Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

O aš savaitgalį dariau tokį kinietišką vegetarišką patiekalą. Šiek tiek adaptavau, gavosi skaniai. Gali būti kaip garnyras prie vištienos ar žuvies.

Reikia įkaitint kelis šaukštus sezamų aliejaus. Tada berti smulkiai pjaustytą česnaką 2 skilteles ir svogūnų laiškus maždaug 6 vnt. Viską kepti ant labai didelės ugnies. Po to dedasi juostelėmis pjaustyta viena žalia ir viena raudona paprika dvi šiaudeliais supjaustytos vidutinio dydžio morkos (aš jas prieš mesdama į keptuvę nublanširavau) ir 200 g. pjaustytų pievagrybių, galiausiai po kokių 6 min. sudedama pora puodelių konservuotų sojos daigų ir 6 šaukštai sojos padažo (pagal orginalų receptą Juodųjų pupelių padažas). Druskos ir pipirų pagal skonį. Visa esmė, jog daržovės apkepamos ant didelės ugnies ir labai trumpai, todėl gaunasi traškios. Reikia viską iš anksto susipjaustyt, o tada dedi ir maišai. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2008 07 22, 10:32)
O as cia truputeli nesupratau  blink.gif  . Tai kiek istiktuju reikia to acto g.gif

Ne tik dėl acto klausimų kyla. Ir dėl cukraus. Kiek ten jo iš tikro reikia? O beje, koks tas actas turi būti?
Atsakyti
Aš vakar dariau vištieną saldžiarūgščiame anansiniame padaže. Gavosi rūgštokai, tik nesupratau ar dėl vyno acto, ar dėl ananasų.. g.gif Nes acto kvapas nemaloniai erzino nosį, o gomurį rodos ananasai. Gal kiek padauginau. g.gif
Dar norėjau paklaust, ar Lietuvoje galima nusipirkti ryžių acto ir kur jo ieškoti?
Ir kaip tą vištieną su krakmolu sumaišyt nesiterliojant. Nes vakar žaidžiau su kiekvienu gabaliuku doh.gif
Atsakyti
yra Rimi, IKI ir MAXIMOS prekybos centruose tikrai. Kaina 4.99 Lt. Va toks kaip desinej

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 27, 20:46)
Aš vakar dariau vištieną saldžiarūgščiame anansiniame padaže. Gavosi rūgštokai, tik nesupratau ar dėl vyno acto, ar dėl ananasų.. g.gif  Nes acto kvapas nemaloniai erzino nosį, o gomurį rodos ananasai. Gal kiek padauginau. g.gif 
Dar norėjau paklaust, ar Lietuvoje galima nusipirkti ryžių acto ir kur jo ieškoti?
Ir kaip tą vištieną su krakmolu sumaišyt nesiterliojant. Nes vakar žaidžiau su kiekvienu gabaliuku doh.gif

As darau taip: i celofanini maiseli idedu krakmolo , dedu mesyte. Maiseli virsuje surisu taip, kad maiselyje liktu oro. Ir pradedu purtyti. Zinok gaunasi super, kiekvienas gabalelis buna pasidenges krakmolu thumbup.gif . Butinai pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2008 07 27, 22:51)
As darau taip: i celofanini maiseli idedu krakmolo , dedu mesyte. Maiseli virsuje surisu taip, kad maiselyje liktu oro. Ir pradedu purtyti. Zinok gaunasi super, kiekvienas gabalelis buna pasidenges krakmolu  thumbup.gif . Butinai pabandyk mirksiukas.gif

Gera idėja, o aš visad praisterlioju nu valandą tai tikrai, nes jau kaip darau tai darau daug ir vištienos ir kiaulienos, nes darbo kinietikšam padaryt skaniai reik nu tikrai psdienio doh.gif tai šis variantas žiauriai palengvintų visą darbą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 27, 20:46)

