Meduoliukai - monstriukai
Labai kvapūs, minkšti ir skanūs, bet va dizainas tai būna ir geresnis.
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
tešlos receptą radau temoje kalėdiniai kepiniai.
Man tai labai patinka medaus torto blynai iskepti, tai as pabandysiu padaryt is tos mases sausainuku
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 07, 11:25)
Vau!!!! koks skanus .....kad taip gabaleli prie kavos
Jau nebera Kaip greit pasigamina, tai greit ir dingsta
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 07, 11:41)
Ir dar padejejas koks
]
]
QUOTE(ziwiliute @ 2008 12 07, 13:08)
skaniai atrodo tas obuoliuku strudel“is, bet tas katinas koks fainas
Sutinku, tai pats graziausias, nuostabiausias, fainiausias ir sauniausias katinas pasaulyje (Bent jau man )
QUOTE(RiMami @ 2008 12 07, 13:39)
[Sigitawhatever, nu jau taip skaniai atrodo pyragiukas ir receptukas visai paprastutis, ačiū Katinėlis tai turbūt irgi pyragėlio laukia
Tikrai labai paprasta ir greita, o svarbiausia labai skanu
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 07, 13:02)
Koks fainulkinas, reiks ir man toki sumeistraut Kaledom
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 29, 18:53)
Aciu merginos
Taip Inocka, sis tortukas tiems , kas dievina morengus , as tikejausi , kad jis bus saldesnis , bet ne , viskas savo vietose , matyt kava ta krema padaro lengva , puru ir ne toki saldu , ir dar gerai , kad ji galima puosti kuo tik nori .......
Taip Inocka, sis tortukas tiems , kas dievina morengus , as tikejausi , kad jis bus saldesnis , bet ne , viskas savo vietose , matyt kava ta krema padaro lengva , puru ir ne toki saldu , ir dar gerai , kad ji galima puosti kuo tik nori .......
Visuomet busiu Jums dekinga uz morenginio torto recepta
Tiek visur ieskojau, jau ir per foruma merginu klausinejau, apie si recepta
Labai labai didelis dekui
Merginos, jusu tortai ir pyragai labai skaniai atrodo
o jau namukas koks fainutis ir sausainukai .
ruosiaus kepti vokiska sokoladini torta, bet dabar nebekepsiu niekas nevalgys to sviestinio pertepimo galvojau kad jis toks visas sokoladinis sokoladinis. reikia kito sokoladinio torto ieskoti
o jau namukas koks fainutis ir sausainukai .
ruosiaus kepti vokiska sokoladini torta, bet dabar nebekepsiu niekas nevalgys to sviestinio pertepimo galvojau kad jis toks visas sokoladinis sokoladinis. reikia kito sokoladinio torto ieskoti
QUOTE(lile @ 2008 12 08, 10:00)
Visuomet busiu Jums dekinga uz morenginio torto recepta
Tiek visur ieskojau, jau ir per foruma merginu klausinejau, apie si recepta
Labai labai didelis dekui
Tiek visur ieskojau, jau ir per foruma merginu klausinejau, apie si recepta
Labai labai didelis dekui
Nera uz ka , smagu Lile , kad atitiko tavo norus , bet ji galima daryti kaip paprasta torta ....trys lakstus isdziovinti ir pertepti , gal tiesiog kitoms butu lengviau ji papuosti
Papildyta:
QUOTE(Sikste @ 2008 12 08, 10:54)
Merginos, jusu tortai ir pyragai labai skaniai atrodo
o jau namukas koks fainutis ir sausainukai .
ruosiaus kepti vokiska sokoladini torta, bet dabar nebekepsiu niekas nevalgys to sviestinio pertepimo galvojau kad jis toks visas sokoladinis sokoladinis. reikia kito sokoladinio torto ieskoti
o jau namukas koks fainutis ir sausainukai .
ruosiaus kepti vokiska sokoladini torta, bet dabar nebekepsiu niekas nevalgys to sviestinio pertepimo galvojau kad jis toks visas sokoladinis sokoladinis. reikia kito sokoladinio torto ieskoti
Ilindau del smalsumo paziureti ta krema ....sviesto tokiam tortui -pats tas , dar dedasi baltymai,kurie ji padaro ne toki riebu ( ispurena) kuriu ten ne vienas ....as nenoriu pirsti savo nuomones , tik noriu pasakyti , kad kiekvieno zmogaus kitoks skonis , nereikia paklausyti tik kito zmogaus nuomones ....jam nepatiko , o kitam gal bus pasakiskai skanus tortas , as patarciau ji isbandyti , bent nuotraukoje jis labai graziai atrodo ir kremo visai nedaug( jeigu jis net ir riebokas gautusi ).
