Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(cashmira @ 2011 06 08, 07:02)
Taure! O i ka reiketu atkreipti demesi perkant wok keptuve?

Yra 2 tipų wok. Tai metalinė, būtent Carbon Steal (nežinau kaip išversti, bet rūdyjantis metalas), kitokio metalo nebus tikra. Arba špižinė ( cas iron), bet turi būti labai plona, nesunki kaip pvz paprasta špižinė keptuvė. Mano būtent plona, špižinė, autentiška kinietiška keptuvė.

http://www.amazon.co...n...7202&sr=8-4
šita rūšis greitai kaista ir greitai atvėsta, lengviau kontroliuoti temperatūrą.

Mano tokia:

http://www.amazon.co...s...353&sr=8-39
ilgiau kaista, lėčiau atvėsta. Bet aš iš esmės labiau mėgstu naudoti cast iron, o ši priedo dar labai lengva.

Abi rūšis reikia prisotinti tam tikrais būdais ir naudoti bei rūpintis kaip špišine keptuve. Jei kam reikės, papasakosiu kaip padariau tai labai lengvai ir efektingai. Arba youtube yra filmukų įrašius how I season my wok ar kažką panašaus.

Dar jos skiriasi dugno tipu. Apvalus arba plokščias. Apvalus netinka elektrinėms viryklėms.
Papildyta:
QUOTE(Julija_ @ 2011 06 08, 07:54)
man irgi butu idomu suzinot, ir kuom ji tokia ypatinga nuo pvz paprastos keptuves g.gif

Ypatinga tuo, kad visų pirma reikia mažiau aliejaus kepant. Kepama ant aukščiausios temperatūros kiek viryklė išneša, bet reikia labai greit ir nesustojant vartyti. Tokiu būdu maistas iškepa greičiau ir kitaip. Net nežinau kaip papasakoti, reikia pamatyti.

Pvz visos mėgstam kugelį. Skanesnio padažo neiškepsi. Ta šoninė su svogūnais taip gražiai pakepa, ir skonis kitoks, nei šutinant paprastoje keptuvėje. Parasta, o ypač tefloninė keptuvė negali būti stipriai kaitinama, ant visos ugnies, nes nusilups, pradės degti, rūkti ir tt. Esmė labai aukšta temperatūra ir greitas iškepimas.
Nerūdijančio plieno keptuvė stipriai užkaitinus labai svyla, todėl irgi netinka tokio tipo kepimui kaip kepama woke.

Kiaušinienes irgi tik woke kepu.

Turint keptuvę apvaliu dugnu, daug mažiau naudojama aliejaus jei norimą kažką jame virti.

Jei bandysite kepti, tai svarbiausias dalykas: visi produktai turi būti sausi, supjaustyti ir padėti po ranka prieš įjungiant ugnį. Kitaip jei kažką darysite jau pradėjus kepti, o ne susikoncentruosite vien ties maišymu, sudeginsite maistą.

Aliejus tokiam kepimui turi būti naudojamas, geriausia žemės riešutų. Jis atlaiko aukščiausią temperatūre nepradėjes degti. Aš pvz daug metų naudojau tik alyvų aliejų kepimui. Patį skaidriausią ir tt. Bet aukštos temp. kepimui alyvų aliejus pats netinkamiausias. Jis užsidega prie žymiai žemesnės temperatūros nei žemės riešutų.

Man labai prigijo wokas. Aišku kotletų ir karbonadų neiškepsi, jei dugnas apvalus, bet visa kita drąsiai 4u.gif
Atsakyti
As ir turiu keptuve,tokia,kaip pirmam pvz.
Abi rūšis reikia prisotinti tam tikrais būdais ir naudoti bei rūpintis kaip špišine keptuve. Jei kam reikės, papasakosiu kaip padariau tai labai lengvai ir efektingai.
Taure,papasakok placiau apie ta prisotinima ir prieziura.
Kinieciu maista ziauriai megsta visa mano seima,bet pakol kas as tik mesute ar krevetes saldziarugsciam padaze gaminu ir ryzius su darzovem ir kiausiniu kepinu.. ax.gif -pagrinde bent karta sav uzsisakinejam kinietisoj uzkandinej..o norisi paciai palepinti seimyna..
Valio.kad radau sia temute !!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2011 06 15, 10:51)
Mergaites , gal zinote , kaip gaminamas toks saldziarugstis padazas, skaidrus geltonas be jokiu gabaliuku?

