Mergaites, brangiosios, kodel jus i Vilniu tyrimu nevaziuojat
Kas is to, kad A paskiria tyrimus, bet atsisako juos komentuoti ir dar laukti 1,5 men Uzteks cia zemintis
QUOTE(Karvute @ 2009 02 10, 23:00)
aiskinu:
supranti, tai mums 2 persileidimai ir psio pasaulio pabaiga, o ten konvejeris, tu meteru su persileidimais simtai per diena ir viom pasaulio pabaiga, net neidomu...
vienzo svieskiems ziniom, greit patapsime SM akademikes is AFS ir kito brudo
supranti, tai mums 2 persileidimai ir psio pasaulio pabaiga, o ten konvejeris, tu meteru su persileidimais simtai per diena ir viom pasaulio pabaiga, net neidomu...
vienzo svieskiems ziniom, greit patapsime SM akademikes is AFS ir kito brudo
ačiū Karvut, tu šaunuolė! dabar maždaug darosi aišku, kodėl taip delsia...
švieskimės
QUOTE(Lotta* @ 2009 02 10, 23:34)
Del tyrimu uztrukimo, tai as ta pacia schema girdejau, kaip isdeste Karvute, taciau galiu pasakyti, kad is tikruju juos padaro greiciau (na, gal buna issimciu). Mano atsakymai buvo po 2 savaiciu. As pasiskambinau i kabineta gyd darbo valandomis ir ten pasake, ar jau yra atsakymai. Sekmes visoms!
net keista skaityti kitoje temoje labai siltus ir malonius atsiliepimus moteru, kurios pas ji gimde..o cia tikrai ne pacia geriausia nuomone apie si gyd susidarai
net keista skaityti kitoje temoje labai siltus ir malonius atsiliepimus moteru, kurios pas ji gimde..o cia tikrai ne pacia geriausia nuomone apie si gyd susidarai
prisimenu tave, kaip sakei, kad gydytojai vieningai reiškė nuomonę, kad negali būti, nors vėlyvos vaisiau žūtis kaip tik ir turėtų būti vienas iš alarmo signalų tuoj pat jau po pirmojo karto ... O kaip dabar tu laikaisi?geri aspiriną?
o dėl to, kad anksčiau tau padarė, tai gera idėja, reiktų bandyt anksčiau pasiskabinti kiekvienai. tiesiog matyt standartiškai nuo tų testų darymo pradžios iki pabaigimo yra pusantro mėnesio, kiap jie sako, bet jei tavo kraują paėmė kažkur vėliau, tai greičiau ir padaro.
niu bet man tikrai nesuprantama, kaip taip pastaruoju metu be trijų persileidimų nesvarbu kokių net nesirodyk A kabinete ????? čia gi tik vienas iš kelių galimų kriterijų.
vėl kartoju nuorodą, kur visi diagnostiniai kriterijai išvardinti, ir vertimas plius (atsiprašau, toks pokreivis, neturiu dabar laiko dailint ):
http://emedicine.med...261691-overview
Diagnozuojant AFS turi atitikti bent vienas iš klinikinių ir bent vienas iš laboratorinių kriterijų.
Klinikiniai kriterijai
1) Venų trombozė - 1 ar daugiau arterinė, venų, ar smulkiųjų arterijų trombozė bet kuriame organe
2) Nėštumo komplikacijos - 1 ar daugiau nepaaiškinama morfologiškai normalaus vaisiaus žūtis 10 nėštumo sav ar vėliau;
3) Nėštumo komplikacijos - 1 ar daugiau morfologiškai normalaus vaisiaus žūtis įsčiose 34 ar daugiau nėštumo savaičių
4) Nėštumo komplikacijos - 3 ar daugiau nepaaiškinti iš eilės pasikartoję spontaniniai persileidimai anksčiau nei 10 nėštumo savaičių.
Laboratoriniai kriterijai
1) Antikardiolipinų antikūnai - randami AKA IgG arba AKA IgM antikūnai, vidutinis ar aukštas lygis randamas kraujyje, 2 kartus bent 6 savaičių skirtumu tarp tyrimų.
2) Lupus antikoagulantas - LA antikūnai randami kraujyje 2 kartus bent 6 savaičių skirtumu tarp tyrimų, vadovaujantis "guidelines of the International Society on Thrombosis and Hemostasis"
tai vat tik klausimas, kodėl visoj užsienio literatūroj trimituojama, kad tiksliai diagnozei reikia bent dviejų tyrimų 6 sav skirtumu, o pas mus to nedaroma?
ir beje, jei randamas tas AFS kartu su APCRu, tai tuomet padaromi ir genetiniai tyrimai, kad patikslint diagnozę, o pas mus tik ranka numoja- o kam tau? aišku, gydymas tas pats, bet gal tuomet gali ir daugiau išsiaiškinti per tuos genetinius, gal yra ir kitų sutrikimų? nes pvz krešėjimo yra ir kt faktorių, kurių net neturiu supratimo, kokie testai parodytų, tik užsienio literatūroj apei juos skaičiau, kad egzistuoja....
niu psio, pasipiktinau ir einu dirbt (atostogos mano baigėsi ), kad anksčiau laiko neištremtų į atostogas manęs...
