Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(wow.as @ 2008 12 07, 20:43)
As dariausi Klaipedoje, AFS kainavo 79 lt.

Na man su ta Klp visai neaišku,man atrodo aš tau pati rašiau,kad Klp jau daro dėl AFS tyr,nes man S sakė,o ,kai šią sav pakartotinai nuėjau pas hematologą,tai jis pasakė,kad ne visus tyr dėl AFS daro,tipo dėl antikardiolipidinių tai tikrai siunčia atrodo į Santariškes g.gif O kur pridavei tyr ,jūrininkuose ar kur kitur g.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 12 07, 13:46)
Na aspiriną gerk tik po valgio, tai neturėtų skrandukui pakenkti  ax.gif O mmm po abrazijos tai kiekvienai skirtingai ateina,bet manau savaitės bėgyje turėtų ateiti,o tada tikriausiai ir planuoti leido  blush2.gif Beje o pas ką tu buvai dėl AFS ir kokie rodikliai buvo teigiami ir  ar tik aspiriną reikės gerti  4u.gif

Kaip nekeista man leido nebesisaugoti praejus tik dviems savaitems po abrazijos. Sake, kad tikimybe, kad pastosiu per artimiausius du ciklus yra minimali, bet aisku visko buna ax.gif Nes gimda labai gerai issivalius, sake kaip nauja tongue.gif As lankausi Vaisingumo klinikoje pas A.Meskauskiene. Man ji tik paskambino telefonu ir pasake, kad yra nedidelis nukrypimas ir yra tas AFS. Kokie rodikliai buvo nukrype net neklausiau, o jeigu ir buciau paklausus vistiek nieko nesuprasciau blush2.gif Tiesiog liepe gerti aspirina, nesisaugoti ir ateiti vasari pakartoti tyrimu. Tai klausau nurodymu ir lauksiu kas bus toliau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 07, 20:54)
Kaip nekeista man leido nebesisaugoti praejus tik dviems savaitems po abrazijos. Sake, kad tikimybe, kad pastosiu per artimiausius du ciklus yra minimali, bet aisku visko buna  ax.gif Nes gimda labai gerai issivalius, sake kaip nauja  tongue.gif As lankausi Vaisingumo klinikoje pas A.Meskauskiene. Man ji tik paskambino telefonu ir pasake, kad yra nedidelis nukrypimas ir yra tas AFS. Kokie rodikliai buvo nukrype net neklausiau, o jeigu ir buciau paklausus vistiek nieko nesuprasciau  blush2.gif Tiesiog liepe gerti aspirina, nesisaugoti ir ateiti vasari pakartoti tyrimu. Tai klausau nurodymu ir lauksiu kas bus toliau  tongue.gif

Na reiškia atradai gerą ginę,o tai čia mergaitės vargsta,kol suranda,kad kas nors normaliai paskirtų vaistukus.O dėl nesisaugojimo po abrazijos,tai visur ir aiškina ,kad tipo su AFS reikia neleisti organizmui sustiprėti ir jei tik pati tam pasiruošusi,tuoj po mmm ir planuoti vaikutį 4u.gif Na o kai kada nuvyksi pas savo gyd,tai pasiteirauk kas ten pas tave truputį teigiami,tiesiog įdomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 12 07, 20:07)
Na reiškia atradai gerą ginę,o tai čia mergaitės vargsta,kol suranda,kad kas nors normaliai paskirtų  vaistukus.O dėl nesisaugojimo po abrazijos,tai visur ir aiškina ,kad tipo su AFS reikia neleisti organizmui sustiprėti ir jei tik pati tam pasiruošusi,tuoj  po mmm ir planuoti vaikutį  4u.gif Na o  kai kada nuvyksi pas savo gyd,tai pasiteirauk kas ten pas tave truputį teigiami,tiesiog įdomu  blush2.gif

Taip taip, butinai pasiteirausiu. Net galvoju, jeigu kada pro sali vaziuosiu, uzeisiu ir paprasysiu seseles, kad atsviestu ax.gif Ir man labai idomu kaip ten kas.
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 07, 21:10)
Taip taip, butinai pasiteirausiu. Net galvoju, jeigu kada pro sali vaziuosiu, uzeisiu ir paprasysiu seseles, kad atsviestu  ax.gif Ir man labai idomu kaip ten kas.

Na dabar kantriai belieka sulaukti mmm ir tiesiog laisvai pasiduoti gyvenimo tėkmei bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 12 07, 20:54)
Na man su ta Klp visai neaišku,man atrodo aš tau pati rašiau,kad Klp jau daro dėl AFS tyr,nes man S sakė,o ,kai šią sav pakartotinai nuėjau pas hematologą,tai jis pasakė,kad  ne visus tyr dėl AFS daro,tipo dėl antikardiolipidinių tai tikrai siunčia atrodo į Santariškes  g.gif O kur pridavei tyr ,jūrininkuose ar kur kitur  g.gif

As pridaviau Sorpo tyrimu centre. Klausiau, ar patys daro, sake siuncia i Vilniu.
Atsakyti
QUOTE(wow.as @ 2008 12 07, 21:38)
As pridaviau Sorpo tyrimu centre. Klausiau, ar patys daro, sake siuncia i Vilniu.