user posted image

Citrinos sultys,cukrus,vanduo,krakmolas.
P.s.Man patinka kai,musu megiamoj kavinej,tam padaze palieka ir citrinos riekeles biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2011 06 16, 17:02)
As ir turiu keptuve,tokia,kaip pirmam pvz.
Taure,papasakok placiau apie ta prisotinima ir prieziura.
Kinieciu maista ziauriai megsta visa mano seima,bet pakol kas as tik mesute ar krevetes saldziarugsciam padaze gaminu ir ryzius su darzovem ir kiausiniu kepinu.. ax.gif -pagrinde bent karta sav uzsisakinejam kinietisoj uzkandinej..o norisi paciai palepinti seimyna..
Valio.kad radau sia temute !!! thumbup.gif

http://www.youtube.c...h?v=K7N70AXu-Nc remiausi šiuo filmuku, nes ir mano keptuvė identiška, net iš ten pat pirkta kaip to žmogaus. Šis būdas tinka ir špižinėms ir rūdyjančio plieno keptuvėms.
Tik nesusižavėjau keptuvės užkepinimu orkaitėje, todėl tai padariau ant griliaus lauke. Įkaitinau grilių , padėjau 20 minučių ir viskas. Viską dariau kaip jis, tik vietoje orkaitės naudojau grilių lauke. Nenorėjau dūmų. Po to kai atvėso, pakepiau svogūnų laiškus su imbieru ir viskas. Svogų laiškus kepinti būtina. Jis iki galo pašalina metalo ir gamyklos apsauginį aliejų ar ką jie ten naudoja.
Jei jūsų keptuvė su medine rankena, užvyniokite šlapią rankšluostį ant rankenos, sandariai užsukite folija ir kiškite į orkaitę smile.gif
Po kiekvieno naudojimo, reikia keptuvę gerai nuplauti po karštu vandeniu, bet be muilo. Naudoju paprastą indų kempinę, tik be muilo. Išlpautą pastatyti trumpam ant ugnies, kad išdžiūtų iki galo. Negerai nudžiovinus gali pradėti rudyti.
Tose keptuvėse negalima ilgam palikti maisto. Visados pavalgius išimu viska iš keptuves išplaunu.
Peržiūrėjau daugybę filmukų youtube, šitas man labiausiai tinkamas pasirodė, bet jų yra labai daug. Gal jums kitoks būdas labiau patiks 4u.gif
Atsakyti
Tai nera tikras kiniskas receptas.Tiesiog mano variacija ta tema ax.gif

Kiauliena sezamo seklose:
Apie 500gr. neriebios kiaulienos
250gr.pievagrybiu
2 kiausiniai
dziuveseliu,sezamo seklu
ryziu garnyrui

Padazui:
4 saukstai sojos padazo (naudojau sviesuji)
1 arbatinis saukstelis cukraus
1 saukstas baltojo vyno acto
ziupsnelis malto imbiero

Kiauliena susipjaustom nedideliais gabaliukais ir apslakste soju padazu paliekam marinuotis.Kiausiniu baltymus atskiriam nuo tryniu (trynius veliau panaudosim apkepant su ryziais) ir isplakam iki putu.Tada i isplaktus batymus beriam sezamo seklas ir dziuveselius,kad susidarytu tirstoka mase.I sia mase mirkom kiaulienos gabalelius ir dedam i ikaitusia keptuve su aliejum.Kepam ant maziausios ugnies.Iskepusia kiauliena dedam i sona.I keptuve suberiam stambiais gabalais supjaustytus pievagrybius.Nuolat maisydami kepam pievagrybius,ant didziausios ugnies,apie 2 min.Tada supilam padaza ir kaitinam dar minute.
I kita keptuve supilam trynius,suberiam virtus ryzius ir trumpai apkepam.
I lekstes pirmiausia dejau ryzius,tada juos uzpyliau padazu su pievagrybiais ant virsaus sudejau kiaulienos gabaliukus
Atsakyti
Aciu,Taure,uz pamokeles! Kai nusipirksiu nauja keputve butinai pasinaudosiu tavo patarimais (nes senaja(ir jau net antraja) naudojuos be jokiu prieziuru doh.gif )
due drops,idomus ir lengvas tavo receptukas-butinai isbandysiu!
O mes siandien uzsisakem is uzkandines kinietisko maisto-nu ziauriai ji megstam!
Valgem vistienos su konservuotais kukuruzais sriuba(dukros delikatesas) ,antiena su ananasais,vistiena King Po padaze -radau kelis siuos receptelius gal kam patiks(greitu laiku butinai isbandysiu)

Chicken Sweetcorn Soup [COLOR=blue]
user posted image

• 1 indelis konservuotų kukurūzų
• 1 vištienos krūtinėlė - supjaustyti plonomis juostelėmis
• baltųjų pipirų
• druskos
• 2 kiaušiniai - lengvai isplakti
• 4-6 puodeliai vandens
Užvirinkite vandenį į vidutinio dydžio puodą. Pridėti vištiena. Uzvirti. Tada pridėti konservuotus kukurūzus. Suberti druska ir pipirus. Nuolat maisant, supilkite kiaušinius ... lėtai kita ranka nuolat maišydami sriubą.

