Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno mamytės lanko vaikų namus

QUOTE(varnikė @ 2009 10 26, 10:50)
Pilnai su jumis sutinku  smile.gif teko pernai ir užpernai organizuoti paramą "Lopšeliui". Susidariau nuomonę, kad tos mūsų paramos jiems nelabai reikia.
Pernai kai nunešėm tas dovanėles kalėdines, pamačiau pas juos tiek pridovanotu žaislų, visko, kad pačios auklėtojos sakė, kad nespės jų traukti vaikams. Mūsų tos dėžutės, tik kapeikos pasirodė. Todėl tyliai skaitau šiemet šį skyrelį ir net galvoju ar verta organizuoti tą patį.
Buvau neseniai vienam renginy, kuriame kalbėjo viena moteris, kuri dirba Kauno kartų namuose.Ten gyvena moterys, kurios pabėgę iš savo namų dėl smurto ar kitų priežasčių. Yra ir tokių, kurios padarę klaidų gyvenime ir nori atsitiesti. Net tokių, kurios nori susigrąžinti savo vaikučius iš tų pačių vaikų namų. Ta moteris pasakojo, kad jų namučiai nėra remiami valstybės. Tikrai matėsi, jog joms trūksta visuomenės pagalbos. Atvirai pasakius apsiverkiau kai ta moteris kalbėjo... ir ne aš viena...O ten tikrai neprošal būtų mūsų vaikų išaugti rūbeliai, netgi mūsų nenešiojami rūbai, galbūt kosmetika, na net nežinau. Ką manot? Gal man su tais namučiais susiskambint?

aš tikrai už... nes grasiai nekalbėjau, bet ir man pasirodė, jog vaikų namams mūsų pagalba nereikalinga... nekalbu apie bendravimą ir vaišes vaikams...
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2009 10 26, 20:25)
aš tikrai už... nes grasiai nekalbėjau, bet ir man pasirodė, jog vaikų namams mūsų pagalba nereikalinga... nekalbu apie bendravimą ir vaišes vaikams...

Tai tuomet rytoj pabandysiu pasiskambint į tuos namelius, susitarsiu aplankyt ir nueisim kelios apsidairyti, pakalbėt ko reikia labiausia, kiek vaikiukų ten gyvena.
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 26, 21:48)
Tai tuomet rytoj pabandysiu pasiskambint į tuos namelius, susitarsiu aplankyt ir nueisim kelios apsidairyti, pakalbėt ko reikia labiausia, kiek vaikiukų ten gyvena.

Gal jau skambinot? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mammy @ 2009 10 28, 11:20)
Gal jau skambinot?  rolleyes.gif

Taip, skambinau, labai maloniai pakalbėjom, pagalbos sakė tikrai reiktų. Susitariau ateinantį antradienį, 15 val. nuvažiuoti ten ir pakalbėt tiesiai apie reikalingą pagalbą. Bukit geros palaikykit man kompaniją, nedrąsu tikrai man vienai.
Kartų namai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 28 spalio 2009 - 10:45
QUOTE(varnikė @ 2009 10 28, 11:40)
Taip, skambinau, labai maloniai pakalbėjom, pagalbos sakė tikrai reiktų. Susitariau ateinantį antradienį, 15 val. nuvažiuoti ten ir pakalbėt tiesiai apie reikalingą pagalbą. Bukit geros palaikykit man kompaniją, nedrąsu tikrai man vienai.
Kartų namai

sveikutės,
aš labai norėčiau važiuot, tik bijau ar gausis g.gif , palieku savo tel nr. ir jus jei galit atsiuskit ir ta diena ar prieš susiskambinsumėm. tai kiek suprantu dabar nieko nevežam unsure.gif , varom tik pasikalbėt ir susižinot ko reik? Gal tada ir vinigėliu parinktumėm?
Papildyta:
QUOTE(inevas @ 2009 10 28, 16:08)
sveikutės,
aš labai norėčiau važiuot, tik bijau ar gausis g.gif , palieku savo tel nr. ir jus jei galit atsiuskit ir ta diena ar prieš susiskambinsumėm. tai kiek suprantu dabar nieko nevežam unsure.gif , varom tik pasikalbėt ir susižinot ko reik? Gal tada ir vinigėliu parinktumėm?

ot žiopla o nr. neparašiau doh.gif 868967468
Atsakyti
QUOTE(palade @ 2009 08 20, 09:15)
Gauti pavedimai:
PINIGU LIKUTIS - 735.53LT.

