Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 12 05, 11:32)
sveikos 4u.gif Na, mergaites visai prapuolusios.
Lyg Delena minejo, kad eina pas R. siandien. Laukiam ziniu, kaip sekesi.

Labukas, aha kažkaip tylu, įdomu kaip sekėsi jai.
O man biškį neramu, sakau gal jau nusigydžiau su tais aspirinais, arba matyt čia kita bėda. Nuo pirmadinio skauda krūtinę, kaip kas nors būtų užgulęs ar spaustų. Ryte atsikėlus iš karto nebūna, o po tam tikro laiko taip, ir nesvarbu ar judi ar sėdi. Va darbe sėdžiu ir sunkumas ant krūtinės, nesuprantu aks čia darosi g.gif antradienį eisiu pas šeimos gydytoją, nešu atskymus hematologės ir reumatologės, tai reiks pasiskūsti, gal kardiogramą kokią padarys g.gif
Dar paprašysiu, kad padarytų kraujo krešumo tyrimus, nes man labai įdomu kas ten su juo darosi. Jau mėnesį geriu, o vat vakar nulupau šašiuką ant kojos tai kiek pamenu prieš kokius metus tai srovelė nubėgdavo, vakar tai toks burbuliukas tamsaus kraujo išsiskyrė ir sukrešėjo greitai, atrodo kad nepadeda man tas Thrombo ASS verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 12 05, 12:51)
Labukas, aha kažkaip  tylu, įdomu kaip sekėsi jai.
O man biškį neramu, sakau gal jau nusigydžiau su tais aspirinais, arba matyt čia kita bėda. Nuo pirmadinio skauda krūtinę, kaip kas nors būtų užgulęs ar spaustų. Ryte atsikėlus iš karto nebūna, o po tam tikro laiko taip, ir nesvarbu ar judi ar sėdi. Va darbe sėdžiu ir sunkumas ant krūtinės, nesuprantu aks čia darosi  g.gif  antradienį eisiu pas šeimos gydytoją, nešu atskymus hematologės ir reumatologės, tai reiks pasiskūsti, gal kardiogramą kokią padarys  g.gif
Dar paprašysiu, kad padarytų kraujo krešumo tyrimus, nes man labai įdomu kas ten su juo darosi. Jau mėnesį geriu, o vat vakar nulupau šašiuką ant kojos tai kiek pamenu prieš kokius metus tai srovelė nubėgdavo, vakar tai toks burbuliukas tamsaus kraujo išsiskyrė ir sukrešėjo greitai, atrodo kad nepadeda man tas Thrombo ASS  verysad.gif

sveikos merginos 4u.gif
taip, as siandien einu pas gydytoja R. Taip neramu man. verysad.gif idomu ka jis man pasakys... g.gif reikia su juo kalbeti ir apie IUI, nes kitaip nieko neisena. g.gif kai grisiu, butinai parasysiu jums, kaip ten buvo ir ka sake. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2008 12 05, 12:16)
sveikos merginos  4u.gif
taip, as siandien einu pas gydytoja R. Taip neramu man.  verysad.gif idomu ka jis man pasakys... g.gif  reikia su juo kalbeti ir apie IUI, nes kitaip nieko neisena.  g.gif  kai grisiu, butinai parasysiu jums, kaip ten buvo ir ka sake.  mirksiukas.gif

Aišku, tada lauksim iš tavęs žinių, o čia 4u.gif kad būtų ramiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 12 05, 14:19)
Aišku, tada lauksim iš tavęs žinių, o čia  4u.gif  kad būtų ramiau  lotuliukas.gif

Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 12 05, 12:51)
O man biškį neramu, sakau gal jau nusigydžiau su tais aspirinais, arba matyt čia kita bėda. Nuo pirmadinio skauda krūtinę, kaip kas nors būtų užgulęs ar spaustų. Ryte atsikėlus iš karto nebūna, o po tam tikro laiko taip, ir nesvarbu ar judi ar sėdi. Va darbe sėdžiu ir sunkumas ant krūtinės, nesuprantu aks čia darosi  g.gif  antradienį eisiu pas šeimos gydytoją, nešu atskymus hematologės ir reumatologės, tai reiks pasiskūsti, gal kardiogramą kokią padarys  g.gif
Dar paprašysiu, kad padarytų kraujo krešumo tyrimus, nes man labai įdomu kas ten su juo darosi. Jau mėnesį geriu, o vat vakar nulupau šašiuką ant kojos tai kiek pamenu prieš kokius metus tai srovelė nubėgdavo, vakar tai toks burbuliukas tamsaus kraujo išsiskyrė ir sukrešėjo greitai, atrodo kad nepadeda man tas Thrombo ASS  verysad.gif

