Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatinis gydymas

QUOTE(Vėja27 @ 2009 02 03, 22:04)
Aciu uz patarimus 4u.gif Pasiemiau savo mazyli is darzo, tai aukletoja sake, kad per pietu miegeli siek tiek pakosejo. Bet siaip sake, kad viskas tvarkoj buvo, tik kad keistas kazkoks... Tai tikrai isitikinau, kad keistas g.gif Toks nervingas, kad sakes doh.gif
Daviau ka turejau... ir silicejos, ir mercurijus jod.flav. ir alium cepos. Sloga atrodo taip ir neprasidejo, o kosuliuko irgi kol kas nesigirdi thumbup.gif
Va tas jo nervingumas, na toks nemokejimas susitvarkyti su savo emocijom, tai mane kartais labai neramina... unsure.gif Siaip labai geras vaikas, ramus, maminukas wub.gif , bet kartais tokie vat nrvinukai uzeina. Gal kas susiduret? Beje, atrado toki bjauru pomegi - nagucius kramtyti. Ypac vakare, pries uzmiegant. Gal kas irgi kovojat su panasiom problemom? Gal ir cia homeopatija gali padeti?

musu istorija panasi tik antrus metus su adenoidais ir tonzilitais kariaujam. nuo rudens-trys antb,kursai.jau ketvirta savaite vartojam Misiaus skirtus ziirniukus.nes operuotis net per ligas nera kada...kol kas laikomes...bet jau keleta karta emes ciaudet buvo galingai..tai daviau Occilocinum zirniuku (po penkis zirniukusxpenki kart,)ir lasiukus i nosyte kur paskyre,,ir vis plaunu nosyte su vandenuku nuo bubiu,, o dabar matau gerklyte blogeja:tonziles paraudusios,padidejusios gerai..tai duodu viska iseiles..tonzilotren..skalaujam gerklyte ir pan,. tik va pas Misiu sia savaite nein pakliut,, o turejo po dvieju sav, ateit.. reiks rasytis kt,sav..
o mano vaikiukas labai jautrus nuo gimimo,,ir su darzeliu buvo bedu pernai.. vaikas labai geras ramus, bet labai jautrus aplinkai.. saukia per miegus ir pan..
Isbandem daug ko.. dabar vartojam (kai reikia) lasiukus NOTA, jie hemeopatiniai, bet pirkom paprastoj vaistinej,, jie padeda vaikiukui.. gal pabandykit?
o maniskis sujautreja stipriau pries ligas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vysniuke1: 03 vasario 2009 - 21:53
QUOTE(vysniuke1 @ 2009 02 03, 22:51)
.. dabar vartojam (kai reikia) lasiukus NOTA, jie hemeopatiniai, bet pirkom paprastoj vaistinej,, jie padeda vaikiukui.. gal pabandykit?
o

As Nota lashiukus dichkiui pirkau nuo naktinio lunatikavimo (kalba taip kad visus pazadina doh.gif ) tai nuo lashiuku - padvigubejo kalbos doh.gif , gal po to butu susitvarke bet sveciai ateje netycia sukule buteliuka... taip ir nebenupirkom naujo...

mano mazhyliui 38,5 ir kosina be sustojimo.... nebevaziuosim jokiu tepineliu pridavinet su tokia temperatura... verysad.gif Istepiau krutine ir nugaryte medumi, gal bent kiek bronchams palengves... verysad.gif
Atsakyti
dar pagalvojau - pasidalinsiu tuo ka darom:
7 lapai alijoshiaus (minimum 3 metu senumo) + 100 gr sviesto (gero, tikro, geriausiai kakavos sviesto) + 7 shaukstai medaus +4 shaukstai kakavos.
Alijoshiu malam, spaudziam sultis, medu skystinam ir maishom su tirpdytu sviestu ir kakava, pilam alijoshiaus sultis ir issukam i vientisa mase. Gaunasi kaip Nutella. irgi profilaktishkai nuo pershalimu. Geriausia gert dedant po dideli shauksta i karsta piena.
bet cia vyresniem daugiau- mano dvimetukas atsisako toki gerti sad.gif
Atsakyti
Merginos gal kas bandėt Gelsemium-homaccord nuo neuralginių skausmų, ar gavus skersvėjo kai būna nervų šaknelių uždegimas?
Tiesiog mažiui nieko neranda lyg ir viskas gerai, bet CRB rodo šiokį tokį nedidelį uždegimą...Ir kartais pasiskundžia kad ausytę dešinę paskauda, nors loristė apžiūrėjus sakė viskas ok (dar toj pačioj pusėj dantukas auga).
Bet man įtarimas kad gavo jis skersvėjo nes iš daržo grįžo viena kojyte nuo klubo šlubuodamas ir ta pusę galvytės skaudėjo...