Pinigėlių pradžiai jau yra smile.gif
Dabar dar nieko nenešim, pirmiausia reikia paklausinėt ko reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 28 spalio 2009 - 16:41
aš dirbu, tai dieną vykti niekaip negalėčiau... sėkmės merginos ir būtinai papsakokit kaip sekės...
Atsakyti
Vakar buvau Kartų namuose. Juose gyvena 8 merginos iki 21 metų, visos su vaikiukais iki 2 metų. Merginos, tuose namučiuose gali gyvent vienerius metus, arba iki tol kol sueis 18 metų. Tie namai, joms kaip laikina prieglauda. Tokios pagalbos tikslas, kad merginos neatiduotų savo vaiko į vaikų namus, sudaromos sąlygos motinai užmegzti ryšį su vaiku, diegiamas motinystės instinktas. Pagalba yra tęstinė, net ir išėjus merginoms iš tų namų, jos yra globojamos ir jomis yra domimasi.
Tokia praktika man pasirodė labai protinga, tik galėtų vietų daugiau būti.
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 11 04, 10:18)
Vakar buvau Kartų namuose. Juose gyvena 8 merginos iki 21 metų, visos su vaikiukais iki 2 metų. Merginos, tuose namučiuose gali gyvent vienerius metus, arba iki tol kol sueis 18 metų. Tie namai, joms kaip laikina prieglauda. Tokios pagalbos tikslas, kad merginos neatiduotų savo vaiko į vaikų namus, sudaromos sąlygos motinai užmegzti ryšį su vaiku, diegiamas motinystės instinktas. Pagalba yra tęstinė, net ir išėjus merginoms iš tų namų, jos yra globojamos ir jomis yra domimasi.
Tokia praktika man pasirodė labai protinga, tik galėtų vietų daugiau būti.

o kas poto? Kur jos išeina, į gatvę??
Esu baigusi soc. darbo bakalaurą... praktiką atlikau nakvynės namuose, baisu.... ten ir panašus principas, tik kad galima gyventi iki 6 mėn (teoriškai). Tai po kiek laiko, kai jau ilgiau tie žmonės nebegali ten gyventi, pagyvena gatvėje, poto vėl sugrįžta į nakvynės namus po kiek laiko... nes atsistoti ant kojų yra labai sunku, kai neturi kur gyventi, pastovių pajamų, o čia dar mamos su vaikais... Kokia pagalba joms reikalingiausia?
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2009 11 04, 13:01)
o kas poto? Kur jos išeina, į gatvę??
Esu baigusi soc. darbo bakalaurą... praktiką atlikau nakvynės namuose, baisu.... ten ir panašus principas, tik kad galima gyventi iki 6 mėn (teoriškai). Tai po kiek laiko, kai jau ilgiau tie žmonės nebegali ten gyventi, pagyvena gatvėje, poto vėl sugrįžta į nakvynės namus po kiek laiko... nes atsistoti ant kojų yra labai sunku, kai neturi kur gyventi, pastovių pajamų, o čia dar mamos su vaikais... Kokia pagalba joms reikalingiausia?

Kalėdų proga dovanėlės kiekvienai individualiai manau būtų geriausiai. Skaičiavau, kad kiekvienai galėtume skirti 100 Lt. Už tuos pinigus būtų galima nupirkt pampersų, Šampūną, galima net patalynės komplektą, kuris joms būtų labai reikalingas išėjus iš tų namų. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 11 04, 12:40)
Kalėdų proga dovanėlės kiekvienai individualiai manau būtų geriausiai. Skaičiavau, kad kiekvienai galėtume skirti 100 Lt. Už tuos pinigus būtų galima nupirkt pampersų, Šampūną, galima net patalynės komplektą, kuris joms būtų labai reikalingas išėjus iš tų namų. Kaip manot?

o vaikam rūbų riekia? žislų? manau, kad reikia...
Turbūt, kad higienos reikmenys būtų geriausia... vitaminai vaikam.
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2009 11 04, 16:51)
o vaikam rūbų riekia? žislų? manau, kad reikia...
Turbūt, kad higienos reikmenys būtų geriausia... vitaminai vaikam.

Tų namučių direktorė minėjo, kad šampūnai, muiliukai, kremukai yra tokie dalykai, kurių jos negali sau leisti nusipirkti, kad tikrai joms būtų malonu gauti tokių dalykėlių.
Dar pagalvojau apie tai, ką parašėt apie tuos nakvynės namus. Man čia gyvenančios merginos nepasirodė panašios į asocialias. Į šituos namelius negali patekt bet kas, yra kriterijai, tam tikros taisyklės, kurių jos privalo laikytis. Direktorė minėjau, kad jos jau išleidę apie 100 merginų su vaikiukais į gyvenimą, visomis domisi, vienoms geriau sekasi, kitoms prasčiau, visko buve
Atsakyti