Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Delena @ 2008 12 06, 17:54)

ir dar, jei AFS daro: LA, AKA ir anti beta2. tai viskas pas mane padaryta, tai ko jam dar truko, tikrai pasake APTT reikia. nu nezinau tada  g.gif

Jei ketini pas ji lankytis, tai kita karta buk drasesne ir paklausk, kodel tada tuos visus tyrimus daro, jei jie ne visi reikalingi. As, po jo vizito, pasiskambinau i Santariskes ir dar karta pasitikslinau ar tikrai anti beta2 reikalingas del AFS (nes jis man aktualus), man pasake, kad taip, tik ka rodo nepakomentavo, sake reikia gydytojo klausti. APTT daro poliklinikoj, tai gali pasidaryti. As turejau ta tyrima, bet, kad jis reikalingas, tai as irgi nustebau. Zinok, cia kiek gydytoju, tiek nuomoniu, taip, kad nesistebek, jei is kito isgirsi kitokia nuomone.
Atsakyti
Sveikos.

Ir man nustate AFS unsure.gif Liepe gerti aspirina. Bet norejau jusu paklausti, gal ka daugiau zinote apie aspirino poveiki vaisiui, nes gine sake, kad reikes gerti ir nestumo metu. Nes cia mama mane dabar uzparino , kad tipo labai pavojinga, gims nesveikas vaikas. Man ir taip sunku suzinojus tokia diagnoze, o cia ji mane dar nervina verysad.gif Nezinau ko ieskau, ar paguodos, ar palaikymo, bet zinau, kad as tokia ne viena unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 06, 23:43)
Sveikos.

Ir man nustate AFS  unsure.gif Liepe gerti aspirina. Bet norejau jusu paklausti, gal ka daugiau zinote apie aspirino poveiki vaisiui, nes gine sake, kad reikes gerti ir nestumo metu. Nes cia mama mane dabar uzparino  , kad tipo labai pavojinga, gims nesveikas vaikas. Man ir taip sunku suzinojus tokia diagnoze, o cia ji mane dar nervina  verysad.gif Nezinau ko ieskau, ar paguodos, ar palaikymo, bet zinau, kad as tokia ne viena  unsure.gif

Zinok, as is pradziu irgi labai nustebau, kad skiria aspirina nestumo metu, nes girdejau, kad negalima. Bet, kad cia dauguma geria ir ne viena jau pagimde, o be to gydytojai skiria, tai pasirodo galima. Sako, kad skiriamos nedideles dozes....tai matyt nieko. Pasirodo, kitos ir profilaktiskai geria, kad persileidimai nesikartotu. Jei tau gine skyre, tai buk rami.
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2008 12 06, 17:37)
apie APTT man butent R ir pasake. va mano tyrimai tokie.

LA1(s) 29.4 norma 31.0-42.0
APC-R (s) 114.6 >120

Antikunai pries beta 2 glikoproteina 1 (IgGAM) 0.145 norma <0.361 neigiama
Antikunai pries kardiolipina  (AKA)(IgGam) 0.399 norma < 0.647 neigiama

g.gif g.gif įdomu, pasiskaičiau, apie APTT va čia:
http://mdc.medcentra.../kresejimas.php

bet vis tiek nesuprantu kuo tai susiję su tavo atveju, bet jei R sakė, tai tada turėtų ir paaiškinti, gal kai tavo tik APCRas teigiamas, jis kažką ir duoda... g.gif

APCRas pas tave per žemas, nors ir arti normos, tai kaip polinkis yra tirštėjimui. bet AFS kaip ir nėra, nes neigiami AKA ir antibeta. Lupus tyr šiuo atveju kaip suprantu nebeturi reikšmės, nors jie pas tave ir nepadidėję. aš tavo vietoj pasikartočiau APCRa po 3 sav ar kiek daugiau.

