Aš irgi jau naudoju tą Berghoff keptuvę iš IKI už lipdukus. Jau virš mėnesio naudojam, kol kas esu patenkinta, žiūrėsim, kiek ilgai tarnaus. Bet manau, kad kaip ir kiekvieną daiktą, ją reik pasaugot, aš, pvz., stengiuos neleisti didžiulės ugnies, kad neperkaistų, nes turbūt tada ir pradeda traukti... Bet kaip už tokią kainą, tai nebus labai gaila ir išmest, jei bent metus atitarnaus... Nupirkau ir mamai, ir uošviams, ir draugė nusipirko. Tai žiūrėsim, kaip bus. O kai susidėvės, gal tada jau ir špižinę nusipirksiu, kad jau visos taip giriat
Nu taip gal biski ir perkaito, bet tai kai valgyt darai, gi su termometru nestovesi ir nematauosi kas kelias min, ar temp ne per daug uzkilus. O jeigu jau nuo virykles auksciausios padalos ir perkaista, tai jeigu taip, tai tada nafik, kas cia per daiktas!!!
Mama gamina is vis ant konvekcines, tai ten ir ta kaitra labai didele gaunas, tai panaudojo is vis labai mazai, gal tik kokia 2men.
Zodziu viskas aisku, varau pirkt spizines
Mama gamina is vis ant konvekcines, tai ten ir ta kaitra labai didele gaunas, tai panaudojo is vis labai mazai, gal tik kokia 2men.
Zodziu viskas aisku, varau pirkt spizines
QUOTE(tvigra @ 2011 03 18, 12:19)
tik špižinė ir jokios kitos. Neturiu bėdų maistas nepridega
Sveikos, įsigijau ketaus keptuvę iš Prismos, Hackman firmos. tačiau net ir iškaitinus maistas kimba prie keptuvės, na o pagramdžius prikepėlius kažkoks bronzinis atspalvis matosi ir iškaitinus tas pats.
Ar yra ir daugiau turinčių tokią keptuvę, būtų įdomu jei pasidalintumėte kaip sekasi su ja kepti ir kaip paruošėte naudojimui?
beje ar su ketaus keptuve kepant maistą jis iškepa tik tuomet jei pilna permirkęs aliejuje?
nes maniškėje maistas neprisvyla galutinai ir galima atkrapštyti nuo keptuvės jei kone plaukioja riebaluose....
Ar yra ir daugiau turinčių tokią keptuvę, būtų įdomu jei pasidalintumėte kaip sekasi su ja kepti ir kaip paruošėte naudojimui?
beje ar su ketaus keptuve kepant maistą jis iškepa tik tuomet jei pilna permirkęs aliejuje?
nes maniškėje maistas neprisvyla galutinai ir galima atkrapštyti nuo keptuvės jei kone plaukioja riebaluose....
QUOTE(cia @ 2011 08 26, 10:01)
Sveikos, įsigijau ketaus keptuvę iš Prismos, Hackman firmos. tačiau net ir iškaitinus maistas kimba prie keptuvės, na o pagramdžius prikepėlius kažkoks bronzinis atspalvis matosi ir iškaitinus tas pats.
Ar yra ir daugiau turinčių tokią keptuvę, būtų įdomu jei pasidalintumėte kaip sekasi su ja kepti ir kaip paruošėte naudojimui?
beje ar su ketaus keptuve kepant maistą jis iškepa tik tuomet jei pilna permirkęs aliejuje?
nes maniškėje maistas neprisvyla galutinai ir galima atkrapštyti nuo keptuvės jei kone plaukioja riebaluose....
Ar yra ir daugiau turinčių tokią keptuvę, būtų įdomu jei pasidalintumėte kaip sekasi su ja kepti ir kaip paruošėte naudojimui?
beje ar su ketaus keptuve kepant maistą jis iškepa tik tuomet jei pilna permirkęs aliejuje?
nes maniškėje maistas neprisvyla galutinai ir galima atkrapštyti nuo keptuvės jei kone plaukioja riebaluose....
Mano ne šitos firmos, bet manau, kad bet kuriai ketaus keptuvei tinka tos pačios taisyklės:
1. Gerai įkaitinu (kol lengvas dūmelis pasirodo) tuščią sausą keptuvę (na būna aliejaus likutis, kuriuo lengvai patepu po plovimo ir iššluostymo).
