[quote=RiMami,2008 11 30, 15:20]
Ir antrasis mano šio savaitgalio tortas. Labai seniai svajojau padaryti šį tortą, dabar gailiuosi, kad ilgai delsiau neišmėginusi šio skanėsto
Iš karto norėčiau profių paprašyti užmesti akį į šokoladinių sluoksnių sudėtį ar čia būtina dėti trynius ir ką jie duoda? Gal galima būtų apseiti be jų? Kokia jūsų nuomonė
Receptą suradau čia, foto. Va čia galima paskaityti tisą temą vien apie šį tortą. Ir dar čia vienas variantas to pačio torto.
TORTAS "ŠOKOLADINĖ SIMFONIJA"
(žodžiai autorės)
Tešlai:
1 st. miltų (130 g) + 1 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. kakavos
1/8 a. š. sodos
vanilės
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1/4 st. pieno
125 g sviesto arba margarino
1 st. cukraus (200 g).
Šokoladinei masei:
150 g šokolado
2 v. š. pieno
1 trynys
1 v. š. sviesto.
1 pak. želatinos (14 g)
1/4 st. vandens
1 1/2 st. (375 ml) plakamosios grietinėlės (1 st. - 250 ml).
Baltai masei:
150 g baltojo šokolado
2 v. š. gliukozės-kukurūzų sirupo (galima ir be jo, tiesiog įdėti daugiau šokolado arba kondensuoto pieno)
4 v. š. pieno
1 trynys.
Išplakite visus tešlos produktus 4 minutes vidutiniu greičiu. Iškepti siauroje formoje 1 val. 175° C orkaitėje. Ataušinti.
Želatiną išmaišykite vandenyje ir pašildykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Baltai masei baltąjį šokoladą, gliukozę ir pusę pieno ištirpinkite. Trynį išplakite šakute su likusiu pienu ir sumaišykite su ištirpinta mase ir puse želatinos. Ataušinkite, sumaišykite su puse plaktos grietinėlės.
Pagrindui nupjaukite viršų 1 cm storio ir išgremžti įdubimą. Ten supilti baltą masę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai min., aš laikiau trumpiau.
Šokoladinei masei ištirpinkite šokoladą. Trynį išplakite šakute su pienu. Sudėkite šokoladą, pusę želatinos ir sviestą. Ataušinkite. Sumaišykite su plakta grietinėle. Dabar užpilkite tamsią masę ant baltos. Uždenkite tešlos dangteliu. Apliekite šokoladinine glazūra ir dėkite į šaldytuvą.
Aš palikau storesnes sieneles ir todėl man liko kremo. Aš jį sunaudojau su pagrindo vidine dalimi atsargiai išpjoviau stačiakampį ir supjausčiau į 3 dalis. Gavosi 3 mini lakštai. Stačiakampėje formoje užliejau kremu, kaitaliodama lakštus. Rezultate gavosi labai skanus tortas ir tortas-pyragaitis iš likučių. Turbūt painiai aprašiau, bet gaminti nesudėtinga. Svarbiausia skonis!!!
Forma 30 cm ilgio ir 12 cm pločio. Manau, kad galima ir trumpesnę formą imti, nes tortas per daug ilgas gavosi.
----
rimam, truputi nesupratau recepte parasyta 1 arb. saukstelis kepimo milteliu ir 1/8 sodos teslai, i miltus det kepimo miltelius o i kakava soda? prasau paaiskinti, nes laaaabai jau to tortuko uzsinorejau, savaitgali bandyciau kept
Sveikos, mergaitės Žinau, kad čia laiko jau praėjo šimtas metų, bet tik dabar pagaliau prisėdau prie kompo ir perskaičiau jūsų komentarus apie tą mano nereikalingą paniką Todėl, nors ir pavėluotai, bet noriu jums visoms visoms pasakyti...
... milžinišką AČIŪ už įvertinimus!
Ir dar, taip pat pavėluotai, bet norėčiau pasveikinti RiMami ir daividiją su tortadieniais
P.S. Ale kol perskaičiau temą visą, tai nuo jūsų šedevrų grožio kelis kartus buvau bealpstanti Noooooriu! Visko! Ir po daug
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 27, 14:56)
Kaip skaniai atrodo
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 27, 14:56)
koks fainas, tiesiog idealus!!!
