Ir antrasis mano šio savaitgalio tortas. Labai seniai svajojau padaryti šį tortą, dabar gailiuosi, kad ilgai delsiau neišmėginusi šio skanėsto
Iš karto norėčiau profių paprašyti užmesti akį į šokoladinių sluoksnių sudėtį ar čia būtina dėti trynius ir ką jie duoda? Gal galima būtų apseiti be jų? Kokia jūsų nuomonė
Receptą suradau čia, foto. Va čia galima paskaityti tisą temą vien apie šį tortą. Ir dar čia vienas variantas to pačio torto.
TORTAS "ŠOKOLADINĖ SIMFONIJA"
(žodžiai autorės)
Tešlai:
1 st. miltų (130 g) + 1 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. kakavos
1/8 a. š. sodos
vanilės
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1/4 st. pieno
125 g sviesto arba margarino
1 st. cukraus (200 g).
Šokoladinei masei:
150 g šokolado
2 v. š. pieno
1 trynys
1 v. š. sviesto.
1 pak. želatinos (14 g)
1/4 st. vandens
1 1/2 st. (375 ml) plakamosios grietinėlės (1 st. - 250 ml).
Baltai masei:
150 g baltojo šokolado
2 v. š. gliukozės-kukurūzų sirupo (galima ir be jo, tiesiog įdėti daugiau šokolado arba kondensuoto pieno)
4 v. š. pieno
1 trynys.
Išplakite visus tešlos produktus 4 minutes vidutiniu greičiu. Iškepti siauroje formoje 1 val. 175° C orkaitėje. Ataušinti.
Želatiną išmaišykite vandenyje ir pašildykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Baltai masei baltąjį šokoladą, gliukozę ir pusę pieno ištirpinkite. Trynį išplakite šakute su likusiu pienu ir sumaišykite su ištirpinta mase ir puse želatinos. Ataušinkite, sumaišykite su puse plaktos grietinėlės.
Pagrindui nupjaukite viršų 1 cm storio ir išgremžti įdubimą. Ten supilti baltą masę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai min., aš laikiau trumpiau.
Šokoladinei masei ištirpinkite šokoladą. Trynį išplakite šakute su pienu. Sudėkite šokoladą, pusę želatinos ir sviestą. Ataušinkite. Sumaišykite su plakta grietinėle. Dabar užpilkite tamsią masę ant baltos. Uždenkite tešlos dangteliu. Apliekite šokoladinine glazūra ir dėkite į šaldytuvą.
Aš palikau storesnes sieneles ir todėl man liko kremo. Aš jį sunaudojau su pagrindo vidine dalimi atsargiai išpjoviau stačiakampį ir supjausčiau į 3 dalis. Gavosi 3 mini lakštai. Stačiakampėje formoje užliejau kremu, kaitaliodama lakštus. Rezultate gavosi labai skanus tortas ir tortas-pyragaitis iš likučių. Turbūt painiai aprašiau, bet gaminti nesudėtinga. Svarbiausia skonis!!!
Forma 30 cm ilgio ir 12 cm pločio. Manau, kad galima ir trumpesnę formą imti, nes tortas per daug ilgas gavosi.
----
Mano komentaras.
Tortas mėgstantiems šokoladą VERTAS GRIEKO. Suuuuuper skanuuuus Aš tortą dariau iš 1,5 normos produktų 24 cm formoj (iš vienos porcijos daryt reikėtų 18-20 cm apvalioj formoj). Pagrindas gavosi skanus, bet iškepė su tooooookiu diiiiideliu krateriu . Aš dariau kaip parašyta, bet turbūt reiktų kitu principu bandyt tešlą sumaišyt, kad to išvengt. Bet kadangi šio torto mintis išskobti minkštimą iš vidaus tai gal ir nieko. Aš tiesiog nupjoviau nelygų viršų ir likusią dalį perpjoviau į du lygius lakštus. Juos sudrėkinau vandens-cukraus sirupu (galima ir kokio alkoholio dapilt).