Kung Pow vištiena
[COLOR=blue]
user posted image
* 3 vištienos krūtinėlės - supjaustyti plonais gabaliukais ir apvolioti su 1 šaukštu miltų
* 1 mažas poras - plonais griežinėliais
* 1 raudonasis svogūnas - supjaustyti skiltelėmis
* 3 cili pipirai - nuplauti ir supjaustyti 2cm
* žirniu ankstys - supjaustyti 2cm
* 2 cm imbiero
* 2 česnako - Grūsti
* 2 v.š. sojos padažo Lite
* 2 šaukštai tamsaus sojų padažu
* truputi cukraus
* Druskos pagal skonį
* 3 / 4 puodelio anakardžiai (arba žemės riešutai)

Įkaitinti Wok keptuve su 2 šaukštais aliejaus. Sudėkite pipirus, paskrudinti kol "nuo paprikos aromato - norisi čiaudėti", isimti ant lekstes. Sudeti imbiera į karšta keptuve. Kepinti maišant, kol imbieras igaus auksine ruda spalva. Pridėti česnakų, svogūnų ir vištienos. Pakepinti apie 5 minutes, kol vištiena beveik iskeps. Pridėti padažus, cukru ir druska pagal skonį. Kepti maišant tirpalą, kad vištiena nesudegtu!.
Sudeti poras ir žirniu ankstis, kol daržovės suminkstes ... ir galiausiai sudeti ariesutus ir skrudintas paprikas .. Patiekite su ryžiais.

Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 06 17, 00:13)
Citrinos sultys,cukrus,vanduo,krakmolas.
P.s.Man patinka kai,musu megiamoj kavinej,tam padaze palieka ir citrinos riekeles biggrin.gif

O kokie kiekiai? Dabar darau, bet tos citrinos tiek nereikia, kad butu geltona spalva g.gif
Atsakyti
Jei kažkas dar tokio receptuko nematėte ( nors labai abejoju) tai aš įdėsiu. Dabar šis patiekalas mano mėgstamiausias 4u.gif Ir jei vienu kartu aš jo nesuvalgau tai po to turiu vis tiek praeidama po kąsnelį suvalgyti, nes ta vištytė į mane žiūri lotuliukas.gif

Kiniška vištiena Guo Bao
Reikės:
300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo (naudoju bulvių krakmolą, nes kai pirmą kartą dariau, maniau nesigaus tai pirkau pigesnį, tai dabar laukiu kada gi jis baigsis ir bandysiu su kukurūzų).

Marinatui:

1 v.š. sojos padažo;
1 a.š. acto (naudojau balto vyno actą);
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio);
2/3 a.š. malto imbiero.

Padažui:

3 v.š. sojos padažo;
1 v.š. acto (naudojau balto vyno actą);
2 a.š. cukraus;
3 v.š. vandens;
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo; ( šioje vietoje man su tuo krakmolu katastrofa doh.gif , visada įdedu per daug, tai paskutiniu metu dėjau tik vos vos, geriau po to įdedu jei matau, kad trūksta).

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau smile.gif Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti. Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus! thumbup.gif
Už receptą ačiū (http://aj-receptai.blogspot.com/2011/04/kinietiska-vistiena-guo-bao.html).
Atsakyti
Net seiles nutyso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2011 06 21, 15:57)
O kokie kiekiai? Dabar darau, bet tos citrinos tiek nereikia, kad butu geltona spalva  g.gif

As gaminu "is akies",todel negaliu nurodyti kiekiu.Sumaisykite ragaudama 4u.gif
Atsakyti
man niekaip nesigauna arstriai rugsti sriuba su kalmarais, lasisa ar dar kokiom juru gerybem, nu ne tas skonis nors tu ka doh.gif gal kuri atradot?
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 06 28, 12:38)
As gaminu "is akies",todel negaliu nurodyti kiekiu.Sumaisykite ragaudama 4u.gif

Bet is jusu duotu ingridientu nesigauna tas padaziukas geltonas schmoll.gif O jums ar buna geltonas?
Atsakyti