QUOTE(dovile01 @ 2009 01 07, 01:21)
Merginos, HELP!
Maitinu savo mergutę Mp jau 5-tas mėnuo ir labai tuom didžiuojuosi (-vausi). Sunki buvo pradžia, antspenio neišvengėm jau nuo trečios žindymo dienos. Apturėjom tikrai sunkias krizes:1 mėn. ir 3 mėn. Išgyvenom. Ir kai jau patikėjau, kad viskas gerai, o žindymas pradėjo teikt tikrą malonumą pradėjo mums dantukai kaltis... Mergina patapo irzli ir apetitą prarado. Jei anksčiau abi krūtis (na, gal pusantros) ištuštindavo, tai dabar vos vos vieną įveikdavo. Ir šitaip 2 savaites.
Logiška to pasekmė - sumažėjo pienuko.
Tie dantukai nevidonai prieš keletą dienų išlindo, mergina pralinksmėjo ir... pareikalavo daugiau pienelio.
Klykia iš bado, man krūtis (spenelius) jau trečia para skauda nuo žindimo intensyvumo (o gal ir dantukų), o pieno nedaugėėėėėjaaaaa
Taip tikėjaus mažę bent iki pusės metukų savo pieneliu išmaitint, o va tau....
O ir pas gydytojytę kitą savaitę tiesiog bijau eiti: mes ir taip nedaug priaugdavom, o šį mėnesį po tokių "dietų" bijau, kad nė 100 gr nebūsim sugraibę.
Ai, susinervinau, jei ryt vėl tas pats bus, eisiu mišinio ieškot - negaliu žiūrėt į alkanas vaiko akis
NUSIRAMINK!
Visu pirma, normaliai jus to svorio priauginejat! Jeigu istvret priesa tai krizes, tai ir dabar istversit! Tik nesinervuok
Pamirsk misineli, nes jeigu dabar jo duosi, tai pieno ne tik kad nepadauges, bet netgi pamazes...
1 - gerk daug siltos arbatos (tikrai labai daug)
2 - maitink mazaja kuo dazniau
Kai krutys prisitaiko prie paklausos, jos tiek ir gamina. Kai paklausa padideja, joms reikia siek tiek laiko, kad padidintu siulomo pienelio kieki
Todel geriausia iseitis tokiu atveju yra tiesiog duoti vaikui zisti kruti ir gerti gaug vandens bei arbatu.
MAn panasiai buvo kai vaikas kelis kartus susirgo... Jis pas mane jau kieta maista valgo. Bet susirges jo atsisake ir gere tik MP. Jau atrodydavo, kad sakes, traukia tuscia kruti, bet paimdavau, ji atitraukdavau ir pamatydavau, kad burnoje pienelis
MAne tai nuramindavo ir nustojau pergyventi, pajutau, kad palaipsniui daugiau pienelio pradejo gamintis
Beje, gali pabandyti pasidaryti giros namines. Nors ir sako, kad tokie gerimai nieko nepadeda, bet man ji kaip saulegrazos, labai "uzkabliuodavo", daug isgerdavau ir turbut del didesnio skysciu kiekio daugiau pienelio budavo...
(yra Rimi "gera gira" vadinasi)