Kiaušinius kremams nuploviau su soda, nuplikinau. Šokoladus tirpinau vandens vonelėje ir juos pokarščiai įkaitinau (kadangi tryniai žali dedasi, pamaniau, kad bent kiek apsikaitins ). Šokoladui su priedais ir želatina auštant, jį karts nuo karto pamaišykite, nes kažkuriuo momentu (bent man taip atsitiko su baltu) pradeda apstinginėti ir buvo gumuliukais bepradedą darytis, teko vėl lengvai šildyti, kad masė vėl taptų vientisa. Plaktą grietinėlę geriau jau įmaišyti į vos vos vos šiltą šokoladinę masę (išpradžių kelis šaukštus įmaišyti, po to ir visą likusią). Supylus baltą sluoksnį tortą dėjau trumpam į šaldiklį, kad greičiau apstingtų, nes savo eilės jau laukė juodo šokolado masė. Šokoladinių masių gavosi gana daug tai matydama formą išaukštinau su kepimo popieriumi. Želatinos ant 1,5 normos imiau 25 g (daugiau tikrai nereikia, nes tuomet tortas toks purus gaunasi tokie tirpstantys burnoj tie sluoksniai). Vietoj kukurūzų/gliukozės sirupo dėjau daugiau balto šokolado (5 gabaliukus papildomai įdėjau).
Manau, kad kada nors tikrai pritaikysiu rudą ar baltą sluoksnius į kokį nors kitą tortą jie neapsakomai skanūs šokolaaadiniai-purūs-minkšti. Arba galima kurį vieną daryt ant šokoladinio biskvito
Nu bet kam čia reikia tų trynių? Kas turit minčių? Ką jie duoda? Nu ir prirašiau
laaaaabai skaniai atrodo "sokoldine simfonija"
Noriu šokoladinio torto
Mergaites padekit
Ieskau to obuoliu pyrago recepto, kur sluoksniuoti reikia ir manu deti reikia...
nu niekaip nerandu gal galit nuoroda imseti?
Aciu
Ieskau to obuoliu pyrago recepto, kur sluoksniuoti reikia ir manu deti reikia...
nu niekaip nerandu gal galit nuoroda imseti?
Aciu
Deep Blue, turbūt šito ieškai?
http://www.supermama...?...3873&st=288
(foto keli puslapiai į priekį )
RiMami, wow Tikrai neapsakomai šauniai padirbėjai, net du TOKIE tortai
http://www.supermama...?...3873&st=288
(foto keli puslapiai į priekį )
RiMami, wow Tikrai neapsakomai šauniai padirbėjai, net du TOKIE tortai
QUOTE(RiMami @ 2008 11 30, 15:20)
Ir antrasis mano šio savaitgalio tortas
super Laaabai šauniai atrodo ir be abejo gardžiai
Taigi paklausiau anytos to skaniojo pyrago recepto. Tiksliu normu nepasakysiu, nes ten viska is akies deda, bet ingredientas vienas mane nustebino. Tik pavadinimas jo nelabai grazus, tai as pavadinsiu tiesiog:
Pyragas su dziovintais vaisiais
Kiausiniai,
cukrus,
aliejus,
miltai,
uogiene,
stiprios arbatos nuoviras (na paprasta stipri),
soda,
dziovinti vaisiai.
Viska sumaisyti. Tesla turi gautis kaip tirstu blynu. Arbatos ant vidutines skardeles mazdaug stikline, bet turi but stipri. Nu nerealus pyragas! Dregnas, valgau be jokios arbatos
Pyragas su dziovintais vaisiais
Kiausiniai,
cukrus,
aliejus,
miltai,
uogiene,
stiprios arbatos nuoviras (na paprasta stipri),
soda,
dziovinti vaisiai.
