Sveikos, šiandien kepiau šokoladinius avižinius "sausainius" (man išėjo pyragėliai)
Taigi, šiems sausainukams-pyragiukams reikės:
Išeiga 50vnt.
200 g. šokolado (aš ėmiau dalimis pienišką ir kartųjį)
250 g. minkšto sviesto
300 g. cukraus
vanilinio cukraus
250 g. graikinių riešutų
4 kiaušinių
60 g. greitai paruošiamų avižinių dribsnių
140 g. miltų
šaukštelio kepimo miltelių.
Ištirpinkite šokoladą karšto vandens vonelėje. Sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir 4 šaukštais šilto vandens. Įdėkite šokoladą ir kiaušinius. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite su miltais, avižiniais dribsniais, kepimo milteliais, žiupsneliu druskos, tuomet įmaišykite į sviesto masę. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi, lygiu sluoksniu sudėkite tešlą, papuoškite riešutais ir kepkite 30 min. 150 laipsnių karštumo orkaitėje. Išėmusios atvėsinkite. Iškeptą lakštą supjaustykite 4x5 cm gabaliukais, pabarstykite tarkuotu šokoladu.
Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė, Nr. 12 Kalėdų patiekalai
Mano komentarai: Kepiau per mažoje formoje, todėl išėjo ne sausainiai, o pyragas
Bene iš trečdalio pyrago liko tik trupiniai
Jau toks trapus, kad oj oj oj... Pyrago nepuošiau nei riešutais, nei barsčiau šokoladu (naminiam vartojimui sueis ir taip
) Skonis tikrai fantastiškas, ypač šokolado bei riešutų mėgėjams