Šiandien kepiau keksiukus pagal Rugegeles "Negriuko" receptą
Keksas "NEGRIUKAS"
Pirmi produktai
200 g margarino,
2 stiklines cukraus,
2 dideli saukstai kakavos,
trys saukstai vandens,
~100 g juodo sokolado .
Antri produktai
1,5 stiklines miltu,
1 nubrauktas saukstelis su trupuciu sodos,
5-7 saukstai grietines arba kefyro,
3-4 kiausiniai,
siek tiek likerio, arba kitokio alkoholio.
Visus pirmus isvardintus produktus sudeti i puoda ir pakaitinti, uzvirus dar pavirti kokias 5 minutes, kol mases virsus ims blizgeti.
Miltus sumaisyti su soda, supilti i isvirta mase ir ismaisyti. Supilti grietine arba kefyra, imusti kiausiniu trynius, ipilti likeri. Ir viska ismaisyti. Pabaigoje sudeti isplaktus kiausiniu baltymus ir vel viska atsargiai ismaisyti.
Kepti 180 laipsniu orkaiteje.
Aš dar įdėjau vyšnių ir pyliau vyšnių likerio šiek tiek.
Niam
Ačių už receptuką
kokie fainuoliai
Tiesiog fantastiski
Sveikutes Stai ir as Sio bei to kepiau, tai dabar pasirodysiu.
Beje, visu gaminiai nuostabus
Taigi, pirmiausia vakar kepiau pyraga pagal pyrago su kriausem recepta. Kadangi sita jau esu kepusi ir aprasiusi savo pastebejimus, bei turint omeny mano pomegi keisti receptus gavosi stai kas
O pakoreguotas receptas atrodo taip:
100 g sviesto
120 g cukraus
3 kiausiniai
300 g miltu
80 g sokolado
200 ml kefyro
3 mandarinai
2 sauskteliai cinamono
Sumaisyti sviesta su cukrumi, dedi kiausinius, suberti miltus, tarkuota sokolada, kefyra, mandarinu skilteles ir viska ismaisyti.
tesla supilti i skarda. kepti apie 180 laipsniu orkaitej apie 40 min.
Sitas variantas gaunasi zymiai maziau riebus ir labai skanus. Tik man nepatiko tai, kad nuo mandarinu "skureliu" jautesi kartumas siek tiek. Ir neturejau kefyro, tai dejau jogurto.
Vyrui labai patiko, suvalgem is kart
O siandienos gaminys (reikejo sunaudoti varske, kad nemesti rytoj lauk ) velgi modifikuotas Pagal Varskes kekso su sokolado gabaliukais recepta. Gavosi stai kas
Recepto modifikacija atrodo taip:
100 g sviesto
270 g varškės
200 ml cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
80 g krakmolo
1,5 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
60 ml pieno
40-50 g šokolado gabaliukų
1 sunokes bananas
Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus ir krakmola sumaišyti su kepimo milteliais bei druska, suberti į kiaušinių masę, supilti vanilę ir viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus, trinta banana ir dėti tešlą į riebalais pateptą kekso formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 50 60 min., kol įbedus pagaliuką ar peilį, ištraukus jis bus beveik visiškai švarus.
