Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(anileve @ 2009 02 02, 13:20)
O  tik ateini pasakai del ko ir is karto skiria tyrima, ar dar  paprastai vyksta ir ginekologiska apziura?

Bent jau manes tai visko isklausinejo, o po to dare echo. Ir tada skyre tyrimus. Tiesa, man dar ir kariotipo tyrimus dare.
Atsakyti
Ačiū, Blond 4u.gif
Atsakyti
Ir as aciu sakau:)
rytoj ir as bandysiu "tik" po pirmo karto isitikinti del afs
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2009 02 01, 10:55)
Sveikute  4u.gif
Nors ne manęs klausi,bet  tiesiog įdomu pasidarė ar bandei su leidžiamais vaistukais išnešioti vaikutį,kaip supratau netgi skyrė dideles dozes  g.gif ,bet...
Beje Artemidė jau sūpuoja sūnaitėlį  wub.gif ,gėrė aspiriną ir leidosi vaistukus  blush2.gif

Labukas,

aspirino per paskutinįjį nėšumą (ji taip jį galima pavadinti) gėriau dvigubą normą. o leidžiami turėtų prasidėti radus širdėlės veiklą, bet iki tiek neišnešiojau... nors per treciajį nėštumą daktarė buvo radus širdelės veiklą, o irgi panašiai savaičių buvo.... per 4-ą ir 5-a kartą geriant aspiriną ,,nedanešiojau" iki širdelės veiklos išsivystymo... beje ir paskutinis persileidimas buvo ,keistas".... tik nedidelis krešulėlis... nors sesėlės liepė laukt daugiau... O jūs aspirino po kiek geriat ir kada pradedat leistis hepariną? išnešiojat iki širdelės veiklos pradžios?
Papildyta:
QUOTE(anileve @ 2009 02 02, 15:39)
Ir as aciu sakau:)
rytoj ir as bandysiu  "tik" po pirmo karto isitikinti del afs

šaunuolė, kad iškart griebiesi... mane tik po trečuio karto siuntė ir dar kiek laiko užtempė...
sėkmės, kad viskas būtų gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2009 02 02, 01:36)
Aha, jau turiu sūnaitėlį. Aš ta neklaužada,kuri neklausė gydytojų ir tik po vieno persileidimo išdrįso pasidaryti tyrimus dėl AFS ir nors dauguma sakė,kad neieškočiau ko nepametus, toks gydytojas Vilniuje R. paskyrė man gydymą ( kurį jau buvau ir savavališkai pasiskyrusi, tik pritarimo sulaukiau). Bet vis apsilankau šitoje temelėje, kažkokia vis tiek ji man miela, bendras skausmas labai suartina, norisi ir kitoms patarimą duoti. Taip norisi,kad ir tau pasisektų, bet net neįsivaizduoju,ką turi iškęsti,kai niekas negali nieko konkretaus pasakyti. Tikriausiai tai baisiausia - ta nežinia, nekonkretumas. Net jeigu A. jau nebegali tau padėti, tai nežinau tada, kas gali. Pas kokį gydytoją dabar lankaisi paskutiniu metu?
Sauda,nors ir ne manęs klausi, bet man regis jei nieko nepainioju, Sidrulkai A. skyrė dar drastiškesnį gydymą - t.y. ne tik leidžiamus vaistus,bet ir didesnes nei įprasta aspirino dozes.  Nu jos atvejis tikrai žiaurus,kitaip jau čia pavadinti negalima  doh.gif

