Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 12, 19:12)
žinok man AKA ir APCRas ne normoj, pirmąjį išnešiojau nežinodama apie AFS, bet dabar su vaistais nešioju, nes man sakė, kad AFS gali būti polinkis bet ne iš karto pasireikšti, o tik dėl tam tikrų veiksnių būti iš provokuotas ir dėl to paaištrėti.

ačiū tau už atsakymą.
jaudinuosi ax.gif ryt bus aišku ar teks aspirinu ginkluotis ax.gif mano nukrypimas vos vos, neturiu po ranka skaičiukų ax.gif abu persileidimai buvo 6sav.
Atsakyti
Sveikos gyvos, 4u.gif savaitgali praleidau be kompo, todel dabar atsakysiu i klausimelius.Pirmas nestumas buvo normalus, iki 3men.nieko nejutau, prie juros begiojau, sportavau, bet po to gulejau truputi ligoninej del griasiancio ,dar gulejau kai gimdziau .Apie AFS net negirdejau, o persileidimai man budavo velyvi.Dabar, kai leidziuos vaistus gailiuosi, kad to nedariau jau po pirmo persileidimo, nesulaukiau palaikymo ir pritarimo is gyd.O kol kas leistis vaistus ne taip ir baisu. Gal todel, kad vyras suleidzia, o as stengiuosi neziureti.Turiu jau savo vaistu Clexane.Su savo t.y.rekomenduotina gyd.tik susipazinau, ketv.darysiu slapimo tyrimus , echo ir itrauks i nestukiu iskaita.Gyd.sake, kad turejo 5 tokias AFS- kes ,4 is ju pagimde.Siaip sveikata normali, kartais pamaudzia pilvo apacia, norisi pagulineti, pagerejo apetitas.Mane neramina, tiksliau nervina seimos ar gimines sventes.Daug triuksmo, pavargstu, o dar ir 50gr.reikia padaryti, nes nesu ir anksciau nebuvau abstinente [zinoma proto ribose] ,o kad laukiuosi zino tik vyras, dar niekam nesigyriau-manau dar ne laikas.Dabar bijau isgerti del leidziamu vaistu. O kaip jus, mamytes, kurios leidziates vaistukus ar leidziat sau paragauti alkohol.? g.gif
Sekmes visoms, geros dieneles! smile.gif smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(spuogelis @ 2009 03 16, 09:59)
Sveikos gyvos, 4u.gif  savaitgali praleidau be kompo, todel dabar atsakysiu i klausimelius.Pirmas nestumas buvo normalus, iki 3men.nieko nejutau, prie juros begiojau, sportavau, bet po to gulejau truputi ligoninej del griasiancio ,dar gulejau kai gimdziau .Apie AFS net negirdejau, o persileidimai man budavo velyvi.Dabar, kai leidziuos vaistus gailiuosi, kad to nedariau jau po pirmo persileidimo, nesulaukiau palaikymo ir pritarimo is gyd.O kol kas leistis vaistus ne taip ir baisu. Gal todel, kad vyras suleidzia, o as stengiuosi neziureti.Turiu jau savo vaistu Clexane.Su savo t.y.rekomenduotina gyd.tik susipazinau, ketv.darysiu slapimo tyrimus , echo ir itrauks i nestukiu iskaita.Gyd.sake, kad turejo 5 tokias AFS- kes ,4 is ju pagimde.Siaip sveikata normali, kartais pamaudzia pilvo apacia, norisi pagulineti, pagerejo apetitas.Mane neramina, tiksliau nervina  seimos ar gimines sventes.Daug triuksmo, pavargstu, o dar ir 50gr.reikia padaryti, nes nesu ir anksciau nebuvau abstinente [zinoma proto ribose] ,o kad laukiuosi zino tik vyras, dar niekam nesigyriau-manau dar ne laikas.Dabar bijau isgerti del leidziamu vaistu. O kaip jus, mamytes, kurios leidziates vaistukus ar leidziat sau paragauti alkohol.? g.gif 
  Sekmes visoms, geros dieneles! smile.gif  smile.gif  thumbup.gif

