Super skanus
TIKRI TARYBINIAI CEBUREKAI
Nezinau kame paslaptis sitos teslos, bet kepant, visiskai neprisigere aliejaus.
Teslai: (proporcijos labai tikslios, jau 2-a karta darau, nieko nei per daug, nei truksta)
4 st. miltu (1 st. 250 ml., tai apie 150 gr. miltu)
1,3 st. vandens (320 ml)
1 kiausinis
2 v. s. aliejaus arba bet kokiu kitu riebalu (sviestas, taukai ir .t.t)
0,5 a.s. druskos
Apie 700 gr. mesos (as maisiau kalakutiena su kiausliena), prieskoniai
1 st. kefyro
Uzvirinti vandeni su druska ir riebalais (riebalai padaro pavirsiu "burbuliuota"), i verdanti vendeni iberti 0,5 st. miltu, nuimti nuo ugnies ir gerai ismaisyti iki vientisos mases, tai padaro tesla labai plastiska (deja man tai nepavyko ismaisyti iki vientisos mases, vistiek liko miltu gumuliukai). Kai siek tiek atves ideti kiausini (kiausinis padidina "burbuliuotuma"). Palaipsniui sudeti likusius miltus, gerai isminkyti. Minkymo metu visi gumuliukai man dingo. Tesla palikti min 1 val. galima laikyti nors ir 10 val. Butinai per ta laika dar 1 karta isminkyti (nors as pamirsau, laikiau tesla gal kokias 2 val. nes turejau kitu darbu).
I pagaminta farsa ipylti 1 st. kefyro (jis padaro mesa sultingesne), gerai ismaisyti.
Vienam ceburekui reikia mazdaus teniso kamuoliuko teslos, reikia iskocioti mazdaus 1 mm storio. Tesla labai plastiska, labai gerai lipdesi.
Griuk negyvas kokie skanus ceburekai. Kepiau keptuveje ant vidutines ugnies, aliejaus pyliau neperdaugiausiai, jie neplaukiojo, reikejo apverst. Is sitos normos gaunasi apie 12- 14 cebureku, priklausomai nuo dydzio. Mano cebureku dydis per puse 26 cm leksties. Padariau tik 8 vnt, kita tesla padejau i saldytuva, rytoj iskepsiu vel, ten dar kokiem 5 liko.