Na tada tikriausiai jie žino,kokius tyr reikia daryti,belieka tik laukti atsakymų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wow.as @ 2008 12 07, 21:38)

O kada tavo tyrimu atsakymai?
maniskiai turetu but savaites pabaigoj-baisiai nekantrauju.Ir galvoju ar cia iskarto daryt sekanti IUI ar dar palaukt menesiuka?
Atsakyti
o del to AFS jeigu giminej yra koju venu trombozes paveldimos gali but tai sis sindromas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 07, 19:54)
Kaip nekeista man leido nebesisaugoti praejus tik dviems savaitems po abrazijos. Sake, kad tikimybe, kad pastosiu per artimiausius du ciklus yra minimali, bet aisku visko buna  ax.gif Nes gimda labai gerai issivalius, sake kaip nauja  tongue.gif As lankausi Vaisingumo klinikoje pas A.Meskauskiene. Man ji tik paskambino telefonu ir pasake, kad yra nedidelis nukrypimas ir yra tas AFS. Kokie rodikliai buvo nukrype net neklausiau, o jeigu ir buciau paklausus vistiek nieko nesuprasciau  blush2.gif Tiesiog liepe gerti aspirina, nesisaugoti ir ateiti vasari pakartoti tyrimu. Tai klausau nurodymu ir lauksiu kas bus toliau  tongue.gif

Na tikrai tau pasisekė, kad papuolei pas tokią gydytoją thumbup.gif o aš ir kitos merginos varstom gydytojų duris, kad kuris ką nors rimčiau paaiškintų dėl to verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(escape @ 2008 12 07, 22:12)
o del to AFS jeigu giminej yra koju venu trombozes paveldimos gali but tai sis sindromas g.gif

Labutis, na kiek teko skaityti tai esant šiam sindromui gali pasireikšti kojų venų trombozė. O jei šeimoje buvo trombozės atvejų tai manau vertėtų ir tau išsitirti, o gal dėl to ir nutrūksta nėštumas. Nors mano gydytojas sakė, kad 90 proc. nesivystančių neštumų priežastis yra genetika blink.gif bet man kažkaip atrodo per daug ant tos blogos genetikos suverčiama blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 06, 23:43)
Sveikos.

Ir man nustate AFS  unsure.gif Liepe gerti aspirina. Bet norejau jusu paklausti, gal ka daugiau zinote apie aspirino poveiki vaisiui, nes gine sake, kad reikes gerti ir nestumo metu. Nes cia mama mane dabar uzparino  , kad tipo labai pavojinga, gims nesveikas vaikas. Man ir taip sunku suzinojus tokia diagnoze, o cia ji mane dar nervina  verysad.gif Nezinau ko ieskau, ar paguodos, ar palaikymo, bet zinau, kad as tokia ne viena  unsure.gif

nesiparink, aspirino negalima didelėm dozėm ir jei nėra indikacijų, nuo skausmo pvz vartotini kiti vaistukai, o jei skiria gydytojas ir kaip jau mes visos žinom tai dėl AFS visada skiria, tai tikrai nėra pavojinga.

kiek suprantu, yra pavojingesnis jis, kai maitini krūtimi, bet čia dar nesidomėjau daugiau, reikės kada pasiskaityt, kai jau bus aktualu....
dar svarbu, kai vartoji aspiriną, reikia vengti alkoholio, nes alkoholis irgi skystina kraują, ir išgėrus daugiau, gali prasidėti vidinių organų kraujavimas.

va čia yra komentaras iš oficialaus aspirino puslapio, jei skaitai angliškai:

http://www.aspirin.c...q_en.html#ank16
Can I take acetylsalicylic acid if I am pregnant?
Pregnant women often take acetylsalicylic acid, for example to relieve headache. This sometimes happens before the pregnancy has even been detected. There is no cause for concern in either of these cases. Clinical studies have shown that when used correctly (i.e. on occasion and at the standard, prescription-free dose), acetylsalicylic acid is safe for both mother and child.
However, in the last trimester of pregnancy, acetylsalicylic acid should not be taken by pregnant women due to the risk of a contraction-inhibiting effect. If use of an analgesic is indicated at this point in pregnancy, consult your doctor and take an alternative analgesic substance such as paracetamol. However, if acetylsalicylic acid is prescribed by your doctor to prevent pregnancy-induced high blood pressure (preeclampsia), it may be taken at any time during pregnancy.
Atsakyti