Na, tikrai idomu del tos krutines g.gif Atrodo, gi aspirinas neturetu tai sukelti. Bet paklausk gydytojos. Zinok, man vienu metu ir kazkas pasivaideno, kad lyg ant krutines sunku. Bet buvo ir praejo......nezinau ar tai susije. As aspirina geriu dar nepilna menesi (ir tai pora kartu buvau neisgerusi, t.y. ne visai kiekviena diena gavosi), tai kazkokiu pasaliniu veiksniu daugiau nepajutau. O del kraujo kresumo, tai tas kraujas gal ir neturi buti labai skystas nuo aspirino. Be to, jis kinta. As, po kiek laiko zadu irgi pasidaryti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
as siandien nuleidau kraujuka del AFS tyrimo, citomegalio ir tosoplazmozes. Atsakymai bus uz savaites ar truputi daugiau, labai noresiu jusu konsultacijos, kai jau turesiu rezultatus smile.gif Tikiuosi, kad sie tyrimai atsakys daug i klausima del 2 persileidimu.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Tai va as vakar,kaip ir sakiau, buvau pas R. Zinokyte, ne veltui man buvo neramu. Kazkaip labai pasimeciau atsakynedama i jo klausimus, negalejau susikaupti ir toks jausmas kad kalbu ne apie save (rinko anamneze). verysad.gif man pasirode, kad jis galvoja kad as kazko gal nepasakau. Toks keistas jausmas buvo man pirma karta, nors anksciau ir buvau pas gyd. vyrus. Labai jau jis sustras.

Tai kaip visada, nors is jo to nesitikejau, isgirdau, kad to tyrimo kaip ir nereikia daryti po 1 nesivystancio. Bet nezinau, nei vienas is tu (kurie turi vaikus, pastojo ir pagymde be problemu) nenoretu tureti dar 2-3-4 nesekmingus nestumus o po to tik tyrtis ir ieskoti problemu, kuriu priezastimi galetu buti AFS .

paziurejo mano tyrimus (as juos jau esu idejusi), pasake, kad truksta APTT tyrimo ir kad AFS nusprendzia pagal 3 dalykus: APC-R, AKA (antikunai pries kardiolipina), APTT. tai jei pagal ji, kitu rodykliu, kur man laboratorijoje daryti pasake kaip ir nereikia. o tai ko ten laborantes nesusigaudo? ar jis? nezinau, man pasake kad: "kaip jus matote, pakitimu kaip ir nera tik truksta APTT". Tai va.

Apie vyro problemas, tyrimu rezultatus jis nieko nekomentuoja, pabreze, kad jis ginekologas. spermograma vyro tai paziurejo. teks kartoti, nes ten ne viskas, tik abidna, vaikstai, darai tyrimus, juos ziurejo ir kiti vaising. specialystai, nosr vienas pasakytu, kad reikia pilnos spermogramos. o tik girdejau, jums viskas gerai, laukyre. gerai kad bent R. pasake. dar man kiti sake, kad mano hormonai normos ribuose, jis pasake, kad kazkoks yra ant rormos ribos, bet gerai jei butu didesnis. g.gif

Tai va, kokia mano istorija.
Atsakyti
Sveikutes, senokai cia nebuvau, oho kiek priplepejot ir naujokiu yra unsure.gif 4u.gif

QUOTE(sauda @ 2008 11 28, 19:35)
Sveikutės mergaitės  4u.gif Ačiū pupa@  4u.gif už naują temelę,jungiuosi ir aš  4u.gif
Bet linkiu čia ilgai neužsibūti ,o persikelti į nėštukių  nestuke.gif  temelę  4u.gif

Papildyta:

Sveikute  4u.gif  Na Klp geriausiu atveju galima pasiimti siuntimuką iš Šeimos gyd ar ginekologo pas hematologą.Kaip man sakė Jūrininkuose jau daro tuos tyr dėl AFS.

4u.gif 4u.gif nera uz ka, kaip laikaisi?

QUOTE(Diija @ 2008 12 02, 16:53)
Sveikos  4u.gif
Užsukau pas jus pažiūrėti kaip gyvena naujos antifosfolipidinukės....  ax.gif  oho, kiek jūsų čia daug, ir kiek daug naujų, nepažystamų  bigsmile.gif
Visoms sekmės dideliausios  4u.gif  greičiau susilaukit savo mažučių zuikučių  soske.gif

Sveikute, kaip tu laikausi, jau laaaabai senai nebuvai uzsukus bigsmile.gif

pas mane naujienos tokios: as geriu toliau aspirina, nors pas mane tik APCR per zemas 101, gine sake negert, bet vis tiek geriu rolleyes.gif ir jau pradesiu planavimas po mmm nes gine leido planuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2008 12 06, 11:19)
paziurejo mano tyrimus (as juos jau esu idejusi), pasake, kad truksta APTT tyrimo ir kad AFS nusprendzia pagal 3 dalykus: APC-R, AKA (antikunai pries kardiolipina), APTT. tai jei pagal ji, kitu rodykliu, kur man laboratorijoje daryti pasake kaip ir nereikia. o tai ko ten laborantes nesusigaudo? ar jis? nezinau, man pasake kad: "kaip jus matote, pakitimu kaip ir nera tik truksta APTT". Tai va.

