Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno mamytės lanko vaikų namus

Ne taip buvau suprasta.
Turiu omenyje: ar dovanos bus tik nuneštos ar su mamytėmis ir vaikais bus praleidžiamas laikas...?
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 11 25, 19:15)
ten tik 8 merginos su mažais leliukais. Jei po 20 Lt, tai išsileisim 160Lt  g.gif
Aš švelniai tariant kvailės vietoj lieku. kai reikėjo į tuos namus eiti pakalbėti, tai likau viena. Tų namų direktorei pasakiau, kad vienai mamytei su vaikučiu apie 80-90 Lt galim skirti. Kalbėjom ir apie patalynės komplektą ar šiaip kažką tokio, kuo jos galėtų ir išėję iš šių namų ilgai naudotis. Aš su 3 Rasos šampūnais ten tikrai nesirodysiu.

čia aš turbūt irgi ne taip suprasta buvau.... tie 3 rasos šampūnai, tai norėjau pasakyti tai, kad geriau jau 3 kad ir pigesni vienai mamai, nei 1 brangus... nes jos manau, ir tų pigiaų neturi. Nesakau, kad reikia pirkti š.... bet yra ir nebūtinai brangių - gerų. 4u.gif o tokie dalykai greitai naudojasi.
Dėl rankšluosčių tikrai gera mintis... Patalynė - galbūt sudėtinga būtų dėl išmatavimų? Jei jau po 90lt kiekvienai mamytei, tai manau ir rankšluostukai išeitų ir po kelias higienos priemones...o galbūt ir vaikam kokių vitaminių? Ar ir jiem po kokį žaislą... ar po kalėdinį saldainių maišelį? Gal sakė direktorė, ko jiems trūksta labiausiai? galbūt iš namų dar kažką galime nenaudojimo atnešti.
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2009 11 27, 15:05)
Ne taip buvau suprasta.
Turiu omenyje: ar dovanos bus tik nuneštos ar su mamytėmis ir vaikais bus praleidžiamas laikas...?

Aš ir to klausiau pas direktorę, tai ji sakė, kad tos mamos paauglės, kad joms nelabai jauku bus su mumis bendrauti, juk jos ten ne iš gero gyvenimo atsidūrė. Sakė kad nei mums bus jauku nei joms. Jas visas suburs, mes joms dovanėles paduosim, gal kokį pyragą, jei kulinarių pas mus atsirastų, ir išeisim.
Papildyta:
aš ir tokią mintį turėjau, kad gal iš namų joms kažką galima nunešti. Pas mane didžiausia dėžė nenaudojamos kosmetikos, man netikę kremai, dezodorantai, šešėliai, per ilgą laiką tiek prisikaupę doh.gif na bet kažkaip man renka nekyla tokius dalykus nešti. Gal jei su jomis pabendravus asmeniškai.
O kuri norėtų važiuoti apsipirkti ir koks metas būtų patogiausias? aš galiu bet kada
Atsakyti
tai vat įdomu kaip į tai sureaguotų... kaži apsidžiauktų gal, o kitos gal ir supyktų, jei savo naudotus daiktus nuneši... bet gal reik vaikučiam rūbelių? ar žaislų...
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 11 27, 21:50)
Aš ir to klausiau pas direktorę, tai ji sakė, kad tos mamos paauglės, kad joms nelabai jauku bus su mumis bendrauti, juk jos ten ne iš gero gyvenimo atsidūrė. Sakė kad nei mums bus jauku nei joms. Jas visas suburs, mes joms dovanėles paduosim, gal kokį pyragą, jei kulinarių pas mus atsirastų, ir išeisim.

