QUOTE(Ode @ 2009 01 22, 23:28)
Et, tom mamom visada kliūna... Gerai pasakė viena mamytė: mama vaikui yra tas žmogus, kuriam gali ir pasidžiaugti, ir pasiguosti. Tad gal ir tas kūdikėlis kažko guodžias, apie ką tėčiui nepasakysi, tad geriau pas jį ir nezurgt...
Apie reikalą. Gal galit parašyti, kiek tas "pakankamai nepriaugo": kokio svorio gimė, kiek numetė, koks dabar svoris?
Gimėm 3700 g, paskutinį kartą ligoninėj 13 dieną svėrėmės 3890 g. Bet štai šiandien naktį ir ryte prisikankinome, prastai valgo iš krūtų, net mišinuką buvo sunku įsiūlyti. 4,5 val. nevalgęs šaukia, bet krūtį neima, mišinuką irgi spjauna. Prisiminiau
, kad nedavau Linex'o. Mes po antibiotikų turime atstatyti dar skanduką. Kaip čia daryti? Kad dar privilioti natūraliai maitintis, kai jį kankina pilvukas? Ant jo paguldai, šaukia, kuo ilgiau guli, tuo garsiau
Masažuoji, vis vien kojytėm juda vis greičiau. Bijau duoti ir espumizano lašiukų, girdėjau, kad nuo jų būna dar blogiau. Taip kartais surimsta ir kaip suaugęs įsitempia ir
Pati dar užsimaniau dar blynų
Tikriausiai ir nuo blynų. Ką reikia žindinčioms mamoms valgyti, kad vaikeliui būtų gerai, ypač po antibiotikų kurso? Man tai pirmas vaikelis ir dar su ankstyvais diegliukais. Aš dar ir laikyti, nuraminti dar mokausi, kol kas sunkiai išeina, tėvelis jau augino dukrytę, jam geriau sekasi vaikelį ant rankų nuraminti, o aš nors ir panašiai paimu, bet tikriausiai vaikelis jaučiasi nesaugiai, išsiriečia neišlaikysi. Aš jau į kiekvieną pastabą jautriai reaguoju, atrodo stengiuosi iš paskutiniųjų. Norisi natūraliai maitinti, o visur kur apie tai rašo pradeda nuo to, kad svarbiausia po gimdymo dėti vaikelį prie krūtinės (man tikrai niekas nedėjo, o kai atnešė staigiai ir atsiėmė), reikia pradėti maitinti iš karto iš krūties, o ne iš buteliuko (maniškio čiulpimo refleksas silpnas po vaistų buvo ir prienas vėlai atsirado ir mažokai, tai jį pradėjo maitinti mišinuku nuo pat pradžių, nors ir įlašindavau ir savo). O dabar tie diegliukai, o maitinti vaiką reikia, juk nepaliksi tokį dičkį daugiau nei 6 val. dorai nevalgius. Gal kas turėjo panašias problemas kaip aš. Kaip tokiu atveju dar natūraliai maitinti mažylį? Juk per prievartą nebruksi krūtį, jei spjauna lauk? Nuo kuo pradėti?