Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(sidrulka @ 2009 02 03, 22:47)
Kiek aš supratau tai sudėtingesnė AFS forma... tai va, aš čia jūsų patarimų prisiklausius atradus laiko stengsiuos nulėkti pas A. ir pavaidiniti gudresnę už jį.... jau šnd kalbėjau su drauge mediciną baigusia- pradžiai, kol pati apsirpasčiau, ji man suleistų vaistukus...
kam gi gilintis daktarmas į sudėtingus atvejus, jei galima... švelniai tariant prasilaput... jau ne vienas manęs stumdė nenorėdamas prisiimt galutinės atsakomybės... tik savas, kuris iš vis nžn ka su manim daryt ir vadovaujais A. nurodymais, sakė - bandykit, bandykit kol pasiseks... ir į ligoninę pasiguldo nuo pirmos dienos...
Papildyta:
a š iš Marijampolės į Vilnių pas nevaisingumo dkatarą autobusu nuvaziavau, o jis buvo konferencijoj.... irgi niekas nepranešė... a, jiems dzin jų pacientai...
užtai privacioj klinikoj, kai paradantozę gydžiau, tai net skambino val prieš, ar tikrai atvyksiu....  bet cia kitas reikalas...
na, o aš po 3-iosios abrazijos iškart registravaus pas Abraitį... berods abrazija buvo rugpjūtį, o as pas A. nuvaziavau rugsėjo pabaigoj...Man atrodo neturi reikšmės...

na, tikrai važiuok ir išsiaškink daugiau su A, gal jis ir pats jau kitaip žiūrės, tikėkimės.

aš čia va radau istoriją merginos iš UK, žinutė sena, įdomu būtų sužinoti, kaip jai toliau sekėsi...
http://www.pregnancy...;hilit=syndrome

anksčiau buvau radusi UK forumą, kur merginos dalinosi irgi AFS patirtimi ir ten prisimenu rašė, kad vartoja Clexane ar kt vaistuas nuo pat II, jei rasiu tą nuorodą vėl, tai būtinai įmesiu.

o su tom valstybinėm ir jų "rūpesčiu", kad pacientai nevažinėtų šimtų kilometrų veltui tai... doh.gif aš irgi kartą su poros mėn kūdikiu atsibeldžiau į polikliniką, temperatūra lauke minus dvidešimt, gydytoja susirgus ir nė viena kita negali priimt, atsiprašome, atvažiuokite kitą kartą... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 04 vasario 2009 - 10:54
Sveikos..!! biggrin.gif

Seniai buvau pas jus..
Kazkaip stengiuosi ,aziau skaityti ir maziau galvoti, nes pastebiu, kad tik apie vaikus ir galvoju, kalbu ir siaip kitu minciu nebera.. blink.gif

Su tais daktarais ir skirtingais gydymo budais tai truksta zodziu..
Man mano ginius sake kad turiu tada A is vis isvare nes tik vienas nesivystantis o pagal R tai reik bandyti be vaistu dar..bandyti tikrai neturiu jokio noro..

tai nusprendziau geriau su vaistais ir bus ramu..nes jokios kitos priezasties del ko 13savaite praradau leliukus nera..

Jau pradejau gerti aspirina ir po keliu menesiu jei finansai leis planuosim leliuka biggrin.gif

Kalbant apie isivaikinima tai as jau nuo mazumes vis apie tai pagalvodavau..ir neseniai sapnavau kad su vyru isivaikinom berniuka kokiu 4 menesiu..kad kol susilauksim savo jau ji galim auginti:)
Atsakyti
Beje, pagaliau radau atsakymą, kokie gi tie yra antifosfolipidiniai antikūnai ir kodėl Kauno ir Vilniaus tyrimai skiriasi, va čia trombofilijų susirgimų puslapis, reikės dar daugiau pasiskaityti, bet tiesiai šviesiai rašo, kad tik AKA ir Lupus yra pakankamai gerai ištirti, todėl dažniausiai ir naudojami diagnozuojant AFS, o visi kiti, tame tarpe ir Anti beta nėra gerai ištirti ir nors akivaizdu, kad turi įtakos trombų susidarymams, vienur naudojami diagnostikai, kitur nea, ir tada jau nėra aiškaus kriterijaus, kaip diagnozuoti...

http://www.fvleiden.org/ask/21.html

o čia istorija moters, kurios, kaip supratau tik ACPRas buvo teigiamas...

http://www.fvleiden....ories/lori.html

aš šita nuorodą įdėjau į nėštukių pirmąjį puslapiuką, kad ateity jei reiktų galėtume surast.

oj, nebeturiu jėgų jau skaityt toliau, einu pasigulinėsiu....

