ir as bandysiu tortuka su ananasais kepti , galvoju gal i krema citrinos sulciu ipilti kad nebutu toks saldus? ka manot? nesugadinsiu viso tortuko? apie pjovima siulu esu kazkur girdejusi, bet aciu uz priminima. tau cipciuk uz pamokeles ir receptukus
QUOTE(davija @ 2008 12 11, 11:07)
Prancūziški vamzdeliai
mmmmmmmmmm.... butinai kepsiu
Labai ačiū Rimami, kaip tiko šito ir ieškojau
cipciuk o juk ananasinį tortuką galima būtų pertept ir su savo kokiu pertepimu, aš tai nemėgstu tų pirktinių pavyzdžiui grietinė su želė pamaišyta, nors jis gal tada taip netirps burnoj, bet bus saldžiarūgštis
QUOTE(makalaika @ 2008 12 11, 23:28)
ir as bandysiu tortuka su ananasais kepti , galvoju gal i krema citrinos sulciu ipilti kad nebutu toks saldus? ka manot? nesugadinsiu viso tortuko? apie pjovima siulu esu kazkur girdejusi, bet aciu uz priminima. tau cipciuk uz pamokeles ir receptukus
Na makalaika su citrina tai tikrai nesugadinsi( nors as ir nebandziusi ) , tik aisku viskas su saiku
Davija , viska galima pakeisti , tik tai nebus originalas , bet aisku bandykite , gal jum bus skaniau , as tai megstu tuos kremus
Ale kas cia jums visoms uzejo ? ( na ne tik jums ), bet ir pas mano dukra darbe , as nespeju ju daryti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 12, 10:12)
Na makalaika su citrina tai tikrai nesugadinsi( nors as ir nebandziusi ) , tik aisku viskas su saiku
Davija , viska galima pakeisti , tik tai nebus originalas , bet aisku bandykite , gal jum bus skaniau , as tai megstu tuos kremus
Davija , viska galima pakeisti , tik tai nebus originalas , bet aisku bandykite , gal jum bus skaniau , as tai megstu tuos kremus
Ačiū Cipciuk už labai skanų Ananasinį tortą
Atsiprašau už originalo recepto išdarkymą , bet nebuvo laiko biskvitą kepti, bijojau kad gali nepavykti. Bet kitą kartą tikrai bandysiu išsikepti savo biskvitą. Aš dariau taip: nusipirkau parduotuvinį biskvitą (nu kur visose maxėse būna), 2 pokelius vanilinio kremo miltelių. Į pirmą dėjau citrinos sulčių ir sviesto, jį naudojau torto pertepimui, bet jo man pritrūko, o į antrą dėjau citrinos rūgšties ir dariau be sviesto, jį naudojau torto papuošimui. Skoniui tai visai nekenkė. Biskvitą sulaisčiau ananasų sultimis, ir sutepiau kremu. Gavosi labai gaivus, šiek tiek rūgštus, lengvas torčiukas. Dar kartą labai ačiū , darysiu dar ne kartą.
dariau cipciuko marguti. receptas
gavosi labai liuks... laaabai gaivus...
dariau 28 cm formoj. biskvitus kepiau pgl ananasinio torto recepta, gavosi 2 neploni biskvitai.
naudojau 800 g (o gal ml zodziu maiseli) jogurto, 500 g. grietineles tam margam sluoksniui ir 250 g. grietineles virsuj papuosti... visur atitinkamai daugiau zelatino dejau.
vaizdas neestetiskas, bet padariusi supratau, kad taip lengvai kaip isivaizdavau torto neperkelsiu + netilpo i mano turima tortine, su kuria norejau vezti... tai tortines dangti uzmoviau kaip kojine (labai gerai tortas nebeturejo vietos slankioti )...
zodziu rekomenduoju
gavosi labai liuks... laaabai gaivus...
dariau 28 cm formoj. biskvitus kepiau pgl ananasinio torto recepta, gavosi 2 neploni biskvitai.
naudojau 800 g (o gal ml zodziu maiseli) jogurto, 500 g. grietineles tam margam sluoksniui ir 250 g. grietineles virsuj papuosti... visur atitinkamai daugiau zelatino dejau.
vaizdas neestetiskas, bet padariusi supratau, kad taip lengvai kaip isivaizdavau torto neperkelsiu + netilpo i mano turima tortine, su kuria norejau vezti... tai tortines dangti uzmoviau kaip kojine (labai gerai tortas nebeturejo vietos slankioti )...
zodziu rekomenduoju
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 12, 13:35)
vaizdas neestetiskas, bet padariusi supratau, kad taip lengvai kaip isivaizdavau torto neperkelsiu + netilpo i mano turima tortine, su kuria norejau vezti... tai tortines dangti uzmoviau kaip kojine (labai gerai tortas nebeturejo vietos slankioti )...
gaila kad torta isvezi as jau pas kaimyne i svecius lekciau su kava
O stai ir mano dar vienas sokoladinis tortukas
Tortas "Mocartas"
Morengams:
4 kiausiniu baltymai,
1/2 st.cukraus,
3/4st.(100g) cukraus pudros,
3/4st.(70g) smulkiai kapotu migdolu,
3/4st.(70g) smukliai kapotu lazdyno riesutu.