matot pas mane prie visos tos diagnozės, kurią ir jums nustato dar yra žodis ,,kombinuota", kuris gasdina ir dak. Abraitį... jis norėdmas man suteikti vilties, dar sakė keletą proc., kad yra vilties išnešioti, pats tuo nelabai tikėdamas, ir nors ir buvo žadėjęs po 4-ojo karto per sekantį kartą pasiguldyti pas save ir prižiūrėti, bet .... vis tiek žino, kad niekuo negalės padėti.... Aspitrino skyrė dvigubai, o kiek būtų reikėję heparino nepamenu... faktas tas, kad nesivysto širdelė... Aš Abraičio praktikoj antra su tokia diagnoze... sakė yra dar gydymas, bet jis pats nesiryžtų jo skirti, nes išbjauroja moters oragnizmą, o 100 procentinės garantijos nėra...
tik nesigasdinkit merginos... as cia antra is 3-ju milijonų... jūs į tą skaičių tikėkitės kad nepapulsit...
O merginos kokių dar zinot be Abraicio gerų nevaisingumo daktarų? kokį daktarą/ daktarę rekomenduotumėt vyrui išsitirti?
man giliai pasmonėje dar yra vilties... su tokia giliai kirbancia viltimi mano gyvenime ivyko jau 2 svarbūs dalykai... tikiuosi ivyks ir trecias... nors būrėja būrė, kad auginsiu svetimus vaikus...
kai uzklsytu i globos ir ivaikinimo skyrelius is vis baisu pasidaro ir fantazijos atsoka... aisku yra ir gerų istorijų, bet .... kol kas ne...
Papildyta:
QUOTE(vixiuke @ 2009 02 02, 13:40)
sakykit, o kaip atliekamas tyrimas? Ryt einu pas Abraiti...

Nusiteik fainam daktarui... su bajeriais...
as jau pamirsau ir kaip atrodo... aisku, sutikus atpazinciau... jau buvus kokia 10 kartų tai tikrai...

sėkmės
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2009 02 02, 16:30)
Labukas,

aspirino per paskutinįjį nėšumą (ji taip jį galima pavadinti) gėriau dvigubą normą. o leidžiami turėtų prasidėti radus širdėlės veiklą, bet iki tiek neišnešiojau...  nors per treciajį nėštumą daktarė buvo radus širdelės veiklą, o irgi panašiai savaičių buvo.... per 4-ą ir 5-a kartą geriant aspiriną ,,nedanešiojau" iki širdelės veiklos išsivystymo... beje ir paskutinis persileidimas buvo ,keistas".... tik nedidelis krešulėlis... nors sesėlės liepė laukt daugiau...  O jūs aspirino po kiek geriat ir kada pradedat leistis hepariną? išnešiojat iki širdelės veiklos pradžios?
Papildyta:
šaunuolė, kad iškart griebiesi... mane tik po trečuio karto siuntė ir dar kiek laiko užtempė...
sėkmės, kad viskas būtų gerai 4u.gif
Papildyta:
matot pas mane  prie visos tos diagnozės, kurią ir jums nustato dar yra žodis ,,kombinuota", kuris gasdina ir dak. Abraitį... jis norėdmas man suteikti vilties, dar sakė keletą proc., kad yra vilties išnešioti, pats tuo nelabai tikėdamas, ir nors ir buvo žadėjęs po 4-ojo karto per sekantį kartą pasiguldyti pas save ir prižiūrėti, bet ....  vis tiek žino, kad niekuo negalės padėti.... Aspitrino skyrė dvigubai, o kiek būtų reikėję heparino nepamenu... faktas tas, kad nesivysto širdelė... Aš Abraičio praktikoj antra su tokia diagnoze... sakė yra dar gydymas, bet jis pats nesiryžtų jo skirti, nes išbjauroja moters oragnizmą, o 100 procentinės garantijos nėra...
tik nesigasdinkit merginos... as cia antra is 3-ju milijonų... jūs į tą skaičių tikėkitės kad nepapulsit...
O merginos kokių dar zinot be Abraicio gerų nevaisingumo daktarų? kokį daktarą/ daktarę rekomenduotumėt vyrui išsitirti?
man giliai pasmonėje dar yra vilties... su tokia giliai kirbancia viltimi mano gyvenime ivyko jau 2 svarbūs dalykai... tikiuosi ivyks ir trecias... nors būrėja būrė, kad auginsiu svetimus vaikus...
kai uzklsytu i globos ir ivaikinimo skyrelius is vis baisu pasidaro ir fantazijos atsoka...  aisku yra ir gerų istorijų, bet ....  kol kas ne...
Papildyta:

Nusiteik fainam daktarui...  su bajeriais... 
as jau pamirsau ir kaip atrodo... aisku, sutikus atpazinciau... jau buvus kokia 10 kartų tai tikrai...

