cipciuk,puikus morkų keksiukas,toks šlapias
rugegele23 ,labai skaniai atrodo vis pavarvinu seilę į tuos šokoladinius tortukus,bet pati niekaip nesiryžtu kepti
Mano metu gaminys
Baltas biskvitas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus pudros
1,5 sauksto dirbt. Medaus
1 stikline miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Trynius, medu, cukru mediniu saukstu issukti iki purumo..Baltymus isplakti iki standumo.Kepimo miltelius sumaisyti su miltais.Deti puse baltymu ir miltu puse, ismaisyti, po to likusius baltymus ir atsargiai ismaisyti.Padalinti per puse ir iskepti du biskvitus, kepa greit, kai prades ruduoti bus iskepe( 200 l.temp.).Atsalusius sulaistyti su dviem sauksteliais cukraus, puse citrinos sulciu, ir likes vanduo(visas turis-stikline).
Rudas biskvitas:
150 gr. Juodo karunos sokolado
130 gr. Sviesto
200gr.cukraus
3 kiausiniai
150 gr.miltu
2 saukstai kakavos
Pusantro saukstelio kepimo milteliu
Sviesta istirpinti su sulauzytu sokoladu ant garu voneles, imaisyti isplaktus kiausinius, miltus sumaisyti su kakava ir kep. Milteliais ir atsargiai imaisom I sokoladine mase.
Kepam apie 40 min. 180 temp.Kai atausta perpjaunam pusiau ir sulaistom su stikline uztaisytos geros kavos.
Ant sokoladinio biskvito dariau kavos krema(receptas skolintas is kazkurios)
250 gr. Sviesto
200 gr.soklado juodo
4 sauksteliai cukraus pudros
Puse nedidelio puodelio kavos(as tirpinau tirpia juoda merild 3in1 du pakelius ir dar dejau siaip tirpios kavos 2 saukstelius)
Sviesta su miksteriu plakti iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra ir istirpinta , atausinta kava.Kavos kremas tepamas ant rudo biskvito.
Baltas kremas :
0,5 ltr.zemaitijos grietineles, nepilna stikline cukraus pudros, puse didokos citrinos sulciu.Viska isplakti iki standumo.
Kaip ir viskas.O kas liecia del to papuosimo, tai man cia gavosi spontaniskai, buvo like nuo gelyciu darymo sokolado to su medum, tai dar truputi idejau gryno, apie puse, pora arb. Sauksteliu sviesto dejau, nes buvo kazkoks kietas, ir pora saukstu pieno, sildziau ir viska maisiau, maisiau.Kai truputi praveso, pyliau ant torto puse tokio, puse tokio, nu ir tada su peiliu balta sokolada ivedziau I ruda, kad buciau zinojusi ka cia darysiu, buciau graziau padariusi, bet sakau , gavosi viskas spontaniskai.Isejo didelis tortas(keptas didziojoje tortineje) Nu brangokas, ale skanus, visi sake nieko panasaus neragave, nest as rudas gaunas toks biski kietokas, o tas baltas minkstutis, jie taip papildo vienas kita, nu zodziu ir kremas rudas ciki ir tas baltas tiko.Vienzo skanu.
Baltas biskvitas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus pudros
1,5 sauksto dirbt. Medaus
1 stikline miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Trynius, medu, cukru mediniu saukstu issukti iki purumo..Baltymus isplakti iki standumo.Kepimo miltelius sumaisyti su miltais.Deti puse baltymu ir miltu puse, ismaisyti, po to likusius baltymus ir atsargiai ismaisyti.Padalinti per puse ir iskepti du biskvitus, kepa greit, kai prades ruduoti bus iskepe( 200 l.temp.).Atsalusius sulaistyti su dviem sauksteliais cukraus, puse citrinos sulciu, ir likes vanduo(visas turis-stikline).
Rudas biskvitas:
150 gr. Juodo karunos sokolado
130 gr. Sviesto
200gr.cukraus
3 kiausiniai
150 gr.miltu
2 saukstai kakavos
Pusantro saukstelio kepimo milteliu
Sviesta istirpinti su sulauzytu sokoladu ant garu voneles, imaisyti isplaktus kiausinius, miltus sumaisyti su kakava ir kep. Milteliais ir atsargiai imaisom I sokoladine mase.
Kepam apie 40 min. 180 temp.Kai atausta perpjaunam pusiau ir sulaistom su stikline uztaisytos geros kavos.
