siandien vaisinom norvegus internacionalines virtuves patiekalais. Pirmas patiekalas - rusiski barsciai

Reikes
apie 350 gr kopusto
500 gr bulviu
100 gr morku
750 gr burokeliu
2 litru sultinio
2 svogunu
2 skilteliu cesnako
2 saukstu vyno acto
druskos, pipiru, lauro lapu
papuosimui marinuotu agukeliu ir trupucio grietines
puode ikaitinam siek tiek sviesto ir apkepinam svoguna su cesnaku, apie 1 minute. sudedam 1 cm gabaliukais pjaustytas bulves, morkas ir plonais siaudeliais supjaustyta kopusta ir dar pakepinam apie pora minuciu. supilam sultini ir sudedam nuskustus ir susmulkintus burokelius. paskaninam actu druska pipirais ir lauro lapais. verdame apie 20 minuciu. labai skanu!
Antras patiekalas - lazanija

reikes:
lazanijos lakstu (mes naudojam tuos kuriu nereikia apvirti)
500 gr maisyto farso
svoguno
poros skilteliu cesnako
1 skardines konservuotu kapotu pomidoru
raudonelio, ciobrelio.
padazui:
grietineles pakelio
pieno apie 200 ml
surio (paprasto tarkuoto fermentinio ir tarkuoto parmezano)
druskos pipiru
Susmulkiname svoguna su cesnaku ir apkepiname keptuveje. sudedame farsa ir taipogi apkepiname. supilame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais ir troskiname pie 15 minuciu. jei skyscio pasidaro per mazai, ipilame siek tiek sultinio.
Forma istepame sviestu ir dedame pirmaji laksta. ant jo paskirstome siek tiek farso ir paslakstome padazu. svarbu, kad tarp kiekvieno sluoksnio patektu surio. dedame 3-4 sluoksnius, priklausomai nuo formos aukscio. paskutinis sluoksnis - lakstas, kuri apibarstome suriu.Supilame visa padaza. Nebutinai turi viskas paskesti padaze, kepant lakstai suminksteja ir sukrenta. kepame 200 laipsniu temperaturoje apie 20 min. Isemus is orkaites patartina 5 minutes palaikyti pries pjaustant, kad lazanija sutvirtetu. Skanaus!