Mačiau Gelsemium hom sudėty Cimicifuga yra, gal kas žinot apie ją?

Tai tiek mąstau gal šiuo atveju padėtų mums tas vaistas, nes daugiau kaip ir nieko nėra.
Obuoliausia, Vilytte, ką manot?
Atsakyti
Obuoliausia kažkur dingo. Tikiuosi, džiaugiasi gyvenimu, ir pasidžiaugus vėl sugrįš pas mus.

Silvux, aš nesu bandžius nei Gelsemium, nei Cimicifugos. Pažiūrėjau pas Popovą knygelėj, tai jie būtent prie tokių ligų kaip jūsų būtų tinkami turbūt. Bet nieko iš praktikos apie juos negaliu pasakyt.
Aš "specializuojuos" blush2.gif peršalimuose, virusuose ir bakterijose (tarp kitko vakar sugėrėm paskutinę antibų tabletę, bet man rodos, kad šįkart to "brudo" neišmušėm blink.gif ).
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 02 03, 15:20)
Kažkaip aš vakar skaitinėjau Juramare puslapiuką kur įdėjo, toks įdomus pasirodė, potencijos visos siūlomos dažniausiai nuo 30 iki 200. Po kelis žirniukus, tirpint dideliam H2O kiekį, su potekste, kad nesvarbu kiek tų žirniukų, o svarbu vandens kiekis, nes vis tiek žirniukai visą "energiją" vandeniui perduoda. Rašo, kad čiulpti juos nėra tokio efekto (Hanemanas šį metodą atseit tik gale gyvenimo atrado, ir dar kažkur pasimetęs tas atradimas buvo), atseit daugelis to ir nežino.
Ir apie alergijas rašo, visai jų neneigia, todėl rekomenduoja aukštesnes (nuo 24) potencijas.
Manau ir su jodu tas pats, nuo potencijos 24, jodo ten jau nėra, bet Heelo kompleksiniuose tai jodas daug žemesnės potencijos. Ir labai jau dažnai jį deda. Aš kai pasižiūrėjau, tai vos ne visi skysti Heelo tą jodą turi.
Būtų įdomu kur paskaityti, kaip ten tikrai su homeopatiniu jodu blush2.gif .

Bent aš kiek pastebėjau, kad mums gerai gerai veikia tiek čiulpiami tiek tirpinami (tirpinu tik mažiukui, ir tik heel tabletes, žirniukų netirpinu). Vakar pirmą kartą išbandžiau Allium Cepa poveikį. ax.gif Man kabinosi čiaudulys su vandeninga sloga, maudė galvą, vakarop jau jaučiausi normaliai.Žirniukus irgi paprasčiausiai čiulpiau. Ir tėvui vakar visi tie patys požymiai buvo+gerklinis spazminis kosulys, irgi vakar labai daug kartų daviau Allium cepa, šiandien sakė naktį gerai jau miegojo, ir mažai bekosėja.
Papildyta:
QUOTE(Vėja27 @ 2009 02 03, 16:10)
Sveikos mergaites! 4u.gif
Mano suneliui 2 metukai. Rudeni pradejom eiti i darzeli ir prasidejo ligos... Sloga, kosulys, adenoidai, tonzilitai... Per pora menesiu sugebejo 4 dozes antibu sugerti doh.gif  Ir ka? O gi nieko gero. Spjoviau i ta reikala ir nudumiau pas homeopata (Palangoj tokia moteriske dirba). Jei atvirai, tai labai nepatiko. Ji kostatavo, kad visos ligos mums del to, kad turim uzesiukus sirdeleje. Prirase opium ir carbo veg. Na ir zinoma, mums nieko nepadejo. Bet as atkakli blush2.gif uzsirasiau pas Misi. Ir VUALIA bigsmile.gif I darza einam jau ketvirta savaite! bigsmile.gif
Tik va beda... unsure.gif sia nakt pradejo koseti... Toks slapiai sausas, dirginantis kosulys. Jauciau, kad skauda gerklyte. Ryte patikrinau - paraudusi. Gydytojui negaliu prisiskambinti... Konsultuoja tik sestadieniais ir sekmadieniais. Ir jauciasi, kad slogele kabinasi. Is ryto sudaviau sepijos ir silicejos po 5 z. nezinau ar gerai...
Gal kartais galite kas nors ka nors patarti?
Aciu dideliausias is anksto! wub.gif
O jei iš Heel ką pabandytumėt kosuliui Stodal, kol prisiskambinsit, nes vienkomponenčius pasirinkt taip greit sudėtinga būtų, o gerklytei- Angin heel. Apie Stodal nieko negaliu pasakyt, mes jau porą metų kosulių neturėjom, bet su gerkle tai abiem vaikam pastoviai, tai labai puikiai gydo Angin -heel. 4u.gif Dukrai po pirmos tabletės aprimsta skausmas smile.gif Gal dar kas ką papildysit blush2.gif

