Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Salsa @ 2009 02 24, 18:04)
Help, kinų patiekalų žinovės ir ekspertės!

Nežinau, gal jau aptarinėjote, bet per paiešką tokio receptuko neradau: gal kas žinote, kaip pasigaminti kinų restoranuose dažnai patiekiamus ryžius su kiaušiniu?

Atrodo, paprasta. Bet niekaip neatrandu tinkamiausio būdo. Kol kas artimiausias variantas - virtus ryžius suversti į keptuvę su labai mažai riebalų, užmušti kiaušinį ir maišant pakepinti.

Bet restoranuose tie ryžiai nekepinti būna, be riebalų.

Bandžiau ir kiaušinį išleisti ant karštų ką tik išvirtų ryžių ir dar pakaitinti - tai kažkokia pliurzė gavosi, nieko panašaus į tuos biriuosius kinietiškus ryžius.

Tai kame čia paslaptis?

o negali buti kad kiausini isverda be luksto, ta prasme imusa i verdanti vandeni ir tuomet kai jis isverda tai sudeda i ryzius ir pakepa, tuomet jis neturetu suklijuoti ryziu g.gif

as turiu kita klausima, gal kas pekino antyje valge fantastisko skonio vistienos salotas ir gal imyne padazo receptuka ar ka nors panasaus gamina? g.gif nes faktas kad zemes riesutai ieina i, medus soa gal garstycios nes astrumas toks siek tiek yra.. velnias zino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2009 02 25, 20:52)
auksciau Aistukke buvo parasius kaip ji daro mirksiukas.gif

Na, ten ryžiai su kiaušiniu kepami. O tie, kuriuos aš valgiau ("Prie svarstyklių" iš kiniško meniu ir dar viename kiniškame bare, neprisimenu pavadinimo), aiškiai nekepti - jokio riebalo nesimatė.

QUOTE(lialiauskiene @ 2009 03 09, 13:25)
o negali buti kad kiausini isverda be luksto, ta prasme imusa i verdanti vandeni ir tuomet kai jis isverda tai sudeda i ryzius ir pakepa, tuomet jis neturetu suklijuoti ryziu  g.gif

Vat kažkas panašaus ten į virtą be lukšto ir išsklaidytą kiaušinį. Bet, kaip jau minėjau, ryžiai nekepti. Taigi bandžiau kiaušinį pilti tiesiog į verdančius ryžius ir išsklaidyti, vandenį nugarindama - bet vis tiek gavosi sulipdyta košė, o ne birūs ryžiai doh.gif

Dabar jau mąstau variantą, kad gal kiaušinis be lukšto virtas ir išsklaidytas atskirai, kitame puode išvirti ryžiai, o tada kiaušinis išgriebtas ir su jais sumaišytas? Bet ar ne per daug būtų vargo ir žaidimo restoranėliams, kai tas patiekalas vos kelis litus tekainuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 03 09, 14:29)
Na, ten ryžiai su kiaušiniu kepami. O tie, kuriuos aš valgiau ("Prie svarstyklių" iš kiniško meniu ir dar viename kiniškame bare, neprisimenu pavadinimo), aiškiai nekepti - jokio riebalo nesimatė.
Vat kažkas panašaus ten į virtą be lukšto ir išsklaidytą kiaušinį. Bet, kaip jau minėjau, ryžiai nekepti. Taigi bandžiau kiaušinį pilti tiesiog į verdančius ryžius ir išsklaidyti, vandenį nugarindama - bet vis tiek gavosi sulipdyta košė, o ne birūs ryžiai  doh.gif

Dabar jau mąstau variantą, kad gal kiaušinis be lukšto virtas ir išsklaidytas atskirai, kitame puode išvirti ryžiai, o tada kiaušinis išgriebtas ir su jais sumaišytas? Bet ar ne per daug būtų vargo ir žaidimo restoranėliams, kai tas patiekalas vos kelis litus tekainuoja  g.gif

tai kiausiuniu gali buti jau "isvirtu" ir veliau juos suopjausto ir imaiso i ryzius, bent jau as taip manau...
Atsakyti
Man regisi,kad,tai kiaušiniai virti atskirai{ie kiaušinius verda be lukšto,ir,visa tai priklauso,kokiame priede uos verda.
Juk, nuo to priklauso patiekalo skonis,kaip produktas apdorotas.
Atsakyti
sveikos , mergytes 4u.gif perskaičiau visą temą nuo pat pradžių ir susigundžiau pasigaminti vištieną... pasinaudojau siuo receptuku:

Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;

Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.

Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.

Turėjau visus ingridientus, bet plutele nė velnio nesigavo verysad.gif as neturiu specialios keptuvės, tad ikaitinau savo Bauer puodą ir gerai įkaitintame aliejuje kepiau... na aliejaus nepagailėjau blush2.gif bet vistien iskepe kaip normali vištiena, praktiškai išvis nesijautė jokios plutelės, ar kažko ant višaus. kaip manote kur suklydau? doh.gif
beje, dėl padažo, jo gavosi beproto mažai, tik keli šaukštai, bet skaniai, dar įdėjau kinietiško daumantų, pakaitinau, tai dar skaniau suvalgėme. tik baisiai mane nuvylė ta plutelė, kuri nesigavo... gal reikia daug daug dėti to krakmolo ?(naudojau paprastą), o gal reikėjo kiaušinyje apvolioti...?

Atsakyti
kamilee, as ir esu ne karta gaminusi vistiena pagal si recepta, man plutele taip pat nesigavo. Pastaruoju metu nededu miltu, man labiau patinka tik krakmole apvoliota vistiena, bet cia jau skonio reikalas smile.gif
Esu girdejusi, kad reikia i kiausinio baltyma vistiena sudeti, o po to i krakmola ir tada kepti. Pati nesu bandziusi, tai negaliu tvirtinti, kad tokiu budu gaunasi su plutele mirksiukas.gif Bet gal kas pasidalins savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
dėkui už patarimą 4u.gif
lauksim atsiliepimų ir bandysim toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilee @ 2009 03 17, 15:29)
sveikos , mergytes  4u.gif  perskaičiau visą temą nuo pat pradžių ir susigundžiau pasigaminti vištieną... pasinaudojau siuo receptuku:

Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;

Turėjau visus ingridientus, bet plutele nė velnio nesigavo  verysad.gif  as neturiu specialios keptuvės, tad ikaitinau savo Bauer puodą ir gerai įkaitintame aliejuje kepiau... na aliejaus nepagailėjau  blush2.gif  bet vistien iskepe kaip normali vištiena, praktiškai išvis nesijautė jokios plutelės, ar kažko ant višaus. kaip manote kur suklydau?  doh.gif

Vištieną ne volioju miltų ir krakmolo mišinyje, o mirkau grietinės konsistencijos krakmolo, miltų (santykiu daugmaž 4:1) ir nedidelio kiekio vandens mišinyje. Tikrai pavyksta thumbup.gif . Kad plutelė būtų gražesnė, gelsvesnė, naudoju kukurūzų miltus. Kepu gruzdintuvėje. Iškepusių gabaliukų padaže nebekaitinu, o tik juo apipilu mirksiukas.gif

Kad ryžiai būtų birūs, reikia jų nepervirti (!), o išvirusius perplauti verdančiu vandeniu drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos,

ar skrudintai mesytei pagaminti naudojate tas keptuves smailiu dungu? ar pavyksta ir su paprastom keptuvėm g.gif
Atsakyti

pala kaip ten su ta konsistencija, nelabai supratau... na tarkim desame grietines 4 saukstus , o miltu ir krakmolo viena sauksta?ir vandens truputi? ir poto i maisiuka , kad apliptu mesyte ? smile.gif aš kepiau bauer puode, gal del to dar galejo nebuti trasku... g.gif
Atsakyti
Gal zinote kaip pasigaminti Pekino salotu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdielaite @ 2009 03 24, 13:32)
Gal zinote kaip pasigaminti Pekino salotu? 4u.gif

O tokios yra?

Aš tai tik žinau, kad Pekino salota tuos pailgus pusiau kopūstus, pusiau salotas vadina g.gif
Atsakyti