aš labai atsiprašau, kad kišu trigrašį, bet noriu pasakyti - teoriškai jūs (moterys, kurios padeda, lanko) ir jos (tos, kurios laukia pagalbos) yra skirtingų rangų, soc.sluoksnių ir šimtą proc.vienoms kitas nesuprast. Todėl soc.darbuotojai ar įstaigų darbuotojai dažnai laikosi iš teorijos išlaužto fakto, kad skirtingų soc. sluoksnių žmonės bendros kalbos neras ir nėra reikalo nei vienų, nei kitų statyt į nepatogią situaciją. Tačiau realybė yra kitokia. Taip, dalis moterų greičiausiai gali ir neadekvačiai reaguoti, nes jos amžinoje gynybinėje pozicijoje gyvena. Tačiau teisingai sudėliojus akcentus (ne ant paramos, o ant bendravimo, noro bendrauti), galima rasti kontaktą ir nuveikti išties gerą ir rimtą darbą tu merginų atžvilgiu. Tai neturi atrodyti taip, kad va atėjo turtingos tetos ir dabar jos parems neturtingąsias. Tai turi atrodyti maždaug taip, kad moterys/merginos atėjo pas moteris/merginas, juk jos turi tiek bendro - jos moterys, mamos ir tikrai yra vienoms su kitomis apie ką pasikalbėti. Besiformuojantis, iš anksto gynybinis ir atšiaurus požiūris, pasikeis vien nuo fakto, kad gali būti ir taip, kad gyvenimas susideda ne tik iš skriaudžiančių ir remiančių žmonių, o dar ir tokių, kurie tiesiog nori bendrauti, kuriems įdomūs žmonės, jaunos mergaitės ir jų rūpesčiai bei džiaugsmai...
Kaip rasti kontaktą, kaip sudėlioti tuos akcentus? Hm, tiesiog atpalaiduoti, manau, tą įtampą dėl nežinojimo kaip elgtis situacijoj ir kokius tinkamus žodžius parinkti. Galbūt iš jūsų kažkas turi neeilinių gebėjimų, gamina nuostabius rankdarbius ar moka pagaminti pasakiško skonio desertą - visa tai taip įdomu jaunoms merginoms, kad ir kaip jos piktai nusiteikusios. Galbūt tai ir bus bendro pokalbio pradžia? Arba tiesiog, apie muziką, jų pramogas. Jos tai turi šiandien, o mes (suaugusios) tai išgyvenom praeity. Na ir galima smagiai visoms pakikenti, kaip anksčiau tokių "bumčikų" nebuvo, o buvo šaunūs vyrukai su "pastatytomis" šukuosenomis ir blizgančiais batais... Arba kokie vaikai išdykę pas visas. Arba kaip nėra laiko kartais net galvos išsiplauti, kai vaikučiai nori su mamom žaisti... Na, nežinau, čia tik pavyzdžiai... Žodžiu, moteriški dalykėliai ir jie tokie bendri ir tokie smagūs
O materialieji dalykai, tiksliau jų perdavimas ar dovanojimas, jie tiesiog įsilies savaime, jeigu nebus akcentuojama, kad tik dėl to ir apsilankėte (kad kažką atnešti)
Tiesiog apibendrindama noriu pasakyti, kad tas šiltas ir visiškai nuoširdus bendravimas tikrai laužo visus stereotipus. Jus neturite būti jų "mamomis", bet ir ne "tetomis". Gal tiesiog draugėmis?
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 11 28, 00:04)
aš labai atsiprašau, kad kišu trigrašį

Labai teisingos mintys. Mielai bendraučiau su jomis, tikrai nejausčiau jokių socialinių skirtumų, neesu aš turtinga ir tokių čia manau nėra, nes tokiu atveju nesimestume mes čia po 50 lt, o imtume ir nupirktume iš savęs visoms po dovaną. Mes tik norime šiek tiek praskaidrinti kažkam gyvenimą, dieną, akimirką, kad jos pajustų kad ne vienos yra šitam pasauly ir kad gali pagalbos sulaukt iš visai nepažįstamo žmogaus. Tik kad neesam mes psichologės, nemanau, kad jos prisileistų mus. Padėkos nusišypsos ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 11 28, 01:05)
Labai teisingos mintys. Mielai bendraučiau su jomis, tikrai nejausčiau jokių socialinių skirtumų, neesu aš turtinga ir tokių čia manau nėra, nes tokiu atveju nesimestume mes čia po 50 lt, o imtume ir nupirktume iš savęs visoms po dovaną. Mes tik norime šiek tiek praskaidrinti kažkam gyvenimą, dieną, akimirką, kad jos pajustų kad ne vienos yra šitam pasauly ir kad gali pagalbos sulaukt iš visai nepažįstamo žmogaus. Tik kad neesam mes psichologės, nemanau, kad jos prisileistų mus. Padėkos nusišypsos ir tiek smile.gif

Aš irgi norėčiau prisiėti jau vien dėl to, kad atrodau labai jaunutė, man dar alaus neparduoda smile.gif Ir esu geranoriška, mielai pabendraučiau su mamytėm ir dovanėlę nupirkčiau, ar priimtumėt? rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mintis ir buvo, kad jei tik susitiksim ir išdalinsim dovanėles... nejauku, bet jei kartu kokį darbą nuveikt... pvz. visoms kartu (atėjusioms ir gyvenančioms ten) kartu gamintis valgį ir pavakarieniauti... tuomet nesijaustume visos kažkaip nejaukiai.
Juk darbo terapija žmones suartina, padeda išspręsti daug vidinių ir išorinių problemų... atsiranda kalbų, pasidalinimo patirtimi ir t.t. Mes juk socialios būtybės, mums norisi bendrauti.
Galop išsikalbėjusios ir susipažinusios gal vieni kitiems padėsim kuo nors?
Mes šiokia tokia patirtimi, jos kitokia patirtimi.... mirksiukas.gif

Tai kaip manot?