labutis labutis.
smagu girdėt, kad sklandžiai judate į priekį.
dėl alkoholio tai patarčiau tikrai tik "palaižyti" blogiausiu atveju, nes alkoholis irgi skystina kraują, o kadangi tu ir geri ir leidiesi vaistukus irgi skystinančius jau, tai alkoholio poveikis gali dar sustiprėti. šiaip bet kam, kas geria aspirina nepatartina vartoti alkoholio, nes gali pradėti kraujuoti iš vidaus organų unsure.gif
aš visuomet mėgdavau vyną ar šampaną, tai visiems ir sakiau, kad vartoju vaistus, negalima man ir viskas. o kas nusimano ir per daug smalsus, tai taip ir sakydavau,kad aspiriną ir kitus vaistus vartoju dėl kraujo. ir tu drąsiau 4u.gif

o ką sakė gydytoja dėl tų vaistukų, kur tu pora dienelių leidaisi? smalsu blush2.gif

dėl tų vaistukų leidimosi tai tikrai čia ne didžiausia bėda, jau svarbiausia kad tik išnešiotume sėkmingai, o šito net neprisiminsim manau vėliau. mano vaikas vis įlenda į kambarį ir pamatė, kaip leidžiuosi... tai dabar negaliu atsiginti, jau kai pamato, kad einu vaistukų, ima vatytę ir man šluosto pilvą.... wub.gif o paskuo privalau duoti sutvarkytą švirkštą, kad nuneštų į šiukšių dėžę doh.gif
Atsakyti
Fainuoliai tie vaikuciai! tongue.gif maniskis nori broliuko, bet man anksciau sakydavo;kad tu man nepagimdai.Kai nusivesdavau pas drauges, kurios jau pasigimdziusios ir jau vaikuciams po 1,5metu, tai puikiai zaisdavo ir su mergaitem ir ant ranku paimdavo.As, kaip minejau dar slapukauju, niekam nesigyriu.Nezinau kada reikes patiketi, kad viskas ok, kad tikrai laukiuos.O del tu vaistu Zibor, tai nesakiau nieko gyd., bet skaiciau infor.lapeli, kad tiek Zibor, tiek Clexane nesciosioms nerekomenduojami, kodel? Mane labai supykina kai isgeriu vitamina Prenetal Care ir jau ne pirma karta.Gyd.A.sake., kad per daug nereikia gerti vitaminu.Dar labai beria spuogais ant nugaros, galvoje, gerai, kad ant veido maziau.Spausti as ju nespaudziu, bet trinu spirituotais vaistais su siera, jie yra vaistinese gaminami spec.nuo spuogu.Kiek prisimenu ankstesnius ir pirma nestuma, tai oda buvo puiki.
Kazin, ar cia nieko baisaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spuogelis @ 2009 03 16, 13:14)
Fainuoliai tie vaikuciai!  tongue.gif maniskis nori broliuko, bet man anksciau sakydavo;kad tu man nepagimdai.Kai nusivesdavau pas drauges, kurios jau pasigimdziusios ir jau vaikuciams po 1,5metu, tai puikiai zaisdavo ir su mergaitem ir ant ranku paimdavo.As, kaip minejau dar slapukauju, niekam nesigyriu.Nezinau kada reikes patiketi, kad viskas ok, kad tikrai laukiuos.O del tu vaistu Zibor,  tai nesakiau nieko gyd., bet skaiciau infor.lapeli, kad tiek Zibor, tiek Clexane nesciosioms nerekomenduojami, kodel? Mane labai supykina kai isgeriu vitamina Prenetal Care ir jau ne pirma karta.Gyd.A.sake., kad per daug nereikia gerti vitaminu.Dar labai beria spuogais ant nugaros, galvoje, gerai, kad ant veido maziau.Spausti as ju nespaudziu, bet trinu spirituotais vaistais su siera, jie yra vaistinese gaminami spec.nuo spuogu.Kiek prisimenu ankstesnius ir pirma nestuma, tai oda buvo puiki.
Kazin, ar cia nieko baisaus? g.gif