2. Pilu aliejų, taip pat pakaitinu, bet nelaukiu, kol uždūmys.
3. Dedu produktus.
Viskas kepa puikiai, neturiu jokių nusiskundimų. Su minimaliu riebalų kiekiu kepimui tikrai neapsieist, bet kad produktai permirktų, tikrai nereikia. Dažniausiai gali pritrūkti ne riebalų, o kantrybės šiek tiek luktelėti, kol maistas pats atšoks nuo keptuvės dugno - atrodo, kad pritraukė, bet tereikia sulaukti, kol pilnai iškepa.
Naudoju špižines 3, nerūdyjančio plieno 3 skirtingų dydžių, 1 adonizuotą, mažytė kiaušiniams kepti ir 1 tefloninę didesnę, irgi tik kiaušiniams kepti ir 1 didžiulę adonizuota, čia kai kepu didelei chebrai. Tefloninę naudoju labai retai ir keičiu kai tik pamatau įbrėžimą. Kadangi mūsų šeimoje vežys jau pasireiškė, tai labai saugausi teflono ir visokių pigių nekokybiškų aliejų.
Kepimui orkaitėje naudoju arba špižines keptuves, arba neseniai radau indus atstojančius skardas, molinius, dengtus keramika. Nepakartojami indai, išsiplauna labai gerai ir nedega kaip paprasta skarda.
Virtuvė mano hobis, renkuosi tik geriausius dalykus
rūdyjančio plieno (nežinau kaip jis lietuviškai vadinasi ) ir špižinę keptuvę PRIVALOMA "prisodrinti. Neprisodrinta degs.
Savo ploną, kinietiško tipo špižinį woka prisodrinau idealiai. Niekas nesvyla visiškai. Sodrinti reikia taip :
Naują išplauti labai labai gerai su karštu vandeniu ir muilu. Labai sausa keptuvė ištepama aliejumi iš visų pusių. Jei yra medinė rankena, reikia apsukti šlapiu rankšluoščiu ir sandariai užvynioti folija, taip apsaugoma rankena, arba nusukti jei nusisuka. Tada išteptą aliejumi (tik nenaudokite alyvų aliejaus) keptuvę kišti į orkaitę 20 minučių 450F (išsiverskite su konverteriu per google). Pasiruoškite, kad namuose bus pilna dūmų. Aš nenorejau dūminti, tai tą kaitinimo procesą dariau lauke ant dujinio griliaus su dangčiu. Po 20 minučių išimame keptuvę. Paliekame atvėsti.
Kol vėsta reikia prisipjaustyti svogūnų laiškų ir šviežio imbiero. Statome keptuvę ant viryklės, įkaitiname iki aukščiausios temp. Pilame žemės riešutų aliejų (galima daržovių aliejų, bet geriau žemės riešutų), kepame svogūnus ir imbierą vis trindami sieneles visos keptuves. Kepama kol sukepa viskas, bet dar nedega. Kepinys išmetamas, o keptuvė paliekama atvėsti. Atvėsus nuplaunama karštu vandeniu be muilo ir viskas. Galima kepimą pakartoti 2-3 kartus norint, kad greičiau susiformuotu nelimpantis sluoksnis. Keptuvės JOKIAIS būdais negalima NIEKADOS plauti su muilu
Gerai prisodrinta keptuvė niekados nedegs. Bet ir kepimo taisyklės yra . Maistą dėti reikia tik į gerai prikaitusią keptuvę. Aliejus turi būti tinkamas kepti labai aukštoje temperaturoje. Alyvų aliejus tokiai keptuvei netinka. Nors aš realiai viską kepu alyvų aliejuje, bet kai naudoju wok, kuriame maistas kepa labai aukštoje temperatūroje, tada dedu žemės riešutų aliejų, nes alyvų aliejus išsiskiria nuodingas medžiagas (pradeda degti ir skaidytis) prie mažesnės temperatūros nei žemės riešutų aliejus.
Alyvų aliejumi reikia kepti paprastose keptuvėse, kur nepasiekiama tokia aukšta temepratūra
Papildyta:
Labai gerai pradėjote daryti, nes negalima pilti aliejaus į neįkaitintą keptuvę. O jūsų keptuvė iš pradžių svilo, nes nebuvo prisodrinta
Netgi tos neva prisodrintis, jos visvien svyla. Jas irgi reikia sodrinti, tik jau lengviau nei tos kur visai plikos.
Kepimui orkaitėje naudoju arba špižines keptuves, arba neseniai radau indus atstojančius skardas, molinius, dengtus keramika. Nepakartojami indai, išsiplauna labai gerai ir nedega kaip paprasta skarda.