Musui:
750g grietineles,
225g smulkinto juodo sokolado,
225g smulkinto balto sokolado,
Sokoladiniam kremui:
100g smulkinto juodo sokolado,
1/3st.(100ml)grietineles,
50g sviesto.
Mikseriu isplakti baltymus iki standzios mases,po biski suberti cukru ir plakti kol jis istirps.
Sumaisome riesutus ir cukraus pudra.
Suberiame i isplaktus baltymus ir ismaisome.
mase padaliname i dvi dalis ir isklojame i kepimo popieriumi istiestas skardas,islyginame pavirsiu ir kepame 110C 2 val.
Paruosiame musa.
Grietinele pakaitinti beveik iki uzvirimo(bet neuzvirinti!!).I du indus sudedame sokolada.I viena-balta,i kita-juoda.Grietinele padaliname per puse i abu indus su sokoladu.Gerai ismaisome ir padedame i saldytuva bent 4 val.
gaminame sokoladini krema
Visus produktus sudeti i puoda ir kaitinti kol taps vientisa mase(maisant).Atsaldyti.
Surenkame torta.
I torto forma(pas mane 23cm) dedame morenga,aptepame sokoladiniu kremu(pries tai isplakus mikseriu),pilame isplakta balta musa.Dedame kita morenga,aptepame sokoladiniu kremu,pilame sokoladini musa(irgi gerai isplakta).
Torta dedame i saldytuva 24val.Puosiame pagal skoni.
Mano komentarai:
Tortas tikrai skanus sokolado megejams,toks saldokas(man patiko).
kai dariau musa,pyliau liesoka grietinele todel jis neissiplake iki standumo,todel as atitinkamai pagal kieki dejau zelatino ismirkinto vandenyje(mazdaug po pusantro v.s.).
Tada viskas gavosi tiesiog super
laikiau tik per nakti,nes reikejo paragauti. dar prisikvieciau draugiu
darbo nera daug,tik kol iskepa morengai.
Tortas "Mocartas"
Morengams:
4 kiausiniu baltymai,
1/2 st.cukraus,
3/4st.(100g) cukraus pudros,
3/4st.(70g) smulkiai kapotu migdolu,
3/4st.(70g) smukliai kapotu lazdyno riesutu.
Musui:
750g grietineles,
225g smulkinto juodo sokolado,
225g smulkinto balto sokolado,
Sokoladiniam kremui:
100g smulkinto juodo sokolado,
1/3st.(100ml)grietineles,
50g sviesto.
Mikseriu isplakti baltymus iki standzios mases,po biski suberti cukru ir plakti kol jis istirps.
Sumaisome riesutus ir cukraus pudra.
Suberiame i isplaktus baltymus ir ismaisome.
mase padaliname i dvi dalis ir isklojame i kepimo popieriumi istiestas skardas,islyginame pavirsiu ir kepame 110C 2 val.
Paruosiame musa.
Grietinele pakaitinti beveik iki uzvirimo(bet neuzvirinti!!).I du indus sudedame sokolada.I viena-balta,i kita-juoda.Grietinele padaliname per puse i abu indus su sokoladu.Gerai ismaisome ir padedame i saldytuva bent 4 val.
gaminame sokoladini krema
Visus produktus sudeti i puoda ir kaitinti kol taps vientisa mase(maisant).Atsaldyti.
Surenkame torta.
I torto forma(pas mane 23cm) dedame morenga,aptepame sokoladiniu kremu(pries tai isplakus mikseriu),pilame isplakta balta musa.Dedame kita morenga,aptepame sokoladiniu kremu,pilame sokoladini musa(irgi gerai isplakta).
Torta dedame i saldytuva 24val.Puosiame pagal skoni.
Mano komentarai:
Tortas tikrai skanus sokolado megejams,toks saldokas(man patiko).
kai dariau musa,pyliau liesoka grietinele todel jis neissiplake iki standumo,todel as atitinkamai pagal kieki dejau zelatino ismirkinto vandenyje(mazdaug po pusantro v.s.).
Tada viskas gavosi tiesiog super
laikiau tik per nakti,nes reikejo paragauti. dar prisikvieciau draugiu
darbo nera daug,tik kol iskepa morengai.