Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2008 12 13, 12:28)
Srove, labai sudomino si kose, jau ja matau aplamai ne pirma karta, visos giria, o as niekada dar tokios neragavus.
Tai , reiskia, kai kruopos isverda, jose dar turi buti skyscio? Sultinio, ar pieno?
Daryciau be kukuliu, tai uztenka 1 bulves tarkiu? Ant kiek cia kruopu?
Ar gerai butu pienas ir druska tiktai? Na, vanduo dar. Ar reikia ir sultinio???

Taip, kaip kruopos isverda, dar turi buti sultinio, galima pieno, bet man skaniausia ji, kai kruopas verdi su kauliukais, juos isimi, o i kruopas su nuoviru sukreti tarkuotas bulves(maisant, kad nesigautu kukulas), bet gali ir su pienu ir su kuo tik nori, kaip patinka, bet jei vien vandennyje isvirsi, tai paprasciausiai bus be skonio.Tu proporciju tiksliai negaliu pasakyti, nes is akies darau visada, bet kruopu, tai jau turi tam sultiny buti tirstokai taip, nes gausis per skysta ir neskani, o bulves vienos uztenka, jei ji didoka ir miltinga, sakykim dviems litrams koses, jei daugiau virsi, tai ir antra bulve nusiskusk biggrin.gif Ir dar gerai maisyk, kad neprisviltu, o paskui uzdenk ir leisk pastovet siek tiek mirksiukas.gif
O jei daugiau tarkiu idetum, aisku ji gautus kietesne, jei nori, kad nuo sauksto nekristu biggrin.gif gali deti daugiau tarkiu.Ai puiki seimininke esi, ka as cia aiskinu, matysi beverdant mirksiukas.gif

Tasha
jau labai fest pyragelis, parasiau ir seile nurijau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 13 gruodžio 2008 - 11:47
QUOTE(Srove @ 2008 12 12, 18:57)
Tokios banalios biggrin.gif ir as noreciau thumbup.gif
Mano dar banalesni pietus bigsmile.gif


Keiciames mirksiukas.gif

QUOTE(voveriuxe @ 2008 12 12, 19:01)
Pangasija kepta orkaitej


Labai apetitingai atrodo thumbup.gif

O mano skonio receptoriai labai pretenzingi doh.gif Zuvi tik kepta galiu valgyt, kitaip paruosta man baisiai neskanu schmoll.gif Tie pyrageliai taip graziai atrodo, bet ne man verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masiania*: 13 gruodžio 2008 - 11:48
[quote=Srove,2008 12 12, 19:57]
Tokios banalios biggrin.gif ir as noreciau thumbup.gif
Mano dar banalesni pietus bigsmile.gif Silkine kose, su tarkuotu bulviu kamuoliukais.
Perlines kruopas uzmerkiau is vakaro, tai labai greit isvire jautienos sultinuke, nuskutau 4 bulves, tris i rutuliukus nusunkiau ir suminkiau su vakarykste bulviu kose ir suformavusi juos sumeciau i jau isvirusias sultiny kruopas(pries tai dar pieno truputi pyliau).Po 10 mazdaug minuciu sukreciau vienos bulves tarkius ir dar maisant paviriau apie 5 minutes.Uzdengusi dar palaikiau, kol susitupejo lotuliukas.gif .Paskui begau ieskoti didziojo sauksto lotuliukas.gif

bigsmile.gif oi-oi-oi kaip skanuuuu!!! Va čia tai jau man viskas suprantama lotuliukas.gif Prisėsčiau ir aš su didžiuliu šaukštu mirksiukas.gif
Atsakyti
OFF TOPIC

QUOTE(Srove @ 2008 12 13, 12:27)
Biski nesupratau, prie ko ta foto rolleyes.gif ar gal del kiausiniu, kad turi daug cholesterolio, ar, kad ant sviestuko pakepta, o ne ant aliejaus? bigsmile.gif



Gal nuskambejo ironiskai ar pan, tiesiog, kiek seku sita tema, tai nepaleidzia mintis,kad zmones patys saves nemyli ir nesaugo. Nesu dietu propaguotoja ar pan, tiesiog siulau Visoms gaminancioms mazinti pasleptus riebalus patiekaluose...
Statistika yra ziauri: dazniausia mirties priezastis pasaulyje yra sirdies ir kraujagysliu ligos. Arba kitaip sakant bereikalingi riebalai, "blogasis"cholesterolis, siaurinantis kraujagysles...