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 27, 15:08)
nelabai megstu zeliniu tortu, bet Wild Flower tortas atrodo labai skaniai
QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 15:24)
Wow koks gražus torčiukas - tikrai panika be reikalo buvo Gerai, ir mes dabar žinosim, kad nepanikuot be reikalo kai darysim
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 27, 15:30)
uhu kaip fainai atrodo.. jei pas mane kas į svečius su tokiu ateitų...
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 27, 19:26)
Na va , panika del torto buvo didziule , bet kai pamaciau foto .......gausi velniu , nes tortukas super gerai isejas , kita karta truputi maziau zele dek ir bus viskas taip pat kaip mano , SAUNUOLE !!!!
... milžinišką AČIŪ už įvertinimus!
Ir dar, taip pat pavėluotai, bet norėčiau pasveikinti RiMami ir daividiją su tortadieniais
P.S. Ale kol perskaičiau temą visą, tai nuo jūsų šedevrų grožio kelis kartus buvau bealpstanti Noooooriu! Visko! Ir po daug
QUOTE(Wild Flower @ 2008 12 01, 11:28)
Ir dar, taip pat pavėluotai, bet norėčiau pasveikinti RiMami ir daividiją su tortadieniais
P.S. Ale kol perskaičiau temą visą, tai nuo jūsų šedevrų grožio kelis kartus buvau bealpstanti Noooooriu! Visko! Ir po daug
Aciu!!!
RiMami,nezinau kam tryniai,bet anksciau i Napoleono krema as irgi dedavau trynius,po no nustojau det ir didelio skirtumo nepajutau,tiksliau is vis nepajutau skirtumo,tai kam juos det,gal biski purumo suteikia
ziwiliute,cipciukas kazkada buvo idejusi labai purios pynutes recepta,tik dabar nelabai atsimenu kur,bet "irmos" sukurtoj temelej paieskok,tikrai rasi
daividija, gal galit imest egles receptuka saket turit aciu
Papildyta:
ziwiliute,cipciukas kazkada buvo idejusi labai purios pynutes recepta,tik dabar nelabai atsimenu kur,bet "irmos" sukurtoj temelej paieskok,tikrai rasi
[/quote]
cia cypciuko rieste
http://www.supermama...?...&p=20693133
Papildyta:
ziwiliute,cipciukas kazkada buvo idejusi labai purios pynutes recepta,tik dabar nelabai atsimenu kur,bet "irmos" sukurtoj temelej paieskok,tikrai rasi
[/quote]
cia cypciuko rieste
http://www.supermama...?...&p=20693133
davidija, neramuole : aciu laaaabai!!!!! jau issaugota bandysiu pagal cipciuka daryti... (kai ana bus suvalgyta )
QUOTE(neramuole @ 2008 12 01, 13:06)
rimam, truputi nesupratau recepte parasyta 1 arb. saukstelis kepimo milteliu ir 1/8 sodos teslai, i miltus det kepimo miltelius o i kakava soda? prasau paaiskinti, nes laaaabai jau to tortuko uzsinorejau, savaitgali bandyciau kept
Neramuole, aš sumaišiau viską kartu miltus+kepimo miltelius+kakavą+sodą+druską, t.y. sausus produktus visus kartu sumaišiau (nu yra tokių receptų kur reikia ir sodos ir kepimo miltelių, kodėl nežinau, matyt taip reikia ). Kiaušinius išplakiau su cukrum, o paskui viską kas liko įmaišiau į kiaušinių masę ir tirpintą sviestą, ir pieną, ir miltų-kakavos mišinį, ir dar visą tešlą plakiau mikseriu kaip parašyta 4 min. Bet įspėju, man iškepė su tooookio dyyydžio krateriu , kad buvau išsigandus kaip čia tortą iš kraterio padaryt (prie recepto aprašiau, kaip aš dariau ) Siūlyčiau pamėgint tešlą kitaip sumaišyt, kaip pavyzdį, gali šitą receptą pažiūrėti arba jį ir paimti, jei formuosi kaip tortą (pati jį kepiau tai nors lygus lygutėlis gaunasi ir labai kvapnus), o jei išgremži minkštimą, kaip priklauso pagal duotą receptą tai tada ir šitas sueis (skanumo tai ir šitas labai skanus).
Jei kas neaišku dar klausk, kol įspūdžiai švieži atsakysiu (vakare tai negalėsiu atsakyt, nes vaikai kompą nudusino išvežiau taisyt).