QUOTE(convict @ 2008 07 28, 00:53)
Gera idėja, o aš visad praisterlioju nu valandą tai tikrai, nes jau kaip darau tai darau daug ir vištienos ir kiaulienos, nes darbo kinietikšam padaryt skaniai reik nu tikrai psdienio doh.gif  tai šis variantas žiauriai palengvintų visą darbą thumbup.gif

Tai neskaitot temos atidžiai mirksiukas.gif Dar pirmoj temoj aš buvau parašius taip, kaip cashmira dabar parašė mirksiukas.gif Labai gerai thumbup.gif Visad taip darau biggrin.gif
Ir šiaip man keista, kad sakot - pusdienio reikia pagamint g.gif Man kinietiškas maistas - greičiausiai pagaminamas iš visų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 07 27, 20:00)
yra Rimi, IKI ir MAXIMOS prekybos centruose tikrai. Kaina 4.99 Lt. Va toks kaip desinej

Ačiū. Būtinai ieškosiu. Nors kažkur perskaičiau, kad obuolių vyno actas labai panašus į ryžių ax.gif

QUOTE(cashmira @ 2008 07 27, 21:51)
As darau taip: i celofanini maiseli idedu krakmolo , dedu mesyte. Maiseli virsuje surisu taip, kad maiselyje liktu oro. Ir pradedu purtyti. Zinok gaunasi super, kiekvienas gabalelis buna pasidenges krakmolu  thumbup.gif . Butinai pabandyk mirksiukas.gif

QUOTE(Kirameki @ 2008 07 28, 07:07)
Tai neskaitot temos atidžiai  mirksiukas.gif Dar pirmoj temoj aš buvau parašius taip, kaip cashmira dabar parašė  mirksiukas.gif Labai gerai  thumbup.gif Visad taip darau  biggrin.gif
Ir šiaip man keista, kad sakot - pusdienio reikia pagamint  g.gif  Man kinietiškas maistas - greičiausiai pagaminamas iš visų  thumbup.gif

Ačiū už patarimus, būtinai pasinaudosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2008 07 28, 08:07)
Tai neskaitot temos atidžiai  mirksiukas.gif

Išvis aš temos neseku schmoll.gif užsukau tik pažiūrėt kaip merginos daro ir tiek, ir išgirdau naujieną bigsmile.gif
Atsakyti
as is savaitgaly dariau kiniecius labai skaniai gavaos, mano seimyna pirstus laizesi blush2.gif su Felix padazu, dar medaus idejau, citrina ispaudziau, truputy vandens thumbup.gif gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes. Jau kelis metus gaminu vistiena ir zuvi kinietiskai. Ir sveciai laukia, kad gales ateit vel pavalgyt ax.gif Darau kaip cia yra parasytas receptukas su ananasais , bet tikrai, kai jau tiek isbandziusi, tai rekomenduoju tik CITRINOS SULTIS, ne acta, nes karstas actas visada trenkia i nosi doh.gif Dedu daug sulciu ir daug medaus su cukrumi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alincia @ 2008 07 29, 14:17)
Sveikutes. Jau kelis metus gaminu vistiena ir zuvi kinietiskai. Ir sveciai laukia, kad gales ateit vel pavalgyt  ax.gif  Darau kaip cia yra parasytas receptukas su ananasais , bet tikrai, kai jau tiek isbandziusi, tai rekomenduoju tik CITRINOS SULTIS, ne acta, nes karstas actas visada trenkia i nosi  doh.gif Dedu daug sulciu ir daug medaus su cukrumi  thumbup.gif

Va va ir man tas actas nosį kuteno. Bet jau nusipirkau ryžių acto, bandysiu su juo ir gal kiek mažiau pilsiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 30, 09:05)
Va va ir man tas actas nosį kuteno. Bet jau nusipirkau ryžių acto, bandysiu su juo ir gal kiek mažiau pilsiu ax.gif

O kaži žuvis ar skanu su tuo saldžiarūgščiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloshke: 30 liepos 2008 - 09:06