Vaniles neturejau, tai dejau vanilinio cukraus truputi. Taip pat apsiziurejau, kad kepimo milteliu likes tik 1 a.s. Sokolada naudojau balta, likusi nuo nesekmingu praeitos savaites bandymu ji graziai istirpdyti Beje, cukraus as kita kart desiu dar truputi maziau, arba nedesiu sokolado, nes gana saldus gavosi (na, neitin saldus, bet vis tiek). Na, o tiems, kas megsta labai saldziai, gali dar koki sauksta ir prideti
Pyragas gavosi nuostabaus, svelnaus skonio. Minkstas, dregnas Liko tik mazas gabaliukas. Net sunus suvalge dideli gabala, jis siaip nemegejas
Beje, visu gaminiai nuostabus
Taigi, pirmiausia vakar kepiau pyraga pagal pyrago su kriausem recepta. Kadangi sita jau esu kepusi ir aprasiusi savo pastebejimus, bei turint omeny mano pomegi keisti receptus gavosi stai kas
O pakoreguotas receptas atrodo taip:
100 g sviesto
120 g cukraus
3 kiausiniai
300 g miltu
80 g sokolado
200 ml kefyro
3 mandarinai
2 sauskteliai cinamono
Sumaisyti sviesta su cukrumi, dedi kiausinius, suberti miltus, tarkuota sokolada, kefyra, mandarinu skilteles ir viska ismaisyti.
tesla supilti i skarda. kepti apie 180 laipsniu orkaitej apie 40 min.
Sitas variantas gaunasi zymiai maziau riebus ir labai skanus. Tik man nepatiko tai, kad nuo mandarinu "skureliu" jautesi kartumas siek tiek. Ir neturejau kefyro, tai dejau jogurto.
Vyrui labai patiko, suvalgem is kart
O siandienos gaminys (reikejo sunaudoti varske, kad nemesti rytoj lauk ) velgi modifikuotas Pagal Varskes kekso su sokolado gabaliukais recepta. Gavosi stai kas
Recepto modifikacija atrodo taip:
100 g sviesto
270 g varškės
200 ml cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
80 g krakmolo
1,5 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
60 ml pieno
40-50 g šokolado gabaliukų
1 sunokes bananas
Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus ir krakmola sumaišyti su kepimo milteliais bei druska, suberti į kiaušinių masę, supilti vanilę ir viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus, trinta banana ir dėti tešlą į riebalais pateptą kekso formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 50 60 min., kol įbedus pagaliuką ar peilį, ištraukus jis bus beveik visiškai švarus.
Vaniles neturejau, tai dejau vanilinio cukraus truputi. Taip pat apsiziurejau, kad kepimo milteliu likes tik 1 a.s. Sokolada naudojau balta, likusi nuo nesekmingu praeitos savaites bandymu ji graziai istirpdyti Beje, cukraus as kita kart desiu dar truputi maziau, arba nedesiu sokolado, nes gana saldus gavosi (na, neitin saldus, bet vis tiek). Na, o tiems, kas megsta labai saldziai, gali dar koki sauksta ir prideti
Pyragas gavosi nuostabaus, svelnaus skonio. Minkstas, dregnas Liko tik mazas gabaliukas. Net sunus suvalge dideli gabala, jis siaip nemegejas
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 03, 17:47)
S.N.A.S cia tas mazesnis pokiukas , bet jei tu ji megsti gali deti ir daugiau , kad ir du pokiukus
dėkui, mėgstu, bandysiu manau daugiau dėt.. tik reik prisiruošt.. bet už savaitės atostogos....
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 03, 17:57)
Kokie simpatiski
[quote=Inočka,2008 12 02, 20:53]
Niu jau tortu, pyragu, keksu prikepet
O as susiruosiau irgi tortuka padaryti (darbe reikalauja atsvest sugrizima ). Tai pagalvojau, kad reikia koki greituti padaryti, kad maziau darbo butu. Tai darysiu balta su persikais. Esu jau dariusi, labai skanus tortuks, slapias, nesaldus, panasus siek tiek i mascarpone tik kremo proporcijos kitokios. Tai siandien iskepiau biskvita, galvojau, kad nedidukas bus (nes kai kepiau pirma karta, tai toks nebuvo), kepiau pagal cipciuko ananasini torta is 3 kiausiniu. Pasiziurekit kokio dyyyyyydzio gavos .
