Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 6

Ateinu patarimo..

Pradėjo nagai skilineti sad.gif Kalcio trūksta, ane? Išsiurbė mano zuikutis visą turbūt.
Ką čia geriau padarius? Gal tiktų nėštuminių vitaminų pagerti?
Baisu kad dantys nepradėtų kristi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2008 12 03, 11:23)
Ateinu patarimo..

Pradėjo nagai skilineti sad.gif  Kalcio trūksta, ane? Išsiurbė mano zuikutis visą turbūt.
Ką čia geriau padarius? Gal tiktų nėštuminių vitaminų pagerti?
Baisu kad dantys nepradėtų kristi  unsure.gif

Pirmiausia, peržiūrėk savo mitybą; ar pakankamai vartoji baltyminių, kalcio turinčių produktų? Ar valgai šviežias daržoves - salotos, žalios lapinės turi daug kalcio.
Taip pat vit. A reikia: pasitarkuok morkų su aliejumi.
Vit E ir C taip pat labai svarbūs.
Skysčių nepamiršk.
Žodžiu, aš siūlyčiau pirmiausia susitvarkyti natūralių medžiagų kiekius, o po to jau pereiti prie cheminių, jei pirmasis metodas nepadėjo. Ir visgi esu linkusi manyti, kad atskiri vitaminai ir mineralai geriau, negu multi-kompleksas. Bet... nėštuminiai vitaminai tikrai nepakenks. 4u.gif
Atsakyti
Ode, ačiū smile.gif Imsiuos turbūt viso komplekso - mityba + vitaminai.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 12 02, 23:59)
Jau prieš tai keliuose postuose (ir apskritai visose žindymo temose) rašė mamos, kad krūtų minkštumas pieno kiekio nerodo. Krūtys pritvinksta ne tik dėl pieno, o dėl kraujo ir limfos padaugėjimo krūtyse - taip krūtys po gimdymo ruošiamos pieno gamybai. Kai ji susireguliuoja (apie 2- 3 sav.), krūtys atsūgsta. Bet pieno gaminasi tiek, kiek reikia vaikeliui. Su sąlyga, aišku, kad jis maitinamas pagal poreikį.

Lygiai taip pat labai daug buvo šnekėta apie tai, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek vaikelis.

Dėl zirzimo - priežaščių gali būti daug: valgant pradeda veikti žarnynas, tad gal tas nemalonu; gal ji neteisingai apsižioja ir dėl to jai sunkiai traukiasi. O gal atvirkščiai - pienelis labai smarkiai bėga... O gal mama nerami, tai ir vaikeliui neramu.

Sakote, kad mažai priauga - gal galite parašyti, kokio svorio gimė, kiek numetė po gimdymo ir kiek sveria dabar (koks amžius?).
Visgi net ir svoris nėra pagrindinis rodiklis, ar užtenka pieno. Pirmiausia reikia žiūrėti šlapinimosi dažnį ir koncentraciją, tuštinimąsi, bendrą kūdikio sveikatą ir vystymąsi (miegojimo, būdravimo režimus ir pan.).

Tad nepanikuokit pirma laiko, nes iš to jokios naudos. Pasitikėkit savimi, vaikeliu ir gamta.  4u.gif

Aciu, mergaite 4u.gif siaip siandien pastebejau, kad pienuko vistik yra thumbup.gif Krutys atrodo minkstos, bet kai vaikutis traukia, tai pienukas upeliu bega, manau, kad buvo laikinas nesklandumas, arba tieisiog mano baime doh.gif
O gime manoji 4,09 kg., kiek numete nzn, nes savaite pragulejo reanimacijoj, kai atidave man, vaikutis svere 4,27 kg, ryt bus menuo, o priaugom kazkur 500 gr., cia bent jau pagal mano svarstykles, rytoj gal tiksliau pasakys.
Atsakyti
QUOTE(karamele898 @ 2008 12 02, 12:40)
man tai dingineja, truksta pieno...mes net priaugom mazai..per du men vos 1kg... ir viska isbandziau, o jo vis mazeja...anksciau bent uztekdavo porai maitinimu, o dbr tai net pavalgyt neuztenka suneliui..keli lasai nubega  verysad.gif

