QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02)
Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm.
Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...
Skanaus
Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...
Skanaus
Gaminau šį patiekalą - tikrai skanu buvo, ir traškus viršus buvo (dariau tik su krakmolu, be jokių baltymų ar vandens), tik per žioplumą padažą "nusaldinau" (per daug medaus įdėjau, kitąkart pasitaisysiu), ačiū už receptą
gal kas zino kaip gamint astrius sparnelius? Domina labiau ta tesla,kurioj jie apvolioti
Gal kas žinot iš ko daroma tešla lietiniams? Jie tokie ypatingai ploni ir traškūs
VIŠTIENA KINIETIŠKAI
Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės filė;
- mažo indelio konservuotų ananasų;
- paprikos;
- morkos;
- česnako, imbiero, krakmolo, prieskonių, citrinos, sojų padažo.
Vištienos file supjaustyti plonomis juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir leisti pastovėti. Į keptuvę išspaudžiame citrinos sultis, įpilame porą šaukštų sojų padažo ir šiame skystyje ant mažos ugnies troškiname vištieną, kol ji pabals.
Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepiname česnaką ir imbierą, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir papriką bei pakepiname kol daržovės suminkštės. Dedame supjaustytus konservuotus ananasus, supilame vištieną su visu skysčiu bei ananasų sirupą. Kelias minutes troškiname ir tiekiame ryžiais.
Valgome pagaliukais, nes taip žymiai skaniau!
Patarimai: padažą, kuriame viskas troškinasi reikėtų paragauti - priklausomai nuo to, kokio skonio trūksta, galima pridėti medaus, sojos padažo, pipirų. Jei padažas atrodo per skystas, bebaigiant gaminti įpilti keletą šaukštų vandens, jame ištirpinusios 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo.
Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės filė;
- mažo indelio konservuotų ananasų;
- paprikos;
- morkos;
- česnako, imbiero, krakmolo, prieskonių, citrinos, sojų padažo.
Vištienos file supjaustyti plonomis juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir leisti pastovėti. Į keptuvę išspaudžiame citrinos sultis, įpilame porą šaukštų sojų padažo ir šiame skystyje ant mažos ugnies troškiname vištieną, kol ji pabals.
Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepiname česnaką ir imbierą, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir papriką bei pakepiname kol daržovės suminkštės. Dedame supjaustytus konservuotus ananasus, supilame vištieną su visu skysčiu bei ananasų sirupą. Kelias minutes troškiname ir tiekiame ryžiais.
Valgome pagaliukais, nes taip žymiai skaniau!
Patarimai: padažą, kuriame viskas troškinasi reikėtų paragauti - priklausomai nuo to, kokio skonio trūksta, galima pridėti medaus, sojos padažo, pipirų. Jei padažas atrodo per skystas, bebaigiant gaminti įpilti keletą šaukštų vandens, jame ištirpinusios 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo.
Krevetės su salierais
Šaukšte aliejaus pakepinti 3 riekeles smulkinto šviežio imbiero. Suberti 450 gr. krevečių, šaukštelį druskos ir įpilti šaukštą šerio. Trumpai pakepinti. Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinti 4 supjaustytus saliero stiebus ir 100 gr. migdolų (kepti kol salieras truputį paminkštės, bet turi likti vis dar traškus). Supilti į pakeptas krevetes ir gerai išmaišyti. Patiekti karštą.
Šaukšte aliejaus pakepinti 3 riekeles smulkinto šviežio imbiero. Suberti 450 gr. krevečių, šaukštelį druskos ir įpilti šaukštą šerio. Trumpai pakepinti. Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinti 4 supjaustytus saliero stiebus ir 100 gr. migdolų (kepti kol salieras truputį paminkštės, bet turi likti vis dar traškus). Supilti į pakeptas krevetes ir gerai išmaišyti. Patiekti karštą.
Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti Tai dabar bus proga isbandyti Tavo siuloma receptuka.
O kuo galima pakeisti seri?
O kuo galima pakeisti seri?