Viska sumaisyti. Tesla turi gautis kaip tirstu blynu. Arbatos ant vidutines skardeles mazdaug stikline, bet turi but stipri. Nu nerealus pyragas! Dregnas, valgau be jokios arbatos
Ačiū visoms už pagyrimus, vaišinu VISAS
O darbo tikrai įdėta nemažai buvo o jei dar išsižiočiau apie viiiisas nesėkmes, neįgyvendintas idėjas Jūs galvojat, kad man viskas kaip iš natų ėjosi? NEEEE Tas paskutinis tortas buvo suplanuotas su šokoladine juosta apjuosti, kai jau susiruošiau daryt apsižiūrėjau, kad kepimo popieriaus per mažai likę, ištepiau šokoladą ant standžios plėvelės juostos ir galvojat man kas nors išėjo Niekaip neapstingo šokoladas ant jos, o šaldytuvan tokią ilgą įdėt be šansų , apmozojau tik torto šonus šokoladu bedėdama , kurie galėjo likt ir visai nepuošti, nes ir taip sluoksniai iš šono gražiai atrodė. Tada tą šokoladą nuo plėvelės gramdžiau vėl tirpinau ir viršų aptepiau (o prisinervinau kiek ). O tas pirmas kur princas - tai irgi pasidariau beze iš 2 baltymų, trečdalį šonų apėjau ir baba baigėsi beze (kartą iš 3 baltymų dariau tai daug kremo liko ir tortas didesnis buvo tai galvoju 2-jų užteks ir še tau kad nori). Po to viską nugramdžiau, kremo šonams nebebuvo likę tai šiaip taip su paprastu sviestu kamšiau, beze likučiai išdžiuvo ir barstant šonus trupiniais vis šviesūs trupinukai išlindinėjo Gerai dar kad nuo tos "simfonijos" nupjautosios dalies trupinių turėjau iš ko pasidaryt Jūs matytumėt iš arti kaip baisiai torto šonai atrodo, šakės Specialiai tokią fotkę įdėjau kur daugiau viršus matomas, o ne šonai Tai va nekokia iš manęs kepėja, o galutiniai vaizdeliai tai apgavikai kažkokie
Rugegele, ačiū už įdomų receptą
O darbo tikrai įdėta nemažai buvo o jei dar išsižiočiau apie viiiisas nesėkmes, neįgyvendintas idėjas Jūs galvojat, kad man viskas kaip iš natų ėjosi? NEEEE Tas paskutinis tortas buvo suplanuotas su šokoladine juosta apjuosti, kai jau susiruošiau daryt apsižiūrėjau, kad kepimo popieriaus per mažai likę, ištepiau šokoladą ant standžios plėvelės juostos ir galvojat man kas nors išėjo Niekaip neapstingo šokoladas ant jos, o šaldytuvan tokią ilgą įdėt be šansų , apmozojau tik torto šonus šokoladu bedėdama , kurie galėjo likt ir visai nepuošti, nes ir taip sluoksniai iš šono gražiai atrodė. Tada tą šokoladą nuo plėvelės gramdžiau vėl tirpinau ir viršų aptepiau (o prisinervinau kiek ). O tas pirmas kur princas - tai irgi pasidariau beze iš 2 baltymų, trečdalį šonų apėjau ir baba baigėsi beze (kartą iš 3 baltymų dariau tai daug kremo liko ir tortas didesnis buvo tai galvoju 2-jų užteks ir še tau kad nori). Po to viską nugramdžiau, kremo šonams nebebuvo likę tai šiaip taip su paprastu sviestu kamšiau, beze likučiai išdžiuvo ir barstant šonus trupiniais vis šviesūs trupinukai išlindinėjo Gerai dar kad nuo tos "simfonijos" nupjautosios dalies trupinių turėjau iš ko pasidaryt Jūs matytumėt iš arti kaip baisiai torto šonai atrodo, šakės Specialiai tokią fotkę įdėjau kur daugiau viršus matomas, o ne šonai Tai va nekokia iš manęs kepėja, o galutiniai vaizdeliai tai apgavikai kažkokie
Rugegele, ačiū už įdomų receptą
Aciu, RiMami, uz skanius gabalelius torto (imu tik po maza gabaleli, kad ir kitoms liktu ). Labai graziai atrodo tortai. O kad nesiseke ir kazkas tau atrodo negraziai, tai cia niekis, mes to nematom Mums viskas labai graziai atrodo, zodziu nesimato, tai ir pasakot nereikia
Bet jauciu kokie skanus, su tokia meile gaminti
Bet jauciu kokie skanus, su tokia meile gaminti
kiek daug visko prikepet . o vat cypsiuko torto man nerodo