Man dar toks klausimas iskilo,ar jis aplamai ginekologiskai tikrina,kai atvaziuoji,ar tik tyrimus israso,nes jei jis toks nemalonus,tai kaip reiks prisiverst ant tos kedes uzsilipt.Man uztektu,tik kad tus tyrimus tik padarytu ir viso gero....
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 12:15)
Man dar toks klausimas iskilo,ar jis aplamai ginekologiskai tikrina,kai atvaziuoji,ar tik tyrimus israso,nes jei jis toks nemalonus,tai kaip reiks prisiverst ant tos kedes uzsilipt.Man uztektu,tik kad tus tyrimus tik padarytu ir viso gero....
aš pati pas jį nebuvau, bet jei tau reikia tik tyrimų, tai kažkaip nematau prasmės ten eit, Santaruose viską pasidarai ir gauni ats maximum po savaitės. po to jau liks tik rezultatų paaiškinimo klausimas, jei būtų koks nestandartinis atvejis. bet jei standartinis, tai jau ir čia ir manau pas kitą profesionalesnį ginių gausi gydymo instrukcijas.
maniškė bent jau tik pasitikslino, ką man skyrė R, o šiaip jau ir pati žinojo.
Dar prisiminiau,kad turėjau tokį priepuolį,kurio metu,pradėjau mėlti ir dusti,kai atvažiavo greitoji praėjo ir gydytoja pasakė,kad galėjo susidaryti trombas ir kazkur užkimšti,tai čia gal irgi ženklas,kad yra tas sindromas?Dar pasakė jokiu būdu nevartoti kontraceptikų niekad.O aš kaip tik tada buvau kokius metus vartojus.Ir kraujyje pastoviai yra trigliceridų per daug,jie gi kažkokie kraujo riebalai.Nebežinau kas čia man darosi.
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 12:27)
Dar prisiminiau,kad turėjau tokį priepuolį,kurio metu,pradėjau mėlti ir dusti,kai atvažiavo greitoji praėjo ir gydytoja pasakė,kad galėjo susidaryti trombas ir kazkur užkimšti,tai čia gal irgi ženklas,kad yra tas sindromas?Dar pasakė jokiu būdu nevartoti kontraceptikų niekad.O aš kaip tik tada buvau kokius metus vartojus.Ir kraujyje pastoviai yra trigliceridų per daug,jie gi kažkokie kraujo riebalai.Nebežinau kas čia man darosi.
oj mažut, tau būtinai reikia tuos tyrimus pasidaryt, tas dusimas tai plauciu tromboziu pozymis, kiek skaiciau, o cia labai budinga su AFS ir nestukem ypac pavojinga daznai pasitaikant komplikacija.
ir butinai paminek gyd, kai eisi, nes gal bent tuomet rimciau ziures, ne statistiskai....
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 11, 12:25)
aš pati pas jį nebuvau, bet jei tau reikia tik tyrimų, tai kažkaip nematau prasmės ten eit, Santaruose viską pasidarai ir gauni ats maximum po savaitės. po to jau liks tik rezultatų paaiškinimo klausimas, jei būtų koks nestandartinis atvejis. bet jei standartinis, tai jau ir čia ir manau pas kitą profesionalesnį ginių gausi gydymo instrukcijas.
matai,as jau dariausi santariskėse,pernai,bet laborantė nieko nepaaiskino,tik lyg ir nera,lyg kažkoks ten skaičius ir arti,bet neaisku gerai.O gine man pasake,kad tikslius tyrimus daro tik kaune,ir tik Abraitis gali juos teisingai įvertinti.Tai va,dėl to ir noriu į Kauną,nes juokaut jau nebegalima,juk čia ne tik nėštumui negerai ,bet ir šiaip ne į sveikatą tokie dalykai
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 11, 12:31)
oj mažut, tau būtinai reikia tuos tyrimus pasidaryt, tas dusimas tai plauciu tromboziu pozymis, kiek skaiciau, o cia labai budinga su AFS ir nestukem ypac pavojinga daznai pasitaikant komplikacija.
ir butinai paminek gyd, kai eisi, nes gal bent tuomet rimciau ziures, ne statistiskai....
reiks butinai vaziuot pas ji,kaip jau priims,taip,istversiu,tik durnai gavosi,kad reiks skambint ir atidet diena,nes mano vyrai sugalvojo mane i kelione issitempt,tipo staigmena,tuo laiku,kai buvau užsirasius nieko nezinojau.