labutis, APTT AFS nustatymui tikrai neturi jokios reiškės, kaip suprantu čia tau ne R taip pasakė išsitirt?
nes tiriama ACPR, AKA ir Vilniuje dar Antibeta, jei kuris nors is siu dvieju paskutiniu teigiamas, tada dar Lupus (du tyrimai yra), jei Lupus teigiamas, rašo kad yra daugiau rizikos nesinesiot, bet pačios diagnozės jis kaip ir neįtakoja.
aš tik paskutinį puslapiuką paskaičiau, nemačiau kokie tavo rezultatai buvo ir kur juos dareisi, bet kaip supratau, kad AKA ir ACPRas neigiami?
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 12 06, 17:27)
labutis, APTT AFS nustatymui tikrai neturi jokios reiškės, kaip suprantu čia tau ne R taip pasakė išsitirt?
nes tiriama ACPR, AKA ir Vilniuje dar Antibeta, jei kuris nors is siu dvieju paskutiniu teigiamas, tada dar Lupus (du tyrimai yra), jei Lupus teigiamas, rašo kad yra daugiau rizikos nesinesiot, bet pačios diagnozės jis kaip ir neįtakoja.
aš tik paskutinį puslapiuką paskaičiau, nemačiau kokie tavo rezultatai buvo ir kur juos dareisi, bet kaip supratau, kad AKA ir ACPRas neigiami?

apie APTT man butent R ir pasake. va mano tyrimai tokie.

LA1(s) 29.4 norma 31.0-42.0
APC-R (s) 114.6 >120

Antikunai pries beta 2 glikoproteina 1 (IgGAM) 0.145 norma <0.361 neigiama
Antikunai pries kardiolipina (AKA)(IgGam) 0.399 norma < 0.647 neigiama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delena: 06 gruodžio 2008 - 16:38
Delena, tikrai keistokas tas R. As ir pas ji buvau, bet jauciausi tvirtai ir kaip nekeista, jis man nieko nesake, kad kam ta tyrima pasidariau, nes irgi turejau tik viena nesivystanti. Beje, jis dirba ir Grybo g., o ten irgi daro AFS tyrima ir ju tinklalapyje nurodyta, kad del AFS daro: LA, AKA ir anti beta2. O jis man pasake, kad anti beta2 siam tyrimui nepriklauso. Tai susidariau isvada, kad jam truksta kompetencijos
(nors kai kurioms jis patvirtino diagnoze)
Pasiskaicius mergaiciu istoriju, tai kiti, nors kiek apie AFS nusimanantys gydytojai, skiria gerti aspirina, jei yra bent vienas nukrypes nuo normos rodiklis. Praeitoj temelej mes labai daug diskutavom apie skirtingas gytytoju nuomones ir pan., taip kad belieka pacioms daryti isvadas apie gydyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 06 gruodžio 2008 - 16:59
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 12 06, 17:48)
Delena, tikrai keistokas tas R. As ir pas ji buvau, bet jauciausi tvirtai ir kaip nekeista, jis man nieko nesake, kad kam ta tyrima pasidariau, nes irgi turejau tik viena nesivystanti. Beje, jis dirba ir Grybo g., o ten irgi daro AFS tyrima ir ju tinklalapyje nurodyta, kad del AFS daro: LA, AKA ir anti beta2. O jis man pasake, kad anti beta2 siam tyrimui nepriklauso. Tai susidariau isvada, kad jam truksta kompetencijos.
Nors kai kurioms jis patvirtino diagnoze.

tai ir as nieko nesupratau. Gal tas R. buvo po budejimo ar isvarges, nes konsultacijos metu kelis kartus to paties klausinejo ir labai mums sunkiai gavosi bendrauti. zinok dar visa vakara po konsultacijos as buvau kaip nesava. negerai pas ji pasijutau, nors ji visi labai giria. na gal jis ir geras specialysta. as tai dar pas ji eisiu, paziuresim kaip bus toliau. bet vien pagalvojus kad eisiu pas ji, neramu man labai. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Delena @ 2008 12 06, 17:52)
tai ir as nieko nesupratau. Gal tas R. buvo po budejimo ar isvarges, nes konsultacijos metu kelis kartus to paties klausinejo ir labai mums sunkiai gavosi bendrauti. zinok dar visa vakara po konsultacijos as buvau kaip nesava. negerai pas ji pasijutau, nors ji visi labai giria. na gal jis ir geras specialysta. as tai dar pas ji eisiu, paziuresim kaip bus toliau. bet vien pagalvojus kad eisiu pas ji, neramu man labai.  blush2.gif

as pas R. buvau vakar ir va ta jis man ir prisnekejo. gal kai eini pas ji ir ten tyrimus darai (o ne kitur, nes as atejau jau su visais tyrimais), tai jis nieko ir nesako....mokek pinigus ten ir gerai. g.gif

ir dar, jei AFS daro: LA, AKA ir anti beta2. tai viskas pas mane padaryta, tai ko jam dar truko, tikrai pasake APTT reikia. nu nezinau tada g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delena: 06 gruodžio 2008 - 16:57