Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Fija* @ 2011 06 21, 14:16)
Padažui:

3 v.š. sojos padažo;
1 v.š. acto (naudojau balto vyno actą);
2 a.š. cukraus;
3 v.š. vandens;
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

tikrai tokios proporcijos?
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2011 06 28, 13:03)
man niekaip nesigauna arstriai rugsti sriuba su kalmarais, lasisa ar dar kokiom juru gerybem, nu ne tas skonis nors tu ka  doh.gif gal kuri atradot?

aš irgi norėčiau receptuko sriubos su kalmarais, laikau juos kameroj ir tik dabar sugalvojau kaip panaudoti bigsmile.gif
Atsakyti
Mamos !!!
Jūs tiek visko žinot sunglasses2.gif parašykit kas nors recepta kinu deserto " šilkiniai lapeliai" 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 11, 14:26)
Neseniai AJ receptų blog'e radau receptą ir nusprendžiau išmėginti. Na ir ką, likau sužavėta  bigsmile.gif Dabar vos ne kiekvieną savaitgalį skanaujam šią vištieną.

(Tikiuosi, autorė nesupyks, kad dalinuosi ir su jumis  ax.gif )

Kiniška vištiena Gua Bao

user posted image

2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)

300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:
3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau smile.gif Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!

P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti - galima padidindi vieno ar kito ingridiento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).

Šis receptas nuostabus smile.gif Mano favoritas biggrin.gif
Atsakyti
Receptas geras smile.gif) bet su padazu kazkas ne taip...man gavosi per saldus, kita karta desiu ne du saukstelius cukraus, o puse isvis, gal tada normaliau bus
Atsakyti
O man padazas gavos ITIN tirštas.. autorė rašė, akd jai jis gavos skystas, man tokio ir norėjos.. o aų na TOOOOOOOOOOOOOOKIO tirštumo masę gavau, kad skiedžiau, skiedžiau, skiedžiau ir visvien buvo per tiršta... g.gif

Ir dar - sekantį syk būtinai čilioko kokio įdėsiu. Trūko aštrumo smile.gif)

Bet visumoj -superinis recepčiokas, kurį galima prisitaikyti sau smile.gif
Atsakyti
man irgi gavosi tirstumas super, tik va labai saldus smile.gif
Atsakyti
O man nepamenu kas su tuo padažu buvo, reiks pabandyt dar kartą. Gal ne mėgstamą sojos padažą ėmiau arba su vyno actu kažkas ni to (arba pripratus prie citrinos buvau), bet buvo toks neskanus padažas, kad išmetėm unsure.gif
Atsakyti
Tai sutarkim taip - visos bandom dar kartuka ir aprasom padazo subtilumus smile.gif))) as irgi galvoju - mazu krakmolo bersetejau 3 kart daugiau... g.gif Lyg ir neturejau, bet nu mazu ka...
Atsakyti
Čia temoj paskaičiau ir vėl užsimaniau, tad vakarienei gaminau pagal šį receptą dar kartą. Višta kaip ir praeitą kartą tooobula gavos. Ir padažas visai nieko, nei per skystas/tirštas, nei per daug actas jautės. Žodžiu, viskas gerai su tuo receptu, tik reik atitaikyt kokio nubraukimo šaukštas ir didumo šaukšteliai.
Ir, aišku, labai daug ką reiškia sojos padažas bei naudojamas actas...
Atsakyti
Astriai rugsti kiniska sriuba su baltaisiais grybais ir vistiena (recepta atitaike MB, pati as dar ne karto nesu darius)

3l vistienos sultinio (ant 3l vandens dedam 2 kubelius)
Baltuju kinisku grybu (fungusu kitaip, yra pirkti visuose prekybcentriuose)
konservuotu bambuko ugliu
Juros kopustu dziovintu
Vistienos file
Sezamu aliejaus
Balti malti pipirai
Cili pipiriukas
Acto
Cukraus
Krakmolo
Agurko/Svogunu laisku

Gaminimas:

Grybus uzpilam verdanciu vandeniu (naudojam puse pakelio), labai graziai jie issipucia, brinkinti apie 20min.
Taip pat uzpilam verdanciu vandeniu ir dziovintus juros kopustus.

Susipjaustom gabaleliais file
user posted image
Pasmulkinam konservuotus bambukus
user posted image
Smulkinam isbrinkusius grybus ir juros kopustus
user posted image

I vandeni pilam sezamo alieju, pipirai keliauja puodan, ir smulkintas cili pipiriukas.
Tada eina i puoda vistiena, po poros minuciu konservuotas bambukas, juros kopustai. Dar po 5 min keliauja grybai, dedam cukraus ziupsneli, acto pagal skoni (trecdali gero puodelio). Sudejus grybus virti 7-10min, pabaigoje paragauti, nusistatyti astruma , rugstuma (pridet, jei ko truksta) ir tirstinti krakmolu (i puodeli vandens salto ir jame ismaisius krakmola pilt i puoda). Tirstuma kas koki nori darosi, tai cia jau proporciju nerasysiu (pvz man patinka labai tirsta, MB nelabai tirsta)

Kas ka labiau megstat - papjaustot agurko, arba svogunu laisku. Viskas Valgom. 4u.gif

user posted image

Atrodo ji blankokai, agurkas , svogunu laiskai ja pagyvina, bet ir be ju man laaabai skanu. 4u.gif
Dar foto kokybe ne kokia, su telefonu dariau nuotraukas, tai kai kur issiliejo, bet labai norejau pasidalinti receptuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2011 07 02, 15:29)
Bet is jusu duotu ingridientu nesigauna tas padaziukas geltonas  schmoll.gif  O jums ar buna geltonas?

Taip jis buna sampano spalvos.Ne ryskiai geltonas biggrin.gif
Atsakyti