Rasiukesmagu matyti tave vėl, kaip tavo sveikatytė? kaip tau sekėsi pas reumatologę, ar sužinojai pagaliau, ką tavo tyrimai rodo, kuriuos pas ją darei?
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 04, 11:26)
Beje, pagaliau radau atsakymą, kokie gi tie yra antifosfolipidiniai antikūnai ir kodėl Kauno ir Vilniaus tyrimai skiriasi, va čia trombofilijų susirgimų puslapis, reikės dar daugiau pasiskaityti, bet tiesiai šviesiai rašo, kad tik AKA ir Lupus yra pakankamai gerai ištirti, todėl dažniausiai ir naudojami diagnozuojant AFS, o visi kiti, tame tarpe ir Anti beta nėra gerai ištirti ir nors akivaizdu, kad turi įtakos trombų susidarymams, vienur naudojami diagnostikai, kitur nea, ir tada jau nėra aiškaus kriterijaus, kaip diagnozuoti...

http://www.fvleiden.org/ask/21.html
o čia istorija moters, kurios, kaip supratau tik ACPRas buvo teigiamas...

http://www.fvleiden....ories/lori.html

aš šita nuorodą įdėjau į nėštukių pirmąjį puslapiuką, kad ateity jei reiktų galėtume surast.

oj, nebeturiu jėgų jau skaityt toliau, einu pasigulinėsiu....

Rasiukesmagu matyti tave vėl, kaip tavo sveikatytė? kaip tau sekėsi pas reumatologę, ar sužinojai pagaliau, ką tavo tyrimai rodo, kuriuos pas ją darei?

Labutis,
Ir man smagu tave matyti. Kaip tu laikasi, kaip tavo pilvinukas? ax.gif Aš tada pas reumatologę taip ir nenuvažaiavau, šeimos daktarė truputį pakomentavo, kad tai reiškia nepaaiškinamas sąnarių skausmas, t.y. neaiškios kilmės.Ir kad ateityje ghali reikt vartot vaistus.
Na mano sveikatytė pusėtina. Vakar visą diena pykino buvo labai bloga, tai vakare net teko pabendrauti su WC, net nežinau nuo ko tai, ar čia nuo nestuke.gif ar apsinuodijau maistu. Bijau, kad jei apsinuodijau maistu, tai nepakenktų mano žirniukui.Šiandien irgi toks lengvas negerumas ima. Pažiūrėjau, kad po vakar pabnedravimo su WC ir mažai valgymo net pilvukas toks mažesnis pasidarė. Kaip galvoji, jei tai apsinuodijimas ar gali tai pakenkti leliukui. Plius dar gerklytę pradeda skaudėti, kuo patartum ją gydyti?
Atsakyti

Kaip faina kad jus nestuke.gif
as irgi noriu..bet dar reik atgert aspirina biggrin.gif

siandien susigincijom su vyru..labai nervuoja mane nauji mokesciu istatymai..
sako kada darom leliu..
o as sakau kaip daryti cia leliuka jei nelieka per menesi net leidziamem vaistam pinigu..
neuztenka kad suki galva kaip isvesioti vaikuti tai dar ir apie pinigus turi galvoti kad ant vaistu uztektu..

sorry kad ne i tema..bet norejau issilieti.. blush2.gif

man nuolat sanarius ir kaulus suka..bet reumatologe nieko blogo nerado..sake viskas ok..tai nznau..

o mergaites kaip manot ar verta eiti pas hematologe?ar naudos didels duotu ar ne?
Atsakyti
Oj Princese... o jums Abraitis nustate AFS ar ne? nelabai supratau. ar is viso atsisake tirti TIK po pirmo karto?
Atsakyti
as nuvaziavau su tyrimais darytais santariskese..
tai sake per mazai tyrimu ir siaip ko su vienu nesivystanciu ieskau cia ligu..

