Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią keptuvę rinktis? - 2

Turim Tefal keptuves ir gailimės kam tokį šlamštą pirkom. Normaliai naudotis galima vos metus laiko, nueina teflonas ir valgom prikasdami juo mad.gif Išsilanksto, vidurys iškyla, o tai labai negerai su elektrine virykle. Pfu šlamštas paskutinis. Tikrai nepirkit.
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2009 05 16, 13:01)
Turim Tefal keptuves ir gailimės kam tokį šlamštą pirkom. Normaliai naudotis galima vos metus laiko, nueina teflonas ir valgom prikasdami juo  mad.gif

O kokius įrankius naudojot?
Mano ne "Tefal", o "Ballarini", bet irgi teflonas, naudoju tik medinius įrankius - jau 3 metai ir nė vieno įbrėžimo.
Beje, reikia atkreipti dėmesį ir į tefloną - tas plonas niekam tikęs, grūdėtas daug kokybiškesnis, bet su juo, aišku, brangesnės keptuvės būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 05 16, 04:56)
Domina, kuo tokia keptuvė banguotu dugnu pranašesnė už lygiadugnę g.gif

Tik tuo, kad ant kepsnio lieka gražios išilginės juostelės, labai profesionaliai iškeptas kepsnys atrodo smile.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 05 16, 22:17)
Beje, reikia atkreipti dėmesį ir į tefloną - tas plonas niekam tikęs, grūdėtas daug kokybiškesnis, bet su juo, aišku, brangesnės keptuvės būna smile.gif

Nemaišote su titano danga?

Beje, su išsilankstymu viskas labai paprasta: plona, lengva keptuvė nuo karščio išsilankstys, jei dugnas storas, tai neišsilankstys.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 05 16, 14:29)
Tik tuo, kad ant kepsnio lieka gražios išilginės juostelės, labai profesionaliai iškeptas kepsnys atrodo smile.gif

Juosteles žinau; galvoju gal dar kepsniai mažiau riebalų prisigeria tokioj keptuvėj?
QUOTE
Nemaišote su titano danga?

Ne, nemaišau - titanas man kol kas per brangus smile.gif
QUOTE
Beje, su išsilankstymu viskas labai paprasta: plona, lengva keptuvė nuo karščio išsilankstys, jei dugnas storas, tai neišsilankstys.

drinks_cheers.gif teisybė
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 05 16, 22:32)
Juosteles žinau; galvoju gal dar kepsniai mažiau riebalų prisigeria tokioj keptuvėj?

Mes kepsnius be riebalų kepame tiek lygioje (titaninėje) tiek su grioveliais (ketaus) keptuvėse. Smarkiai įkaitiname keptuvę ir užmetam mėsą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 16 gegužės 2009 - 13:52
QUOTE(davija @ 2009 05 15, 20:49)
o aš turiu Titanium NOVO, tai turbūt daugiau nepirksiu nei Novo, nei Wollo, man keptuvė tetarnauja be priekaištų metus, dar metus kenti, o paskui tik keikies verysad.gif didžiausias indikatorius man kepamas karbonadas (krūtinėlė ar nugarinė), jei kepi jį ir pritraukia ir negražiai apkepa tai jau viskas doh.gif
pradžioj ploviau ir indaplovėj (bet tempa 55) ir su Fairy, moterų buvai iškritikuota, kad tipo taip sugadinau.... Man keptuvės didelė problema, užtat bijau pirkt amwėjaus, jei ir ji tik porai metų  doh.gif

Plovikliai tikrai issausina labai tamsia danga (ypac koncentruoti), todel, jei daznai be ploviklio neapseinate, reiktu isplovus itrinti vidu trupuciu riebalu. Taip turetu titano danga daug ilgiau tarnauti mirksiukas.gif .

Mes turime vokiska Fissler keptuve (danga - juoda keramika, 5 sluoksniu). Kol kas labai patinka, kaip kepa, bet kol nepraejo kokie 3 metai, tai tikrai nieko rimta negaliu pasakyt rolleyes.gif . Pirkome plienine, ne aliuminine (todel sunki), nes tokiai pat su aliuminio pagrindu kazkodel tik 3 metus garantija dave, o plieniniu pagrindu - 5 ??? g.gif O titanines nepatare pirkt - atseit dar nera gerai istirta g.gif . Kazi kaip is tiesu?
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Teflonas - nuodingas, Titanas - neaisku kol kas. Tai kas belieka? Ketus? biggrin.gif Nes dabar pasiskaicius nebenoriu nei teflono, nei titano gaminiu. O kaip variniai puodai, keptuves? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oncyte ;): 26 gegužės 2009 - 10:38
Parašysiu savo atsiliepimus apie švedišką ketaus keptuvę: pirkau didelę 28cm, pradžioje iškaitinau su aliejumi.Kepa viskas labai gerai thumbup.gif nieko netraukia,kepiau ir mėsą ir blynus ir žuvį.Kai baigiu kepti dar šiltą pravalau rankšluostiniu popieriu ir viskas labai gražiai išsivalo,nelieka jokių prilipusių likučių.Po žuvies kepimo žinoma praplaunu vandeniu,nes lieka kvapas.Vienintelis minusas - labai sunki doh.gif Bet tikrai nekeisčiau jos į jokią kitą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele25 @ 2009 06 05, 15:59)
Parašysiu savo atsiliepimus apie švedišką ketaus keptuvę: pirkau didelę 28cm, pradžioje iškaitinau su aliejumi.Kepa viskas labai gerai thumbup.gif nieko netraukia,kepiau ir mėsą ir blynus ir žuvį.Kai baigiu kepti dar šiltą pravalau rankšluostiniu popieriu ir viskas labai gražiai išsivalo,nelieka jokių prilipusių likučių.Po žuvies kepimo žinoma praplaunu vandeniu,nes lieka kvapas.Vienintelis minusas - labai sunki doh.gif Bet tikrai nekeisčiau jos į jokią kitą thumbup.gif



kur pirkote keptuve? koks pavadinimas? kiek mokejote? is kokio metalo pagaminta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ralija @ 2009 06 13, 22:29)
kur pirkote keptuve? koks pavadinimas? kiek mokejote? is kokio metalo pagaminta?  4u.gif

Rašo, kad iš ketaus, t. y. geležis+anglis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ralija @ 2009 06 13, 22:29)
kur pirkote keptuve? koks pavadinimas? kiek mokejote? is kokio metalo pagaminta?  4u.gif



Pirkau internetinėje parduotuvėje pigu.lt. Keptuvė švediška pavadinimas -SKEEPPSHULT.Čia jau ne viena rašė apie jas.Mokėjau 129 Lt. buvo nuolaida,dabar man atrodo kainuoja 159 g.gif Pagaminta iš ketaus(liaudiškai špižinė), o dangtį prisitaikiau iš maximos.
Atsakyti
As savo Fisslerio keptuve taip pat dar nenusivyliau per 4 naudojimo men. (dar aisku mazai laiko tepraejo). Nusipirkau ir dar viena -tik nie plieno, o aliuminio pagrindu -tai sita jau lengva keptuvyte ir taip pat keramikine danga (atrodo taip vadinas). smile.gif
Atsakyti