Štai mano vakarienė Kepta pengasija su garnyru
Laabai skanios iškepė pengasijos. File supjausčiau mažais gabaliukais.Prieskoniai - -karis, juod. pipirai, citrinų sultys, truputis česnakėlio ir žuvies priskoniukai, druskytė. kepiau ant svietuko.Gale truputuką dar įbarsčiau miltukų. Kitoje keptuvėje troškinosi šaldytos daržovės (bonduele kinietiškos, ir dar kur su brokoliais ir žiediniais kopūstėliais - tr. tų įdėjau, tr. kitų), truputis juod. pipirų, druskytė ir gale grietinėlė. Plius įtarkavau fermentinio sūrio. Ir virti ryžiai.
Labai skanu. Vyras tai sakė, kad jam ne į žuvį, o į vištytę ta pengasija labiau panaši.
vyras gamino svediskus mesos kukulius
reikia:
1 svoguno
2 dideles virtos bulves
2 kiausiniai
2 sauksteliai druskos
1 saukstelis cukraus
1 saukstelis pipiru
800 gramu gerai sumalto farso
svoguna galima smulkiai supjaustyti ir apkepinti, bet as rekomenduociau sutarkuoti, tada nereiks kepinti! taigi sutarkuojam bulves ir svoguna su cepelinine tarka. sumaisome visus ingridientus. Palaikome saldytuve 20 min. suformuojame rutuliuka ir pabandome apkepti svieste, kad isitikinti ar jis nesuyra, jei pradeda byreti reiketu ideti pora sauksteliu krakmolo. kai farsas tampa reikiamos koncistencijos, dregnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus. uzvirti puoda vandens ir ideti kubeli sultinio. i puoda deti po 20 vnt kukuliu ir virti 5 minutes. atsaldzius deti i maiselius ir i saldikli. nenorint saldyti galima ir nevirti, o tiesiog kepti svieste. skanu su makaronais, bulvem. iskepus reiktu siek tiek paslakstyti sojos padazu, labai gera skoni duoda Gavos skaniau nei originalus svediski
reikia:
1 svoguno
2 dideles virtos bulves
2 kiausiniai
2 sauksteliai druskos
1 saukstelis cukraus
1 saukstelis pipiru
800 gramu gerai sumalto farso
svoguna galima smulkiai supjaustyti ir apkepinti, bet as rekomenduociau sutarkuoti, tada nereiks kepinti! taigi sutarkuojam bulves ir svoguna su cepelinine tarka. sumaisome visus ingridientus. Palaikome saldytuve 20 min. suformuojame rutuliuka ir pabandome apkepti svieste, kad isitikinti ar jis nesuyra, jei pradeda byreti reiketu ideti pora sauksteliu krakmolo. kai farsas tampa reikiamos koncistencijos, dregnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus. uzvirti puoda vandens ir ideti kubeli sultinio. i puoda deti po 20 vnt kukuliu ir virti 5 minutes. atsaldzius deti i maiselius ir i saldikli. nenorint saldyti galima ir nevirti, o tiesiog kepti svieste. skanu su makaronais, bulvem. iskepus reiktu siek tiek paslakstyti sojos padazu, labai gera skoni duoda Gavos skaniau nei originalus svediski
QUOTE(shantal @ 2008 12 05, 19:16)
Sis patiekalas man patinka, liko dvi file, tai reiks taip pasigamint
Papildyta:
QUOTE(freimule @ 2008 12 05, 19:51)
kaip negaliu pakęsti, kai nukopijuoja receptą ir nepacituoja šaltinio, iš kur receptas imtas, a lia čia pati sugalvojau. čeburėkai (psl. 9, deja, negaliu pacituoti dėl ištampyto lapo) paimti iš giedriaus blogo. bent jau parašytų viską su visom detalėm tada (kaip laikyti tešlą ir pan)
O cia nieko nesupratau
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 05, 21:04)
O cia nieko nesupratau
Cebureku receptas yra identiskas Giedriaus bloge esanciam ir darymo eiga parasyta neissamiai, tai freimule nepatiko.
QUOTE(KibirVibir @ 2008 12 05, 22:08)
Cebureku receptas yra identiskas Giedriaus bloge esanciam ir darymo eiga parasyta neissamiai, tai freimule nepatiko.
po jos posto as pasakiau, kad tai Giedriaus receptas. Ji nusistebejo, kodel neprisigere riebalu ceburekai? Recepte nurodyta pilti alkoholio i tesla, ji to neparase... Bet gal padare. Na, reikejo nurodyti saltini, juolab, kad tai tikrai galima buvo pazinti Giedriaus Vilpisausko recepta Respect!
Papildyta:
QUOTE(balanduke @ 2008 12 05, 21:50)
kokie fainuciai!! tik drysiu gincytis, kad keptas svogunas tikrai skirsis nuo tarkuoto
o as katik po steiko semi...., ai, zodziu pusiau kepto. Na, nustebino, ir tas kraujas nemaise- minkstas, skanus, nesudytas . druska barsciau jau keptuveje i pabaiha, ir vidurzemio juros prieskonius Foto bus ryt, nes siand vynelio perteklius daro savo
QUOTE(balanduke @ 2008 12 05, 20:50)
o dzievuliau, kaip pasiilgau šatbuliarų viską atiduočiau, kad jų man kas atvežtų kiba teks eit gaminti
na ką gi-
JAUTIENOS STEIKAS
Du centimetro storio jautienos išpjovos gabaliukai
Druska
Viduržemio jūros prieskoniai Santamarija
Alyvų aliejus
Aliejų labai gerai įkaitinau, sudejau gabaliukus. Abi buses kepiau po pora minučių. Kai viena pusė apkepė, apverčiau, pabarsčiau druska ir prieskoniais...
Gavosi pusiau kepti steikai...
Garnyras- pekino kopūstas su paprika, alyvų aliejum ir citrinos sultim...
Skanaus
JAUTIENOS STEIKAS
Du centimetro storio jautienos išpjovos gabaliukai
Druska
Viduržemio jūros prieskoniai Santamarija
Alyvų aliejus
Aliejų labai gerai įkaitinau, sudejau gabaliukus. Abi buses kepiau po pora minučių. Kai viena pusė apkepė, apverčiau, pabarsčiau druska ir prieskoniais...
Gavosi pusiau kepti steikai...
Garnyras- pekino kopūstas su paprika, alyvų aliejum ir citrinos sultim...
Skanaus
labai skaniai atrodo,toks sultingas
QUOTE(brashke77 @ 2008 12 06, 12:55)
labai skaniai atrodo
ačiū ačiū mėsa tikrai buvo sultinga ir minkšta. Anąsyk kepiau paprastą karbonadą- buvo sausokas. O dabar- labai liuks. Aišku, reik raudono vyno sauso prie tokio maisto. Nesakau, kad jo nebuvo...
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 03, 19:19)
O zuvi sitam padaze patroskint, ar tiesiog uzsipilt?
zuvies netroskinu siame padaze, galima ant visos ji uzpilti ir viskas, o zuvi kepu tik siek tiek apvoliojusi i miltus, i kiausini nevolioju. skaitau toliau, idomu kaip pavyko
o, matau kiek variaciju su padaziuku as ji vadinu prancuzisku (nes ieina garstycios) o pangasija prieskoniuoju tik su Saldvos Kiniskais zuvu prieskoniais. Siandien kepsiu pati zuvyte, jei nepamirsiu ikelsiu nuotraukyte