Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Skaiiistė @ 2010 09 28, 12:15)
O gal kas žinot....?  Kiniečiuose valgėm kiaulienos su grybais ir t.t. kiauliena supjaustyta gabalėliais,patroškinta ir `apsivilkusi` tokia švelnia,minkšta plutele... kaip ją išgauti ?   4u.gif

2 savaites stidijuoju Kiniečių virtuvę per youtube. Jei suprantate anglų kalbą, įveskite youtube paieškoje stir and fry ir išmes krūvas receptų. Daug gudrybių ten mačiau.
Dar nusipirkau knygą Stir-Frying to the sky's edge (autorė Grace Young).

Verta pastudijuoti prieš bandant gaminti.

Šaindien turi atvešti man keptuvę, reikės ją paruošti pirmiausia, nes negalima kepti naujoje doh.gif

Piirmas bandymas ryt bus ryžiai su krevetėm ir daržovėm bigsmile.gif

Kažkas minėjote dėl daigelių, tai ten bean sprouts user posted image
Jie skanu ir pakepti ir žali salotose bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(rozyte255 @ 2010 12 11, 17:29)
sveikos  merginos  prisidesiu prie jusu pokalbio apie  kinietiska virtuve. as labai megstu  gaminti  azijietiska maista. O cia mesiu savo pagaminta  kiniestika vistiena su raudona paprika. istikro  as pati  pati  patobulinau si patiekala, bet labai  skaniai isejo, o valgiau su  kinietiskais makaronais.
user posted image

o cia mano  kinietiski makaronai su  saldziarugsciu  padazu darzovemis ir su  sukutemis ( moliuskais) ir krevetemis.
user posted image

Kaip gaminote padažiuką ? 4u.gif

QUOTE(emiliuxas @ 2011 02 06, 15:04)
na nezinau kokio konkreciai skonio makaronu norit. as labai megstu ryzinius makaronus. tai gaminu mazdaug taip: apverdu trumpai makaronus,per ta laika graziais plonais siaudeliais supjaustau morka,paprika,kiniska kopusta, svogunlaiskiu pora. keptuvej sesamu skrudintu aliejuje pakepinu cesnako spausto ir smulkinto cili pipiro ir apkepinu siektiek mesytes papipirintos ir padruskintos, dedu i sona, tada iskepu viena kiausini ismakaluota ir irgi atidedu. tada i keptuve suberiu susmulkintas darzoves ir dar idedu daigu (koncervuotus naudoju). siektiek patroskinu,bet labai  trumpai kad darzoves liktu traskios ir spalvingos. i darzoves iverciu mesyte dedu pora saukstu sojos padazo,pora saukstu austriu padazo ir ismakaluoju verciu i bliuda. apvirtus pakaronus zirklem sukarpau kad jie lengviau susimaisytu su padazu ir verciu i darzoviu bliuda,ten pat keliauja kiausinis.vviskas ismakaluojama ir jei norisi galima gardinti skrudintom sezamu seklom ,kalendrom ar pan.  kartais darau be mesos o su koncervuotu tunu tik man tada skaniau kai padazas buna saldusis cili padazas.

Ryžių makaronus reikia virti ? Kaip tik šiandien žiūrėjau youtube kelis receptus kur pataria tik pamirkyti juos geriausia šaltame vandenyje ir dėti kepti gerai nusausintus g.gif Gali taip būti ? Aš pati dar nebandžius jokio varijanto, tik domiuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 05 23, 07:56)

Ryžių makaronus reikia virti ? Kaip tik šiandien žiūrėjau youtube kelis receptus kur pataria tik pamirkyti juos geriausia šaltame vandenyje ir dėti kepti gerai nusausintus  g.gif  Gali taip būti ? Aš pati dar nebandžius jokio varijanto, tik domiuosi  4u.gif

is esmes juos uztenka nuplikyti ir pamirkyti tame vandenyje, as tiesiog kai sudedu i puoda makaronus uzpilu is virdulio verdancio vandens ir pakaitinu pora minuciu, tada perlieju saltu vandeniu.o kai makaronai jau dedami i vok keptuve jie jau isesmes buna gatavi ir i keptuve jie dedami tam kad apsiveltu-prisigertu padazo. man kai mokiausi darytiazijietiskus patiekalus sunkiausia buvo iprasti viska tik truputi pakepinti o ne kepti kaip mes lietuviai priprate, nes darzoves turi likti traskios ir spalvingos.
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 05 25, 09:17)
is esmes juos uztenka nuplikyti ir pamirkyti tame vandenyje, as tiesiog kai sudedu i puoda makaronus uzpilu is virdulio verdancio vandens ir pakaitinu pora minuciu, tada perlieju saltu vandeniu.o kai makaronai jau dedami i vok keptuve jie jau isesmes buna gatavi ir i keptuve jie dedami tam kad apsiveltu-prisigertu padazo. man kai mokiausi darytiazijietiskus patiekalus sunkiausia buvo iprasti viska tik truputi pakepinti o ne kepti kaip mes lietuviai priprate, nes darzoves turi likti traskios ir spalvingos.