Beth Coleman constitutional types
O čia radau vaikų kostitucinius tipus pagal vaistus, labai daug reikia čia skaityt, man egzaminai šį šeštadienį, tai išsisaugosiu šį puslapį ateičiai. mirksiukas.gif Gal kam įdomu bus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juramare: 04 vasario 2009 - 11:51
QUOTE(juramare @ 2009 02 04, 11:44)
Beth Coleman constitutional types
O čia radau vaikų kostitucinius tipus pagal vaistus, labai daug reikia čia skaityt, man egzaminai šį šeštadienį, tai išsisaugosiu šį puslapį ateičiai. mirksiukas.gif Gal kam įdomu bus 4u.gif

Ačiū už įdomias nuorodas.Kad tik laiko atsirastų viskam perskaityti g.gif O mums prisikabino rimtas virusas.Jau rašiau truputį anksčiau. Dukrai jau geriau.Temperatūra laikėsi 38-39 vieną parą.Gėrėm Phosforą Homacord+Belladoną+Osciloccocsiną(buvo raudona gerklė).Sekančią dieną gėrėm Galsemium+Belladoną.Vakar tik Belladoną.(Misiaus schema).Dar pakosčioja ir daug nosyje snarglių. Aišku viruso estafetę perėmė ir mažiukas (nepadėjo ir prevencijai prieš tai 2 dienas gertas osccilocoksinas).Viskas prasidėjo nuo nosies-atsirado bėganti slogytė.Sekmadienį erzinantis kosulys iki vėmimo, naktį užkimo, atsirado skaudus,sunkus lyg laringitinis kosulys.Pakilo t-ra iki 38,8.Naktį daviau belladonos+phosporas.Dėjau viburcolio, paracetamolio žvakutes.Ryte t-ra nukrito iki 37,5.Vakar ryte mažiui Misius skyrė Drosera+Sulfur.Vemti nustojo.Po kelių val vėl užkilo t-ra 38-39.Vaikas sunkiai perneša tokią t-rą.Vakar buvo atvažiavusi gydytoja.Karkalų negirdi, gerklė neraudona (kuo ir pati nusistebėjo, nes ji beveik visada pas mus raudona).Liepė duoti ibufeno t-rai numušti, plauti nosį + Influcidas.Neapsikentusi daviau ibufeno.T-ra nukrito iki 37,3, vaikas atsigavo.Bet po 4 val t-ra vėl 38.Vėl gėrėm ibufeną. Vakar į pavakarius labai pradėjo tekėti iš nosies, paašaroja akys.Kartais sučiaudi.Dar yra skausmingas kosulys, lyg krūtinę draskytų.Lyg gerai neatkosti, nors duodu ir sirupo atsikosėjimui.Šiandien ryte t-ra 39.Misius šiandien paskyrė Belladoną+Allum cepa. T-ros dar vistiek nenumušu ir su Belladona.38 kaip užburta.
Beje, Misiui prisiskambinu.Tą darau nuo sekmadienio kasdien.Gal tik reikia kantrybės prisiskambinti. Jis paprastai pasako po to kada skambinti (t.y. kokią dieną ir val).Nors aišku, pokalbis visada būna trumpas ir galvoju, kad gal ne viską spėju susakyti.
Mergaitės, aš vis galvoju kaip mažajam dar kosulį palengvint, kad atsikosėtų.Gal ką iš Heelo? Kuo skyriasi Husteel nuo tartaphedreelio?

Atsakyti
Husteelis iš principo prilyginamas savo efektu kodeinui, kuris įeina į kosulį slopinančius vaistus. Jis lyg ir būtų pačiam sausiausiam kosuliui.
http://www.imuniteta...vid=55&aid=1113
Skaičiau visą šią studiją (bet dabar tingiu ieškot), esmė aiški, čia tik ištraukos.

O tartephedreelis lyg drėgnesniam kosuliui, kai yra gleivių.
Atsakyti
Disi, o nenori dažniau Phosphor hom. duoti (pvz. kas pusvalandį - taip kokias 3 val.)? Nes dažnas kaitaliojimas neleidžia suprasti, ar tikrai veikia.
Phosphor, kiek pastebėjau, padeda, kai yra sunkus ("aštrus") kosulys (gali būti ir link laringito, kai karkalai kaupiasi, sunkiai išsivalo ir spaudžia žemyn - t.y. į krūtinės ląstą leidžiasi).
Tada pagal indikacijas - jeigu kyla vėl atgal ir užima gerklę, pvz. Mercurius heel.
Šią žiemą Phosphor hom.+ Mercurius heel padėjo (bent mano aplinkoje) ne kartą.

