1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
pabaigiau tema, tai reikia kita pradeti
kokosinis siurprizas.. 1 stikline miltu,puse saukstelio kepimo milteliu,2 saukstai cukraus,1 kiausinis,70 gramu sviesto. idarui-200 gramu kokoso drozliu,100 gramu sviesto,2 saukstai abrikosu dzemo,puse stiklines cukraus. gaminimas-sumaisykite miltus,kepimo miltelius,cukru,sviesta ir viska sukapokite peiliu,kad gautusi mase,primenanti duonos trupinius.imuskite kiausini,idekite truputi vaniles,ir suminkykite tesla i rutuli.padekite i saldytuva 30 min.iskociokite 0,7 cm storio laksta,idekite i skarda,istepta margarinu.idarui sviesta isplakite su cukrumi,idekite dzemo ir kokosu drozles,ismaisykite.idara isdekite ant teslos laksto ir kepkite 25 min,250.c karscio.iskepta paploti atvesinti,supjaustyti rombais ir papuosti tirpintu sokoladu. gavosi laaaaaaaabai skaniai. . abrikosu dzemo neturejau,tai idejau melyniu uogienes,tai spalva nekokia,i kokosa dar idejau biski rugsteles. tikrai kepsiu dar.sokoladu nepuosiau,nes ir taip skanu.
Bandziau torta "Juodas miskas", nu velniskai skanus , puosyba kasdieniniam vartojimui , nesigavo man ta gelyciu mase pagal cipciuka, tai tik isspaudziau sirdutes
vietoj vysniu dejau saldytas braskes mirkytas konjake.
o cia "kursenu vyniotis" , kur biskitas man kiasiniais "kvepejo"
vietoj vysniu dejau saldytas braskes mirkytas konjake.
o cia "kursenu vyniotis" , kur biskitas man kiasiniais "kvepejo"
Sveikos, kulinarės-konditerės
Aš, kaip visada, ištikimai stebiu viską iš šalies ir aplstu nuo jūsų šedevrų.. Tiesiog pasaka! Šaunuolės jūs visos iki vienos
O dabar prie reikalo...
Cipciuk, reik pagalbos
Pakerėjo mane šis jūsų tortas ir kaip tik šiandien pasitaikė proga išmėginti savo jėgas virtuvėje.. Ale nesisekė visiškai Šiaip ar taip, būčiau dėkinga, jei atsakytumėt į keletą klausimų..
1. Kiek jūs maždaug naudojot tos želė? Aš naudojau taip pat tris spalvas, užpyliau kiekvieną ~0,3l. vandens, gavos kieta želė, ją sutarkavau. Išplakiau grietinėlę, suverčiau želė, pildama želatiną plakiau, na, žodžiu, viską dariau pagal nurodymus, bet pas mane tos želė gavos tris kart daugiau už grietinėlę, vos vos apsivėlė tie gabaliukai (t.y. drožlės).. O pas jus, matau, labai gražiai pasiskirstę spalvos baltame sluoksnyje. Bijau, kad pas mane išvis nesimatys, kad ten baltas sluoksnis Ir dar, kai tokia konsistencija gavos, baisu, kad net neatpjausiu..
Dar viena iš to "išplaukianti" bėda - ta masė buvo visai tvirta, rankom prie antrojo biskvito (naudojau pirktinį ) spaudžiau, tai, nujaučiu, tas biskvitas bus likęs sausut sausutėlis iš abiejų pusių (nes uždėjau ant jau sustingusio jogurto, o ant viršaus uždėta grietinėlės masė visai nebuvo drėgna..)..
2. Čia užduodu tam atvejui, jei netyčia, išėmus tortą, jis nesubyrėtų į kelias dalis Rašot, kad puošėt su grietinėle - tai čia su paprasta išplakta 35% grietinėle? Nereik anei jokios želatinos, anei nieko? Teisingai suprantu?