Salžiarūgštis padažas
1/3 stiklinės ryžių acto
4 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. kečupo
1 v.š. švelnaus sojos padažo
2-4 v.š. kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 4 v.š. vandens. (krakmolo dėti pagal tai, kokio tirštumo norite padažo)
mažame puodelyje sumaišyti actą, cukrų, kečupą, soją. Užvirti. Supilti krakmolą su vandeniu ir nuolat maišyti iki reikiamos konsistencijos.
Pabandykite!
Aš dar pridedu atskirai vos vos pakeptos morkytės, žalios paprikos, saliero ir supilu ant gabaliukais pakeptos bet kokios mėsytės ar žuvies
Skanaus
1/3 stiklinės ryžių acto
4 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. kečupo
1 v.š. švelnaus sojos padažo
2-4 v.š. kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 4 v.š. vandens. (krakmolo dėti pagal tai, kokio tirštumo norite padažo)
mažame puodelyje sumaišyti actą, cukrų, kečupą, soją. Užvirti. Supilti krakmolą su vandeniu ir nuolat maišyti iki reikiamos konsistencijos.
Pabandykite!
Aš dar pridedu atskirai vos vos pakeptos morkytės, žalios paprikos, saliero ir supilu ant gabaliukais pakeptos bet kokios mėsytės ar žuvies
Skanaus
QUOTE(Apvalute @ 2008 06 11, 13:49)
Kirameki, dekui uz recepta. Artimiausiu metu isbandysiu, nes turiu saldiklyje kreveciu ir niekaip nesugalvojau, ka su jomis padaryti Tai dabar bus proga isbandyti Tavo siuloma receptuka.
O kuo galima pakeisti seri?
O kuo galima pakeisti seri?
Šerį gali bandyt pakeist sausu raudonu vynu arba obuolių sultim Pati nebandžiau, bet keliuose receptuose radau tokius siūlymus, tai gal ir OK
Gaila, bet vyšnios recepto nežinau... Bet yra daug kitų puikių receptų
Čia - kam patinka anyžiai
Anyžinė vištiena
Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinti 2 smulkintus svogūnus, išimti iš keptuvės. 2-3 šaukštuose aliejaus 30 sekundžiu pakepinti smulkinto šviežio imbiero ir skiltelę smultinto česnako. Įberti šaukštą miltų, šaukštelį kario (pagal skonį - galima ir daugiau), pakepinti porą minučių. Sudėti apkeptus svogūnus ir 450 gr. kubeliais pjaustytos vištienos, pakepti 3 minutes. Įberti šaukštą cukraus, įpilti porą šaukštų sojos padažo, 2 puodelius vištienos sultinio, įmesti porą skiltelių žvaigždinio anyžiaus. Užvirti ir uždengus patroškinti 15 minučių. Sudėti 250 gr. kubeliais pjaustytų bulvių ir dar patroškinti 20 minučių.
Čia - kam patinka anyžiai
Anyžinė vištiena
Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinti 2 smulkintus svogūnus, išimti iš keptuvės. 2-3 šaukštuose aliejaus 30 sekundžiu pakepinti smulkinto šviežio imbiero ir skiltelę smultinto česnako. Įberti šaukštą miltų, šaukštelį kario (pagal skonį - galima ir daugiau), pakepinti porą minučių. Sudėti apkeptus svogūnus ir 450 gr. kubeliais pjaustytos vištienos, pakepti 3 minutes. Įberti šaukštą cukraus, įpilti porą šaukštų sojos padažo, 2 puodelius vištienos sultinio, įmesti porą skiltelių žvaigždinio anyžiaus. Užvirti ir uždengus patroškinti 15 minučių. Sudėti 250 gr. kubeliais pjaustytų bulvių ir dar patroškinti 20 minučių.
sveikos,
jus tikros saunuoles
kiek daug nauju patiekalu suzinojau,sian bandysim gaminti
jus tikros saunuoles
kiek daug nauju patiekalu suzinojau,sian bandysim gaminti