beje, čia va radau pagaliau tom, kurių tik APCRas teigiamas ir kiti geri tyrimai, tai lietuv gyd vadina įgimta trombofilija:
http://www.sveikaszm...r...&atsid=5218

nors šiaip jei tiksliau dėl įgimtumo, tai tik didžiausia tikimybė, kad tai įgimta, nes labiausiai yra su sumažėjusiu APCRu paplitęs Leideno sindromas, kuris yra įgimtas, bet be patikslinančių tyrimų to patvirtinti negali. bet esmė ta pati - trombofilija.
Atsakyti
[quote=FedeSperanza,2008 12 07, 04:00]
g.gif g.gif įdomu, pasiskaičiau, apie APTT va čia:
http://mdc.medcentra.../kresejimas.php
blink.gif
Mergyt o tau neatrodo,kad tokiu laiku nestuke.gif reikia miegoti nono.gif
Papildyta:
[quote=Dovidenija,2008 12 06, 23:43]Sveikos.

Ir man nustate AFS  unsure.gif Liepe gerti aspirina. Bet norejau jusu paklausti, gal ka daugiau zinote apie aspirino poveiki vaisiui, nes gine sake, kad reikes gerti ir nestumo metu. Nes cia mama mane dabar uzparino  , kad tipo labai pavojinga, gims nesveikas vaikas. Man ir taip sunku suzinojus tokia diagnoze, o cia ji mane dar nervina  verysad.gif Nezinau ko ieskau, ar paguodos, ar palaikymo, bet zinau, kad as tokia ne viena  unsure.gif
[/quote]
Sveikute 4u.gif Na nieko nepadarysi,jei jau yra tas AFS tai tikrai be aspirino neapsieisi,kaip minėjo mergaitės jau nemažai yra pagimdžiusių sveikus nuostabius vaikučius,o be šių vaistukų ne viena turėjo praradimų verysad.gif Žinai,jei mano mama kištųsi į mano norą sulaukti vaikučių,tai aš ją taip pat nusivesčiau pas gyd ,kuris skiria šiuos vaistus ir,gal jai paaiškintų,kad tai tik vienintelė galimybė turėti vaikų, na tiesiog nesuprantu tokių mamų,gal jai patinka geriau matyti savo dukrą nelaimingą g.gif Nepyk,bet mane nervuoja tokie dalykai,galų gale,pasakyk,kad nenaudosi jokio aspirino,o daryk,kaip tau reikia.Beje tai nebe tas tarybinių laikų aspirinas,kuris mušdavo tik temperatūrą,yra su apsauga skrandukui,yra su magniu ir nėra toks kenksmingas , 4u.gif Tai juk tavo gyvenimas,tavo šeima ir jokia mama,kad ir kokia ji gera bebūtų, neturi teisės kištis į jį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 07 gruodžio 2008 - 12:31
QUOTE(sauda @ 2008 12 07, 12:28)
Sveikute  4u.gif Na nieko nepadarysi,jei jau yra tas AFS tai tikrai be aspirino neapsieisi,kaip minėjo mergaitės jau nemažai yra pagimdžiusių sveikus nuostabius vaikučius,o be šių vaistukų ne viena turėjo praradimų  verysad.gif Žinai,jei mano mama kištųsi į mano norą sulaukti vaikučių,tai aš ją taip pat nusivesčiau pas gyd ,kuris skiria šiuos vaistus ir,gal jai paaiškintų,kad tai tik vienintelė galimybė turėti vaikų, na tiesiog nesuprantu tokių mamų,gal jai patinka geriau matyti savo dukrą nelaimingą  g.gif Nepyk,bet mane nervuoja tokie dalykai,galų gale,pasakyk,kad nenaudosi jokio aspirino,o daryk,kaip tau reikia.Beje tai nebe tas tarybinių laikų aspirinas,kuris mušdavo tik temperatūrą,yra su apsauga skrandukui,yra su magniu ir nėra toks kenksmingas , 4u.gif Tai juk tavo gyvenimas,tavo šeima ir jokia mama,kad ir kokia ji gera bebūtų, neturi teisės kištis į jį  4u.gif

