Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

skaitau, kad ryžiai su kiaušiniu neišeina, gaunasi nei šis nei tas, tai radau vaizdinę medžiagą gal pravers kam nors mirksiukas.gif
ryžiai su kiaušiniais

ir kaip valgyti lazdelėmis mirksiukas.gif
žr. čia

daug kinietiškų patiekalų ( net 7 psl. ) thumbup.gif
žr. čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J@lanta: 17 balandžio 2009 - 23:43
QUOTE(Salsa @ 2009 03 24, 18:15)
O tokios yra?

Aš tai tik žinau, kad Pekino salota tuos pailgus pusiau kopūstus, pusiau salotas vadina  g.gif

yra yra smile.gif labai gaivios jos, bet tikslaus recepto ir as nezinau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, isbandziau siandiena traskios vuistienos receptuka, gavosi super thumbup.gif tereikes kita karta saldziaruksti padaza pasigaminti ir bus "Vistiena kaip vysnia" thumbup.gif
Atsakyti
Norejau paklausti ar Jus gaminant traskia vistiena naudojat bulviu krakmola? Nes kukuruzu krakmolo niekur nerandu? Gal kas susidurete?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2009 04 18, 23:56)
Norejau paklausti ar Jus gaminant traskia vistiena naudojat bulviu krakmola? Nes kukuruzu krakmolo niekur nerandu? Gal kas susidurete?
Aciu

Kartais naudoju bulvių krakmolą, gerai gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2009 04 18, 23:56)
Aciu

as naudojau butent bulviu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Negaliu nepasigirti siandiena gaminau kinietiska vistiena (ale vysniu lasiukai saldziame padaze) wub.gif kiek kartu esu bandziusi tai vis padazas ne toks gaudavosi doh.gif bet siandiena kaip tik internete radau nium mano skoniui tip top kaip kinieciu restorane wub.gif taigi noreciau su jumis pasidalinti, jei priimsit mane 4u.gif
papasakosiu viska nuo pradziu:
vistiena visu pirma uzmarinavau (citrinos ispaudziau, ipyliau sojos kokius 2 saukstus, iberiau cukraus) nepykit tiksliu proporciju nepasakysiu, nes darau is akies blush2.gif vistien marinavau vakar, tai siandiena kai ja isemiau is saldytuvo, iberiau sauksta krakmolo (naudoju bulviu, nes kukuruzu nerandu niekaip doh.gif ), palaikiau 20 minuciu, per ta laika uzdejau virti ryzius, ir pasiruosiau "tesla" vistienai: 3 kiausiniu baltymai, 3 saukstai miltu, 4 saukstai krakmolo, viska isplakiau, ipyliau vandenuko, jei ko truksta dadedu (tesla man gaunasi tokia tirstesne nei miltiniu blynu), tada mirkau kiekviena gabaliuka i tesla ir kepu aliejuje, kepa neilgai, kol apvalkalelis tampa auksines spalvos. Padaza buvau pasidariusi is anksto:
2/3 stiklines vandens
1 stikline cukraus
1/3 stiklines baltojo acto
1/3 stiklines tomatu (kita karta naudosiu tomatu pasta)
2 arbatiniai sauksteliai krakmolo (istikro dejau daugiau nes kazkodel nelabai tirstejo nuo 2 sauksteliu)
salto vandens
Paruosimas: susimaisom visus ingredientus (vandeni, cukru, tomatus, acta) supilame i inda ir kaitiname kol istirpsta cukrus, kai istirpsta kitame indelyje susimaisom krakmola su vandeniu, ir supilame i puoda, kaitiname kol sutirsteja.
Realiai padazas turejo buti toks (skonos tikrai kaip vysniu lasiuku padazo), bet kai mes su vyru valgome kinieciuose, tai imam viena saldu patiekala - kita ne, tai i padaza idejau paprikos kubeliu, svoguno ir morku, pakaitinau kol uzvire.
Patiekiau su ryziais su kiausiniais wub.gif
Tikrai beprotiskai skanu thumbup.gif
Jei ka ne taip parasiau ar kas neaisq, sakykite pasitaisysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2009 04 18, 22:56)
Aciu

Esu gaminusi ir su vienu, ir su kitu krakmolu smile.gif Su abiem rezultatas nenuvyle ax.gif
Kukuruzu krakmolo radau RIMI (Paroramos) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadeja @ 2009 03 23, 14:35)
Vištieną ne volioju miltų ir krakmolo mišinyje, o mirkau grietinės konsistencijos krakmolo, miltų (santykiu daugmaž 4:1) ir nedidelio kiekio vandens mišinyje. Tikrai pavyksta  thumbup.gif . Kad plutelė būtų gražesnė, gelsvesnė, naudoju kukurūzų miltus. Kepu gruzdintuvėje. Iškepusių gabaliukų padaže nebekaitinu, o tik juo apipilu  mirksiukas.gif

