
Iš karto norėčiau profių paprašyti užmesti akį į šokoladinių sluoksnių sudėtį – ar čia būtina dėti trynius ir ką jie duoda? Gal galima būtų apseiti be jų? Kokia jūsų nuomonė

Receptą suradau čia, foto. Va čia galima paskaityti tisą temą vien apie šį tortą. Ir dar čia vienas variantas to pačio torto.
TORTAS "ŠOKOLADINĖ SIMFONIJA"
(žodžiai autorės)
Tešlai:
1 st. miltų (130 g) + 1 a. š. kepimo miltelių
1/2 st. kakavos
1/8 a. š. sodos
vanilės
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1/4 st. pieno
125 g sviesto arba margarino
1 st. cukraus (200 g).
Šokoladinei masei:
150 g šokolado
2 v. š. pieno
1 trynys
1 v. š. sviesto.
1 pak. želatinos (14 g)
1/4 st. vandens
1 1/2 st. (375 ml) plakamosios grietinėlės (1 st. - 250 ml).
Baltai masei:
150 g baltojo šokolado
2 v. š. gliukozės-kukurūzų sirupo (galima ir be jo, tiesiog įdėti daugiau šokolado arba kondensuoto pieno)
4 v. š. pieno
1 trynys.
Išplakite visus tešlos produktus 4 minutes vidutiniu greičiu. Iškepti siauroje formoje 1 val. 175° C orkaitėje. Ataušinti.
Želatiną išmaišykite vandenyje ir pašildykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Baltai masei – baltąjį šokoladą, gliukozę ir pusę pieno ištirpinkite. Trynį išplakite šakute su likusiu pienu ir sumaišykite su ištirpinta mase ir puse želatinos. Ataušinkite, sumaišykite su puse plaktos grietinėlės.
Pagrindui nupjaukite viršų – 1 cm storio ir išgremžti įdubimą. Ten supilti baltą masę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai min., aš laikiau trumpiau.
Šokoladinei masei – ištirpinkite šokoladą. Trynį išplakite šakute su pienu. Sudėkite šokoladą, pusę želatinos ir sviestą. Ataušinkite. Sumaišykite su plakta grietinėle. Dabar užpilkite tamsią masę ant baltos. Uždenkite tešlos dangteliu. Apliekite šokoladinine glazūra ir dėkite į šaldytuvą.
Aš palikau storesnes sieneles ir todėl man liko kremo. Aš jį sunaudojau su pagrindo vidine dalimi – atsargiai išpjoviau stačiakampį ir supjausčiau į 3 dalis. Gavosi 3 mini lakštai. Stačiakampėje formoje užliejau kremu, kaitaliodama lakštus. Rezultate gavosi labai skanus tortas ir tortas-pyragaitis iš likučių. Turbūt painiai aprašiau, bet gaminti nesudėtinga. Svarbiausia – skonis!!!
Forma 30 cm ilgio ir 12 cm pločio. Manau, kad galima ir trumpesnę formą imti, nes tortas per daug ilgas gavosi.
----
Mano komentaras.
Tortas mėgstantiems šokoladą VERTAS GRIEKO. Suuuuuper skanuuuus


Kiaušinius kremams nuploviau su soda, nuplikinau. Šokoladus tirpinau vandens vonelėje ir juos pokarščiai įkaitinau (kadangi tryniai žali dedasi, pamaniau, kad bent kiek „apsikaitins“

Manau, kad kada nors tikrai pritaikysiu rudą ar baltą sluoksnius į kokį nors kitą tortą – jie neapsakomai skanūs šokolaaadiniai-purūs-minkšti. Arba galima kurį vieną daryt ant šokoladinio biskvito

Nu bet kam čia reikia tų trynių? Kas turit minčių? Ką jie duoda?





