Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(anileve @ 2009 02 11, 13:14)
iki tol kol nepaprasiau tyrimo buvo malonus visai.

aš tai galvoju - gal jam alergija nuo SMo, savigydos ir alia "geriau žino" negu jis?... todėl taip ir žiūri įtariai, kai tik pats pasakai, ko nori ir dėl ko atėjai.

čia nuoroda į straipsnį pagal jo ir kt gyd darytą tyrimą dėl APCRo, tai nežinau, gal čia ir yra jo disertacijos rezultatas:

http://medicina.kmu....03/0403-05l.pdf
Atsakyti
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 12:27)
Dar prisiminiau,kad turėjau tokį priepuolį,kurio metu,pradėjau mėlti ir dusti,kai atvažiavo greitoji praėjo ir gydytoja pasakė,kad galėjo susidaryti trombas ir kazkur užkimšti,tai čia gal irgi ženklas,kad yra tas sindromas?Dar pasakė jokiu būdu nevartoti kontraceptikų niekad.O aš kaip tik tada buvau kokius metus vartojus.Ir kraujyje pastoviai yra trigliceridų per daug,jie gi kažkokie kraujo riebalai.Nebežinau kas čia man darosi.

O tu pas hematologa pasirodyk, jei su A nesusisnekesi. Juk visokias trombozes jie irgi gydo ir apie tavo tirsta kraujuka pakonsultuos.
Gal mes kartasi is tikruju maisom, jei kraujas per tirstas, tai dar nereiskia, kad AFS yra. Yra gi ir visokios trombofilijos. Matyt, kad uztikrintai konstatuoti ta AFS, reikia atitikti tuos kriterijus, kuriuos cia Fedesperanza isvardijo. Tik keista, kad vienoms is karto paskiria gydyma, o kitoms aiskina, kad nieko ner......va kas blogiausia. O vieno persileidimo jiems yra mazai, nes gali buti ir kitu priezasciu, nebent viskas butu jau istirta. A savo darbe raso "3 ir daugiau savaiminiai persileidimai....." doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 11 vasario 2009 - 13:19
Nu prisiskaičiau čia visko apie jį,ir gero ir blogo.Kažkas minėjo apie sąnarių ligas,ar čia irgi surišta kaip nors,man sąnariai nuo vaikystės skauda.Na,neskauda taip kad nepaeičiau,maudena kelėnus prieš orų permainas stipriau,ir ryte ,kai atsikeliu būna kojos kaip sustingę,kol išsivaikštau,bet greit praeina.Bet jau man taip labai seniai,niekd pas gyd.nesikreipiau šiuo klausimu.Įdomu,ar kas galit pasakyt,kuom tai susiję?Iš anksto ačiū. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2009 02 11, 14:07)
O tu pas hematologa pasirodyk, jei su A nesusisnekesi. Juk visokias trombozes jie irgi gydo ir apie tavo tirsta kraujuka pakonsultuos.
Gal mes kartasi is tikruju maisom, jei kraujas per tirstas, tai dar nereiskia, kad AFS yra. Yra gi ir visokios trombofilijos. Matyt, kad uztikrintai konstatuoti ta AFS, reikia atitikti tuos kriterijus, kuriuos cia Fedesperanza isvardijo. Tik keista, kad vienoms is karto paskiria gydyma, o kitoms aiskina, kad nieko ner......va kas blogiausia. O vieno persileidimo jiems yra mazai, nes gali buti ir kitu priezasciu, nebent viskas butu jau istirta. A savo darbe raso "3 ir daugiau savaiminiai persileidimai....."  doh.gif

O kr dabar rast tą hematologą?Aš gyvenu provincijoj,mažam miestely,tai čia ko paklausi,to negausi.Ir išvis man eit pas savo šeimos gyd.tai reiškia,kad visas miestelis ryt žinos apie mano persileidimus ir kitas bėdas
Atsakyti
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 15:31)
Nu prisiskaičiau čia visko apie jį,ir gero ir blogo.Kažkas minėjo apie sąnarių ligas,ar čia irgi surišta kaip nors,man sąnariai nuo vaikystės skauda.Na,neskauda taip kad nepaeičiau,maudena kelėnus prieš orų permainas stipriau,ir ryte ,kai atsikeliu būna kojos kaip sustingę,kol išsivaikštau,bet greit praeina.Bet jau man taip labai seniai,niekd pas gyd.nesikreipiau šiuo klausimu.Įdomu,ar kas galit pasakyt,kuom tai susiję?Iš anksto ačiū. 4u.gif
Papildyta:

O kr dabar rast tą hematologą?Aš gyvenu provincijoj,mažam miestely,tai čia ko paklausi,to negausi.Ir išvis man eit pas savo šeimos gyd.tai reiškia,kad visas miestelis ryt žinos apie mano persileidimus ir kitas bėdas