įtariu pradėjai mišinuką duot....tai ir dinginėja g.gif
Papildyta:
QUOTE(jureiva @ 2008 12 02, 14:06)

as,tiesa sakant, nelabai suprantu kam naudojami ciulptukai, kai maitinama krutimi. mano galva vienintelis teisingas atsakymas- tevu poreikiams tenkint- kad ramiai sau guletu, nerekautu ir dar todel, kad visai neseniai kudikis be soskes nelabai isivaizduojamas buvo, nesusimastant kam jo isvis reikia.

na, sekmes!

nesutinku schmoll.gif .....nors sėkmingai maitinu......
čia nuo vaiko priklauso....vienų užmiega prie krūtinės bevalgydami...o kitų vaikučių migdymui l.reikalingas čiulptukas.....pvz. mano visai nemiegalė...l.sunkiai migdau....mums reikalinga čiulptukas....
tiesiog čia konkrečiai nuo situacijos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Saule danguje @ 2008 12 02, 14:16)
Sakykit, ar normalu, kad mazius nepaleidzia papulio? Siandien kazkaip keistai - atrodo miega jau, bet nepaleidzia ir taip valanda. Bandziau istraukti, bet pabudo po pusvalandzio ir vel iesko blink.gif Nors abi krutys jau atrodo pustustes, bet pienukas bega, yra  g.gif Nesuprantu jo tokio elgesio...

tikrai normalu....paaugs ir paleis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 12 02, 22:59)
J
Tad nepanikuokit pirma laiko, nes iš to jokios naudos. Pasitikėkit savimi, vaikeliu ir gamta.  4u.gif

drinks_cheers.gif



gera skaityt šią temelę.....nes kitus jau pabodo skaityt...kai 70proc.neturi pieno doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2008 12 03, 18:33)
drinks_cheers.gif
gera skaityt šią temelę.....nes kitus jau pabodo skaityt...kai 70proc.neturi pieno doh.gif

man irgi smile.gif jau pabodo visur skleist propaganda smile.gif
klausykit, siandien toki bajeri isgirdau. Vienai mamytei vaikiukai nevalgo MP, na labai nedaug suvalgo, svoriai neauga (visai kaip supratau) vaikams beveik 4 menesiai. Tai zinot ka patare gerbiami medikai???? sirupo ipilt i MP (mat ji maitina nusitraukinedama, is buteliuko) nu gal as kazko nesuprantu, ebt kiek skaiciau tai cukraus ir druskos vaikams negalima iki metuku del nesubrendusiu inkstuku...ar gal as ka ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 12 03, 19:07)
ebt kiek skaiciau tai cukraus ir druskos vaikams negalima iki metuku del nesubrendusiu inkstuku...ar gal as ka ne taip supratau?

Mūsų gerb gydytoja irgi patarė dėt cukrų ir druską į košytes kad geriau valgytų doh.gif
o šiaip ji kolkas beveik nieko nevalgo. Gyva vien MP praktiškai. Na suvalgė šiandien 50ml avižinės košės, tai čia jau pasiekimas (vakar tik 1 šaukštelį) doh.gif
Kaip man reiks jai mėsą įvest neįsivaizduoju.. Aij.. svarbu MP užtenka irnesakyk.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Dukrytei 4 mėn. Šiandien buvom pasisverti- per 2 sav. tepriaugom 120 gr., gydytoja pasiūlė primaitinti mišinuku verysad.gif Nesvarbu, kad vaikas ramus, sako leliukai gali prisitaikyti prie nuolatinio neprivalgymo, skrandis susitraukia, be to ir svoris dukrytės jau šiek tiek mažesnis nei vidutinis 4 mėn. Negaliu 'pasiteisinti' tuo, kad galbūt dabar toks periodas, o kitą mėnesį priaugs daugiau, kadangi nuo pat pradžių svoris neaugo super idealiai: gimem-3400/po 1,5 mėn.-4500/po 1 mėn-5020/po 1 mėn-5400/po2 sav.-5520.. Maitinu kas 1-1,5 val. po 10-15 min.
Taip gaunasi, kad neturiu pakankamai pienuko arba mano lelka jo neištraukia.. Vienu žodžiu, gedulas mano širdy, svaigau apie maitinimą iki 1 metų.Jau žinau MP "fanių" patarimus nekvailioti, na aš irgi po smegenų praplovimo per žindymo kursus tik už maitinimą MP! Bet akivaizdu, kad skysčiai, arbatos, nealkohl.alus, nuolatinis glaudimas prie papulio man nepadėjo.. Blyn, jei pienas gaminasi smegenyse, GAL MAN NEGERAI SU SMEGENIM?
Visgi, labai laukiu, jūsų komentarų 4u.gif

