Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Laimuze509 @ 2008 12 08, 10:46)
Labutis,  na kiek teko skaityti tai esant šiam sindromui gali pasireikšti kojų venų trombozė. O jei šeimoje buvo trombozės atvejų tai manau vertėtų ir tau išsitirti, o gal dėl to ir nutrūksta nėštumas. Nors mano gydytojas sakė, kad 90 proc. nesivystančių neštumų priežastis yra genetika   blink.gif  bet man kažkaip atrodo per daug ant tos blogos genetikos suverčiama  blink.gif

Man irgi keistai, kad viska suvercia genetikai. Na, jei dar vienas kartas, tai galima manyt, kad genetika kalta, bet kai kartojasi ir randama priezastis (pvz.AFS), tai matyt gydytojams paskui geda prisipazint, kad klydo. Ir man labai keista del to AFS, kai vieni gydytojai, sako, kad del vieno nukrypusio rodiklio nieko nereikia daryt, kiti iskart paskiria aspirina....Tai cia, reiskia, priklauso pas koki gydytoja pakliuni, ar kaip g.gif Ai, as tai jau nebesuku galvos ir niekur nesiblaskau. Pakankamai prisiskaiciau ir pati sau esu doctor.gif
O tu, Laimuze, ar darysies ta procedura si menesi? Ka nusprendei?

Fedesperanza, tu tai saunuole, mums cia daug informacijos ikeli. As irgi kazkur skaiciau, kad aspirinas skiriamas profilaktiskai del auksto spaudimo nestumo metu, del kurio paskui kyla preeklampsija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 08 gruodžio 2008 - 11:37
o tai mergaites patarkit ka dabar sakykim man reiktu daryt,pirma zingsni koki daryt? eiti pirma pas kokia kita gine konsultuotis,ar tyrimus kazkokius pasidaryt pirmiau g.gif ne nezinau nuo ko pradet,man toks jausmas nueisiu pas kita gine siulys vel iui ar ivf doh.gif ir sakys kol rimto tikro persileidimo neturejau nieko nesiulys daryt doh.gif zodziu sedziu gludumoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(escape @ 2008 12 08, 14:33)
o tai mergaites patarkit ka dabar sakykim man reiktu daryt,pirma zingsni koki daryt? eiti pirma pas kokia kita gine konsultuotis,ar tyrimus kazkokius pasidaryt pirmiau g.gif  ne nezinau nuo ko pradet,man toks jausmas nueisiu pas kita gine siulys vel iui ar ivf doh.gif  ir sakys kol rimto tikro persileidimo neturejau nieko nesiulys daryt doh.gif zodziu sedziu gludumoj doh.gif

O tai kas tau buvo? Rasei tik, kad giminej tromboziu buve. Jei tavo gine nieko nerekomenduoja, gali tyrima del AFS savarankiskai pasidaryti (cia kazkur pirmam puslapyje nurodyta kur, jei Vilniuje, tai Santariskese, galima ir Kaune). Po to, pagal rezultatus jau spresi ka daryti, nes normos surasytos ir matosi ar yra nukrypimai.
Kur kreiptis Vilniuje antram puslapyje yra ideta nuoroda (Laimuze 509 idejo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 08 gruodžio 2008 - 13:57
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 12 08, 15:52)
O tai kas tau buvo? Rasei tik, kad giminej tromboziu buve. Jei tavo gine nieko nerekomenduoja, gali tyrima del AFS savarankiskai pasidaryti (cia kazkur pirmam puslapyje nurodyta kur, jei Vilniuje, tai Santariskese, galima ir Kaune). Po to, pagal rezultatus jau spresi ka daryti, nes normos surasytos ir matosi ar yra nukrypimai.

matai as nepastoju jau 2 metai ir 7 menesiai 4u.gif
ir sakykim du geri metai kad pas gydytojus su viena ilgesne pertrauka ejau,padariau 6 iui ir visos nesekmingai,ka buvo rade senai jau clamidijas ir ureaplazmas,bet isgydem is pirmo kurso,poto tas bakterijas du kartus kartojau,neberado... siaip pas mane viskas vyksta gerai ka rado kad desinys kiausintakis stipriau vingiuotas tai yra sunkiai pratekamas...(nustatyta po gimdos foto ir poto po laparoskopijos) pas vyras sperma gera!

spali padare 6 iui,situacija buvo viskam ideali,bet vel nepavyko,tai meciau viska apsukus schmoll.gif

ir tada gyvenau naturaliu ciklu,ir lapkricio pabaigoj laukiau mmm,nera diena,antra,trecia diena,pasidariau testuka veliau parode normalaus ryskumo vaiduokliuka gerai matoma,tada nulekiau hcg padaryt,atsakymas buvo beveik 7 hcg ir ten pasake kad tai nestumas bet labai mazytis,o menesines jau velavo 5 dienas...ir vakare velai pramuse truputy o i kita diena sirgau sunkiai doh.gif

tai va trys sutapimai menesines velavo truputi,hcg rode mazyti nestuma,ir trys testukai buvo su normaliai matomais vaiduokliais, ir ciklas buvo naturalus!!!

kai paskambinau savo gydytojai nesulaukiau jokiu patarimu,tik vel pezejima apie IUI ar ivf schmoll.gif

bet ji patvirtino fakta irgi kad pagal ju normas hcg irgi tai buvo nestumas ansktyvas,

o gydytoja jau man siule daryt dirbtini,o si cikla gal ir suzinojau fakta kad natur galiu pastot!!!

tai va nezinau ka daryt.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo escape: 08 gruodžio 2008 - 14:09
QUOTE(escape @ 2008 12 08, 15:01)
bet ji patvirtino fakta irgi kad pagal ju normas hcg irgi tai buvo nestumas ansktyvas,
tai va nezinau ka daryt.....