Virtuvė mano hobis, renkuosi tik geriausius dalykus
QUOTE(ingela @ 2010 12 19, 06:31)
o tai kaitinai ja pries pradedant naudoti ar ne, ar tiesiog is karto pradejai naudoti??
nes as biski pasimeciau,daug kur raso kad pvz ketaus keptuves ir puodus reik ten spec paruosti t.y. iskaitint,isplaut, o paskui istept aliejum ir dar pakaitint orkaitej. O mano keptuves gamintojo psl parasyta kad ji jau paruosta naudoti ir gamykloj istepta kazkokiu aliejum tai daba net nezinau ka daryt, ar is karto kepti ar dar ne.
Zodziu pakaitinau savo ta keptuve, atsirado toks plemas vidury keptuves sakau gal cia tas brudas nudege kur buna keptuves isteptos, bet norint kad viskas nudegtu dar reiks pakaitint, tik nezinau ar as cia gerai darau kad nusprendziau ja iskaitint.
Ir kazkaip neramu bus ja det i orkaite, nes rankena tai medine lyg ir.......ir ji berods nenusiima
nes as biski pasimeciau,daug kur raso kad pvz ketaus keptuves ir puodus reik ten spec paruosti t.y. iskaitint,isplaut, o paskui istept aliejum ir dar pakaitint orkaitej. O mano keptuves gamintojo psl parasyta kad ji jau paruosta naudoti ir gamykloj istepta kazkokiu aliejum tai daba net nezinau ka daryt, ar is karto kepti ar dar ne.
Zodziu pakaitinau savo ta keptuve, atsirado toks plemas vidury keptuves sakau gal cia tas brudas nudege kur buna keptuves isteptos, bet norint kad viskas nudegtu dar reiks pakaitint, tik nezinau ar as cia gerai darau kad nusprendziau ja iskaitint.
Ir kazkaip neramu bus ja det i orkaite, nes rankena tai medine lyg ir.......ir ji berods nenusiima
rūdyjančio plieno (nežinau kaip jis lietuviškai vadinasi ) ir špižinę keptuvę PRIVALOMA "prisodrinti. Neprisodrinta degs.
Savo ploną, kinietiško tipo špižinį woka prisodrinau idealiai. Niekas nesvyla visiškai. Sodrinti reikia taip :
Naują išplauti labai labai gerai su karštu vandeniu ir muilu. Labai sausa keptuvė ištepama aliejumi iš visų pusių. Jei yra medinė rankena, reikia apsukti šlapiu rankšluoščiu ir sandariai užvynioti folija, taip apsaugoma rankena, arba nusukti jei nusisuka. Tada išteptą aliejumi (tik nenaudokite alyvų aliejaus) keptuvę kišti į orkaitę 20 minučių 450F (išsiverskite su konverteriu per google). Pasiruoškite, kad namuose bus pilna dūmų. Aš nenorejau dūminti, tai tą kaitinimo procesą dariau lauke ant dujinio griliaus su dangčiu. Po 20 minučių išimame keptuvę. Paliekame atvėsti.
Kol vėsta reikia prisipjaustyti svogūnų laiškų ir šviežio imbiero. Statome keptuvę ant viryklės, įkaitiname iki aukščiausios temp. Pilame žemės riešutų aliejų (galima daržovių aliejų, bet geriau žemės riešutų), kepame svogūnus ir imbierą vis trindami sieneles visos keptuves. Kepama kol sukepa viskas, bet dar nedega. Kepinys išmetamas, o keptuvė paliekama atvėsti. Atvėsus nuplaunama karštu vandeniu be muilo ir viskas. Galima kepimą pakartoti 2-3 kartus norint, kad greičiau susiformuotu nelimpantis sluoksnis. Keptuvės JOKIAIS būdais negalima NIEKADOS plauti su muilu
Gerai prisodrinta keptuvė niekados nedegs. Bet ir kepimo taisyklės yra . Maistą dėti reikia tik į gerai prikaitusią keptuvę. Aliejus turi būti tinkamas kepti labai aukštoje temperaturoje. Alyvų aliejus tokiai keptuvei netinka. Nors aš realiai viską kepu alyvų aliejuje, bet kai naudoju wok, kuriame maistas kepa labai aukštoje temperatūroje, tada dedu žemės riešutų aliejų, nes alyvų aliejus išsiskiria nuodingas medžiagas (pradeda degti ir skaidytis) prie mažesnės temperatūros nei žemės riešutų aliejus.