Niekas neisizeiskite, tiesiog pastebejimas ir pasisakymas.

Atsakyti
QUOTE(Guminuke @ 2008 12 13, 19:19)
OFF TOPIC
Gal nuskambejo ironiskai ar pan, tiesiog, kiek seku sita tema, tai nepaleidzia mintis,kad zmones patys saves nemyli ir nesaugo. Nesu dietu propaguotoja ar pan, tiesiog siulau Visoms gaminancioms mazinti pasleptus riebalus patiekaluose...
Statistika yra ziauri: dazniausia mirties priezastis pasaulyje yra sirdies ir kraujagysliu ligos. Arba kitaip sakant bereikalingi riebalai, "blogasis"cholesterolis, siaurinantis kraujagysles...

Niekas neisizeiskite, tiesiog pastebejimas ir pasisakymas.

ko cia isizeist! saunuole! as visada tik ir stengiuos taip gaminti. Ir esme cia visai ne dietose schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Guminuke @ 2008 12 13, 18:19)
OFF TOPIC
Gal nuskambejo ironiskai ar pan, tiesiog, kiek seku sita tema, tai nepaleidzia mintis,kad zmones patys saves nemyli ir nesaugo. Nesu dietu propaguotoja ar pan, tiesiog siulau Visoms gaminancioms mazinti pasleptus riebalus patiekaluose...
Statistika yra ziauri: dazniausia mirties priezastis pasaulyje yra sirdies ir kraujagysliu ligos. Arba kitaip sakant bereikalingi riebalai, "blogasis"cholesterolis, siaurinantis kraujagysles...

Niekas neisizeiskite, tiesiog pastebejimas ir pasisakymas.

Labai teisingas pastebejimas 4u.gif Bet vistiek nesupratau, kaip ta kiausiniene su varskes suriu reikejo kepti, aliejuj, svieste, ar isvis sausai? bigsmile.gif
Kai nesenai, vyro sesuo nuveze uosvi pas gydytoja, ji paklause jos, kuom sese ji maitinanti, sako tikriausiai vien darzovem ir vaisiais, zolelem, kad sulaukes 86 metus cholesterolio kiekis mazesnis, uz leistina norma.O pilnokas senelis, visa gyvenima saukstu srebe grietine, sviesta, riebia mesa, nes gyveno kaime ir jam tai nemaiso sekmingai gyventi toliau be cholesterolio, beje siu blogu iprociu jis nemeta nei siandien, o pas gydytojus galima suskaiciuot ant pirstu, kiek yra lankesis tik.O kaip paaiskinti fakta, kai zmones valgo vos ne vien darzoves ir pilvas, (atleiskit uz issireiskima)pridziuves prie nugarkaulio bigsmile.gif ir amzius dar nei 40, o cholesterolis jau 6, ar7? Atejo mada dabar sveikos mitybos, kai sveika produkta siomis dienomis surasti, beveik be sansu.Daugiau judekim, juokimes, dziaukimes gyvenimu, o musu barometras organizmas pats pasakys, ko jam truksta ir jei ikyriai pastoviai kalsim sau i galva, gal per daug to suvalgiau, gal per mazai ano, kas dabar bus doh.gif susirgsim depresija, ar dar kokia , tuomet suvalgysim trigubai daugiau, (kad ir be pasleptu riebalu) kiausiniu, mesos, ar dar ko, nuo kuriu cholesterolis zemyn nekris.Cia tik garsus pamastymai nors ir ne i tema rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 12 13, 10:04)
Labai teisingas pastebejimas 4u.gif Bet vistiek nesupratau, kaip ta kiausiniene su varskes suriu reikejo kepti, aliejuj, svieste, ar isvis sausai? bigsmile.gif
Kai nesenai, vyro sesuo nuveze uosvi pas gydytoja, ji paklause jos, kuom sese ji maitinanti, sako tikriausiai vien darzovem ir vaisiais, zolelem, kad sulaukes 86 metus cholesterolio kiekis mazesnis, uz leistina norma.O pilnokas senelis, visa gyvenima saukstu srebe grietine, sviesta, riebia mesa, nes gyveno kaime ir jam tai nemaiso sekmingai gyventi toliau be cholesterolio, beje siu blogu iprociu jis nemeta nei siandien, o pas gydytojus galima suskaiciuot ant pirstu, kiek yra lankesis tik.O kaip paaiskinti fakta, kai zmones valgo vos ne vien darzoves ir pilvas, (atleiskit uz issireiskima)pridziuves prie nugarkaulio bigsmile.gif ir amzius dar nei 40, o cholesterolis jau 6, ar7? Atejo mada dabar sveikos mitybos, kai sveika produkta siomis dienomis surasti, beveik be sansu.Daugiau judekim, juokimes, dziaukimes gyvenimu, o musu barometras organizmas pats pasakys, ko jam truksta ir jei ikyriai pastoviai kalsim sau i galva, gal per daug to suvalgiau, gal per mazai ano, kas dabar bus doh.gif  susirgsim depresija, ar dar kokia , tuomet suvalgysim trigubai daugiau, (kad ir be pasleptu riebalu) kiausiniu, mesos, ar dar ko, nuo kuriu cholesterolis zemyn nekris.Cia tik garsus pamastymai nors ir ne i tema rolleyes.gif