Ant sokoladinio biskvito dariau kavos krema(receptas skolintas is kazkurios)
250 gr. Sviesto
200 gr.soklado juodo
4 sauksteliai cukraus pudros
Puse nedidelio puodelio kavos(as tirpinau tirpia juoda merild 3in1 du pakelius ir dar dejau siaip tirpios kavos 2 saukstelius)
Sviesta su miksteriu plakti iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra ir istirpinta , atausinta kava.Kavos kremas tepamas ant rudo biskvito.
Baltas kremas :
0,5 ltr.zemaitijos grietineles, nepilna stikline cukraus pudros, puse didokos citrinos sulciu.Viska isplakti iki standumo.
Kaip ir viskas.O kas liecia del to papuosimo, tai man cia gavosi spontaniskai, buvo like nuo gelyciu darymo sokolado to su medum, tai dar truputi idejau gryno, apie puse, pora arb. Sauksteliu sviesto dejau, nes buvo kazkoks kietas, ir pora saukstu pieno, sildziau ir viska maisiau, maisiau.Kai truputi praveso, pyliau ant torto puse tokio, puse tokio, nu ir tada su peiliu balta sokolada ivedziau I ruda, kad buciau zinojusi ka cia darysiu, buciau graziau padariusi, bet sakau , gavosi viskas spontaniskai.Isejo didelis tortas(keptas didziojoje tortineje) Nu brangokas, ale skanus, visi sake nieko panasaus neragave, nest as rudas gaunas toks biski kietokas, o tas baltas minkstutis, jie taip papildo vienas kita, nu zodziu ir kremas rudas ciki ir tas baltas tiko.Vienzo skanu.
jūs tyčia erzinat su tokiais skaniais tortais gražus
Visos su tortais ,o aš su sausainiais. Radau tokį receptuką,patiko ir šiandien po darbo iškepiau.Vadinasi "Vanillekipferl"http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=440649#440649
nu nemoku įkelt nuorodos nors tu ką
Jei kas nesupras rusiškai ,tai galėsiu išverst
nu nemoku įkelt nuorodos nors tu ką
Jei kas nesupras rusiškai ,tai galėsiu išverst
Niu jau tortu, pyragu, keksu prikepet
O as susiruosiau irgi tortuka padaryti (darbe reikalauja atsvest sugrizima ). Tai pagalvojau, kad reikia koki greituti padaryti, kad maziau darbo butu. Tai darysiu balta su persikais. Esu jau dariusi, labai skanus tortuks, slapias, nesaldus, panasus siek tiek i mascarpone tik kremo proporcijos kitokios. Tai siandien iskepiau biskvita, galvojau, kad nedidukas bus (nes kai kepiau pirma karta, tai toks nebuvo), kepiau pagal cipciuko ananasini torta is 3 kiausiniu. Pasiziurekit kokio dyyyyyydzio gavos .
Cia yra 26 cm forma, aukstis biskvito 5 cm. ir tik is 3-ju kiausiniu. O dar norejau is 4 kept. Bet koks grazus, minkstutis, lygus lygutelis, o kaip kvepia Pati torta darysiu rytoj.
Geresnio balto biskvito nesu ragavusi.
Nerandu is kur tas receptas, negaliu nuorodos idet, tai parasau recepta. Biskvitas superinis.
3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.
I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
O as susiruosiau irgi tortuka padaryti (darbe reikalauja atsvest sugrizima ). Tai pagalvojau, kad reikia koki greituti padaryti, kad maziau darbo butu. Tai darysiu balta su persikais. Esu jau dariusi, labai skanus tortuks, slapias, nesaldus, panasus siek tiek i mascarpone tik kremo proporcijos kitokios. Tai siandien iskepiau biskvita, galvojau, kad nedidukas bus (nes kai kepiau pirma karta, tai toks nebuvo), kepiau pagal cipciuko ananasini torta is 3 kiausiniu. Pasiziurekit kokio dyyyyyydzio gavos .
Cia yra 26 cm forma, aukstis biskvito 5 cm. ir tik is 3-ju kiausiniu. O dar norejau is 4 kept. Bet koks grazus, minkstutis, lygus lygutelis, o kaip kvepia Pati torta darysiu rytoj.
Geresnio balto biskvito nesu ragavusi.
Nerandu is kur tas receptas, negaliu nuorodos idet, tai parasau recepta. Biskvitas superinis.
3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.
