Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2009 01 05, 16:21)
Sekmes 4u.gif ir lauksim ziniu.

Sėkmės mums prireiks, ačiū 4u.gif , priimu visus palinkėjimus ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal galit kuri parasyti Abraicio mob.tel. - noreciau pas ji issitirti AFS, kaip suprantu KMUK?
ar ten is kraujo daro ta tyrima?
Laimuze509 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2009 01 05, 18:36)
sveikos  4u.gif
gal galit kuri parasyti Abraicio mob.tel. - noreciau pas ji issitirti AFS, kaip suprantu KMUK?
ar ten is kraujo daro ta tyrima?
Laimuze509  4u.gif

Aš registravausi pas jį paprastu tel.Galima ir internetu užsiregistruoti,dirba tiktai antradienias nuo 14-17 (3 kabinetas).
Gali ir bandyti eiti nesiregistravus ,jei Kaune gyveni,manau kad priims,nes ne viena tokia sedejo prie duru be jokios registracijos. Be siuntimo kainuoja vizitacija apie 80lt,o už tyrimus ar su siuntimu ar be reiks moketi.Atsakymai po mėnesio.
Registracija internetu http://www.kmuk.lt/ (skiltyje pacientams-isankstine registracija).
Atsakyti
Dijav, labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 01 05, 17:00)
nusiramink, jei viskas bus gerai, tai reiškia viskas ir yra gerai.  4u.gif  4u.gif
man pvz po persileidimo visiškai susitvarkė skydliaukė, nors prieš tai pastoviai svyravo tyrimų rezultatai, tai blogai, tai ant ribos...

o aspiriną tau pasakė gerti, nes gal įtaria, kad tik nėštumo metu tau tie antikūnai suaktyvėja, tai pastosi, išsitirsi ir sužinosi. gera girdėti, kad sutikai protingus gydytojus ir nebijančius to AFS žodelio ir aspirino  lotuliukas.gif man irgi taip atrodo, kad antikūnai negali būti įtakojami aspirino, bet kai kurios mergaitės sakė lyg ir pagerėja tie tyrimai po kiek laiko, o gal ir natūraliai visai nepriklausomai niuo vaistų čia tie antikūnai svyruoją, ką mes galim žinot.... šiaip jau užsieny rašo daryt du kartus su 6 sav ar daugiau pertrauka tuos tyrimus, ir jei abu kartai teigiami, tada tik nustato AFS. bet aspiriną skiria nebūtinai tik su juo. čia skaitosi patvirtintas AFS, o būna alia įtariama kažkokia forma, kur mūsų daromi tyrimai nepakankamai tobuli, kad aptikt, todėl ir nebijama paskirti aspirino, net jei visi neigiami.

o hematologė ką nors papildomai tyrė?
nes aš lyg ir užsirašius vasario mėnesiui, be galvoju, ar čia beverta man eiti. jei tiesiog vėl patvirtins tą patį, ką aš jau ir žinau, tai nėra reikalo po gydytojus tūsytis...

Labutis,

hematologe man papildomu tyrimu jokiu neliepe daryti. AS buvau pries tai pas reumatologe, tai visus pakartotinus tyrimus del kraujo kresejimo, del AFS (4 faktoriai) + dar kazkokie papildomi kraujo tyrimai (del vilkliges, DNR , ANA, kitu neatsimenu), + dar turejau bendrus kraujo tyrimukus po nestumo nutraukimo darytus.
Visi faktoriai buvo neigiami. Sake kraujas idealus ir nera prie ko prikibti.
Pasiule pasidaryti papildomus tyrimus del CMV, EBV ir toksoplazmozes (tyrimai del infekciju). As ir taip tuos tyrimus jau pati zadejau darytis.

Zinai, man rodos tau neverta eiti pas hematologe. Tikrai nieko naujo nepasakys. Tik patvritins ar paneigs fakta. Visvien jau geri aspirina+leideis vaistus. Nieko naujo ir neisgirsi.

Man ir reumatologe ir hematologe patvirtino, jeigu jau bent vienas faktorius teigiamas, tai aspirinas butinas+ leidziami vaistai. Pas mane buvo antibeta 2 teigiamas anksciau, o dabar neigiamas patapo. Kai as nuejau pas reumatologe su savo senesniais tyrimais, kai buvo antibeta2 teigiamas, o kiti neigiami, ji man liepe pasidaryti tyrimus is naujo nes tie tyrimai nepatvirtina, kad pas mane yra AFS, nes tas antibeta2 gali ir suneigimeti. Pas mane taip ir pasidare. Kaip supratau antibeta2 neapsprendzia AFS buvima. Dar hematologe uzsimine pas ka yra AFS, tai ir trombocitu kiekis buna padidejes. Pas mane viskas ok.

Tiek info is mano fronto.