sėkmės

Aš nesulaukusi širdies veiklos pradėjau leistis fraksipariną, viena mamytė čia rašė,kad uyžsienyje visada taip skiria,tai aš savavališkai ir leidausi, galvojau, vis tiek blogiau nebus. Nenori ir tu taip pabandyti?
Ir tik nepradėk vaikščioti pas visokias būrėjas ir jomis tikėti.
Kodėl fantazijos atšoka užsukus į įvaikinimo skyrelius? Aš labai noriu mergytės, tai vis pagalvoju,jei neturėsiu mergytės, gal įsivaikinsiu, man įsivaikinimas nėra kažkas baisaus. Nesuprantu tų žmonių,kurie neturėdami savo vaikų neįsivaikina.
Atsakyti
Sveikos mergaites dar karteli 4u.gif Norejau paklaust gal kuri turite gyd.Abraicio el.pasta?Kazkuri mergina minejo,kad galima jam parasyt ir kai ko paklaust g.gif Jei kuri turit-brukstelkit man i AZ.Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2009 02 02, 18:36)
Aš nesulaukusi širdies veiklos pradėjau leistis fraksipariną, viena mamytė čia rašė,kad uyžsienyje visada taip skiria,tai aš savavališkai ir leidausi, galvojau, vis tiek blogiau nebus. Nenori ir tu taip pabandyti?
Kodėl fantazijos atšoka užsukus į įvaikinimo skyrelius?  Aš labai noriu mergytės, tai vis pagalvoju,jei neturėsiu mergytės, gal įsivaikinsiu, man įsivaikinimas nėra kažkas baisaus. Nesuprantu tų žmonių,kurie neturėdami savo vaikų neįsivaikina.

Apie isivaikinima ir mes su MB galvojom-labai norim dukriuko wub.gif Sunu is pirmos santuokos as turiu,tai mergyte-bendra svajone bigsmile.gif Ir jei tikrai nebematysiu jokios galimybes ir vilties susilaukt savo maziuko,tada rimtai pamastysim ir apie isivaikinima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2009 02 02, 17:30)
Labukas,

aspirino per paskutinįjį nėšumą (ji taip jį galima pavadinti) gėriau dvigubą normą. o leidžiami turėtų prasidėti radus širdėlės veiklą, bet iki tiek neišnešiojau...  nors per treciajį nėštumą daktarė buvo radus širdelės veiklą, o irgi panašiai savaičių buvo.... per 4-ą ir 5-a kartą geriant aspiriną ,,nedanešiojau" iki širdelės veiklos išsivystymo... beje ir paskutinis persileidimas buvo ,keistas".... tik nedidelis krešulėlis... nors sesėlės liepė laukt daugiau...  O jūs aspirino po kiek geriat ir kada pradedat leistis hepariną? išnešiojat iki širdelės veiklos pradžios?

Na tikrai užjaučiu ...O kiek tau reikėjo gerti aspirino g.gif Mergaitės čia išbandė tokį dalyką,kad pradeda vaistukus leistis vos pamato II brūkšniukus,nelaukdamos širdelės plakimo,kaip rašė Artemidė apie tai girdėjom iš kitų mergaičių,kurios gyvena užsienyje.Esmė tame.kad kai kurioms mergaitėms tai pavyko,nes prieš tai nesulaukdavo širdelės plakimo,o pradėjus leistis anksčiau viskas vyko sklandžiai.O iš leidžiamų vaistukų tai dabar mergaitės dažniausiai leidžiasi flaxipariną arba clexaną.Kiek gerti aspirino ir leistis vaistukų priklauso nuo moters svorio.
o dėl būrėjų tai tikrai negalvok schmoll.gif ,sako galima savo gyvenimą ir pakreipti kita linkme,tikėk ,kad gali turėti savo vaikučių wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2009 02 02, 17:36)
Kodėl fantazijos atšoka užsukus į įvaikinimo skyrelius?  Aš labai noriu mergytės, tai vis pagalvoju,jei neturėsiu mergytės, gal įsivaikinsiu, man įsivaikinimas nėra kažkas baisaus. Nesuprantu tų žmonių,kurie neturėdami savo vaikų neįsivaikina.