Ačiū 4u.gif

Dar tik mokausi. Dariau vištieną su daržovėm. Ryžius kepiau. Toliau labai noriu išmėginti vištieną apelsinų padaže. Dar žiauriai mėgstu tailandietišką vištieną žemės riešutų padaže wub.gif
Atsakyti
jei uztiksi ka greitai ir lengvai ruosiamo butinai ikelk receptuka!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 05 26, 04:38)
jei uztiksi ka greitai ir lengvai ruosiamo butinai ikelk receptuka!!! 4u.gif

Vakar kepiau vištieną žemės riešutų padaže. Jau seniai pamėgau šį patiekalą restorane.
Štai receptas http://www.youtube.c...h?v=4dDKY_LFea4 atsiliepimai visi labai geri.
Mano patiekalas gavosi skanus, bet sakyčiau padauginau gerokai riešutų sviesto. Kitą kartą nedėsiu tiek daug to sviesto. Jei dedant tiek kiek jis sako, nereikia nei krakmolo, bet jis mėgsta žiauriai tirštą turbūt, o man patinka toks tarp tiršto ir skysto smile.gif

Šito vyruko visi receptai geruliai ir gaunantys aukštus reitingus 4u.gif

šiandien kepiau kiaušinienę woke. Knygoje liepia naudoti kuo daugiau, kad greičiau atsirastų reikiamas sluoksnis ant keptuvės paviršiaus. Tai kepu ką galiu lotuliukas.gif

Beje, kiaušinienė gavosi ypatinga, nes produktai neperkepti, o ir kaip greit viskas pasigaminta thumbup.gif
Atsakyti
Negi niekas nesidomi egzotiška virtuve verysad.gif

Nebežinau kaip gyvenčiau be savo Wok keptuvės. Man ant tiek patiko joje kepti, kad net kiaušinienes pusryčiams kepu joje. Padažus paprastiems tradiciniams patiekalams irgi joje darau blush2.gif

Neseniai kepiau žuvytę, pjaustytą kubeliais ir krevetes, po to sumaišiau viską su daržovėm. Apsyvalgymas doh.gif:

Mb labiausiai mėgsta kepintus ryžius tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 05 26, 19:57)

šiandien kepiau kiaušinienę woke. Knygoje liepia naudoti kuo daugiau, kad greičiau atsirastų reikiamas sluoksnis ant keptuvės paviršiaus. Tai kepu ką galiu  lotuliukas.gif

ir aš turiu wok, bet ją naudoju laaaabai retai! tiesiog negaminu greitai kepamų patiekalų, naudoju paprastą, su dangčiu, kad nereikėtų prie puodų stovėti blush2.gif daugiausia, ką esu dariusi, tai daržovės / paprika, morkos, svogūnai, cukinija, sojų daigai staigiai apkepti su sojų padažu.. kartais ir mėsos įmetu arba konservuotų ananasų. Tiek tų kiniškų bandymų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2011 06 05, 19:57)
ir aš turiu wok, bet ją naudoju laaaabai retai! tiesiog negaminu greitai kepamų patiekalų, naudoju paprastą, su dangčiu, kad nereikėtų prie puodų stovėti  blush2.gif daugiausia, ką esu dariusi, tai daržovės / paprika, morkos, svogūnai, cukinija, sojų daigai staigiai apkepti su sojų padažu.. kartais ir mėsos įmetu arba konservuotų ananasų. Tiek tų kiniškų bandymų  rolleyes.gif

Man prigijo ta keptuvė. Labai skaniai padažams svogūniukai su lašinukais pakepa. Daržoves beveik kasdien valgom, tai ir kepu joje. O jau ryžių skanumas pakeptų bigsmile.gif Šiandien kaip tik darysiu, mb baisiai prašo jų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 08, 08:29)
Man prigijo ta keptuvė. Labai skaniai padažams svogūniukai su lašinukais pakepa. Daržoves beveik kasdien valgom, tai ir kepu joje. O jau ryžių skanumas pakeptų  bigsmile.gif  Šiandien kaip tik darysiu, mb baisiai prašo jų  smile.gif

Taure! O i ka reiketu atkreipti demesi perkant wok keptuve?
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2011 06 08, 13:02)
Taure! O i ka reiketu atkreipti demesi perkant wok keptuve?

man irgi butu idomu suzinot, ir kuom ji tokia ypatinga nuo pvz paprastos keptuves g.gif
Atsakyti
Neseniai AJ receptų blog'e radau receptą ir nusprendžiau išmėginti. Na ir ką, likau sužavėta bigsmile.gif Dabar vos ne kiekvieną savaitgalį skanaujam šią vištieną.

(Tikiuosi, autorė nesupyks, kad dalinuosi ir su jumis ax.gif )

Kiniška vištiena Gua Bao

user posted image

2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)

300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:
3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau smile.gif Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!

P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti - galima padidindi vieno ar kito ingridiento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).
Atsakyti
Mergaites , gal zinote , kaip gaminamas toks saldziarugstis padazas, skaidrus geltonas be jokiu gabaliuku?

user posted image

Atsakyti