nerekomenduojami ir gali vartoti tik gydytojui paskyrus, tai taip ir yra. ir aspirinas nerekomenduojamas ir tik gydytojui paskyrus, bet pati matai, AFS diagnozė nėra įprastinis nėštumas, tenka tų vaistukų... sad.gif

prenatal daug kam pykina, negerk. o gali būti ir tiesiog, kad ryte išgėrus bet kokią tabletę pykins, aš rytais tik po maisto aspiriną gerdavau, o kompleksų iš viso negeriu iki šiol, nes viso kito ir taip jau daug - tai magnis, tai folis, tai dar kas, manau geriau nepadaugint su tais kompleksiniais vitaminais.

o spuogai - man su pirmu nėštumu irgi oda buvo švariausia gyvenime.
o dabar iki 15 savaitės tai kentėjau visa pasispuogavus, dabar jau graži wub.gif

Atsakyti
Maciau laida apie alkoholi, paisrodo jis suskistina krauja tik 30-60 minuciu, paskui kaip tik klampina ir sudaro trombus!!! taip kad mums alkoholis visai netinka schmoll.gif
Atsakyti
Viskas aisku del gerimu.Tik va, man del tu vitaminu reikia pasukti smegenis, ka toliau daryti, kadangi ten yra folines rugsties, man juos vaistininke rekomendavo.Siaip manes daugiau nepykina.
Atsakyti
Labas rytas mergaites 4u.gif
Kas gi jei ne jus man gali pagelbet blush2.gif
Gavau siuntima del AFS, tai noriu jusu paklausti, kiek laiko po A turi buti praeje, kad butu galima tirtis del AFS? Esu girdejus dvi nuomones - viena - ne daugiau sesiu savaiciu, kita - ne maziau dvieju menesiu g.gif Jei galetumet atsakyti, buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulyte @ 2009 03 19, 08:26)
Labas rytas mergaites  4u.gif
Kas gi jei ne jus man gali pagelbet  blush2.gif
Gavau siuntima del AFS, tai noriu jusu paklausti, kiek laiko po A turi buti praeje, kad butu galima tirtis del AFS? Esu girdejus dvi nuomones - viena - ne daugiau sesiu savaiciu, kita - ne maziau dvieju menesiu  g.gif Jei galetumet atsakyti, buciau dekinga  4u.gif

tirtis reikia kuo greiciau, nes jeigu pakitimai mazi, jie ir isnyksta greitai. normaliam gyvenime gali ir nepagauti. gavai siuntima-drozk darytis 4u.gif
AFS aktyvuojasi per nestuma, tai nestumui isnykus, pasibaigus, pasitraukus (kaip bepavadinsi) ir sindromas nyksta (kartoju, jeigu yra nedideli pakitimai) sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2009 03 19, 10:48)
tirtis reikia kuo greiciau, nes jeigu pakitimai mazi, jie ir isnyksta greitai. normaliam gyvenime gali ir nepagauti. gavai siuntima-drozk darytis 4u.gif
AFS aktyvuojasi per nestuma, tai nestumui isnykus, pasibaigus, pasitraukus (kaip bepavadinsi) ir sindromas nyksta (kartoju, jeigu yra nedideli pakitimai) sekmes 4u.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif blink.gif Visai pasimeciau dabar, nes gine neleido anksciau vaziuot, liepe dvieju menesiu laukt blink.gif
Atsakyti
sveikutės,