O tai tuos leidžiamus vaistus galima nusipirkti be recepto? leidaisi pati? Kokia kaina? tai nesuprantu, jei padeda, tai ko daktaras taip nepasiūlo... as aplamai pasigendu mūsų daktarų bendravimo su užsieniu... vat kad ir mano atvejis... atrodo domėčiausi būdama daktarė, ieškočiau panašių atvejų užsienyje.. juk kas zino, gal ne duok Dieve, bet atsiras tokių pacienčių daugiau... bet nueina lengviausiu keliu... pasako neturėsi ir viskas...

Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2009 02 02, 17:36)

būrėjomis tai iš tiesų per labiausiai ir netikiu... dzin, ką jos ten pliurpia...
O įvaikinimas ar globa... tai turbūte pernelyg daug girdėjau neigiamų atvejų ir per mažai treigiamų.... nors kai paskaičiau straipsnį apie Zuokienės labdaringą veiklą ir lankymusis vaikų namuose, tai sakiua griebsiu vieną irgi neturinčią vaikučių draugę po pažasčia ir eisim į vaikų namus... tubūt jausmai prabunda bebūnat toj aplinkoj.... Jau tiesą sakant esu pora kartų buvus ir bendravus su tuos vaikučius globojančia vienuole.... bet ir vėl problema atsimušu į aplinkinių abejngumą... vat tas ir sunkiausia, kai nėra palaikymo iš aplinkos... Aišku, čia mano reikalas, bet....
na, gerai, mergytės ... einu pailsėt, nes paavrgus po darbo dienos, o dar darbeliai ir namie laukia... turiu juk aš daug vaikų..... valdiškų mokinių... prisibendrauju su jais tiek o tiek... ir galvoju... va mano vaikas jau galėjo būti su šitias vienoje klasėje... ech, .... bus dar bus...
manua apsvarstysiu viską, susitupėsiu ir nuvarysiu dar kartą pas Abraitį... Ačiū jums už patarimus... šiais laiakis reikia būt gudresniems už daktarus ir patiems reikalautis gydymo...
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2009 02 02, 19:08)
O tai tuos leidžiamus vaistus galima nusipirkti be recepto?  leidaisi pati? Kokia kaina?  tai nesuprantu, jei padeda, tai ko daktaras taip nepasiūlo... as aplamai pasigendu mūsų daktarų bendravimo su užsieniu... vat kad ir mano atvejis... atrodo domėčiausi būdama daktarė, ieškočiau panašių atvejų užsienyje.. juk kas zino, gal ne duok Dieve, bet atsiras tokių pacienčių daugiau...  bet nueina lengviausiu keliu... pasako neturėsi ir viskas...

Aha, jie parduodami be recepto. Aš leidausi fraksipariną 0,3ml. Mes visos pačios leidžiamės, kas gi kitas ištisus devynis mėnesius galėtų kasdien tokiu pačiu laiku suleisti (nes veistai galioja 24 val., todėl reikia leistis tuo pačiu laiku daugmaž). Kaina tai nemaža - kažkur 13 Lt viena apmulė gaunasi doh.gif Nežinau,kodėl pas mus daktarai taip nesiūlo, kažkodėl A. visoms skiria tik nuo širdies veiklos atsiradimo, o užsienyje skiria nuo pirmų dienų.

Ai, dar ko nepaminėjau - matyt ir A. bijo,kad per daug nesuskystėtų kraujas ir persileidimo atveju nenukraujuotum, tai kai kuriuos čia skaičiau nuolat darosi kraujo krešumo tyrimus (ne tuos, kuriuos daro tikriant AFS, bet kurie grynai krešumą rodo),kad įsitikintų, jog kraujas per daug nesuskystėjo nuo vaistų. Tai jei leisiesi ir tau patarčiau juo darytis bent pirmomis dienomis, visgi pas tave ir aspirino dozė didesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 02 vasario 2009 - 19:20
QUOTE(simuliukas @ 2009 02 02, 17:44)
Sveikos mergaites dar karteli 4u.gif Norejau paklaust gal kuri turite gyd.Abraicio el.pasta?Kazkuri mergina minejo,kad galima jam parasyt ir kai ko paklaust g.gif Jei kuri turit-brukstelkit man i AZ.Aciu 4u.gif
Papildyta:

