Sveikos, kulinarės-konditerės
Aš, kaip visada, ištikimai stebiu viską iš šalies ir aplstu nuo jūsų šedevrų.. Tiesiog pasaka!
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Šaunuolės jūs visos iki vienos
O dabar prie reikalo...
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 22:30)
O sitas tai mano fantazijos vaisius , todel nera pavadinimo , nors ..... lai buna " MARGUTIS "
Kadangi nesiseke iskepti biskvita , tai sluoksniai is sausainiu , bet taip pat skanu .
Pries diena pasidariau triju spalvu zele ( truputi kietesne , nei taip valgoma ).
Kad butu smulkus gabaleliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaisiau .
Isdejau dviguba sluoksni sausainiu .
Isplakiau puse litro vysninio jogurto ir i ji ipyliau istirpinta zelatina ( 2 did. saukstai zelatinos uzpyliau trecia dalim stiklines pieno ).
Ta jogurto krema supyliau ant sausainiu ir valandai i saldytuva .Sustingo greitai .
Tada vel isdejau , bet tik viena sluoksni , sausainiu .
Isplakiau 36% didely ( 450g. ) gietineles ( atsaldytos!!!!) , i ja suberiau spalvota zele ir supyliau taip pat istirpinta zelatina , tik ne du , o tris saukstus , viska dariau plakdama mikseriu .
Si mase greitai stinksta , todel tuoj pat supyliau ant sausainiu ir islyginau pavirsiu , padejau saltai .
Uz valandos isemiau ir puosiau su plakta grietinele .
Tai laaaabai gaivus tortukas , panasesnis i maskarpones surio torta , tik ne toks riebus . As ji dariau 18 cm. formoje.
Cipciuk, reik pagalbos
Pakerėjo mane šis jūsų tortas ir kaip tik šiandien pasitaikė proga išmėginti savo jėgas virtuvėje.. Ale nesisekė visiškai
![verysad.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/verysad.gif)
Šiaip ar taip, būčiau dėkinga, jei atsakytumėt į keletą klausimų..
1. Kiek jūs maždaug naudojot tos želė? Aš naudojau taip pat tris spalvas, užpyliau kiekvieną ~0,3l. vandens, gavos kieta želė, ją sutarkavau. Išplakiau grietinėlę, suverčiau želė, pildama želatiną plakiau, na, žodžiu, viską dariau pagal nurodymus, bet pas mane tos želė gavos tris kart daugiau už grietinėlę, vos vos apsivėlė tie gabaliukai (t.y. drožlės).. O pas jus, matau, labai gražiai pasiskirstę spalvos baltame sluoksnyje. Bijau, kad pas mane išvis nesimatys, kad ten baltas sluoksnis
![verysad.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/verysad.gif)
Ir dar, kai tokia konsistencija gavos, baisu, kad net neatpjausiu..
Dar viena iš to "išplaukianti" bėda - ta masė buvo visai tvirta, rankom prie antrojo biskvito (naudojau pirktinį
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
) spaudžiau, tai, nujaučiu, tas biskvitas bus likęs sausut sausutėlis iš abiejų pusių (nes uždėjau ant jau sustingusio jogurto, o ant viršaus uždėta grietinėlės masė visai nebuvo drėgna..)..
2. Čia užduodu tam atvejui, jei netyčia, išėmus tortą, jis nesubyrėtų į kelias dalis
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
Rašot, kad puošėt su grietinėle - tai čia su paprasta išplakta 35% grietinėle? Nereik anei jokios želatinos, anei nieko? Teisingai suprantu?
Ech, toli man dar iki jūsų šedevrų, o svarbiausia, taip siutas paėmė, tikrai galvojau, kad viskas gausis puikiai, tai ir suplanavau šį tortą ne namams, o į svečius neštis.. Šnipštas gausis.. teks kažką Maximoj nupirkt tikriausiai
P.S. Kad nebūčiau visiškai ne į temą, įkeliu ir savo paskutinių saldžiųjų patiekalų receptus:
1. Sonatinos varškės tortas "Marsas" (tik pas mane
varškės tortas "Snickers")
2. Kavos-Kavos keksas (tik pas mane
Nescafe-Nescafe keksiukai)