Alyvų aliejumi reikia kepti paprastose keptuvėse, kur nepasiekiama tokia aukšta temepratūra
Papildyta:
QUOTE(Violencija @ 2010 12 19, 11:19)
Aš nieko nedariau,bet,man pradžioje viskas svilo.Bet vėliau,prieš gaminimą ją pradėjau įkaitint be aliejaus,po to pilu aliejų,dar pakaitinu ir viskas kepa
Labai gerai pradėjote daryti, nes negalima pilti aliejaus į neįkaitintą keptuvę. O jūsų keptuvė iš pradžių svilo, nes nebuvo prisodrinta
Netgi tos neva prisodrintis, jos visvien svyla. Jas irgi reikia sodrinti, tik jau lengviau nei tos kur visai plikos.
Norėčiau pasiteirauti, kur perkate špyžines keptuves? Pasižiūrėjau pigu.lt, tai be 250 nepaimsi Ar patenkintos, naudojančios "Prizmoje" pirktas?
Ir dar klausimėlis - geriau su metaline rankena ar plastikine?
Norėčiau šios
http://pigu.lt/balda...nkena?id=816038
Ir dar klausimėlis - geriau su metaline rankena ar plastikine?
Norėčiau šios
http://pigu.lt/balda...nkena?id=816038
O tai kokios firmos tas spizines geriausia imt?
QUOTE(Everlasting @ 2011 08 28, 10:37)
Norėčiau pasiteirauti, kur perkate špyžines keptuves? Pasižiūrėjau pigu.lt, tai be 250 nepaimsi Ar patenkintos, naudojančios "Prizmoje" pirktas?
Ir dar klausimėlis - geriau su metaline rankena ar plastikine?
Norėčiau šios
http://pigu.lt/balda...nkena?id=816038
Ir dar klausimėlis - geriau su metaline rankena ar plastikine?
Norėčiau šios
http://pigu.lt/balda...nkena?id=816038
Jūsų nuorodoje ne ketaus keptuvė. Ir išvis pigu.lt ten ar išvis ketaus keptuvių yra?
Rašiau prieš savaitę kitose temose "Švediškų (RONNEBY BRUK) ketaus (špižinių) keptuvių antros rūšies šiuo metu išpardavimas Maximoje (yra griliaus ir iprastos medinėm rankenom 25 cm diametro) po 49,99 lt. Tik nezinau ar visose Maximose "
Man ji kadangi paruošta naudojimui, tai kaitint specialiai nereikia. Man tai ji nesvyla. Rankena patogi, nes ilga ir pakelta į viršų, neįkaista. Kaip už tokią kainą tai tikrai
Man ji kadangi paruošta naudojimui, tai kaitint specialiai nereikia. Man tai ji nesvyla. Rankena patogi, nes ilga ir pakelta į viršų, neįkaista. Kaip už tokią kainą tai tikrai
Kaip jau esu rašiusi savo ketaus keptuvę pirkau Prismoje. Na pirmas įspūdis buvo nekoks, kibo, lipo, net ir pagal prisikaitytas instrukcijas keptuvę iškaitinus ir vieną ir su aliejumi. jau sakiau teks mesti... nes ir maistas žiauriai daug riebalų prisigeria. kas tikrai jau tapo neįprasta. nes tikrai nesinorėtų tokio maisto kasdien valgyti.
bet dabar manau keptuvę tikrai pasiliksiu, bet ne visiems kepimams, tik tokiems kur ilgiau kepti tenka, pvz mėsai, bulviniams blynams (šiandien kepiau, tai žinoma kaip visada skanūs gavosi )
o kitiems kepimams su gerokai mažesniu kiekiu riebalų teks iškoti kitokios keptuvės, nelabai yra iš ko rinktis jei jau tefloninės bei keramikinės niekam tikusios.
bet dabar manau keptuvę tikrai pasiliksiu, bet ne visiems kepimams, tik tokiems kur ilgiau kepti tenka, pvz mėsai, bulviniams blynams (šiandien kepiau, tai žinoma kaip visada skanūs gavosi )
o kitiems kepimams su gerokai mažesniu kiekiu riebalų teks iškoti kitokios keptuvės, nelabai yra iš ko rinktis jei jau tefloninės bei keramikinės niekam tikusios.
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 08 28, 09:26)
Jūsų nuorodoje ne ketaus keptuvė. Ir išvis pigu.lt ten ar išvis ketaus keptuvių yra?
Na vat, galvojau, kad "penkių sluoksnių metalas" - tai ketus
Vat kokios reikėtų
http://pigu.lt/balda..._25cm?id=205862
Radau šią, bet ar tikrai ji verta tokių pinigų?
http://www.b-a.lt/ka...-28-cm-Keptuves