Jei jau viska isbandei, tai manau, jei pasidarysi tyrima del AFS, tai tikrai nepakenks. Vilniuje greitai padaro....o gal tai ir bus priezastis, kas zino. Nuvaziuok pati ir pasidarysi, siuntimo nereikia, tik pinigeliu pasiimk (apie 200 lt turek).
Antram psl. surasyta i koki kabineta eiti (as pati labai nesunkiai radau, pagal sitas nuorodas).
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 12 08, 16:08)
Jei jau viska isbandei, tai manau, jei pasidarysi tyrima del AFS, tai tikrai nepakenks. Vilniuje greitai padaro....o gal tai ir bus priezastis, kas zino. Nuvaziuok pati ir pasidarysi, siuntimo nereikia, tik pinigeliu pasiimk (apie 200 lt turek). 
Antram psl. surasyta i koki kabineta eiti (as pati labai nesunkiai radau, pagal sitas nuorodas).

labai dekui uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Na ka gi, nuvaziavau atsisviesti savo tyrimu rezultatu. Gal galesit ka pakomentuoti ax.gif Rasau trumpinius, manau suprasit.
LA2 - 32,4, norma 30-37
LA1 31,3, norma 31-42
Antikunai pries kardiolipina - neigiamas
APC-R - 94,3, norma > 120
Antikunai pries beta2 glikoproteina 1 - neigiamas

Kaip suprantu APC-R mes zemas. Kas sia per velnias g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 08, 15:57)
Na ka gi, nuvaziavau atsisviesti savo tyrimu rezultatu. Gal galesit ka pakomentuoti  ax.gif Rasau trumpinius, manau suprasit.
LA2 - 32,4, norma 30-37
LA1 31,3, norma 31-42
Antikunai pries kardiolipina - neigiamas
APC-R - 94,3, norma > 120
Antikunai pries beta2 glikoproteina 1 - neigiamas

Kaip suprantu APC-R mes zemas. Kas sia per velnias  g.gif

Pas tave tikrai yra AFS sindromas.Nes trys rodikliai yra teigiami. Manau, kad jau gali pradėti gerti aspiriną
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2008 12 08, 16:01)
Pas tave tikrai yra AFS sindromas.Nes trys rodikliai yra teigiami. Manau, kad jau gali pradėti gerti aspiriną

O kokie trys ? As matau tik viena i normas netelpanti APC-R g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 08, 16:06)
O kokie trys ? As matau tik viena i normas netelpanti APC-R  g.gif

Teisingai tu sakai, na kas čia man galvelėje pasidarė doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 12 08, 17:06)
O kokie trys ? As matau tik viena i normas netelpanti APC-R  g.gif

As taip pat. Cia rasiuke, matyt, kazka painioja g.gif Juk norma yra duota nuo-iki ir jei skaiciukas telpa i ta norma, tai viskas gerai. Pas mane LA1 irgi 32, o normos kaip tavo, tai R. sake, kad viskas gerai.
Mano supratimu, tai pas tave tik APCR per zemas, reiskia, kad kraujas per greitai kresa, del to tau ir skyre aspirina. Vieni tai vadina AFS, kiti igimta trombofilija, nesuprasi. Bet tavo gine teisi, nesvarbu kaip ten pavadinsi, bet aspirinas reikalingas. O kaip del leidziamu, ar ka nors sake?
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 12 08, 11:27)
Man irgi keistai, kad viska suvercia genetikai. Na, jei dar vienas kartas, tai galima manyt, kad genetika kalta, bet kai kartojasi ir randama priezastis (pvz.AFS), tai matyt gydytojams paskui geda prisipazint, kad klydo. Ir man labai keista del to AFS, kai vieni gydytojai, sako, kad del vieno nukrypusio rodiklio nieko nereikia daryt, kiti iskart paskiria aspirina....Tai cia, reiskia, priklauso pas koki gydytoja pakliuni, ar kaip g.gif Ai, as tai jau nebesuku galvos ir niekur nesiblaskau. Pakankamai prisiskaiciau ir pati sau esu  doctor.gif
O tu, Laimuze, ar darysies ta procedura si menesi? Ka nusprendei?

Mes nusprendėm kad darysim, vyras sako kiek gali pas tuos gydytojus vaikščiot verysad.gif na ko ten ieškai vistiek nieko gero nesurandi...
Tai dabar laukiu mmm ir pradėsiu nuo antros cd. farširuotis vaistukais. Kad tik mmm neateitų per anksti, tai tada tektų atidėti dar mėnesiui (jetau kaip nenoriu), nes gali embrioniukų atšildymas ir įsodinimas papulti ant naujų metų švenčių, tai kaip sakė ginius, tai embriologas bus piktas kad jam reikia ateiti ir dirbti, tai gali paskui nesisekti blink.gif na suprantu, po naujų gali sveikatėlė nekokia būt blink.gif
Tai va, bandysim gerti vit C ir prailginti ciklą... Kad atšiltų mūsų ledinukai ir būtų ką įsodinti wub.gif
Atsakyti