senajame turguje tikrai gerulės keptuvės, net savo skeepshult su jom palyginau, aišku, radau jai privalumų, nes gi reikia pasiteisinti už trigubai didesnę kainą...
ir puodų yra stiliovų, radau, kad plačiam pasaulyje prekiauja labai panašiais ar gal net tokiais pat ir kaina kelis kartus didesnė (bent kažkas pas mus pigiau) http://www.kaboodle....on-apple-pot-10
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 23:56)
senajame turguje tikrai gerulės keptuvės, net savo skeepshult su jom palyginau, aišku, radau jai privalumų, nes gi reikia pasiteisinti už trigubai didesnę kainą...
ir puodų yra stiliovų, radau, kad plačiam pasaulyje prekiauja labai panašiais ar gal net tokiais pat ir kaina kelis kartus didesnė (bent kažkas pas mus pigiau) http://www.kaboodle....on-apple-pot-10
ir puodų yra stiliovų, radau, kad plačiam pasaulyje prekiauja labai panašiais ar gal net tokiais pat ir kaina kelis kartus didesnė (bent kažkas pas mus pigiau) http://www.kaboodle....on-apple-pot-10
Cia Klaipedos senajame turguje?O kokios panasiai kainytes svyruoja tu keptuviu?Nes renkuosi visa info kur ju butu galima rast,o po to jau spriegsiu i paieska
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 22, 00:56)
senajame turguje tikrai gerulės keptuvės, net savo skeepshult su jom palyginau, aišku, radau jai privalumų, nes gi reikia pasiteisinti už trigubai didesnę kainą...
O kokių privalumų radote greitu laiku ruošiuosi pirkti, tai ir mastau kuo ji geresnė nei baltarusiška Prizmoj mačiau ly suomiškų ketaus keptuvių, gal kas turite?
Dar butu idomu suzinot,kokia rankena geriau pasirinkt ketaus keptuve,metaline,ar medine...o gal tai neturi jokios reiksmes?
QUOTE(maltakava @ 2012 02 22, 09:48)
Dar butu idomu suzinot,kokia rankena geriau pasirinkt ketaus keptuve,metaline,ar medine...o gal tai neturi jokios reiksmes?
Turiu Baltarusišką keptuvę jau n metų. Ir tikrai geras daiktas.
Su metaline rankena viskas būtų ok, bet ji įkaista, o su medine - nekaista, bet vis reikia priveržti varžtelį, kuris per laiką atsiklibina. Špižinės keptuvės yra praktiškai amžinos, bet kepant jomis, reikia riebalų, o va todėl teflonai/keramikos ir kt. taip išpopuliarėjo, kad ten riebalų praktiškai nereik.
Papildyta:
Beje, pagalvojau, kad gal ne visos bežinot kad špižius=ketus
QUOTE(Upė @ 2012 02 22, 11:02)
Turiu Baltarusišką keptuvę jau n metų. Ir tikrai geras daiktas.
Su metaline rankena viskas būtų ok, bet ji įkaista, o su medine - nekaista, bet vis reikia priveržti varžtelį, kuris per laiką atsiklibina. Špižinės keptuvės yra praktiškai amžinos, bet kepant jomis, reikia riebalų, o va todėl teflonai/keramikos ir kt. taip išpopuliarėjo, kad ten riebalų praktiškai nereik.
Papildyta:
Beje, pagalvojau, kad gal ne visos bežinot kad špižius=ketus
Su metaline rankena viskas būtų ok, bet ji įkaista, o su medine - nekaista, bet vis reikia priveržti varžtelį, kuris per laiką atsiklibina. Špižinės keptuvės yra praktiškai amžinos, bet kepant jomis, reikia riebalų, o va todėl teflonai/keramikos ir kt. taip išpopuliarėjo, kad ten riebalų praktiškai nereik.
Papildyta:
Beje, pagalvojau, kad gal ne visos bežinot kad špižius=ketus
Dekui uz info...As kazkaip ir galvoju paieskot baltarusiskos,nes ju ir kainos kiek radau info daug pigesnes,nei kitu keptuviu....
Bent as zinau ....,kad špižius=ketus
Sveikos:) gal kuri naudojat TRAMONTINA keptuves. Pamokinkit kaip joje kepti, nesuprantu ar kept nemoku ar ja sugadinau, prikempa man joje g.gif
QUOTE(jurgitaz @ 2012 02 23, 16:23)
O kur Vilniuje būtų galima rasti tų baltarusiškų ketaus keptuvių?
Gariunuose, tuose geltonuose angaruose
taip Klaipėdoje, senajam turguje. Privalumas rankenos aukštis, netilptų man į numatytą vietą, ten rankena taip labiau pakelta, o manojoje lygiagrečiai su paviršiumi. bet čia gi juokas palyginus, iš tiesų, tai jeigu tada būčiau radus pirmą baltarusišką, tą ir būčiau pirkusi, tiesiog tuo metu nebuvo ir nežadėjo atsivežti. Kainos iki 100lt, brangesnių nemačiau.
O dėl ketaus-špižiaus keptuvių, norėčiau patikinti, kad daug riebalų tikrai nereikia. Jeigu jūsų keptuvė traukia ir reikia naudoti daug riebalų, kažkas negerai keptuvei, ji neparuošta naudojimui. Turiu keturias ketines keptuves ir nei vienai nereikia riebalų. Per užgavėnes kepiau ir lietinius (tešloje irgi nebuvo riebalų) ir šį rytą tradicinius blynelius (tešla be riebalų), dar mėgstu kepti lavašus ir roti duoneles, viskas ant sausos keptuvės, kepa tobulai.
Nežinau, kaip kiti daro, bet po naudojimo keptuvę išplaunu, jeigu po mėsos ar žuvies, tai su plovikliu, dedu ant ugnies išdžiovinu gerai ir vos patepu natūraliais taukais. Tai blyneliams tiek ir tenka tų riebalų.
O dėl ketaus-špižiaus keptuvių, norėčiau patikinti, kad daug riebalų tikrai nereikia. Jeigu jūsų keptuvė traukia ir reikia naudoti daug riebalų, kažkas negerai keptuvei, ji neparuošta naudojimui. Turiu keturias ketines keptuves ir nei vienai nereikia riebalų. Per užgavėnes kepiau ir lietinius (tešloje irgi nebuvo riebalų) ir šį rytą tradicinius blynelius (tešla be riebalų), dar mėgstu kepti lavašus ir roti duoneles, viskas ant sausos keptuvės, kepa tobulai.
Nežinau, kaip kiti daro, bet po naudojimo keptuvę išplaunu, jeigu po mėsos ar žuvies, tai su plovikliu, dedu ant ugnies išdžiovinu gerai ir vos patepu natūraliais taukais. Tai blyneliams tiek ir tenka tų riebalų.
Jei kam aktualu ketaus keptuves,tai Bauhof'e joms akcija.Siandiena nusipirkau 26cm su prisukama medine rankena uz 32.99lt....Na reikes tinkamai ja paruost ir ismegint ir jei jau pasiteisins ji man, leksiu dar ir mazesne prigriebt.
QUOTE(maltakava @ 2012 02 24, 17:35)
Jei kam aktualu ketaus keptuves,tai Bauhof'e joms akcija.Siandiena nusipirkau 26cm su prisukama medine rankena uz 32.99lt....Na reikes tinkamai ja paruost ir ismegint ir jei jau pasiteisins ji man, leksiu dar ir mazesne prigriebt.
O kieno jos gamybos