I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
QUOTE(Inočka @ 2008 12 02, 22:53)
Geresnio balto biskvito nesu ragavusi.
Oi kaip greit darosi ir skaniai atrodo, reiks kazka sumastyti, nes nieko saldaus neber
QUOTE(daividija @ 2008 12 01, 19:28)
Labai suintrigavo Kalėdų egės receptas, šiemet būtinai reiks išbandyti. Nieko panašaus neteko nei matyti, nei ragauti. Gal kartais kur internete esi užmačiusi foto jau pagamintos eglės, nes neįsivaizduoju, kaip klijuoti tas eglutes Ar čia daroma viena milžiniška eglė, ar kelios? Aš bandyčiau iš 1/4 normos, nes valgytojų ne tiek ir daug turim, o be to, dar ir kitų skanėstų susiplanavus esu.
Jei kur esi mačius foto ar paaiškintum išsamiau, bučiau l. dėkinga
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 02, 20:42)
Pamirsau atsakyti del popieriniu serveteliu , as jas BAZEJE perku , yra ir AREVITOJE , TIK TOKIU MAZYCIU NERA .
Siandien kepiau va toki keksa , nors jis man labiau uznesa i pyraga .
MORKU KEKSAS - PYRAGAS
Produktai :
2 stiklines morku ( torkuotu)
2 stoklines miltu
2 kiausiniai
100g sviesto ( as dejau EVE)
vienos citrinos tarkuota zievele ( dejau 2 )
3 sauksteliai kepimo milteliu
1 stikline cukraus
mano stiklines po 200g.
Sviesta su cukrumi gerai istrinti , deti gerai isplaktus kiausinius , morkas , citrinos zievele ir viska gerai issukti .
Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais , viska gerai issukti .
Deti i norima forma , jei silikonas nereikia tepti riebalais.
Kepa apie 1 h. 220c. orkaiteje , tikrinti ar iskepias pagaliuku .
Tai be galo slapias kepinys kurio nereikia valgant uzsigerti , morkos jauciasi minimaliai .Labai skanus apkepias krastelis , primena karameles skoni
Siandien kepiau va toki keksa , nors jis man labiau uznesa i pyraga .
MORKU KEKSAS - PYRAGAS
Produktai :
2 stiklines morku ( torkuotu)
2 stoklines miltu
2 kiausiniai
100g sviesto ( as dejau EVE)
vienos citrinos tarkuota zievele ( dejau 2 )
3 sauksteliai kepimo milteliu
1 stikline cukraus
mano stiklines po 200g.
Sviesta su cukrumi gerai istrinti , deti gerai isplaktus kiausinius , morkas , citrinos zievele ir viska gerai issukti .
Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais , viska gerai issukti .
Deti i norima forma , jei silikonas nereikia tepti riebalais.
Kepa apie 1 h. 220c. orkaiteje , tikrinti ar iskepias pagaliuku .
Tai be galo slapias kepinys kurio nereikia valgant uzsigerti , morkos jauciasi minimaliai .Labai skanus apkepias krastelis , primena karameles skoni
Labai skaniai atrodo, reiks isbandyti, tik turiu viena klausyma:su kokia tarka tos morkyte sutarkuotos? Burokine ar smulkia(kaip cepelinams)? Kiek zinau, morku pyragams morkas burokine tarka tarkuoja, bet cia nuotraukoj lyg tai ir nesimato stambiu gabaliuku, tai sakau, gal smulkiai sutarkuota.
Sroves tortas super atrodo.
[quote=cipciukas,2008 12 02, 15:22]
Mergaites , cia 6 formeles vienoje juostoje , AREVITOS produktas
Nu vistiek ramybes neduosiu , o kur perkate AREVITOS produktus, ju yra tik vienoj parduotuvej Kaune (sv.gertrudos gatvej) ar ir kur nors kitur?
Mergaites , cia 6 formeles vienoje juostoje , AREVITOS produktas
Nu vistiek ramybes neduosiu , o kur perkate AREVITOS produktus, ju yra tik vienoj parduotuvej Kaune (sv.gertrudos gatvej) ar ir kur nors kitur?
QUOTE(neramuole @ 2008 12 02, 14:11)
aciu daividija, tikrai bandysiu kept, jei tik pavyks zvaigzduciu formeles pasidaryt
Va CIA yra nuoroda is kur gamima parsisiusti zvaigzduciu formeles didelei eglei. Pasiziurek, gal tiks