Aš turiu abraičio tel, jei nori... šiaip jis visuomet atsiliepia... 867619974
Apie isivaikinima ir mes su MB galvojom-labai norim dukriuko wub.gif Sunu is pirmos santuokos as turiu,tai mergyte-bendra svajone bigsmile.gif Ir jei tikrai nebematysiu jokios galimybes ir vilties susilaukt savo maziuko,tada rimtai pamastysim ir apie isivaikinima thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2009 02 02, 20:17)
Aha, jie parduodami be recepto. Aš leidausi fraksipariną 0,3ml. Mes visos pačios leidžiamės, kas gi kitas ištisus devynis mėnesius galėtų kasdien tokiu pačiu laiku suleisti (nes veistai galioja 24 val., todėl reikia leistis tuo pačiu laiku daugmaž). Kaina tai nemaža - kažkur 13 Lt viena apmulė gaunasi  doh.gif  Nežinau,kodėl pas mus daktarai taip nesiūlo, kažkodėl A. visoms skiria tik nuo širdies veiklos atsiradimo, o užsienyje skiria nuo pirmų dienų.

Ai, dar ko nepaminėjau - matyt ir A. bijo,kad per daug nesuskystėtų kraujas ir persileidimo atveju nenukraujuotum, tai kai kuriuos čia skaičiau nuolat darosi kraujo krešumo tyrimus (ne tuos, kuriuos daro tikriant AFS, bet kurie grynai krešumą rodo),kad įsitikintų, jog kraujas per daug nesuskystėjo nuo vaistų. Tai jei leisiesi ir tau patarčiau juo darytis bent pirmomis dienomis, visgi pas tave ir aspirino dozė didesnė.

o čia vieną ar por kartų per dieną?
aš visgi būčiau linkus pasikonsultuot su daktarais... jau maniškis iškart man pasakius šį variantą pareiškė neigiamą nuomonę.... lyg tiki aš norėčiau vaiko.... tai va, reikia prima dar pastoti......Teks, kaip mano gin. siūlė, apgaut vyrą thumbup.gif
iš teisų sako gan dazni atvejai, kai nuo savo nepastojo, nuo kito pastoja... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2009 02 02, 19:29)
Papildyta:
o čia vieną ar por kartų per dieną?
aš visgi būčiau linkus pasikonsultuot su daktarais... jau maniškis iškart man pasakius šį variantą pareiškė neigiamą nuomonę.... lyg tiki aš norėčiau  vaiko.... tai va, reikia prima dar pastoti......Teks, kaip mano gin. siūlė, apgaut vyrą thumbup.gif
iš teisų sako gan dazni atvejai, kai nuo savo nepastojo, nuo kito pastoja...  wub.gif

Vieną kartą per dieną. Žinok mano vyras irgi skeptiškai žiūrėjo,kai aš net diagnozės patvirtintos neturėdama pradėjau vaistus vartoti, nu bet mano vyras laiko mane pačia protingiausia ir pasitiki, žino,kad jei aš nusprendžiau,tai vadinasi tas variantas geriausias. Užtat abiems labai palengvėjo,kai gydytojas R. man paskyrė gydymą. Pas A. net nebuvau, jis nemėgsta Vilniečių, tiesiai taip ir pasakė doh.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Norėjau paklausti dėl vaistukų, nes ir aš turiu AFS. Vaistukus pradėjau leistis dar nepamačius širdelės, nes buvo prasidėję tepliojmai, tai bijojau, kad gali būti per vėlu, tad pradėjau leistis vaistukus.Aš juos pradėjau leistis apie 21.15 val., o dabar noriu paankstinti laiką leidimosi iki 19 val.Ar galiu jį taip paankstinti, tarkim kas savaitę kas 15 min. anksčiau. Ar taip galima daryti? g.gif Ar nepakenks.Ačiū už atsakymą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti