Senoji tema čia
Panos, nepykit jei jau buvo tokis klausimas
Prie traškios vištienos duoda tokį tąsų padažą baruose.
Gal žinot kaip pasigamint?
Prie traškios vištienos duoda tokį tąsų padažą baruose.
Gal žinot kaip pasigamint?
Sveikutes moterys, merginos!!!!!!
Is smalsumo ylindau i sita skreli, nes as pati is proto kraustausi del kinu virtuves !!!!!!!!!!
Kiek man teko po salis keliauti ir kinietisko maisto ragauti- visur skirtingas, nes kinieciai prisitaiko prie salies kulturos ir restoranuose pritaiko savo maista. As pati mokausi kinieciu virtuves, tiesa pasakius tai yra tikras menas. Jus ant manes nepykite uz kricisizma , bet as biskuti issigandau ka jus cia rasote.
Jus vis diskutuotat apie traskancia vistiena, as jos nedarau, bet zuvi-taip, tai gal pades. Europieciai vistienai ir zuviai naudoja citrina, kinieciai- imbiera, juo numusa nemalonu mesos ir zuvies kvapa, ir ryziu vyna. Sumaisykite miltus su trupuciu bulviu krakmolo ir gabaliukus norimo produkto apvoliokite misinyje, bet kad nebutu per didelis miltu sluoksnis ant produkto. Tada kepkite karstame aliejuje. As tikiuosi kad pavyks.
Saldziarukstis padazas: curus, ryziu actas ir truputelis tamsaus sojos padazo( pora lasu ). Labai skanu su kodletukais.
Skanaus
Otje, dekui uz pastebejimus. Tiesiog visi rasom, kaip kam gaunasi ir giriames jei kazkas labiau pavyksta. Sestadieni bandysiu daryt kazka kinietiskai- gal zuvi... Ka patartum? Kepsiu pagal Jusu recepta... O kaip del padazo, darzoviu???
Mano vištienos receptukis:
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.
SKANAUS
Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.
SKANAUS
Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei
gal kas zino kiauliena su bambukais ir kiniskais grybais receptuka?
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 13:15)
SKANAUS
Pagal avatarą (ir vardą) ir receptukas
aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas
QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 19:01)
aš nesiūlau per prievarta, leidžiu adminui panaikinti mano receptą, jei jau kažkam taip nepatinka ir mano atavaras ir mano receptas
Nu tai kas cia dabar Pati parasei, kad "gausis net pradenciai seimininkei". Ir ne man cia spresti istrinti tavo avatara, kuris man laaabai patinka (paziurek i mano parasa), o receptas super tinka vakarienei po darbo, kai norisi kazko greiciau ir paprasciau, bent jau man, net galvoju pasinaudoti Kazin ar dabar galesiu.
PS gal cia ta pilnatis paveike, kad toks nesusipratimas. ar tave supykde tas off topic surugusi sypsena... nu bet as juk ne i tema parasiau kometara
Viskas ok, ir as pasikarščiavau gal... nėra ko tai nuotaikos.... O receptukas tikrai greitas ir beje skanus, o kad gausis net pradenčiom irgi faktas... Aš tuose reikaluose jau nebe žalia, išaugau
Gerai pamirštam tą nesusipratimą
Gerai pamirštam tą nesusipratimą
Na ir as parasysiu viena kinietiska receptuka kaip pasidaryti "spring rolls" .
Riekalingas ryziu popierius (kurio nusipirkti galima kol kas tik Rimi parduotuvese), farso,
kopustu ir morku misraines uzpiltos actu (galit pacios pasidaryti arba parduotuveje misrainiu skyriuj nusipirkti), paprikos, poro arba svoguno, cesnako, prieskoniu.
Viska keptuveje maisant iskepame.
Tada paimam ryziu popieriu, ji pakisam po vandeniu, suslapinam, padedam ant dregno ranksluoscio, uzklojam kita to dregno ranksluoscio puse ir palaikom apie minute kol tas paplotelis suminkstes (kol pasidarys toks minkstas kaip skudurelis), ir susukam ta paruosta farsa kaip balandelius. Tu "sping rolls" gausis kiek paploteliu prisipirksit ir kiek farso pasiruosit.
Paskui tuos suktinukus kiek apkepam ant ikaitino aliejaus.
Vagyti galima su pirktiniu kinietisku padazu, saldziaruksiu ar astriu, cia pagal skoni.
Gan ilgas darbas, bet labai skanu gaunasi, net skaniau nei kai kuriose kinieciu virtuvese
Riekalingas ryziu popierius (kurio nusipirkti galima kol kas tik Rimi parduotuvese), farso,
kopustu ir morku misraines uzpiltos actu (galit pacios pasidaryti arba parduotuveje misrainiu skyriuj nusipirkti), paprikos, poro arba svoguno, cesnako, prieskoniu.
Viska keptuveje maisant iskepame.
Tada paimam ryziu popieriu, ji pakisam po vandeniu, suslapinam, padedam ant dregno ranksluoscio, uzklojam kita to dregno ranksluoscio puse ir palaikom apie minute kol tas paplotelis suminkstes (kol pasidarys toks minkstas kaip skudurelis), ir susukam ta paruosta farsa kaip balandelius. Tu "sping rolls" gausis kiek paploteliu prisipirksit ir kiek farso pasiruosit.
Paskui tuos suktinukus kiek apkepam ant ikaitino aliejaus.
Vagyti galima su pirktiniu kinietisku padazu, saldziaruksiu ar astriu, cia pagal skoni.
Gan ilgas darbas, bet labai skanu gaunasi, net skaniau nei kai kuriose kinieciu virtuvese
Tikiu, kad jie skanesni gaunasi, namie, tik deja niekur to ryžių popieriaus negaunu pirkti... į šalies pakrasčius jų kotai neužveža.... Ir ryžių vermišių, ir sojos vermišėlių radau, o va lapų ne reiks daryt ekskursiją į kokį dzidzelį miestukį nes tie spring rolls tikrai nerealiai skanūs