aš ką tik po abrozijos (nesivystantis, 7 sav.), o prieš 5 metus turėjau savaiminį persileidimą (taip pat 7 sav.). Tame tarpe vargais negalais (su gręsianciu, gulinejimias ligonineje, pakraujavimais ir t.t. susilaukiau vaikelio).
Rodos visą laiką atsakingai rinkausi ginekologus, esu prisiregistravusi privačioje klinikoje ir savo doc. visuomet sakiau, kad man labai svarbu visapusiškai išsitirti, niekuomet negailėjau pinigų tokiems dalykams.
Ir niekaip nesuprantu, kodėl tik pasiskaitinėjus jūsų temelę apie AFS sužinojau apie tokį sindromą? Kodėl man niekas anksčiau nepasiūlė atlikti tokių tyrimų? Kaip jūs pačios apie tai sužinojote, ar viena iš kitos, ar jūsiškiai ginekologai buvo tokie kompetentingi?
Tiesa, po pirmo persileidimo tuoj pat siųsdavau po velnių kiekvieną, kuris aiškindavo, kad rimtesniems tyrimams reikia 3-4 persileidimų, taip suradau doc., kuris jau po pirmos nesėkmės maloniai sutiko mane nuodugniai ištirti. Jis surado man progesterono (jei teisingai pamenu) nepakankamumą ir paskyrė Duphastoną. Taip išnešioja savo pirmąjį vaikelį, bet kaip jau minėjau, per plauką. Šįkart nebuvo jokių nukrypimų hormonuose ir jokių vaistų man nebeskyrė. Rezultatas - liūdnas. Ir vėl ta pati dainelė "gamta taip sutvarkė, matyt taip reikėjo" - negaliu pakęst tokių marazmų...Iš tos pusės žūrint, gamta nenorėjo, kad aš ir savo pirmąjį vaikelį išnešiočiau, išeina taip? Na gerai tarkim šį kartą, priežastis ne ta, tai ieškokim kitos, kodėl medikai, dirbdami privačiuose kabinetuose, taip nori viską nurašyt likimui? Juk moku pinigus nesiskųsdama, tirkit mane kiek patinka, kodėl turiu maldauti naujų tyrimų ir pati forumuose ieškot savo nesėkmingų nėštumų prižasčių...?
Iš kur jūs ištraukiate ginus, kurie ieško jums tų AFS sindromų, vilkligių ir panašiai...? Aš irgi labai noriu antro vaikelio ir esu nusiteikus visapusiškiems tyrimams. Bet nežinau, ar dar ištvesriu nors vieną persileidimą, esu jau nebejauniklė.
Gyvenu Vilniuje, bučiau labai dėkinga jei kuri parašytumete (kad ir į a.ž) savo stebuklingų gydytojų pavardes. Kol kas supratau tik, kas atlieka AFS tyrimus, bet nenorėčiau apsiriboti tik šiuo tyrimu, juk gali būti 100 kitų priežasčių, o mano doc. deja rūpinasi tik mano hormonais... g.gif
Ir dar vienas klausimas: ar kam nors iš jūsų padėjo pastoti gydymasis nuo AFS?
Gal ir per daug klausimų pirmam kartui, bet jie mane kankina, neduoda užmigt, o sielos žaizda po paskutinės nesėmkės dar turbūt negreit užsitrauks.
Atsakyti
QUOTE(jjuostė @ 2009 03 19, 18:29)
sveikutės,

aš ką tik po abrozijos (nesivystantis, 7 sav.),

Sveikute ,
Labai užjaučiu dėl netekties ,laikykis.Tikrai yra skaudu,kai dedi visas pastangas sulaukti savo stebukliuko,gydytojai tai suverčia gamtos atrankai,o pasirodo trūksta tik paprasčiausios informacijos...Aš pati apie AFS sužinojau jau po trečio nesivystančio ir tai atsitiktinai,tiesiog vienas ginekologas ligonineje užsiminė ar pas mane kartais nėra problemų su krešėjimu,pradžioje nelabai supratau apie ką jis kalba,po to pradėjau ieškoti visokios info,kol irgi atradau šį forumą ...Žiauroka,bet tokia realybė..Tai nebuvo gamtos atranka,man buvo atrastas AFS ...
Dėl Vilniaus gydytojų,tai kiek žinau mergaitės vyksta pas gyd Rogalskį atrodo į privatų kabinetą,o tyrimukus darosi Santariškėse.Kiek girdėjau ten padaro labai greitai per savaitę,daro lygtais ketvirtadieniais,tai jei priduosi kraujuką pradžioje savaitės,pabaigoje jau turėsi tyr atsakymus.Visi tyr mokami .Daugiau gal Vilnietės mergaitės ką pakonsultuos blush2.gif
Atsakyti