plius nemegsta vilnieciu ir siaip labai piktas ir vienu zodziu isejau apsizliumbus nes dar tokios nepagarbos gyvenime neturejau...buvau sokiruota..
viska galima ir graziai pasakyti nereikia elgtis taip arogantiskai..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
ziuriu sis skyrelis tai apmirsta, tai vel atsigauna.
As tai zaviuosi Fedesperanza, kaip ji turi tiek jegu ir kantrybes visokios informacijos paieskai. Kartu noriu ir padekoti, nes tie visi straipsniukai labai padeda. As pati pasiskaicius, pasidariau isvada. Kiek as vargau su tais anti beta, kol kazka suzinojau doh.gif Dabar zinau, kad jei jie itraukti i ta tyrima, tai kazkokia itaka vistik daro.
Princese klause, ar verta eiti pas hematologe. As buvau. Bet ejau tik todel, kad neturejau giniaus, kuris viska tuo klausimu normaliai paaiskintu. Parodziau tyrimus, tai tiesiog ramiau pasidare ir tiek, nors 100 proc. AFS nepatvirtino (nes tik anti beta buvo teigiami), taciau aspirina patare gerti. Tu, kiek pamenu is kito AFS skyrelio, rasei, kad tavo ginius tau patvirtino AFS ir paskyre gydyma. Tai reikia juo ir pasitiketi, nes R, tai neaiskiai pakomentuoja (pati buvau), o su A, kaip matai, neiseina susisneketi...ir ner ko pas ji vaikscioti. Daug daktaru, po vienos nelaimes, sako, kad nieko tirti nereikia. Bet nebutina ju visu klausyti mirksiukas.gif
Rasiuke, laikykis, si karta tau pasiseke ir jei jau tiek kelio nuejei, tai turi buti viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 04 vasario 2009 - 14:02
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2009 02 04, 13:34)
Sveikos 4u.gif
ziuriu sis skyrelis tai apmirsta, tai vel atsigauna.
As tai zaviuosi Fedesperanza, kaip ji turi tiek jegu ir kantrybes visokios informacijos paieskai. Kartu noriu ir padekoti, nes tie visi straipsniukai labai padeda. As pati pasiskaicius, pasidariau isvada. Kiek as vargau su tais anti beta, kol kazka suzinojau doh.gif Dabar zinau, kad jei jie itraukti i ta tyrima, tai kazkokia itaka vistik daro.
Princese klause, ar verta eiti pas hematologe. As buvau. Bet ejau tik todel, kad neturejau giniaus, kuris viska tuo klausimu normaliai paaiskintu. Parodziau tyrimus, tai tiesiog ramiau pasidare ir tiek, nors 100 proc. AFS nepatvirtino (nes tik anti beta buvo teigiami), taciau aspirina patare gerti. Tu, kiek pamenu is kito AFS skyrelio, rasei, kad tavo ginius tau patvirtino AFS ir paskyre gydyma. Tai reikia juo ir pasitiketi, nes R, tai neaiskiai pakomentuoja (pati buvau), o su A, kaip matai, neiseina susisneketi...
Rasiuke, laikykis, si karta tau pasiseke ir jei jau tiek kelio nuejei, tai turi buti viskas gerai smile.gif

Ačiū tau mažut už gerą žodį. 4u.gif Labai tikiuosi, kad šįkart viskas bus gerai. mirksiukas.gif
Lauksim ir iš tavęs džiugių naujienų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2009 02 04, 14:44)
Ačiū tau mažut už gerą žodį.  4u.gif Labai tikiuosi, kad šįkart viskas bus gerai. mirksiukas.gif
Lauksim ir iš tavęs džiugių naujienų  4u.gif

Kol kas naujienu nera. Bet dar tik menuo kaip pradejau normaliai planuoti. Tikiuosi ilgai neuztruks smile.gif Kazkaip iki persileidimo su pastojimu problemu nebuvo...Nezinau kaip si karta g.gif Vistik intervencija buvo, bet juk daug mergaiciu po to sekmingai pastoja, nors buna visko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2009 02 04, 14:01)
Kol kas naujienu nera. Bet dar tik menuo kaip pradejau normaliai planuoti. Tikiuosi ilgai neuztruks smile.gif Kazkaip iki persileidimo su pastojimu problemu nebuvo...Nezinau kaip si karta g.gif Vistik intervencija buvo, bet juk daug mergaiciu po to sekmingai pastoja, nors buna visko blink.gif

Tikėkimės viso ko geriausio ir, kad greit tapsi nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2009 02 04, 15:18)
Tikėkimės viso ko geriausio ir, kad greit tapsi  nestuke.gif

4u.gif
Atsakyti