Ech, toli man dar iki jūsų šedevrų, o svarbiausia, taip siutas paėmė, tikrai galvojau, kad viskas gausis puikiai, tai ir suplanavau šį tortą ne namams, o į svečius neštis.. Šnipštas gausis.. teks kažką Maximoj nupirkt tikriausiai
P.S. Kad nebūčiau visiškai ne į temą, įkeliu ir savo paskutinių saldžiųjų patiekalų receptus:
1. Sonatinos varškės tortas "Marsas" (tik pas mane varškės tortas "Snickers")
2. Kavos-Kavos keksas (tik pas mane Nescafe-Nescafe keksiukai)
Aš, kaip visada, ištikimai stebiu viską iš šalies ir aplstu nuo jūsų šedevrų.. Tiesiog pasaka! Šaunuolės jūs visos iki vienos
O dabar prie reikalo...
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 22:30)
O sitas tai mano fantazijos vaisius , todel nera pavadinimo , nors ..... lai buna " MARGUTIS "
Kadangi nesiseke iskepti biskvita , tai sluoksniai is sausainiu , bet taip pat skanu .
Pries diena pasidariau triju spalvu zele ( truputi kietesne , nei taip valgoma ).
Kad butu smulkus gabaleliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaisiau .
Isdejau dviguba sluoksni sausainiu .
Isplakiau puse litro vysninio jogurto ir i ji ipyliau istirpinta zelatina ( 2 did. saukstai zelatinos uzpyliau trecia dalim stiklines pieno ).
Ta jogurto krema supyliau ant sausainiu ir valandai i saldytuva .Sustingo greitai .
Tada vel isdejau , bet tik viena sluoksni , sausainiu .
Isplakiau 36% didely ( 450g. ) gietineles ( atsaldytos!!!!) , i ja suberiau spalvota zele ir supyliau taip pat istirpinta zelatina , tik ne du , o tris saukstus , viska dariau plakdama mikseriu .
Si mase greitai stinksta , todel tuoj pat supyliau ant sausainiu ir islyginau pavirsiu , padejau saltai .
Uz valandos isemiau ir puosiau su plakta grietinele .
Tai laaaabai gaivus tortukas , panasesnis i maskarpones surio torta , tik ne toks riebus . As ji dariau 18 cm. formoje.
Kadangi nesiseke iskepti biskvita , tai sluoksniai is sausainiu , bet taip pat skanu .
Pries diena pasidariau triju spalvu zele ( truputi kietesne , nei taip valgoma ).
Kad butu smulkus gabaleliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaisiau .
Isdejau dviguba sluoksni sausainiu .
Isplakiau puse litro vysninio jogurto ir i ji ipyliau istirpinta zelatina ( 2 did. saukstai zelatinos uzpyliau trecia dalim stiklines pieno ).
Ta jogurto krema supyliau ant sausainiu ir valandai i saldytuva .Sustingo greitai .
Tada vel isdejau , bet tik viena sluoksni , sausainiu .
Isplakiau 36% didely ( 450g. ) gietineles ( atsaldytos!!!!) , i ja suberiau spalvota zele ir supyliau taip pat istirpinta zelatina , tik ne du , o tris saukstus , viska dariau plakdama mikseriu .
Si mase greitai stinksta , todel tuoj pat supyliau ant sausainiu ir islyginau pavirsiu , padejau saltai .
Uz valandos isemiau ir puosiau su plakta grietinele .
Tai laaaabai gaivus tortukas , panasesnis i maskarpones surio torta , tik ne toks riebus . As ji dariau 18 cm. formoje.
Cipciuk, reik pagalbos
Pakerėjo mane šis jūsų tortas ir kaip tik šiandien pasitaikė proga išmėginti savo jėgas virtuvėje.. Ale nesisekė visiškai Šiaip ar taip, būčiau dėkinga, jei atsakytumėt į keletą klausimų..
