Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

Skruzdeda. man atrodo su tai snypscianciais dar tvarkytis sunku, jei sukandimas negeras arba dantu truksta. jei R taria, tai abejoju ar reikia ten kirpti ta pasaiteli.
Maniskis tu snypscianciu ilgai neistare, kol dantys nesusideliojo, o R istaria , bet turi psichologini barjera ir taria tik vienduze, kaip anglai, o lietuviska RRRRR tik su logopedes rodoma lazdele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 20, 09:51)
Skruzdeda. man atrodo su tai snypscianciais dar tvarkytis sunku, jei sukandimas negeras arba dantu truksta. jei R taria, tai abejoju ar reikia ten kirpti ta pasaiteli.

hmmm... nu reikes gal apsilankyti pas logopede. Anksciau tai sake, kad tikrai reikia kirpti, bet tada dar kalba buvo netokia istobulejusi ir tarimas. Sukandimas tai geras pas ji, dantys irgi visi ir tiesus. Bet va liezuvio tai nei trupuciuko negali iskisti - visas prisviles. As tai galvoju gal ir geriau seniau budavo - visiems kudikiams pakirpdavo jeigu matydavo kad prisviles. O dabar lauki lauki ir kas is to. Kuo labiau suauges vaikas, tuo sunkesne pricedura. Sake jeigu butume ateje iki kokiu 6 menesiu, procedura visiskai paprasta - galima buvo su zirklemis pakirpti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 19, 21:24)
naitas - sveikinimai didziausi...  thumbup.gif  thumbup.gif  Tiek metu laukimo, tiek kankinimosi, bet tikriausiai kazkur paslapcia tikejai, kad pagaliau viskas  bus gerai ir nepriimei tos diagnozes.
Papasakok daugiau. Ar tavo vaikas is karto prakalbo sakiniais? Ar jis bendrauja jau su jumis lyg nieko nebutu buve ir visuomet butu kalbejes?? Nu cia panasu i nubudima is baisaus ilgo sapno.

ačiū VISOMS už sveikinimus, už išsakytus ir už tyliai sau mintyse pagalvotus 4u.gif

Pasikeitimas didelis. Dabar jau negaliu sakyti, kad mano vaikas nekalba. Jis kalba. Žiūri "La troškinys" ir stengiasi pakartoti kai kurias frazes, o kartais net užbėga už akių ir pasako pirmas. (kad ir "žiūūūūrkė") lotuliukas.gif

Pakabinau ant lango elektrinį senio besmegenio kontūrą, tėvas ruošė prigungimą. O mano didysis vaikas pamatė priešpilnį ir netikėtai pasakė: - tėti, mėnulis pusė gabalo bigsmile.gif
Atlėkė vyras pas mane į virtuvę, vos ne verkdamas:
- Tu žinai, tu žinai ką jis dabar ką tik pasakė???

Taip ir gyvenam dabar su tėvu tongue.gif viens kitam kumšt kumšt, raportuojam. Bet jau gaunasi normalus dalykas. Atsipučiu po truputį. Eisiu su dyyyyyydele dyyyydele dovana pas logopedę wub.gif čia jos didžiulis indėlis, kad neatstūmė tokio vaiko, kuris pas kitą logopedę tik po stalu gulėjo, kuris tylėdavo ir nežiūrėdavo į akis ir t.t.

Kaip smagu klausyti, kai vaikas verčia "Kačiukų abėcėlę" ir sako, piršteliu besdamas:
- A didžioji, a mažoji, b didžioji, b mažoji,- ir taip per visą knygelę kol pereina.

Arba pakviečia mane:
- Mama, ateik, babo verkia. Nori valgyt.

Didelė užduotis man dabar išmokyti jį kur nors atėjus pasisveikint ir išeinant atsisveikint. Ištaria maždaug "abą deiną" ir "vyyšo gerio".

dėl netikėjimo diagnoze.. Tai "autizmas" ypač susvyravo mano akyse, kai pamačiau, kad ir antrasis mano berniukas apie 2 savo gyvenimo metus pradėjo iš mašinų, iš kitokių daiktų daryti "traukinius". O jau tas antrasis mano tai į autistą visai nepanašus.. taigi..
privariau čia..

svarbiausia dabar nekvosti prakalbėjusio, netaisyti jo kalbos, neprašyti garsiau kalbėti.. visa tai jis padarys kai socialiai jis pradės stipriau jaustis. O darželis jam tai labai padeda.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 12 18, 18:27)

o mes... aš tai šv.Kalėdoms gavau nepaprastą dovaną. Jau nebežinau kiek dienų, bet mano vaikas prakalbo  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Sveika Naitai,

