Šiam savaitgaliui teko net du tortus kepti
Rodausi pirmą
Receptas paimtas iš
čiaTORTAS JUODASIS PRINCAS (autorės žodžiai)Tešlai:
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
23 v. š. kakavos
1 a. š. sodos (acto)
200 g grietinės
30 g riešutų (aš ėmiau kedro ir vos vos migdolų; riešutų dėjau truputį daugiau nei nurodyta recepte).
Kremui:
200 g sviesto
400 g virto kondensuoto pieno.
Kiaušinius kruopščiai išplakti su cukrumi. Atskirame inde sumaišyti grietinę su kakava. Po to grietinės masę supilti į kiaušinių masę, suberti miltus, sodą užgesintą su actu, riešutus, dėl skonio galima įberti citrinos žievelės (aš nedėjau). Tešlą padalinti į 2 dalis ir kepti 180° C (350 F) temperatūroje ~10 min. (ar iškepė tikrinau pagaliuku). Tešlą aš padalinau į 4 dalis (todėl, kad pjaustant pagrindus jie man gaunasi kreivi).
Išplakame kremo komponentus.
Atvėsusius lakštus pertepame kremu ir surenkame tortą. Puošiame pagal savo pageidavimus. Tortas labai skanus.
Autorės patarimas: šio torto lakštai patys iš savęs drėgni, bet aš vis tik juos sulaisčiau cukraus sirupu. Bet tik truputėlį.
Mano komentaras.Kepu šį tortą jau kelintą kartą. Labai skanus, paprastai ir lengvai padaromas
Tešlos imu 2 produktų normas 26 cm formai. Gaunasi 5-6 lakštai, kuriuos kepu kiekvieną atskirai iš folijos suformuotuose pagal formą indeliuose. Lakštai gaunasi labai lygūs ir gražūs, tortas lygus, normalaus aukščio. Lakštus labai lengvai sudrėkinau vandens-cukraus sirupu. Kremo (kukliai pertepti) užtenka ir 1-os porcijos, jei netept viršaus, o pvz. aplieti šokoladine glazūra (esu pati taip darius
). Idealu būtų imti bent 1,5 normos kremo, bet geriausia daryti taip kaip priklauso
Šį kartą kremo imiau 1 normą ir kad išgauti jo kiek daugiau, prisiminiau cipciuko kremą su kava - tai įplakiau apie 0,5 puodelio perkoštos stiprios kavos, bet pasak cipciuko buvo galima dar daugiau pilt, nuo to kremas tik puresnis gaunasi. Laaabai super kremas ir jis tikrai tiko šiam tortui
Taip atrodė tortas, iškeliavęs šiandien į svečius (rožes iš šokolado pirmą kartą dariau
ištiesų jos yra tamsiai rudos, o fotkėj atrodo lyg juodos
labai tinka prie torto pavadinimo
)
Taip tortas atrodo prapjautas su
cipciuko kremu (labai atsiprašau už šią fotkę, nes tortą sūnus nufotkino svečiuose ant stalo, tai truputį pamaskavau kas nereikalinga
)
Čia mano šio torto kepimo "instrukcija"
Iš folijos suformuoju tokius indelius pagal formą, po to su obuolio gabaliuku (arba bulvės galima
) ištepu folijos dugną su aliejumi ir pilu maždaug po 4-4,5 šaukštus tešlos (tiesiog normalų sluoksnį tešlos per visą formą), išlyginu ir kepu. Iškepęs būna ± apie 1 cm storio (šioje fotkėje visi etapai pavaizduoti).