Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Gaminau neseniai vištieną kinietiškai. user posted image
Vis dėl to kiniečių maistas man patinka ax.gif
Cituoti Atsakyti
Sveiki 4u.gif visai neseniai pamėgau kinų virtuvę. Dabar nieko skaniau nėra blush2.gif Valgyt kinų restoranuose brangoka... tai knisu patiekalų internete...

Siūlau receptuką 4u.gif Jis iš knygos (bandžiau daryt lygiai taip kaip parašyta ir gavosi puikiai man. LAaabai skanu bigsmile.gif )

Reikės:
600gr vištienos file
3 šaukštai rytietiško sojų padažo
drusko, pipirų
3 šaukšteliai krakmolo
1/2l aliejaus
5šaukštai vyno acto
2 šaukštai cukraus
4 šaukštai konservuotų ananasų sulčių
4 griežinėliai ananaso

Supjaustyti vištieną nedideliais gabalėliais (3*3cm kažkur). 2 šaukštai sojų padažo sumaišomi su drsuka, pipirais ir šiuo mišinių išmaigoma vištiena, pridedama 2 šaukšteliai krakmolo ir vėl išmaigom rankomis. Kepama dalimis dideliame kiekyje aliejaus. Iškepta laikoma šiltai.
Įkaitinami 2 šaukštai aliejaus, supilamas actas, cukrus,likęs sojų pad. ir ananasų sultys. Sudedam ananasą (dėjau daugiau nei 4 griežnėliai) ir patroškiname minutę. Tada sudedama kepta vištiena. Į stiklinę šilto vandens įleidžiamas šaukštelis krakmolo, išmaišomas ir supilamas į patiekalą. Viską išmaišome, patroškiname minutę ir galima iškart valgyt 4u.gif
Cituoti Atsakyti
Sakykit, koks vynas labiausiai tinka prie kinietiško maisto? Ar čia žiūrėti taip, jei vištiena - baltas vynas, kiauliena - raudonas g.gif
Cituoti Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2008 06 26, 11:36)

Betule, 26 Bir 2008 - 11:36, parašė:

Betule, 26 Bir 2008 - 11:36, parašė:

Sakykit, koks vynas labiausiai tinka prie kinietiško maisto? Ar čia žiūrėti taip, jei vištiena - baltas vynas, kiauliena - raudonas  g.gif

Sakykit, koks vynas labiausiai tinka prie kinietiško maisto? Ar čia žiūrėti taip, jei vištiena - baltas vynas, kiauliena - raudonas  g.gif

Asmeniškai man labiau tinka baltas. mirksiukas.gif
Cituoti Atsakyti
Gal kas zinote, kaip elgtis su ryziu makaronais? Nusipirkau ir nezinau ka daryt biggrin.gif As tokius baisiai megstu
user posted image

Ar isvirt, o paskui apkepint? Tiksliau ju virti beveik nereikia, uztenka pamirkyti g.gif
Cituoti Atsakyti
sveikos, ne per seniausiai gaminau traškią vištieną saldžiarūgščiam padaže.ir patyriau fiasko smile.gif vištytė gavosi nuostabiai skani ir traški (nors neturėjau woko) tačiau padažas doh.gif user posted image biggrin.gif ir dėl to kad vietoj rekomenduojamo ryžių acto dėjau paprastą... ne padažas o actas su prieskoniais gavosi... kitąkart šiam reikalui pirksiu vyno actą...
Cituoti Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 07 06, 11:49)

almantė_k, 06 Lie 2008 - 11:49, parašė:

almantė_k, 06 Lie 2008 - 11:49, parašė:

sveikos, ne per seniausiai  gaminau traškią vištieną saldžiarūgščiam padaže.ir patyriau fiasko smile.gif vištytė gavosi nuostabiai skani ir traški (nors neturėjau woko) tačiau padažas  doh.gif user posted image  biggrin.gif ir dėl to kad vietoj rekomenduojamo ryžių acto dėjau paprastą... ne padažas o actas su prieskoniais gavosi... kitąkart šiam reikalui pirksiu vyno actą...

sveikos, ne per seniausiai  gaminau traškią vištieną saldžiarūgščiam padaže.ir patyriau fiasko smile.gif vištytė gavosi nuostabiai skani ir traški (nors neturėjau woko) tačiau padažas  doh.gif user posted image  biggrin.gif ir dėl to kad vietoj rekomenduojamo ryžių acto dėjau paprastą... ne padažas o actas su prieskoniais gavosi... kitąkart šiam reikalui pirksiu vyno actą...