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 12:35)
matai,as jau dariausi santariskėse,pernai,bet laborantė nieko nepaaiskino,tik lyg ir nera,lyg kažkoks ten skaičius ir arti,bet neaisku gerai.O gine man pasake,kad tikslius tyrimus daro tik kaune,ir tik Abraitis gali juos teisingai įvertinti.Tai va,dėl to ir noriu į Kauną,nes juokaut jau nebegalima,juk čia ne tik nėštumui negerai ,bet ir šiaip ne į sveikatą tokie dalykai
Papildyta:
reiks butinai vaziuot pas ji,kaip jau priims,taip,istversiu,tik durnai gavosi,kad reiks skambint ir atidet diena,nes mano vyrai sugalvojo mane i kelione issitempt,tipo staigmena,tuo laiku,kai buvau užsirasius nieko nezinojau.
Papildyta:
jei kažkas buvo, tai prie tyrimų atsakymų turėjo būti parašyta, kad teigiama, jei turi dar tą lapelį.
na, tikėkimės kad viskas bus gerai ir kaip žmogus su žmogus pasikonsultuosi Kaune. jei buvę trombozės, bendrai, net be teigiamų AFS tyrimų man rodos aspiriną skiria. sorry, neskaičiau paskutinę savaitę postų atidžiai, tia nebepamenu, ar tu jau jė gerusi.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 11, 12:44)
jei kažkas buvo, tai prie tyrimų atsakymų turėjo būti parašyta, kad teigiama, jei turi dar tą lapelį.
na, tikėkimės kad viskas bus gerai ir kaip žmogus su žmogus pasikonsultuosi Kaune. jei buvę trombozės, bendrai, net be teigiamų AFS tyrimų man rodos aspiriną skiria. sorry, neskaičiau paskutinę savaitę postų atidžiai, tia nebepamenu, ar tu jau jė gerusi.
geriu pastoviai,tik gal per maža dozė,prieš nėštumą gėriau 200,pastojus ginė leido ti po100.Dabar negeriu,gal gali iškraipyti tyrimo rezultatus tas aspirinas.
Sveikos merginos Na ir man teko garbe pabendrauti su A, bet as jokio blogo zodzio negaleciau apie ji pasakyti. As turejau 2 persileidimus, bet jis mielai butu tyrimus paskyres, tik kad jie man jau buvo atlikti, tad jis surase gydyma, paskyre vizita pas genetikus ir atsisveikinom Tai toks va buvo mano pasimatymas
QUOTE(Rožė 35 @ 2009 02 11, 12:35)
manes tai neziurejo nei echo, nei ant kedes, nei pasiule be tyrimo kazkaip kiteip stiprinti organizma ar panasiai. iki tol kol nepaprasiau tyrimo buvo malonus visai. as su juo visai nesigincijau, kalbejau teip maloniai man atrode, graziai paaiskinau ka man reiske tas ju TIK ir kad nebenoriu rizikuoti, kad juk sutinku moketi. (nemokamai jie seip ar teip nedaro) bet jis man atreze kad pas ji daugiau nebeateiciau
nepaisant to as jo nenurasau kaip gydytojo visai, nesakau kad jis blogai priziuri nestukes. turbut mielas tik su tomis kurios turejo ne TIK viena... arba su tomis kurios nepriestarauja. jei buciau neskaiciusi SM, jis man paskaytu tu vseikute nereik tu tyrimu tai apsidziaugciau ir nesidaryciau. bet juk zinau kaip buna... SM patirtis rodo visai ka kita. o kiek yra tokiu kurios nesinaudoja siuo forumu?;/
tiesiog man pasitaike nemalonus pasimatymas.
man atrodo pirmiausia jis pats zinodamas apie si sindroma turetu klausineti apie kraujagysles, kokias sanariu ligas ir panasiai. o man vis bande pripaisyti net menkiausia sloga... bet nebuvo pas mane ir tokios.
na mintis mano pagrindine tokia, kad man atrodo jis i mane ziurejo per aplaidziai, ir kazkaip ironiska pabaiga gavosi. bet tai nereiskia kad jis prastas ir kad ji nurasau kaip giniu;)
ir dar. kur galima butu paskaityti ta jo daktaro disertacija ar kita darba kuri jis yra apsigynes ir del to pelnes sios srities geriausio speco varda? kur tie jo tyrimo rezultatai kuri jis atliko su daugybe moteriskaiciu? mmm?
Papildyta:
jis dirba tik antradieniais, taigi vizitas nusikels savaiciukei ne dieneliai. bet internete raso kad yra laisvu vietu ir kitai savaiatei berods 17 d.