Rugegele ...prasau receptuka is mamytes isvilioti ir mums mestelti
Stai
JIS ..... dvieju dienu vaisius
Morenginis tortas arba " SALDUKAS " :
Morengui :6 kiausiniu baltymai
200g. cukraus kristalinio ( nedekite daugiau nes bus per saldu )!!!
Kremui :200g. sviesto ( nebutinai gero , as dejau saulute )
1 indelis RUDUDU
200ml. laaaaaabai stiprios kavos ( as spaudziau per aparata , po spaudimu ).
Morengams baltimus labai standziai isplakti , po to vis plakant visu greiciu , per 4 kartus supilti cukru , plakti tol , kol neliks cukraus granuliu .
Dziovinti 80 laipsniu temperaturoje uzdarytom durelem ( jis man dziuvo nuo 11 ryto iki 20 vakaro
).
Isimti , lai atsala .
Kremui sviesta kambario temperaturos plakti mikseriu , kol jis pasidarys purus.
Ideti RUDUDU ( kambario temp.) plakti , kol bus vientisa mase .
Issivirti kavos , palaukti ,kol ji bus kambario temp. supilti palaipsniuj , per 4 kartus i pries tai gauta mase , paplakti kol bus labai purus kremas.
PERSPEJU !!!!!! VISI PRODUKTAI SKIRTI KREMUI TURI BUTI KAMBARIO TEMPERATUROS !!!!!!Morenga sulauzyti ( supjaustyti) gabaliukais ( sviezios slyvos dydzio ).
Susirasti norima inda i kuri darysite torta , as paemiau kupolini dubeneli .
Isklokite ji folija , nes kitaip bus problemu isimant torta .
Dedate pora saukstu kremo , ant jo isdeliojate morengiukus kuo arciau vienas kito ( as dejau viena prie kito ) , vet dedate pora saukstu kremo , vel morengiukus ....ir taip viska susluoksniuojate .
Uzdedate ant virsaus folijos ir viska truputi paspaudziate .
I saldytuva .
Po keletos valandu ,( as laikiau per nakti ), galima torta isversti .
Puoseme . Pas nane ant virsaus uzpilta plonas sluoksnis balto sokolado ( tirpinto), tinklelis is tirpinto juodo sokolado , dzibukai is to paties kremo , gelytes .
Na ka galiu apie ji pasakyti : tai tortas kas megsta rtuputi riebesnius ir saldesnius tortus ir kremus ( mano seima juos dievina
), i ji dar galima deti biskvito ( gabaliukus arba tiesiog viena ar du sluoksnius ) , kava galite pilti ir su visais tirsciais , jokiu budu nedekite pagaminta krema i saldytuva , padarete ir is karto darykite torta , taip pat ir papuosima tas liecia , saldytuve atsiskiria sviestas nuo kavos .
Stai vaizdelis : jusu teismui