Tartephedreel mano pastebėjimu - sausam kosuliui (neproduktyviam), kai trūksta gleivių. Gali būti net obstrukcinis bronchitas (vienas atvejis pasitaikė toks - "pypkių" neprireikė), kai švilpia užgniaužta krūtinės ląsta.
Husteel - šlapias, gleivės daugiau teka galine sienele.
Aišku, galimi dar kiti variantai, čia tik iš mano patirties.

Tiesiog duodi vieną (max. du) ir per kelias valandas jaučiasi, ar yra pagerėjimas, ar ne. Palaipsniui ateina ir supratimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 04 vasario 2009 - 16:03
QUOTE(vilytte @ 2009 02 04, 15:58)
Husteelis iš principo prilyginamas savo efektu kodeinui, kuris įeina į kosulį slopinančius vaistus. Jis lyg ir būtų pačiam sausiausiam kosuliui.
http://www.imuniteta...vid=55&aid=1113
Skaičiau visą šią studiją (bet dabar tingiu ieškot), esmė aiški, čia tik ištraukos.

O tartephedreelis lyg drėgnesniam kosuliui, kai yra gleivių.

ačiū vilytte,gal patarsit kaip numušt temperatūrą?38,4 ir dabar, nekrenta nors tu ką g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2009 02 04, 16:22)
Ačiū už įdomias nuorodas.Kad tik laiko atsirastų viskam perskaityti g.gif O mums prisikabino rimtas virusas.Jau rašiau truputį anksčiau. Dukrai jau geriau.Temperatūra laikėsi 38-39 vieną parą.Gėrėm Phosforą Homacord+Belladoną+Osciloccocsiną(buvo raudona gerklė).Sekančią dieną gėrėm Galsemium+Belladoną.Vakar tik Belladoną.(Misiaus schema).Dar pakosčioja ir daug nosyje snarglių. Aišku viruso estafetę perėmė ir mažiukas (nepadėjo ir prevencijai prieš tai 2 dienas gertas osccilocoksinas).Viskas prasidėjo nuo nosies-atsirado bėganti slogytė.Sekmadienį erzinantis kosulys iki vėmimo, naktį užkimo, atsirado skaudus,sunkus lyg laringitinis kosulys.Pakilo t-ra iki 38,8.Naktį daviau  belladonos+phosporas.Dėjau viburcolio, paracetamolio žvakutes.Ryte t-ra nukrito iki 37,5.Vakar  ryte mažiui Misius skyrė Drosera+Sulfur.Vemti nustojo.Po kelių val vėl užkilo t-ra 38-39.Vaikas sunkiai perneša tokią t-rą.Vakar buvo atvažiavusi gydytoja.Karkalų negirdi, gerklė neraudona (kuo ir pati nusistebėjo, nes ji beveik visada pas mus raudona).Liepė duoti ibufeno t-rai numušti, plauti nosį + Influcidas.Neapsikentusi daviau ibufeno.T-ra nukrito iki 37,3, vaikas atsigavo.Bet po 4 val t-ra vėl 38.Vėl gėrėm ibufeną. Vakar į pavakarius labai pradėjo tekėti iš nosies, paašaroja akys.Kartais sučiaudi.Dar yra skausmingas kosulys, lyg krūtinę draskytų.Lyg gerai neatkosti, nors duodu ir sirupo atsikosėjimui.Šiandien ryte t-ra 39.Misius šiandien paskyrė Belladoną+Allum cepa. T-ros dar vistiek nenumušu ir su Belladona.38 kaip užburta.
Beje, Misiui prisiskambinu.Tą darau nuo sekmadienio kasdien.Gal tik reikia kantrybės prisiskambinti. Jis paprastai pasako po to kada skambinti (t.y. kokią dieną ir val).Nors aišku, pokalbis visada būna trumpas  ir galvoju, kad gal ne viską spėju susakyti.
Mergaitės, aš vis galvoju kaip mažajam dar kosulį palengvint, kad atsikosėtų.Gal ką iš Heelo? Kuo skyriasi Husteel nuo tartaphedreelio?
Pasiknisus radau savo užrašiukuose (sisteminu tinkamą informaciją pagal SM) blush2.gif
Tartephedreel (sausas, spazminis kosulys, dusinantis), Husteel (gilesnis, slapesnis), Stodal (daugiau universalus, gal labiau sausam)
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2009 02 04, 16:06)
Pasiknisus radau savo užrašiukuose (sisteminu tinkamą informaciją pagal SM) blush2.gif
Tartephedreel (sausas, spazminis kosulys, dusinantis), Husteel (gilesnis, slapesnis), Stodal (daugiau universalus, gal labiau sausam)

aha, ir aš savo užrašuose atsikasiau tokius pat pasižymėjimus
Atsakyti