1. Kiek jūs maždaug naudojot tos želė? Aš naudojau taip pat tris spalvas, užpyliau kiekvieną ~0,3l. vandens, gavos kieta želė, ją sutarkavau. Išplakiau grietinėlę, suverčiau želė, pildama želatiną plakiau, na, žodžiu, viską dariau pagal nurodymus, bet pas mane tos želė gavos tris kart daugiau už grietinėlę, vos vos apsivėlė tie gabaliukai (t.y. drožlės).. O pas jus, matau, labai gražiai pasiskirstę spalvos baltame sluoksnyje. Bijau, kad pas mane išvis nesimatys, kad ten baltas sluoksnis Ir dar, kai tokia konsistencija gavos, baisu, kad net neatpjausiu..
Dar viena iš to "išplaukianti" bėda - ta masė buvo visai tvirta, rankom prie antrojo biskvito (naudojau pirktinį ) spaudžiau, tai, nujaučiu, tas biskvitas bus likęs sausut sausutėlis iš abiejų pusių (nes uždėjau ant jau sustingusio jogurto, o ant viršaus uždėta grietinėlės masė visai nebuvo drėgna..)..
2. Čia užduodu tam atvejui, jei netyčia, išėmus tortą, jis nesubyrėtų į kelias dalis Rašot, kad puošėt su grietinėle - tai čia su paprasta išplakta 35% grietinėle? Nereik anei jokios želatinos, anei nieko? Teisingai suprantu?
Ech, toli man dar iki jūsų šedevrų, o svarbiausia, taip siutas paėmė, tikrai galvojau, kad viskas gausis puikiai, tai ir suplanavau šį tortą ne namams, o į svečius neštis.. Šnipštas gausis.. teks kažką Maximoj nupirkt tikriausiai
P.S. Kad nebūčiau visiškai ne į temą, įkeliu ir savo paskutinių saldžiųjų patiekalų receptus:
1. Sonatinos varškės tortas "Marsas" (tik pas mane varškės tortas "Snickers")
2. Kavos-Kavos keksas (tik pas mane Nescafe-Nescafe keksiukai)
Kiek cia skanestu...
As issivaliau orkaite, ir paliksiu ja pailset iki svenciu
Ne ne, turbut juokauju
Radau vienos nares, berods @zemuoges@ pasisakyma, na pacituosiu "Man pavyzdziui, jeigu kiausiniai pastovi bent 1 diena ilgiau, nei galiojimas baigiasi, tai fsio, jauciasi ju kvapas". Man atrodo nesamone, nepykit. Juk niekas negali tiksliai pasakyt, kada baigiasi kiausiniu galiojimas, o dar butent kita diena pasibaigus galiojimui jau pradeda smirdet biskvitas kiausiniais, nu netikiu nors nusaukit
As issivaliau orkaite, ir paliksiu ja pailset iki svenciu
Ne ne, turbut juokauju
Radau vienos nares, berods @zemuoges@ pasisakyma, na pacituosiu "Man pavyzdziui, jeigu kiausiniai pastovi bent 1 diena ilgiau, nei galiojimas baigiasi, tai fsio, jauciasi ju kvapas". Man atrodo nesamone, nepykit. Juk niekas negali tiksliai pasakyt, kada baigiasi kiausiniu galiojimas, o dar butent kita diena pasibaigus galiojimui jau pradeda smirdet biskvitas kiausiniais, nu netikiu nors nusaukit
Guminuke ,tu teisi,pyragas gavosi sausas,pirmasyk kepiau,pirmiau supjausciau ir tik paskui pagalvojau,kad galejau kremu pertepti
KibirVibir,kepimo temperatura ir laikas recepte nenurodyti.As kepiau 180laipsniu temperaturoj,ziurejau ar iskepes degtuku,prireike folija virsu pridengt,nes buvo gerai apkepes,o vidus dar zalias
KibirVibir,kepimo temperatura ir laikas recepte nenurodyti.As kepiau 180laipsniu temperaturoj,ziurejau ar iskepes degtuku,prireike folija virsu pridengt,nes buvo gerai apkepes,o vidus dar zalias
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 26, 21:18)
Radau vienos nares, berods @zemuoges@ pasisakyma, na pacituosiu "Man pavyzdziui, jeigu kiausiniai pastovi bent 1 diena ilgiau, nei galiojimas baigiasi, tai fsio, jauciasi ju kvapas". Man atrodo nesamone, nepykit. Juk niekas negali tiksliai pasakyt, kada baigiasi kiausiniu galiojimas, o dar butent kita diena pasibaigus galiojimui jau pradeda smirdet biskvitas kiausiniais, nu netikiu nors nusaukit
