Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

sveikutes
Noriu ir as tarti kelis zodelius biggrin.gif

as sriubite irgi verdu, bet nzn ar cia kinietiska ar tik Ale Kinietiska biggrin.gif

nes is tikro bandziau, bandziau kol gavosi man skani. Nors kiekviena karta ji man skiriasi.
Trumpai
i verdanti vandeni (i puoda, kur bus sriuba) sudedu vistienos file (kartais pjaustau siaudeliais kartais kubeliais, cia jau nuo nuotaikos priklauso);
imetu siaudeliais pjaustytu morku, raudonosios paprikos, kartais svoguno. Kazkada tai buvo likusios nepanaudotos krevetes, tai sumeciau ir jas smile.gif idedu citrinzoles (is akies) kai neturiu nededu, truputi druskos
kazkiek laiko paverdu.

Askirame indelyje ismaisau, panasiai stiklene vandens su ruduoju cukrumu, paprastu pomidoru padazu, soju padazu ir ryziu actu. Skonis turetu gautis pakankamai rugstus. viska ismaisius supilu i sriuba. paragauju, jei truksta tarkim cukrai , tai dar idedu is akies. po to puse stiklines vandens sumaisau su kukuruzu krakmolu. supilu i sriuba, ismaisau. Cia jau tirstumas kiekvieno skoniui. as is pirmo karto ir ne visada pataikau.

pabaiga- isplaku kiausini ir supilu i sriuba, nuolat maisau, na suprantate kaip vis ten suverda. kaip pat imetu baltaji gryba jau is anksto nuplikyta vandenyje

ir dar... man labai patinka sriuboje agurkas. bet ji siaudeliais pjaustyta sumetu jau uzgesinus ugni.

o vyrui labai patinka cili. tai laikas nuo laiko mano receptas keiciasi. Nuo vyro gerumo priklauso su kuo bus kinietiska mano sriuba su agurkais ar su cili biggrin.gif
skanaus.

o jusu noriu paklausti kaip jus verdate ryzius? kokie geriau, ir kaip ten ta kiausini imusti?
busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri29: 28 sausio 2009 - 17:00
QUOTE(Neri29 @ 2009 01 28, 16:57)
sveikutes
o jusu noriu paklausti kaip jus verdate ryzius? kokie geriau, ir kaip ten ta kiausini imusti?
busiu dekinga 4u.gif

Laba 4u.gif
as ryzius dazniausiai verdu tuos pusiau laukinius,pusiau paprastus man jie labai skanus ax.gif o darau ryzius su kiausiniais labai paprastai,nes nezinau kaip kinieciuose juos daro ax.gif
isverdu ryzius,tada keptuveje pakepinu kelis kiausinius,juos labai smulkiai su mentele sukapoku ir baigiant kepti suverciu isvirtus ryzius,viska ismaisau ir siek tiek pakepinu smile.gif fsio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukke @ 2009 01 28, 19:12)
Laba 4u.gif
as ryzius dazniausiai verdu tuos pusiau laukinius,pusiau paprastus man jie labai skanus ax.gif  o darau ryzius su kiausiniais labai paprastai,nes nezinau kaip kinieciuose juos daro ax.gif
isverdu ryzius,tada keptuveje pakepinu kelis kiausinius,juos labai smulkiai su mentele sukapoku ir baigiant kepti suverciu isvirtus ryzius,viska ismaisau ir siek tiek pakepinu smile.gif  fsio 4u.gif

O kaip paprasta pasirodo biggrin.gif
Aciu 4u.gif
Net saldu kai pagalvoju apie kiniečius biggrin.gif Na maista kiniečiu
Atsakyti
QUOTE(*MŽ @ 2009 01 17, 23:46)
Dariau ta sriubyte, nesigavo doh.gif , o ji mano megstamiausia, taip butu saunu namie pasigaminti,  vistiena gavosi beskone, pacioje sriuboje kazko truko,  o kvapas doh.gif , smidrejo tvarteliu, ir manau cia nuo baltuju pipiru, kazkaip man atrodo, kad dar kazkokio inkridianto truksta.

nuo tu baltuju pipiru eina sau doh.gif tikrai kad tvarteliu smirda lotuliukas.gif viena karta idejau bet daugiau sakiau tikrai schmoll.gif
aistukke tokia sriuba ir as verdu tik dar nusipirkau pabandziau skrudintu sezamu aliejaus tai is viso skonis nerealus pabandyk 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 01 29, 15:50)
aistukke tokia sriuba ir as verdu tik dar nusipirkau pabandziau skrudintu sezamu aliejaus tai is viso skonis nerealus pabandyk 4u.gif  wub.gif

reikes pabandyt mirksiukas.gif
dekui uz patarima 4u.gif
Atsakyti
Sveiko seimininkes!!!
Gal galite pasakyti kur yra pirkti kukuruzu krakmolo ir juodu kinisku grybu?? Maximoj niekada nemaciau, o seniau pirkdavau IKI, bet ten irgi nebematyt....
Atsakyti
QUOTE(ausrenas @ 2009 02 18, 10:55)
Sveiko seimininkes!!!
Gal galite pasakyti kur yra pirkti kukuruzu krakmolo ir juodu kinisku grybu?? Maximoj niekada nemaciau, o seniau pirkdavau IKI, bet ten irgi nebematyt....

Kukuruzu krakmolo radau Rimi (Panoramos), kazkur salia miltu mirksiukas.gif . O is kinisku grybu nieko nesu gaminusi, tad susidurti su jais neteko smile.gif
Atsakyti
Man ir labai idomu del juoduju grybu, nes IKI tai pat ju neberandu.
Atsakyti
Perskaiciau visa tema ir niekur neradau saldziaruksciai astraus padazo ax.gif
Gal zinote kaip toki padaryti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruute @ 2009 02 18, 11:49)
Perskaiciau visa tema ir niekur neradau saldziaruksciai astraus padazo  ax.gif
Gal zinote kaip toki padaryti?  4u.gif

Sako buna maximose pirkti, rytietiško maisto skyrelyje.
O darant namuose, radau toki receptuka:

6 v.š. vandens
1 v.š. cukraus
5 v.š. kečupo
2 v.š. acto
žiupsnis druskos
1 a.š. čili pipirų miltelių
2 a.š. krakmolo

sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir pakaitinti ant silpnos ugnies kol padažas sutirštės. (padažo ingredientų kiekį galima didinti arba mažinti pagal skonį).
pati nebandziau ax.gif
Atsakyti
Help, kinų patiekalų žinovės ir ekspertės!

Nežinau, gal jau aptarinėjote, bet per paiešką tokio receptuko neradau: gal kas žinote, kaip pasigaminti kinų restoranuose dažnai patiekiamus ryžius su kiaušiniu?

Atrodo, paprasta. Bet niekaip neatrandu tinkamiausio būdo. Kol kas artimiausias variantas - virtus ryžius suversti į keptuvę su labai mažai riebalų, užmušti kiaušinį ir maišant pakepinti.

Bet restoranuose tie ryžiai nekepinti būna, be riebalų.

Bandžiau ir kiaušinį išleisti ant karštų ką tik išvirtų ryžių ir dar pakaitinti - tai kažkokia pliurzė gavosi, nieko panašaus į tuos biriuosius kinietiškus ryžius.

Tai kame čia paslaptis?
Atsakyti
auksciau Aistukke buvo parasius kaip ji daro mirksiukas.gif
Atsakyti