QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 06, 23:43)
Sveikos.
Ir man nustate AFS
Liepe gerti aspirina. Bet norejau jusu paklausti, gal ka daugiau zinote apie aspirino poveiki vaisiui, nes gine sake, kad reikes gerti ir nestumo metu. Nes cia mama mane dabar
uzparino , kad tipo labai pavojinga, gims nesveikas vaikas. Man ir taip sunku suzinojus tokia diagnoze, o cia ji mane dar nervina
Nezinau ko ieskau, ar paguodos, ar palaikymo, bet zinau, kad as tokia ne viena
nesiparink, aspirino negalima didelėm dozėm ir jei nėra indikacijų, nuo skausmo pvz vartotini kiti vaistukai, o jei skiria gydytojas ir kaip jau mes visos žinom tai dėl AFS visada skiria, tai tikrai nėra pavojinga.
kiek suprantu, yra pavojingesnis jis, kai maitini krūtimi, bet čia dar nesidomėjau daugiau, reikės kada pasiskaityt, kai jau bus aktualu....
dar svarbu, kai vartoji aspiriną, reikia vengti alkoholio, nes alkoholis irgi skystina kraują, ir išgėrus daugiau, gali prasidėti vidinių organų kraujavimas.
va čia yra komentaras iš oficialaus aspirino puslapio, jei skaitai angliškai:
http://www.aspirin.c...q_en.html#ank16
Can I take acetylsalicylic acid if I am pregnant?
Pregnant women often take acetylsalicylic acid, for example to relieve headache. This sometimes happens before the pregnancy has even been detected. There is no cause for concern in either of these cases. Clinical studies have shown that when used correctly (i.e. on occasion and at the standard, prescription-free dose), acetylsalicylic acid is safe for both mother and child.
However, in the last trimester of pregnancy, acetylsalicylic acid should not be taken by pregnant women due to the risk of a contraction-inhibiting effect. If use of an analgesic is indicated at this point in pregnancy, consult your doctor and take an alternative analgesic substance such as paracetamol. However, if acetylsalicylic acid is prescribed by your doctor to prevent pregnancy-induced high blood pressure (preeclampsia), it may be taken at any time during pregnancy.