Gal ir blogai parasiau kad jau kita diena, bet bent po 3-4 dienu tai tikrai. O data iki kada jie galioja, visada buna parasyta ir nereikia kabinetis prie zodziu
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 11 26, 21:40)
Gal ir blogai parasiau kad jau kita diena, bet bent po 3-4 dienu tai tikrai. O data iki kada jie galioja, visada buna parasyta ir nereikia kabinetis prie zodziu
As zinau kad parasyta as nepiktybiskai parasiau, tik nesupyk
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 26, 21:43)
As zinau kad parasyta as nepiktybiskai parasiau, tik nesupyk
Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais Jau ir bandziau, kaip cia patare, ir druskos truputi iberti, ir citrinos sulciu, vis tiek man tie kiausiniai jauciasi
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 26, 21:53)
Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais Jau ir bandziau, kaip cia patare, ir druskos truputi iberti, ir citrinos sulciu, vis tiek man tie kiausiniai jauciasi
Man tai kazkaip nieko, net niekad neatkreipiu i ta kvapa tiesiog gal kai kuriu jautresne uosle
As siandien vel valgau trupinini, bet foto nedesiu, vistiek toks pat kaip ana karta tik si karta i maisiuka dejau sustingimui. Valgau ir negaliu sustot
Receptas Cia
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 26, 21:53)
Man tai ar pries galiojimo data ar po jos, vis tiek biskvitas visada smirda kiausiniais Jau ir bandziau, kaip cia patare, ir druskos truputi iberti, ir citrinos sulciu, vis tiek man tie kiausiniai jauciasi
Aga, man irgi. Cia, zinok, specifinis biskvito kvapas. Ir kiausiniai cia ne prie ko. Arba patinka arba ne. Man visi biskvitai, kurie pagaminti tik is kiausiniu, miltu ir cukraus smirda. Ne gi pas mane visada kiausiniai negaliojantys. Del to renkuosi visada koki biskvita, kur ieina ir kiti ingridientai
Wild Flower.....pirmiausia prie " degancio" klausymo del tortuko , na as viska surasiau pagal savo produktus , bet zinokite , jog kiekviena zelatina skiriasi stiprumu , zele dariau gan standzia , o i grietinele pyliau tiek kiek parasiau , jei pas tave per kieta , tai savaime aisku , kad jos per daug( ji stipresne nei maniske ) , kodel tiek mazai grietineles .....gal prastai isplakiai ? ji velniskai padideja kai buna gerai isplakta ......jei biskvito nesuliejai tai jis gali buti sausas , bet jeigu matei , kad ji jau sustingusi , reikejo ji sulieti , na as tau patarsiu nelaikyti jo is vis saldytuve iki valgymo , bus minkstesnis , nepergyvenk , kai kita karta darysi , jau zinosi kas ir kaip , ko reikia dadeti , o ko nedadeti , man irgi daug kas is pirmo karto nesigavo O kiek tu plakiai grietineles ? paziurejau savo recepte , tai juk be galo daug ....kaip ta zele galejo ja permusti ....nedasunta
JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!!
Papildyta:
Visi jie smirda kiausiniais( biskvitai ) , kaip gali nesmirdeti , jei tai pagrindine sudedamoji dalis , tik vieni tam jautresni , kiti ne
JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!!
Papildyta:
Visi jie smirda kiausiniais( biskvitai ) , kaip gali nesmirdeti , jei tai pagrindine sudedamoji dalis , tik vieni tam jautresni , kiti ne