Pvz. Subėgam, nusiskutam visos bulvių... kepam bulvių plokštainį..., kadangi adventas.... sausainius ar kūčiukus kepam... Tuomet ir vaikai galėtų gal prisijungti (aišku maži, bet gal kokį "šedevrą" su formele išspaustų su mama ... thumbup.gif

A?
Atsakyti
sveikos merginos, as vis is ligu neissikapstau, po pandeminio gripo gavosi komplikacija, kazkoks bakterinis plauciu uzdegimas, o namuose ingterneto neturiu tai ir su jumis pabendrauti neiseis dar savaitele, dabar tik pas gydytoja atvaziavau tai minutei pripuoliau parasyti...

as dar gavau pinigeliu is Irmaliet - 50 lituku

tureciau per savaite issilaizyti ir pilnai cia jau prisijungti bet jei ko reikes tai rasykite man i telefona 8633 18177

sekmes visoms, nesirkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(palade @ 2009 12 01, 13:52)

Linkiu daug sveikatos tau, laikykis. Įsivaizduoju kaip nefainai šiuo metu gripu susirgti ir dar su komplikacijom, kai aplink visi dėl gripo iš proto eina doh.gif
Reiktų apsipirkt važiuoti, nesinori visko paskutinėm dienelėm palikti. Kai tik geriau pasijusi, duok žinią wink.gif
Papildyta:
QUOTE(irmaliet @ 2009 11 28, 13:50)
Tuomet ir vaikai galėtų gal prisijungti  (aišku maži, bet gal kokį "šedevrą" su formele išspaustų su mama ...  thumbup.gif

Ten su mamytėm visai leliukai gyvena, iki metukų kiek pamenu. Kažkaip net nežinau ar ten jos pačios maistą gaminasi, ar yra virtuvė kur kažkas visiems centralizuotai gamina. Ten tuose namuose dar ir pagyvenę žmonės gyvena, tik kitam aukšte, Tai tos močiutės ir vaikiukus padeda pažiūrėti. Ir mamytėms gerai, ir tiems senukams linksmiau. Toks kartų bendravimas gaunasi.
Atsakyti
Gauti pavedimai:

1. Palade- 50 Lt.
2. Esprit- 50 Lt.
3. Egle22- 100 Lt.
4. mammy- 50 Lt.
5. varnikė - 50 Lt.
6. x-failai - 50 Lt.
7. ballando - 70 Lt.
8. Liveryman - 200 Lt.
9. vixiuke - 50 Lt.
10. Aušra - 100 Lt.
11. jurrrge - 50 Lt.
12. mamike - 20 Lt
13. condoleeza - 100Lt.
14. jurgitask- 50 Lt.
15. Lapexs - 50 Lt.
16. Sri lanka - 50.lt

viso išleista = 674,47Lt.

PINIGŲ LIKUTIS: 415,53 Lt.

Nauji pavedimai:
1. VaidaI - 100Lt.

PINIGŲ LIKUTIS - 515,53 Lt.

2. Vixiuke - 54,04 Lt. (+ 16Lt. bananai asmeniskai nupirkti tai i saskaita neitraukiu)
3. MONAs - 50 Lt

PINIGŲ LIKUTIS - 619,57 Lt.

Vizitui 2009.03.28 išleista buvo 254,04 Lt.

PINIGU LIKUTIS - 365,53 Lt.

4. Barskuoleee - 50 Lt.

PINIGU LIKUTIS - 415.53 Lt.

[color=red]5. Agotukas - 50 Lt.

PINIGU LIKUTIS - 465.53 Lt.

5. Rylinga - 20lt
6. inevas - 50 Lt.

PINIGU LIKUTIS - 535.53 Lt.

7. rasikeke - 200Lt.

PINIGU LIKUTIS - 735.53LT.

8. Irmaliet - 50 lt
9. Condoleeza - 100 Lt.

viso turime pinigeliu - 885.53 Lt.

Papildyta:
as jau kaip ir pusiau gyva, tiksliau jau i darba pradejau eiti nes namai per daug ant galvos uzlipo ir smegeneles sujauke.... biggrin.gif

del supirkimo tai as galeciau gal si penktadieni pabegus anksciau is darbo arba kita savaite, kas galetu ir noretu jungtis parasykite...
Atsakyti
QUOTE(palade @ 2009 12 09, 11:46)
del supirkimo tai as galeciau gal si penktadieni pabegus anksciau is darbo arba kita savaite, kas galetu ir noretu jungtis parasykite...

man tai kuo anksčiau tuo geriau, nes jau ir taip tų reikalų ant švenčių susikaupė doh.gif jei penktadienį, tai maždaug kelintą? Manau kad protingiau būtų urmo bazėj prekintis, o ji ilgai nedirba. Gal šeštadienį ryte tau irgi tiktų, nereiktų labai skubėti. Gal ir supakuotume kaip gražiau vietoj. Ar neverta įpakavimo kažkokio ypatingesnio?
Atsakyti