P.S. šiandien po maitinimų iš krūties daviau 30 ml mišinuko: 1kart suvalgė 10 ml., 2kart visus 30 ml, 3kart visai negėrė, 4kart visus 30 ml. ..
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2008 12 03, 20:24)
P.S. šiandien po maitinimų iš krūties daviau 30 ml mišinuko: 1kart suvalgė 10 ml., 2kart visus 30 ml, 3kart visai negėrė, 4kart visus 30 ml. ..

Tai čia gi visiškai nieko. Jei ji būtų alkana, tai suvalgytų kokį bent 70ml, arba visą 100ml. O ar gerai ji krūtį apžioja?
Plačiau gal kitos pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night: 03 gruodžio 2008 - 22:16
QUOTE(Night @ 2008 12 03, 23:15)
Tai čia gi visiškai nieko. Jei ji būtų alkana, tai suvalgytų kokį bent 70ml, arba visą 100ml. O ar gerai ji krūtį apžioja?
Plačiau gal kitos pakomentuos  4u.gif


na gal ji būtų suvalgius ir daugiau.. gydytoja sakė pradėti nuo 30 ml., paskui didinti..
man atrodo gerai, nes aš girdžiu kaip ji ryja
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2008 12 03, 20:18)
Aij.. svarbu MP užtenka  irnesakyk.gif

thumbup.gif Kaip viena žinoma mamytė iki metų išmaitino tik MP.
Atsakyti
Sveikutes,

Rasiau cia anskciau, kad mano vaikiukas vangiai svorio priaugineja... tai per pastarasias dienas - tiksliau per 9 d. priaugom tik 100gr...o grize is gydytojas jauciu tuos simta gramu ir iskakojom..per kitas 4 paras ne tai, kad nepriauginejom, bet vos ne numetinet pradejom....As namuose vakarais ant svarstykliu sverdavau... tai nei isvietos nuo dvieju menesiu svorio... As skysciu geriau daug - virs 3 litru tikrai...ir nealk.alaus bandziau, ir giros...krutys atrodo suglebusios...o vaikiukas isvalgydavo per 5-7 minutes diena....o vakare - tai tik paima ir jau neramus, paima ir jau neramus...Galvojau, kad ci ata trecio menesio krize...galvoju islauksiu kelias dienas. Bet jau pirmadieni pamacius visa situacija ir, kad vaikas pasidare isvis neramus, net nemiegojo nei pietu miego (15 min. nepavadinciau miegu...) nei vakarinio. Susikaupiau ir paprasiau MB nupirkti misinuko. Tai sukandus dantis vakare sumaitinau 100ml - vaikas net sypsotis pradejo smile.gif Dabar pavalgo ir luzta miegoti smile.gif Aisku man paciai labai sunku dar susitaikyti su tuo, kad jau tenka primaitinti maziuka kazkokia sintetika..tikrai negalvojau, kad gyvenime prireiks buteliuko ir misuko...bet stengiuosi galvoti, kad tik mazyliui butu viskas gerai ir butu sveikas. Ir stengiuosi visada duoti pradzioj isvalgyti krutis, ir tada tik primaitinti. Gal su laiku atstatysiu pienuko gamyba taip, kad maziukui uztektu. Vykdau visas rekomendacijas, kad pienuko butu daugiau. Na, ziuresim kaip cia gausis...
Atsakyti