Daividija, ačiū už tavo nuomonę dėl trynių Ir aš galvoju, kad jie čia lemiamos reikšmės neturi O Napoleone tai tryniai dar nors pienu plikinami, po to kremas dar paverdamas, o čia visai žali dedasi tik pramaišyti su pienu į ištirpiną šokoladą, tai kad ir purumą kaži ar kokį duoda Va plakta grietinėlė čia purų kremą daro tai faktas
Wild Flower ačiū
Kepejeles sakykit, ar "Juodam miskui" reikia butinai per du kart biskvitus issikept? ar galima iskept viena ir padalint i 4 dalis?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 01, 18:22)
Kepejeles sakykit, ar "Juodam miskui" reikia butinai per du kart biskvitus issikept? ar galima iskept viena ir padalint i 4 dalis?
man nepavyko i keturias dalis padalyt labai trupejo rupuziukas daug paprasciau kept du biskvitus, ir as i sokolado sluoksni pertepimui pilu truputi daugiau grietineles, neta lengviau ji pjauti buna
rimami aciu, jauciu savaitgali bandysiu kept
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 01, 18:22)
Kepejeles sakykit, ar "Juodam miskui" reikia butinai per du kart biskvitus issikept? ar galima iskept viena ir padalint i 4 dalis?
Man ir du kepant bedu buvo, iskilo per viduri kalnas nemazas sonas vienas plonas gavos, sunkokai persipjove, ir kreivas sutepus gavos. Bet skonio tai nepagadino visiskai valgytoju buvo isgirtas. Nors man tai truko vysniu, desiu sekanti kert ne dvigubai, o keturgubai
Kepu ir as biskvita Juodam miskui, ale ten jauciu artejancia beda is puses normos darau, bet ten man ir tu puses normos pasirode per daug miltu... nu laukiu rezultato
Plonokas gavosi, per mazai puse normos ant 18 cm skersmens tortuko
Plonokas gavosi, per mazai puse normos ant 18 cm skersmens tortuko
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 11 30, 17:32)
Deep Blue, turbūt šito ieškai?
http://www.supermama...?...3873&st=288
(foto keli puslapiai į priekį )
http://www.supermama...?...3873&st=288
(foto keli puslapiai į priekį )
Sito, aciu labai
QUOTE(neramuole @ 2008 12 01, 13:37)
daividija, gal galit imest egles receptuka saket turit aciu
parasysiu,nes jau nepamenu mur radau,o narsiau tai ilgai
20 kiausiniu,
1kg sviesto,
1kg cukraus,
3,5kg miltu,
0,5l grietines,
2a.s.sodos,
1 a.s citrinos rugsties,
1pakelis vanilino,
truputis citrinos sulciu.
Glajui(zvaigzdutems klijuoti):
0,5kg cukraus,
2 stiklines vandens,
200g sviesto,
1 pakelis kakavos(cia nesupratau kokio dydzio,bet bandysiu is akies deti),
Glajui(eglei puosti)
4 kiausiniu baltymai,
1kg miltinio cukraus,
0,5a.s citrinos rugsties.
Kiausiniu trynius su cukrumi ir sviestu sukti,kol pasidarys puri mase.I grietine sudeti soda ir citrinos rugsti,supilti trynius,suberti vanilina,issijotus miltus ir greitai suminkyti tesla.ja 5 val padeti saltai,kad sutvirtetu.Paskui kocioti 1-1,5cm storio lakstais.Is popieriaus iskirpti sesiakampes zvaigzdutes:30,28,26,24,22,20,17,13,10cm skersmenspo viena.Popierine zvaigzdute deti ant iskociotos teslos ir ispjautikiekvieno dydzio po penkias.jas deti i skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje,kol paruduos.Atvesusias klijuoti glajumi pagal dydi.
Glajui vandeni su cukrumi virinti,kol,ilasinus i salta vandeni,lasas sustings.Tuomet sudeti sviesta,kakava,pavirinti ir karstu klijuoti zvaigzdutes.Virsunei maziausia zvaigzdute perpjauti i 4dalis.Suklijavus nejudinti 3 dienas.Po to puosti baltu glajumi.baltam glajui baltymus issukti su cukraus pudra ir citrinu sultimis.egle galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrekti.
As manau cia gaunasi milzinisko dydzio egle,todel as is karto sumazinau produktus per puse.Ir jau issikarpiau zvaigzdutes,net nezinau kokio dydzio.
Sekmes,jei rysiesi daryt,mano drauge kepdavo,jau tokia skani budavo As tai bandysiu.