O aš savaitgalį dariau tokį kinietišką vegetarišką patiekalą. Šiek tiek adaptavau, gavosi skaniai. Gali būti kaip garnyras prie vištienos ar žuvies.
Reikia įkaitint kelis šaukštus sezamų aliejaus. Tada berti smulkiai pjaustytą česnaką 2 skilteles ir svogūnų laiškus maždaug 6 vnt. Viską kepti ant labai didelės ugnies. Po to dedasi juostelėmis pjaustyta viena žalia ir viena raudona paprika dvi šiaudeliais supjaustytos vidutinio dydžio morkos (aš jas prieš mesdama į keptuvę nublanširavau) ir 200 g. pjaustytų pievagrybių, galiausiai po kokių 6 min. sudedama pora puodelių konservuotų sojos daigų ir 6 šaukštai sojos padažo (pagal orginalų receptą Juodųjų pupelių padažas). Druskos ir pipirų pagal skonį. Visa esmė, jog daržovės apkepamos ant didelės ugnies ir labai trumpai, todėl gaunasi traškios. Reikia viską iš anksto susipjaustyt, o tada dedi ir maišai. Skanaus.
QUOTE(cashmira @ 2008 07 22, 10:32)
O as cia truputeli nesupratau . Tai kiek istiktuju reikia to acto
Ne tik dėl acto klausimų kyla. Ir dėl cukraus. Kiek ten jo iš tikro reikia? O beje, koks tas actas turi būti?
Aš vakar dariau vištieną saldžiarūgščiame anansiniame padaže. Gavosi rūgštokai, tik nesupratau ar dėl vyno acto, ar dėl ananasų.. Nes acto kvapas nemaloniai erzino nosį, o gomurį rodos ananasai. Gal kiek padauginau.
Dar norėjau paklaust, ar Lietuvoje galima nusipirkti ryžių acto ir kur jo ieškoti?
Ir kaip tą vištieną su krakmolu sumaišyt nesiterliojant. Nes vakar žaidžiau su kiekvienu gabaliuku
Dar norėjau paklaust, ar Lietuvoje galima nusipirkti ryžių acto ir kur jo ieškoti?
Ir kaip tą vištieną su krakmolu sumaišyt nesiterliojant. Nes vakar žaidžiau su kiekvienu gabaliuku
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 27, 20:46)
Aš vakar dariau vištieną saldžiarūgščiame anansiniame padaže. Gavosi rūgštokai, tik nesupratau ar dėl vyno acto, ar dėl ananasų.. Nes acto kvapas nemaloniai erzino nosį, o gomurį rodos ananasai. Gal kiek padauginau.
As darau taip: i celofanini maiseli idedu krakmolo , dedu mesyte. Maiseli virsuje surisu taip, kad maiselyje liktu oro. Ir pradedu purtyti. Zinok gaunasi super, kiekvienas gabalelis buna pasidenges krakmolu . Butinai pabandyk
QUOTE(cashmira @ 2008 07 27, 22:51)
As darau taip: i celofanini maiseli idedu krakmolo , dedu mesyte. Maiseli virsuje surisu taip, kad maiselyje liktu oro. Ir pradedu purtyti. Zinok gaunasi super, kiekvienas gabalelis buna pasidenges krakmolu . Butinai pabandyk
Gera idėja, o aš visad praisterlioju nu valandą tai tikrai, nes jau kaip darau tai darau daug ir vištienos ir kiaulienos, nes darbo kinietikšam padaryt skaniai reik nu tikrai psdienio tai šis variantas žiauriai palengvintų visą darbą
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 27, 20:46)
QUOTE(convict @ 2008 07 28, 00:53)
Gera idėja, o aš visad praisterlioju nu valandą tai tikrai, nes jau kaip darau tai darau daug ir vištienos ir kiaulienos, nes darbo kinietikšam padaryt skaniai reik nu tikrai psdienio tai šis variantas žiauriai palengvintų visą darbą
Tai neskaitot temos atidžiai Dar pirmoj temoj aš buvau parašius taip, kaip cashmira dabar parašė Labai gerai Visad taip darau
Ir šiaip man keista, kad sakot - pusdienio reikia pagamint Man kinietiškas maistas - greičiausiai pagaminamas iš visų
QUOTE(alexxandra @ 2008 07 27, 20:00)
yra Rimi, IKI ir MAXIMOS prekybos centruose tikrai. Kaina 4.99 Lt. Va toks kaip desinej
Ačiū. Būtinai ieškosiu. Nors kažkur perskaičiau, kad obuolių vyno actas labai panašus į ryžių
QUOTE(cashmira @ 2008 07 27, 21:51)
QUOTE(Kirameki @ 2008 07 28, 07:07)
Tai neskaitot temos atidžiai Dar pirmoj temoj aš buvau parašius taip, kaip cashmira dabar parašė Labai gerai Visad taip darau
Ir šiaip man keista, kad sakot - pusdienio reikia pagamint Man kinietiškas maistas - greičiausiai pagaminamas iš visų
Ačiū už patarimus, būtinai pasinaudosiu
QUOTE(Kirameki @ 2008 07 28, 08:07)
Tai neskaitot temos atidžiai
Išvis aš temos neseku užsukau tik pažiūrėt kaip merginos daro ir tiek, ir išgirdau naujieną
as is savaitgaly dariau kiniecius labai skaniai gavaos, mano seimyna pirstus laizesi su Felix padazu, dar medaus idejau, citrina ispaudziau, truputy vandens gavosi
Sveikutes. Jau kelis metus gaminu vistiena ir zuvi kinietiskai. Ir sveciai laukia, kad gales ateit vel pavalgyt Darau kaip cia yra parasytas receptukas su ananasais , bet tikrai, kai jau tiek isbandziusi, tai rekomenduoju tik CITRINOS SULTIS, ne acta, nes karstas actas visada trenkia i nosi Dedu daug sulciu ir daug medaus su cukrumi
QUOTE(Alincia @ 2008 07 29, 14:17)
Sveikutes. Jau kelis metus gaminu vistiena ir zuvi kinietiskai. Ir sveciai laukia, kad gales ateit vel pavalgyt Darau kaip cia yra parasytas receptukas su ananasais , bet tikrai, kai jau tiek isbandziusi, tai rekomenduoju tik CITRINOS SULTIS, ne acta, nes karstas actas visada trenkia i nosi Dedu daug sulciu ir daug medaus su cukrumi
Va va ir man tas actas nosį kuteno. Bet jau nusipirkau ryžių acto, bandysiu su juo ir gal kiek mažiau pilsiu
Papildyta:
QUOTE(Egloshke @ 2008 07 30, 09:05)
Va va ir man tas actas nosį kuteno. Bet jau nusipirkau ryžių acto, bandysiu su juo ir gal kiek mažiau pilsiu
O kaži žuvis ar skanu su tuo saldžiarūgščiu?