O as padaza visada nusiperku gatava ir buna thumbup.gif Yra ir Unclebens su ananasais ir lietuviskas Suslaviciaus berods
Cituoti Atsakyti
Sveikos mamytes,as sendien gaminau vistiena GUABOU, skonis idomus visai nieko,padazas gavosi thumbup.gif tik as megstu ji astresni biski tai man norejosi pipiru ideti biggrin.gif

VISTIENA GUABOU


INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.

GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.
Cituoti Atsakyti
QUOTE(*lapyte* @ 2008 07 17, 14:57)

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 14:57, parašė:

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 14:57, parašė:

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:
300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.

GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:
300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.

GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.

O juk ryžius galima ir kaip nors kitaip - pavyzdžiui pasikepinti, kad traškesni būtų ir prieskonių užbarstyti galima, ar ne? Nes aš kai valgiau kiniečių restorane tuos virtus ryžius su šita vištiena, tai jie man pasirodė be druskos ir tokie sprangūs doh.gif Bet šiaip pati vištiena tai thumbup.gif Bandysiu ir aš pagal šį receptą kažką kurti ax.gif
Cituoti Atsakyti
QUOTE(*lapyte* @ 2008 07 17, 15:27)

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 15:27, parašė:

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 15:27, parašė:

Sveikos mamytes,as sendien gaminau vistiena GUABOU, skonis idomus visai nieko,padazas gavosi  thumbup.gif  tik as megstu ji astresni biski tai man norejosi pipiru ideti  biggrin.gif

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.


Sveikos mamytes,as sendien gaminau vistiena GUABOU, skonis idomus visai nieko,padazas gavosi  thumbup.gif  tik as megstu ji astresni biski tai man norejosi pipiru ideti  biggrin.gif

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.




Kaip ta puse arbatinio saukstelio ideti lotuliukas.gif Visa butu lengviau biggrin.gif
Cituoti Atsakyti
QUOTE(*lapyte* @ 2008 07 17, 14:57)

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 14:57, parašė:

*lapyte*, 17 Lie 2008 - 14:57, parašė:

Sveikos mamytes,as sendien gaminau vistiena GUABOU, skonis idomus visai nieko,padazas gavosi  thumbup.gif  tik as megstu ji astresni biski tai man norejosi pipiru ideti  biggrin.gif

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.

GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.

Sveikos mamytes,as sendien gaminau vistiena GUABOU, skonis idomus visai nieko,padazas gavosi  thumbup.gif  tik as megstu ji astresni biski tai man norejosi pipiru ideti  biggrin.gif

  VISTIENA GUABOU
INGREDIENTAI:

300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.

GAMINIMAS:

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.




O as cia truputeli nesupratau blink.gif . Tai kiek istiktuju reikia to acto g.gif
Cituoti Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 07, 08:31)

blondynka, 07 Lie 2008 - 08:31, parašė:

blondynka, 07 Lie 2008 - 08:31, parašė:

O as padaza visada nusiperku gatava ir buna  thumbup.gif  Yra ir Unclebens su ananasais ir lietuviskas Suslaviciaus berods

O as padaza visada nusiperku gatava ir buna  thumbup.gif  Yra ir Unclebens su ananasais ir lietuviskas Suslaviciaus berods

man irgi skanūs gatavi padažai, bet įdomiau pasidaryt pačiai smile.gif vakar dariau vėl dariau padažą ir vietoj acto dėjau skiestas citrinų sultis, tai gavosi per saldu doh.gif niekaip nenutaikiau kiek tų sulčių ipilt, bet skonis jau geresnis gavosi, tik vištytė netraški gavosi, gal keptuvė nepakankamai įkaitinta buvo g.gif
Cituoti Atsakyti