Inocka, koki krema darete? O kur pats torto vaizdelis, taip laukiau laukiau ir neidejote
Papildyta:
o keksiuku grozis , kaip tik su kavyte prie kompo sedziu tiktu nors vienas man dabar. Beje norejau paklausti, kaip ten su tais popieriukias, kai iskepet idejote keksiukus i popieriuka, ar pries kepant i formeleitieset popieriu, o po to pylete tesla.
Papildyta:
INOCKA, jau maciau kitoje temeleje jusu tirta labai grazutis, bet vistiek dar paklausiu, ar viduje torto irgi grietineles kremas, labai jau rupi kiap atrodo, nes ruosiuosi siandien kepti, penktadieniui reikia, niu tai va tai tiek ir norejau.
Niu jau tortu, pyragu, keksu prikepet
O as susiruosiau irgi tortuka padaryti (darbe reikalauja atsvest sugrizima ). Tai pagalvojau, kad reikia koki greituti padaryti, kad maziau darbo butu. Tai darysiu balta su persikais. Esu jau dariusi, labai skanus tortuks, slapias, nesaldus, panasus siek tiek i mascarpone tik kremo proporcijos kitokios. Tai siandien iskepiau biskvita, galvojau, kad nedidukas bus (nes kai kepiau pirma karta, tai toks nebuvo), kepiau pagal cipciuko ananasini torta is 3 kiausiniu. Pasiziurekit kokio dyyyyyydzio gavos .
Inocka, koki krema darete? O kur pats torto vaizdelis, taip laukiau laukiau ir neidejote
Papildyta:
o keksiuku grozis , kaip tik su kavyte prie kompo sedziu tiktu nors vienas man dabar. Beje norejau paklausti, kaip ten su tais popieriukias, kai iskepet idejote keksiukus i popieriuka, ar pries kepant i formeleitieset popieriu, o po to pylete tesla.
Papildyta:
INOCKA, jau maciau kitoje temeleje jusu tirta labai grazutis, bet vistiek dar paklausiu, ar viduje torto irgi grietineles kremas, labai jau rupi kiap atrodo, nes ruosiuosi siandien kepti, penktadieniui reikia, niu tai va tai tiek ir norejau.
QUOTE(makalaika @ 2008 12 03, 13:19)
cia apie ta pacia egle kalbama?
----
O gal galit plačiau apie tą pintą krepšiuką, kokia tai tešla, jei galit tikslaiu sudėtį, kaip supinat , ir ant ko pinat, kepat? ar ją galima valgyt nekieta, ar tik kaip grožio elementas? Man kaip tik reikėtų tokį kašiuką nupint ir iškept
[quote=cipciukas,2008 12 04, 09:51]
Mamkaa , kadangi visos dirba , o mes dar namuose tai del keksiuku atsakysiu tau as , popieriniai krepseliai dedami i jiems skirtas formeles , tada i juos pilama tesla ir su krepseliais kepama .....grazu ane???
Cipsiuk tikrai grazu, aisku dabar ne kazkaip galvojau kaip graziai tas popieriukas prigludes. Aha sedziu namie su lelium ir taip noreciau dar ilgai ilgai sedeti
Mamkaa , kadangi visos dirba , o mes dar namuose tai del keksiuku atsakysiu tau as , popieriniai krepseliai dedami i jiems skirtas formeles , tada i juos pilama tesla ir su krepseliais kepama .....grazu ane???
Cipsiuk tikrai grazu, aisku dabar ne kazkaip galvojau kaip graziai tas popieriukas prigludes. Aha sedziu namie su lelium ir taip noreciau dar ilgai ilgai sedeti
QUOTE(GITALE @ 2008 12 04, 08:23)
O gal galit plačiau apie tą pintą krepšiuką, kokia tai tešla, jei galit tikslaiu sudėtį, kaip supinat , ir ant ko pinat, kepat? ar ją galima valgyt nekieta, ar tik kaip grožio elementas? Man kaip tik reikėtų tokį kašiuką nupint ir iškept
Gal dar ir autorė pati atsakys, bet esu mačius vienio krepšelio receptą