio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlena24: 05 vasario 2009 - 12:01
QUOTE(marlena24 @ 2009 02 05, 11:59)
Uzduosiu klausima, kuris turbut buvo uzduotas kokiu 100 kart, bet tikiuosi neuzmetysit akmenimis nescios moter lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ziauriiai tingiu skaityt kokias 2 temas po 50 puslapiu... doh.gif
Ka BUTINA aplankyt Tenerifeje?Siaip, nesu megeja as tu visokiu ekskursiju ir niekada po jas nelakstau kaip isdurnejus, esu pasyvaus polisio megeja, galiu nuvaziavus i nauja vieta pragulet pliaze 7 dienas ir sazine manes neuzgraus lotuliukas.gif  blush2.gif bet visgi, noretusi pamatyti pagrindines izimybes salos bigsmile.gif Tad, gal patarsit kas verta demesio?

Manau būtina nuvažiuoti į Playa de las Teresitas baltąjį paplūdimį wub.gif Teidė, Masca. Man asmeniškai labai patiko Puerto de la Cruzas, Garachikas. Būtinai sugrįšiu į šiuos išvardintus smile.gif
Atsakyti