pritariu ish shirdies tokiai nuomonei 4u.gif
Atsakyti
As irgi nesuprantu kam ten visokius cholesterolius skaiciuot, kai anskciau zmones viska valge, ir dar ilgiau gyvena, nei tie kurie laikosi visokiu dietu doh.gif nu gal biski as cia ne taip susakiau, bet supratot esme smile.gif
Atsakyti
na nesileisiu i off topicus, bet pagirsiu :

QUOTE(JulieTa @ 2008 12 12, 20:48)
labas vakaras.
adventinio penktadienio zuvis. zuvies apkepele:

labai skaniai atrodo wub.gif

QUOTE(tasha @ 2008 12 13, 00:00)
Lasisos pyragaiciai ax.gif

tasha irgi sugunde su savo pyrageliu rolleyes.gif
Atsakyti
siandien belaukiant sveciu vyras kepe italiska duona - Focaccia.
nors cia ne antras patiekalas,bet imesiu cia recepta su nuotrauka blush2.gif

user posted image

Reikes
0,5 kg sijotu speltos miltu (turetu buti ir LT)
1 sauksto medaus
puse pakelio sausu mieliu
300 ml silto vandens
druskos
50ml alyvuogiu aliejaus
juros druskos, stambios
dziovintu arba svieziu rozmarinu
alyvuogiu, juoduju be kauliuku

mieles ir medu ismaisome vandenyje, imaisome druska ir miltus. Isminke duonkepej (jei rankomis tai 5 minutes gerai isminkyti tesla). kildinti siltai apie 60 min. istepti aliejumi forma deti tesla, uzpilti 50 ml aliejaus ir pirstais paskirstyti formoje ( naudojo pyrago apvalia forma). sukaisioti alyvuoges, apibarstyti juros druska, rozmarinais. dar kildinti 30 min. pasauti i orkaite 200 laipsniu karsti, ir kepti apie 20 minuciu. Skanaus
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2008 12 13, 20:51)
siandien belaukiant sveciu vyras kepe italiska duona - Focaccia.
nors cia ne antras patiekalas,bet imesiu cia recepta su nuotrauka  blush2.gif


wub.gif nu jau duonos grazumas, o dar vyras kepe tai visai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2008 12 13, 12:51)

duona tai duona, ale vyras koks maladiec wub.gif
Atsakyti