Kad ryžiai būtų birūs, reikia jų nepervirti (!), o išvirusius perplauti verdančiu vandeniu  drinks_cheers.gif

QUOTE(kamilee @ 2009 03 24, 14:24)
pala  kaip ten su ta konsistencija, nelabai supratau... na tarkim desame grietines 4 saukstus , o miltu ir krakmolo viena sauksta?ir vandens truputi? ir poto i maisiuka , kad apliptu mesyte ?  smile.gif aš kepiau bauer puode, gal del to dar galejo nebuti trasku... g.gif

Dedu apytiksliai pvz., 4 šaukštus krakmolo, 1 šaukštą miltų ir vandens tiek, kad gautųsi tirštoka tešla (grietinės nereikia ,tešlos tirštumą palyginau su grietine blink.gif ). Tešlą maišau indelyje, į mišiuką dėt tada nebereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadeja: 21 balandžio 2009 - 20:26
QUOTE(aistukke @ 2009 01 28, 17:12)
Laba 4u.gif
as ryzius dazniausiai verdu tuos pusiau laukinius,pusiau paprastus man jie labai skanus ax.gif  o darau ryzius su kiausiniais labai paprastai,nes nezinau kaip kinieciuose juos daro ax.gif
isverdu ryzius,tada keptuveje pakepinu kelis kiausinius,juos labai smulkiai su mentele sukapoku ir baigiant kepti suverciu isvirtus ryzius,viska ismaisau ir siek tiek pakepinu smile.gif  fsio 4u.gif

as darau atvirksciai pirmiau ryzius ppakepinu, aliejau nenaudoju, tefal keptuvej jie nesvyka, tada imusu kiausini ir viska maisau kol kiausi sutraukia, aisq jis siek tiek sulipina ryzius, bet man ir taip skanu...
tik va noreciau paklaust gal kas zino kokiu ryzius naudoja Gan Bei restorane, man jie ten tokie skanuciai, as pastoviai tuos plikytus galintos auksinius pirkdavau, bet man jau jie pabodo, norisi kazko naujo g.gif
galvoju gal ten "basmati" ryziai http://galinta.lt/vi...p...=8&kalba=LT g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 02 24, 20:04)
Help, kinų patiekalų žinovės ir ekspertės!

Nežinau, gal jau aptarinėjote, bet per paiešką tokio receptuko neradau: gal kas žinote, kaip pasigaminti kinų restoranuose dažnai patiekiamus ryžius su kiaušiniu?

Atrodo, paprasta. Bet niekaip neatrandu tinkamiausio būdo. Kol kas artimiausias variantas - virtus ryžius suversti į keptuvę su labai mažai riebalų, užmušti kiaušinį ir maišant pakepinti.

Bet restoranuose tie ryžiai nekepinti būna, be riebalų.

Bandžiau ir kiaušinį išleisti ant karštų ką tik išvirtų ryžių ir dar pakaitinti - tai kažkokia pliurzė gavosi, nieko panašaus į tuos biriuosius kinietiškus ryžius.

Tai kame čia paslaptis?

As bandziau,bandziau kol atradau...

Isverdu ryzius,sudedu i lekste ar koki inda ir palaukiu kol ryziai atves.Kai jie atsala,tada dedu i keptuve.Pakepinu,imusu kiausini ir maisau iskart,kad tolgiai pasiskirstytu.Ant pacio galo sudedu morkytes,galima ir daugiau darzoviu.Tada ryziai buna jau igave gelsva spalva ir yra birus.Visa paslaptis ir yra,kad ryzius reikia kepti atvesusius.

Ispradziu bandziau deti ka tik isvirtus ir vis nesigaudavo...paskui tik pagavau kame cia kampas :ax:Aisku dar reik druskos ir pipiru pagal skoni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nainaa: 15 gegužės 2009 - 12:48
QUOTE(J@lanta @ 2009 04 18, 06:40)
ir kaip valgyti lazdelėmis  mirksiukas.gif
žr. čia
daug kinietiškų patiekalų ( net 7 psl. )  thumbup.gif
žr. čia

Mokantis valgyt su lazdelemis svarbu tik ismokti pradmenis, o paskui jau praktika. pati igudau per 1menesi, bet vien tik su lazdelem valgiau, dabar kad ir cepelinus su jom galeciau valgyt biggrin.gif

Beje kaip tik skaiciau viena vistienos gaminimo buda siame forume. Stai cia. Atrodod tikrai skaniai, ruosiuos gamint.

O gal kas nors esat gamine Wonton, tokius kiniskus koldunus

user posted image

P.S. Jolanta, labai grazi tavo mazyle, prabalsavom wub.gif
Atsakyti