Zinok, gali buti susije tie sanariu skausmai. Yra taip, kad kartais prie AFS buna ir kitos ligos, pvz. reumatoidinis artritas. Bet cia reikalingi kiti tyrimai, kad tau ta patvirtintu. Tau reikia kreiptis i reumatologa (del sanariu) ir i hematologa (del kraujo). Tai cia tau i Santariskes reikia registruotis. Nueik pas savo seimos gydytoja ir paprasyk siuntimo. Galima ir be siuntimo, tik konsultacija tada bus mokama. Ilgai nelauk, nes eiles Santariskese dideles.
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2009 02 11, 15:48)
Zinok, gali buti susije tie sanariu skausmai. Yra taip, kad kartais prie AFS buna ir kitos ligos, pvz. reumatoidinis artritas. Bet cia reikalingi kiti tyrimai, kad tau ta patvirtintu. Tau reikia kreiptis i reumatologa (del sanariu) ir i hematologa (del kraujo). Tai cia tau i Santariskes reikia registruotis. Nueik pas savo seimos gydytoja ir paprasyk siuntimo. Galima ir be siuntimo, tik konsultacija tada bus mokama. Ilgai nelauk, nes eiles Santariskese dideles.

beje, Kaune manau butu mazesnes eiles klinikose, ne tiek daug laukt, jie arciau. nes i Vilniu is visos respublikos suvaziuoja.
Atsakyti

Bukite geros padekite..

nueiciau pas gydytoja bet viena daktare susirgo taikita abieju pacientus priima tai sesele sake be sansu butu papulti.. schmoll.gif

jau trecia diena galva spaudzia..ausys uzgula..kazkaip silpna..
ar gali man buti del spaudimo del kraujotakos ar kad aspirina geriu..

jums taip buve?
beje temp 37,4 bet nesijauciu serganti...

buvo net sovusi mintis del tos temp kad gal nestuke.gif bet testas sako ne
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 02 11, 16:20)
Bukite geros padekite..

nueiciau pas gydytoja bet viena daktare susirgo taikita abieju pacientus priima tai sesele sake be sansu butu papulti.. schmoll.gif

jums taip buve?

buvo net sovusi mintis del tos temp kad gal  nestuke.gif bet testas sako ne

Nu del aspirino, tai nieko panasaus man nebuvo g.gif Gal tu nestuke.gif , bet testas tiesiog dar nerodo. Bet, jei labai bloga savijauta, tai daktare turi priimt. Arba vaziuok i ligonine, i priimamaji....O spaudimo neturi kur pasimatuot?
Atsakyti
Bukite geros padekite..

jums taip buve?

šiaip man tokia mintis, ar tau nėra gripas ar koks kitas virusas, nes aspirinas kasdien gal šiek tiek palengvina simptomus, pamuša temperatūra. o jei skiepijaisi, tai gali būti lengva forma kaip tik kad sergi. tai tuomet geriausia ką gali padaryt - tai sėdėt manie ir niekur nosies nekišt, tik ilsėtis. man tokei panašūs simptomai žinok buvo , kai skiepydavausi nuo gripo, visą žiemą taip sirgdavau - nesirgdavau. aišku, kiekvienam individualiai, bet pailsėk, pasiimk išeiginių porą , gerk daug skysčių, ir turėtų palengvėt:4u:
Atsakyti

o nuo aspirino gali numusti spaudima ar pakelti?

pagerciau vaistu bet bijau kad vdruk nestuke.gif

Atsakyti
Bukite geros padekite..

jums taip buve?

zinai.cia gali kraujospudis buti per didelis,ar atvirksciai,butu gerai pasimatuot,Arba pas gydytoją lekt,kad ir i priemima,juk mokam i ligoniu kasa,tai galim ramia sazine kreiptis.Blyn.as kai pagalvoju, per 15 metu dar biuletenio nesu turejus ko gero.
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 02 11, 17:20)
o nuo aspirino gali numusti spaudima ar pakelti?

pagerciau vaistu bet bijau kad vdruk nestuke.gif

na, šiaip neturiu žalio supratimo, kiek tą spaudimą aspirinas įtakoja, bet man bent jau nuo jo gėrimo pradžios aukšto spaudimo problema virto į normalaus - žemo, prie kurio vis dar pratinuos. bet nemanau kad čia tiesioginė įtaka, nes juk jo nuo spaudimo neskiria....
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2009 02 11, 15:20)
Bukite geros padekite..

jums taip buve?

uzgula ausys - atsigerk vandens, gali buti slegis ir mazas skisciu kiekis kazka ten padaro.
uzia ausyse - kamstis arba bloga smegenu kraujotaka. LOR arba Bilobil preparatas pavalyti kraujagysles.
daugiau nezinau. g.gif pagulek
Atsakyti