As jai sakiau, jeigu nori, skambink gydytojai ir pasisnekek ax.gif Ar patinka jai ar baisu, bet as vistiek gersiu ta aspirina. Tik man baisu kaip mano skrandis atlaikys, nes labai jautrus. Nu bet kaip nors iskentesiu blush2.gif
O as dar norejau paklausti, kam is jusu dare abrazija, po kiek laiko sulauket mmm. Nes pas mane 30 dienu jau praejo, idomu kada cia jos prasides g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 07, 14:18)
As jai sakiau, jeigu nori, skambink gydytojai ir pasisnekek  ax.gif  Ar patinka jai ar baisu, bet as vistiek gersiu ta aspirina. Tik man baisu kaip mano skrandis atlaikys, nes labai jautrus. Nu bet kaip nors iskentesiu  blush2.gif
O as dar norejau paklausti, kam is jusu dare abrazija, po kiek laiko sulauket mmm. Nes pas mane 30 dienu jau praejo, idomu kada cia jos prasides  g.gif

Na aspiriną gerk tik po valgio, tai neturėtų skrandukui pakenkti ax.gif O mmm po abrazijos tai kiekvienai skirtingai ateina,bet manau savaitės bėgyje turėtų ateiti,o tada tikriausiai ir planuoti leido blush2.gif Beje o pas ką tu buvai dėl AFS ir kokie rodikliai buvo teigiami ir ar tik aspiriną reikės gerti 4u.gif
Atsakyti
APC-R (s) 114.6 norma >120
APCRas teigiamas ir kiti geri tyrimai, tai lietuv gyd vadina įgimta trombofilija

merginos, o tai mano tyrimas skaitosi teigiamas???? merginos, nieko as nesuprantu. tai man reikia to sperino? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delena: 07 gruodžio 2008 - 14:48
QUOTE(pupa@ @ 2008 12 06, 12:11)
4u.gif  4u.gif nera uz ka, kaip laikaisi?

Mėgaujamės gyvenimu ir geriam aspiriną drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Delena @ 2008 12 07, 15:46)
APC-R (s) 114.6      norma >120
APCRas teigiamas ir kiti geri tyrimai, tai lietuv gyd vadina įgimta trombofilija

merginos, o tai mano tyrimas skaitosi teigiamas???? merginos, nieko as nesuprantu. tai man reikia to sperino? g.gif

Na tiesiog nežinau,iš čia esančių mergaičių kai kuriom jis teigiamas,taip pat skaičiukai mažesni už normą,bet gyd tai neskaito,kad yra AFS,nes tik vienas rodiklis teigiamas,bet kiek žinau visos geria aspiriną ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dabar iskilo man toks klausimas g.gif
As pridaviau krauja del AFS. Ten tiesiog ir buvo nurodytas tyrimas del AFS. Tai reiksia, kad man istirs visus reiskinius, susijusius su AFS? g.gif Kiek daliu sudaro AFS? kazkiap pasimeciau visai...
Atsakyti
QUOTE(wow.as @ 2008 12 07, 19:38)
Sveikos  4u.gif
Dabar iskilo man toks klausimas  g.gif
As pridaviau krauja del AFS. Ten tiesiog ir buvo nurodytas tyrimas del AFS. Tai reiksia, kad man istirs visus reiskinius, susijusius su AFS?  g.gif Kiek daliu sudaro AFS? kazkiap pasimeciau visai...

O kur pridavei kraujuką Vilniuje ar Kaune ir kiek sumokėjai g.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 12 07, 20:05)
O kur pridavei kraujuką Vilniuje ar Kaune ir kiek sumokėjai  g.gif

As dariausi Klaipedoje, AFS kainavo 79 lt.
Atsakyti