QUOTE(Sikste @ 2008 12 08, 10:54)
ruosiaus kepti vokiska sokoladini torta, bet dabar nebekepsiu niekas nevalgys to sviestinio pertepimo galvojau kad jis toks visas sokoladinis sokoladinis. reikia kito sokoladinio torto ieskoti
Man kažkodėl atrodo, kad tą kremą galima pakeisti ganašu. Esu ne kartą darius kremą-ganašą - laaaabai skanus, šokoladinis ir tikrai ne toks riebus kaip sviestinis Nu, dieviško skonio kremas ir labai lengvai padaromas
Bet nepabandysi - nesužinosi, gal ir anas pasakiškai skanus Čia skonio reikalas
Cipciuk
oho kiek skanumynų per savaitgalį prikepėt labai gražūs ir skanūs
ŠAUNUOLĖS KEPĖJĖLĖS
ŠAUNUOLĖS KEPĖJĖLĖS
Sveikos, kepėjėlės
Parodysiu ir aš, ką šį savaitgali pagaliau išbandžiau - ogi rugiageles23 vyniotinį su varške! Žinau, žinau, vyniotinių bumas jau seniai praėjo Bet kad nespėju aš jūsų vytis, o geriau vėliau nei niekada
Štai, Vyniotinis su varške Apsivalgymas, koks skanuolis :
Ir dabar, prie to pačio, norėčiau dar paklausti, ar tokie Imbieriniai sausainiukai gali būti laikomi ilgesnį laiką iki Kalėdų? Pernai gaminau išvakarėse švenčių ir valgiau, bet, galvoju, gal ir šitie kuo toliau - tuo skanesni netyčia, tai reiktų iš anksto išsiaiškint
Parodysiu ir aš, ką šį savaitgali pagaliau išbandžiau - ogi rugiageles23 vyniotinį su varške! Žinau, žinau, vyniotinių bumas jau seniai praėjo Bet kad nespėju aš jūsų vytis, o geriau vėliau nei niekada
Štai, Vyniotinis su varške Apsivalgymas, koks skanuolis :
Ir dabar, prie to pačio, norėčiau dar paklausti, ar tokie Imbieriniai sausainiukai gali būti laikomi ilgesnį laiką iki Kalėdų? Pernai gaminau išvakarėse švenčių ir valgiau, bet, galvoju, gal ir šitie kuo toliau - tuo skanesni netyčia, tai reiktų iš anksto išsiaiškint
QUOTE(Inočka @ 2008 12 07, 17:47)
Kaip is tu ingriedientu g.b. skystas kremas (Skarbonke virta vandenyje). Ten gi buna labai tirstas, labai, labai, apverti skarbonke, tai net neiskrenta. Gal virei paprastai pati piena? Del to ir skystas.
...mane irgi nustebino. Sviestas kietas, virtas pienas irgi. Greičiausiai taip gavosi dėl to, kad sumaišiau gamybos eigą: pirmiau išplakiau ne sviestą, o pieną.
QUOTE(Wild Flower @ 2008 12 08, 13:13)
Sveikos, kepėjėlės
Parodysiu ir aš, ką šį savaitgali pagaliau išbandžiau - ogi rugiageles23 vyniotinį su varške! Žinau, žinau, vyniotinių bumas jau seniai praėjo Bet kad nespėju aš jūsų vytis, o geriau vėliau nei niekada
Štai, Vyniotinis su varške Apsivalgymas, koks skanuolis :
Ir dabar, prie to pačio, norėčiau dar paklausti, ar tokie Imbieriniai sausainiukai gali būti laikomi ilgesnį laiką iki Kalėdų? Pernai gaminau išvakarėse švenčių ir valgiau, bet, galvoju, gal ir šitie kuo toliau - tuo skanesni netyčia, tai reiktų iš anksto išsiaiškint
Parodysiu ir aš, ką šį savaitgali pagaliau išbandžiau - ogi rugiageles23 vyniotinį su varške! Žinau, žinau, vyniotinių bumas jau seniai praėjo Bet kad nespėju aš jūsų vytis, o geriau vėliau nei niekada
Štai, Vyniotinis su varške Apsivalgymas, koks skanuolis :
Ir dabar, prie to pačio, norėčiau dar paklausti, ar tokie Imbieriniai sausainiukai gali būti laikomi ilgesnį laiką iki Kalėdų? Pernai gaminau išvakarėse švenčių ir valgiau, bet, galvoju, gal ir šitie kuo toliau - tuo skanesni netyčia, tai reiktų iš anksto išsiaiškint
Man irgi tas vyniotinis buvo skaniausias is mano visu keptu o kepiau 3 skirtingus
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 08, 13:49)
Man irgi tas vyniotinis buvo skaniausias is mano visu keptu o kepiau 3 skirtingus
Belieka tik padėkoti už tokį šaunų receptuką
Man tai viskas, kas su varške, skanu