
Mergaites, ar zinote kaip kinieciai kepa antiena? Tetis kadaise kazkur valge, labai patiko. Daba nusipirko "ciela" anti ir paprase manes, kad nete surasciau recepta. Pamaniau gal jus galite padeti

QUOTE(palme @ 2008 02 27, 13:02)
Na tada padažiukas...
gaminu dviem būdais (priklausomai nuo nuotaikos
):
1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...
Skanaus


1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...
Skanaus

Aciu Palmei


Gal galit paaiskinti man neismanelei bent viena siu patiekalo gaminimo procesa?
labai jau noriu pasigaminti
Kiaulienos gabaliukai su porais ir aitriuoju padažu

Kiaulienos gabaliukai su paprikomis, ananasais ir saldžiarūgščiu padažu

Vištienos gabaliukai "Mu Xu Rou"
Vištienos filė gabaliukai, morkos, juodieji kininiai grybai, svogūnų laiškai
labai jau noriu pasigaminti

Kiaulienos gabaliukai su porais ir aitriuoju padažu

Kiaulienos gabaliukai su paprikomis, ananasais ir saldžiarūgščiu padažu

Vištienos gabaliukai "Mu Xu Rou"
Vištienos filė gabaliukai, morkos, juodieji kininiai grybai, svogūnų laiškai

Pagelbekit ka?
noriu antradieni jau pagaminti



QUOTE(Chansse @ 2008 10 21, 13:43)
Tas paskutinis tai panasus kuri as darau.....
vistiena supjaustai mazais pailgais gabaliukais ( gali imti krutinele arba vidine file), morkas irgi supjaustyk plonais pailgais gabaliukais, grybus pasmulkink ir siektiek apvirk.
Vienoj keptuvej pakepink morkas grybus ir ant galo sudek svogunu laiskus.
vistiena apvoliok krakmole pvz as bulviu krakmole volioju, tada pamerkiu i standziai islpakta baltyma ir dedu i stipriai ikaitinta alieju ( baisei taskosi

Iskepta vistiena sudek i ta keptuve kur darzoves, o padaziuka tai darau toki : dedu i visa sita paruosta visteina 3 saukstu medaus, sojos padazo pagal skoni ....kazkur gaunasi 4 saukstai ir 3 saukstai acto ir gale yspaudziu pora galvuciu cesnako.
Seip jei padaza darysi iskart i ta pati indta tai vistiena nebus traski, ji apsivolios padazu, o jei gaminsi atskirai tai bus traski vistiena

Tikiuosi supratai

Lilyy Aciu labai. Supratau, bandysiu
Beja koki acta naudoji? ar 3saukstai medaus, ne per saldziai gaunasi?
Galima juk vietoj svoguno laisku, det pora?
Dar labai noreciau pirmojo patiekalo recepto

Beja koki acta naudoji? ar 3saukstai medaus, ne per saldziai gaunasi?
Galima juk vietoj svoguno laisku, det pora?

Dar labai noreciau pirmojo patiekalo recepto

QUOTE(Chansse @ 2008 10 21, 21:38)
Lilyy Aciu labai. Supratau, bandysiu
Beja koki acta naudoji? ar 3saukstai medaus, ne per saldziai gaunasi?
Galima juk vietoj svoguno laisku, det pora?
Dar labai noreciau pirmojo patiekalo recepto

Beja koki acta naudoji? ar 3saukstai medaus, ne per saldziai gaunasi?
Galima juk vietoj svoguno laisku, det pora?

Dar labai noreciau pirmojo patiekalo recepto

Naudoju obuoliu acta 4 proc man rodos, aisku galima det pora


QUOTE(lineva @ 2008 03 11, 12:52)
O koks cia receptas/Kaip reikia kinietiskai paruosti jautiena skania ir minksta su darzovemis

QUOTE(Lilyy @ 2008 10 21, 15:40)
Tas paskutinis tai panasus kuri as darau.....
vistiena supjaustai mazais pailgais gabaliukais ( gali imti krutinele arba vidine file), morkas irgi supjaustyk plonais pailgais gabaliukais, grybus pasmulkink ir siektiek apvirk.
Vienoj keptuvej pakepink morkas grybus ir ant galo sudek svogunu laiskus.
vistiena apvoliok krakmole pvz as bulviu krakmole volioju, tada pamerkiu i standziai islpakta baltyma ir dedu i stipriai ikaitinta alieju ( baisei taskosi
)
Iskepta vistiena sudek i ta keptuve kur darzoves, o padaziuka tai darau toki : dedu i visa sita paruosta visteina 3 saukstu medaus, sojos padazo pagal skoni ....kazkur gaunasi 4 saukstai ir 3 saukstai acto ir gale yspaudziu pora galvuciu cesnako.
Seip jei padaza darysi iskart i ta pati indta tai vistiena nebus traski, ji apsivolios padazu, o jei gaminsi atskirai tai bus traski vistiena
Tikiuosi supratai
vistiena supjaustai mazais pailgais gabaliukais ( gali imti krutinele arba vidine file), morkas irgi supjaustyk plonais pailgais gabaliukais, grybus pasmulkink ir siektiek apvirk.
Vienoj keptuvej pakepink morkas grybus ir ant galo sudek svogunu laiskus.
vistiena apvoliok krakmole pvz as bulviu krakmole volioju, tada pamerkiu i standziai islpakta baltyma ir dedu i stipriai ikaitinta alieju ( baisei taskosi

Iskepta vistiena sudek i ta keptuve kur darzoves, o padaziuka tai darau toki : dedu i visa sita paruosta visteina 3 saukstu medaus, sojos padazo pagal skoni ....kazkur gaunasi 4 saukstai ir 3 saukstai acto ir gale yspaudziu pora galvuciu cesnako.
Seip jei padaza darysi iskart i ta pati indta tai vistiena nebus traski, ji apsivolios padazu, o jei gaminsi atskirai tai bus traski vistiena

Tikiuosi supratai

Nepykit kad kisu savo trigrasi



QUOTE(Alincia @ 2008 10 23, 15:52)
Nepykit kad kisu savo trigrasi
<bet is pradziu reik mirkyt plaktame baltyme, o po to krakmole, nes "slapias" baltymas i ikaitinta alieju, tai savizudybe







Ka tik nuo virykles
Radau tokia info, kad kinieciai degina cukru, o po to maiso visus kitus ingridientus padazui. Pabandziau, tikrai skonis ir spalva ruda ne nuo soju,o butent nuo cukraus
Ale dar reiks tobulinti, nes i karamele pilant skysti ji susitrauke, teko pastovet maisant prie puodo, kol vel istirpo
Kitakart pabandysiu kitaip 
Papildyta:
Merginos, gal kuri zinot, kaip tuos ryzius su tryniu gabaliukais paruost ?




Papildyta:
Merginos, gal kuri zinot, kaip tuos ryzius su tryniu gabaliukais paruost ?


QUOTE(Alincia @ 2008 10 23, 15:55)
aš tai darau taip:
į įkaitintą keptuvę įmušu kiaušinį ar du, žiūrint kiek ryžių turi, ir maišydama su šakute kepu (taip gaunasi gabaliukai), kai baigia iškepti, sudedu ryžius ir viskas. dar dedu smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. o kas mėgsta, ir daržovių įdedam, žirnelių ar morkyčių. labai skanu