Sveikateles tau ir lengvo nestumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Endra @ 2009 01 06, 09:35)
Labutis,
Zinai, man rodos tau neverta eiti pas hematologe. Tikrai nieko naujo nepasakys. Tik patvritins ar paneigs fakta. Visvien jau geri aspirina+leideis vaistus. Nieko naujo ir neisgirsi.
Dar hematologe uzsimine pas ka yra AFS, tai ir trombocitu kiekis buna padidejes. Pas mane viskas ok.

Tiek info is mano fronto.

Sveikateles tau ir lengvo nestumo  4u.gif

dekui Endra. jo, nebeeisiu pas hematologę, kai rašiausi, dar buvo daug neaiškumų, tik tik pastojus buvau, o dabar lyg viskas jau ir susidėliojo į savo vietas... kada po metų kitų eisim su vaiku pas immunologą ar hematologą, nes man įtarimai, kad ir jam nėra gerai su sveikatyte. bet kol kas lyg normoj viskas, tai niekur neskubam.

o del trombocitų aš skaičiau, kad dažnai gali būti, bet gali ir nebūti padidėjęs su AFS.

o tu dabar tausok save ir ruoškitės naujam etapui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 06 sausio 2009 - 10:00
as vis galvoju, ar bandyti sio viruso ieskotis sau;/ Man buvo nesivystantis nestumas (manyciau apie 12-15 savaitem, cia ir niekas tiksliai nenustate, arba nenorejo sakyt). kazi jei tureciau toki sindroma neturetu nutrukti anksciau ta gyvybele, ar pasitaiko visaip? kitus tyrimus pasidariau ir nieko nerado...
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2009 01 13, 14:13)
as vis galvoju, ar bandyti sio viruso ieskotis sau;/  Man buvo nesivystantis nestumas (manyciau apie 12-15 savaitem, cia ir niekas tiksliai nenustate, arba nenorejo sakyt). kazi jei tureciau toki sindroma neturetu nutrukti anksciau ta gyvybele, ar pasitaiko visaip? kitus tyrimus pasidariau ir nieko nerado...

Kiek teko girdeti, tai su AFS nestumai anksciau nutruksta. Nebent tau anksciau nustojo vystytis, o suzinojai veliau, buna ir taip. Pvz. man nustojo vystytis 6-7 sav., o suzinojau tik 9 sav. Bet tu vistiek gali issitirti, bus ramiau.
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2009 01 13, 14:13)
as vis galvoju, ar bandyti sio viruso ieskotis sau;/  Man buvo nesivystantis nestumas (manyciau apie 12-15 savaitem, cia ir niekas tiksliai nenustate, arba nenorejo sakyt). kazi jei tureciau toki sindroma neturetu nutrukti anksciau ta gyvybele, ar pasitaiko visaip? kitus tyrimus pasidariau ir nieko nerado...

Sveikute 4u.gif Man atrodo ir didesniame nėštume gali būti AFS.Pas mane vaisiukas yra išbuvęs apie menesį jau nebegyvas,jaučiausi gerai ,netepliojo,buvo visi neštumo požymiai,buvo apie dvylikta savaitė,o kai pradėjo teplioti,tai tada pamatė,kad širdelė jau nebeplaka,nors prieš tai viskas buvo gerai - ir širdutė plakė ir vaisiuko dydis atitiko savaites
Atsakyti
na as ir jauciausi gerai ir kai iskrito laselis kruajo nuvykau i ligonine, ten konstatavo kad mazius tik 11 sav ir 6 d, o turejo buti 16 savaiciu. kai dare abrazija, sake kad gimda buvo didesne kaip 15 savaiciu. kai klausiau tai kada galejo zuti, niekas nieko nesake, iseidavo is kabineto, arba skaydavo pamirsk. taigi turiu ne tik galvosuki kodle taip atsitiko, bet ir kada... man echo nebuvo daryta anksciau tai nezinau... bet tuomet pagal leliuko dydi tikrai negalejo buti maziau nei beveik 12. taigi... unsure.gif
as del viso pikto ir nutariau issitirti...
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2009 01 13, 18:23)
na as ir jauciausi gerai ir kai iskrito laselis kruajo nuvykau i ligonine, ten konstatavo kad mazius tik 11 sav ir 6 d, o turejo buti 16 savaiciu. kai dare abrazija, sake kad gimda buvo didesne kaip 15 savaiciu. kai klausiau tai kada galejo zuti, niekas nieko nesake, iseidavo is kabineto, arba skaydavo pamirsk. taigi turiu ne tik galvosuki kodle taip atsitiko, bet ir kada... man echo nebuvo daryta anksciau tai nezinau... bet tuomet pagal leliuko dydi tikrai negalejo buti maziau nei beveik 12. taigi... unsure.gif

na man čia kažkaip žiaurokai skamba "pamiršk"... blink.gif užuojauta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2009 01 13, 18:23)

Na tikrai užjaučiu ...O kai išsitirsi,tai aiškiau bus ar yra tas AFS,ar ne
Man kai darė abraziją,tai gimda irgi atitiko dydį pagal savaites,tik vaisiukas buvo susitraukęs verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 13 sausio 2009 - 18:14