Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Vegetariska vakariene tongue.gif
user posted image
Paprikas idariau farsu (soju farsas, virti ryziai, apkepinti svogunai su pievagrybiais, prieskoniai ir pora saukstu majonezo), sustaciau i puoda, pridejau, pjaustytu bulviu, morku, uzpyliau darzoviu sultiniu ir troskinau apie pusvalandi.
Salotos - kopustai, konservuoti zirneliai, majonezas, pipiriukai.
Atsakyti
Serenada, tavo kumpis Kaledomis kvepia 4u.gif
Masiania*, shauni vakariene; o skanu buvo? As esu darius cili troskini su soju farsu- pirstelius apsilaizem thumbup.gif
Atsakyti
siandien vaisinom norvegus internacionalines virtuves patiekalais. Pirmas patiekalas - rusiski barsciai

user posted image

Reikes
apie 350 gr kopusto
500 gr bulviu
100 gr morku
750 gr burokeliu
2 litru sultinio
2 svogunu
2 skilteliu cesnako
2 saukstu vyno acto
druskos, pipiru, lauro lapu
papuosimui marinuotu agukeliu ir trupucio grietines

puode ikaitinam siek tiek sviesto ir apkepinam svoguna su cesnaku, apie 1 minute. sudedam 1 cm gabaliukais pjaustytas bulves, morkas ir plonais siaudeliais supjaustyta kopusta ir dar pakepinam apie pora minuciu. supilam sultini ir sudedam nuskustus ir susmulkintus burokelius. paskaninam actu druska pipirais ir lauro lapais. verdame apie 20 minuciu. labai skanu!


Antras patiekalas - lazanija

user posted image

reikes:
lazanijos lakstu (mes naudojam tuos kuriu nereikia apvirti)
500 gr maisyto farso
svoguno
poros skilteliu cesnako
1 skardines konservuotu kapotu pomidoru
raudonelio, ciobrelio.

padazui:
grietineles pakelio
pieno apie 200 ml
surio (paprasto tarkuoto fermentinio ir tarkuoto parmezano)
druskos pipiru

Susmulkiname svoguna su cesnaku ir apkepiname keptuveje. sudedame farsa ir taipogi apkepiname. supilame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais ir troskiname pie 15 minuciu. jei skyscio pasidaro per mazai, ipilame siek tiek sultinio.
Forma istepame sviestu ir dedame pirmaji laksta. ant jo paskirstome siek tiek farso ir paslakstome padazu. svarbu, kad tarp kiekvieno sluoksnio patektu surio. dedame 3-4 sluoksnius, priklausomai nuo formos aukscio. paskutinis sluoksnis - lakstas, kuri apibarstome suriu.Supilame visa padaza. Nebutinai turi viskas paskesti padaze, kepant lakstai suminksteja ir sukrenta. kepame 200 laipsniu temperaturoje apie 20 min. Isemus is orkaites patartina 5 minutes palaikyti pries pjaustant, kad lazanija sutvirtetu. Skanaus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 12 06, 20:40)
Serenada, tavo kumpis Kaledomis kvepia  4u.gif
Masiania*, shauni vakariene; o skanu buvo? As esu darius cili troskini su soju farsu- pirstelius apsilaizem  thumbup.gif

Mes kai megsta darzoves, tai mum skanu. O del sojos - labai daug kur ja naudoju, tik ne viena, o dar su kuo nors, pvz, + grybai, ar paprika, ar konservuoti pomidorai - ji prisigeria tu visu skoniu ir liux gaunas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 06, 18:47)
As pirma pakepinau vistiena, kai apkepe, sudejau pievagrybius, svogunus, morkas, dar apibarsciau prieksoniais, druska, pipirais, ir kai pasitroskino, idejau grietines. Nu skonis fantastiskas  thumbup.gif

O kokius naudojat pievagrybius? Žalius, apvirtus, marinuotus ar kokius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 12 07, 10:32)
O kokius naudojat pievagrybius? Žalius, apvirtus, marinuotus ar kokius? 4u.gif


Zalius. Nulupu, supjaustau griezineliais ir i keptuve smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 12 06, 17:19)
labai skaniai atrodo thumbup.gif , o vištytę turbut atskirai pakepti, darzoves atskirai, tada viska sudeti , uzpilti grietinele - ar kitaip  mirksiukas.gif

doh.gif produktus surasiau, o eigos nea... atsiprasau blush2.gif kai darai tai atrodo viskas ir taip aisku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Serenada @ 2008 12 06, 19:17)
Slyvomis idarytas kepsnys




Pagaliau radau ka kept Kaledu diena. thumbup.gif
Atsakyti
Tinginio balandeliai

user posted image

kopustus supjaustyti, patroskinti su lauro lapais, pipirais, sudeti morkas, veliau paprika, kai jau kopustai apverda sudeti kukulius padarytrus is farso, ryziu (dedu zalius), prieskoniu ir kiausinio, viska patroskinti, pabaigoj pakepinti ant sviesto svoguna, sudeti sauksta miltu ir padaziuka sudeti i troskntus kopustus su kukuliais, ideti kecupo, prieskoniu (dedu iv. zoleliu) ir skanaus! As valgiau be nieko, o MB su bulvem ax.gif

user posted image
Atsakyti
Aš panašiai darau. Superinis patiekalas.
Atsakyti
QUOTE(Mildaja @ 2008 12 07, 13:48)
Aš panašiai darau. Superinis patiekalas.

drinks_cheers.gif o svarbiausia greitai pasidaro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Serenada @ 2008 12 06, 20:17)
Slyvomis idarytas kepsnys
skaniai atrodo bet nezinau ar deiau slyvas, jos man atrodo visai nesiderina g.gif ax.gif
Atsakyti