sveikinimai kalbejimo sulaukus 4u.gif
Jau buvau susirupinus kur dingai g.gif ,o cia stai kad nori,ji parsirado ir dar SU TOKIOM NAUJIENOM thumbup.gif
As ir vis laukiu,kol manasis prakalbes,vis taria zodzius pavienius,bet viskas anglu kalba doh.gif Kartais leptelna koki zodeli,o paskui tyla,vis ciauska kazka,aiskina,kai eina gult,sneka telefonu,o kai paprasau pasakyt dar karteli,tai prisimerkia kaip katinas,ir eina savo reikalais doh.gif
Vis pasiskaitau jusu visu kalbas,kaip logopedai dirba,ir imu abejot musu logopedes sugebejimais.Zinoma,mazai mums tu dvieju kartu per savaite,bet kitos iseities kaip ir nera,draudimas tiek dengia,o dar vazinejimas,nereiktu dukros laukt is mokyklos pareinant,tai sedeciau as tam centre nuo ryto iki vakaro smile.gif
Geriausias juokas,tai sia savaite man buvo,kai logopede atejus sako: " O matai,jis supranta ka as jam sakau!" doh.gif As jai,kiekviena karta vis aiskinu ka jis namie daro,kaip jis elgiasi,kad jis viska supranta,o ji - toks jausmas,kad manes net negirdi.Vis mokina,kaip eiti,kad nereikia skubeti,kad negalima begti,tai per sesija ant grindu abu guli,ir vaidina,kad miega,o paskui keliasi.
As jos klausiu,kazin kodel jis tuos gomurinius garsus taria,vis niuniuoja dainas,tai toks jausmas,kad gargaliuotu,o ji - tai kas as nezinau,gaila vaiko doh.gif
Namuose jis nenusiteikes manes klausyt,tai vis bandau per abecele,per skaiciavimus ji mokint.Visa abecele pazista,nesa man raideles po viena,istaria,parodo,o jei as neteisingai pasakau,tai laukia,kol gerai istarsiu.Jo beda ta,kad jis garsus netaisyklingai istaria,tai jei as nematau kokia raide,kartais nepataikau,taip ir vargstam smile.gif
Papildyta:
Mano abu berniukai su prisegtais liezuviais gime.Vyresneliui pakirpau,butent kai buvo 6 ar 7men.,o va mazajam,tai nezinau ar kirpti ryzciaus,nes dabar jau galvoju,kad ir vyresneliui nereikejo kirpt,kaip musu pediatre sake,kad jei netrukdo vaikui valgyt,zisti kruties,tai reiktu palikt,taip kaip yra. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2008 12 21, 09:32)
As ir vis laukiu,kol manasis prakalbes,vis taria zodzius pavienius,bet viskas anglu kalba doh.gif Kartais leptelna koki zodeli,o paskui tyla,vis ciauska kazka,aiskina,kai eina gult,sneka telefonu,o kai paprasau pasakyt dar karteli,tai prisimerkia kaip katinas,ir eina savo reikalais doh.gif
Vis pasiskaitau jusu visu kalbas,kaip logopedai dirba,ir imu abejot musu logopedes sugebejimais.Zinoma,mazai mums tu dvieju kartu per savaite,bet kitos iseities kaip ir nera,draudimas tiek dengia,

bet jūs gyvenat JAV? o logopedė irgi amerikietė? kokios kalbos ji moko vaiką?

tiesa, Sandriuks1 , mano vaiko logopedė sakiusi yra man, kad negalima vaiko prašyti pakartoti žodį, jeigu jis taria sunkiai. Lai jis sau burbuliuoja kaip tik jam išeina. Pagaliau įgaus drąsos kalbėti ir tada bus galima paprašyt ir pakartot, ir teisingiau ištarti.

šiand maniškis įdomiai įvardino raides su nosinėmis: "ą, ę, į, ų". Anksčiau tai darydavo taip: ištaria kad ir raidę "a" ir prie to dar šnirpšteli nosimi - tai čia suprask "ą" tongue.gif , o šiand sako: "a nošiši", "e nošiši" lotuliukas.gif Jam labai patinka dėlioti žodžius iš "raidynėlio".
Atsakyti
Naitas, skaitau, zliumbiu skaitydama ir pati sau sakau..Kalediniai stebuklai buna ir gyvenimiski stebuklai buna.
Yra tokiu magnetiniu raideliu rinkinys, kuri galima ant saldytuvo klijuoti. Ms pirkome Senukuose, apzirek, manau taviskiam labai tiks, bent jau pagrindines raides, nes lietuvisku tne ner, alfabetas angliskas, bet ant saldytuvo gales delioti, gal ir rasyti taip ismoks mirksiukas.gif
Aciu, kad savo zinute padarei mane laiminga 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 21, 22:04)
Naitas, skaitau, zliumbiu skaitydama ir pati sau sakau..Kalediniai stebuklai buna ir gyvenimiski stebuklai buna.
Yra tokiu magnetiniu raideliu rinkinys, kuri galima ant saldytuvo klijuoti. Ms pirkome Senukuose, apzirek, manau taviskiam labai tiks, bent jau pagrindines raides, nes lietuvisku tne ner, alfabetas angliskas, bet ant saldytuvo gales delioti, gal ir rasyti taip ismoks mirksiukas.gif
Aciu, kad savo zinute padarei mane laiminga 4u.gif  wub.gif

jo, as irgi vis dar neatsigaunu nuo teigiamu emociju smile.gif

ir dar "klausimux" - gal kas zinote ar visuose privaciuose darzeliuose buna atostogos personalui, t.y. pvz. rudens atostogos, dabar kaledines iki.. sausio 4d. ... tai as tai namuose dirblioju, bet kur gi tuos vaikus kitos deda? i kontora vedasi???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo severina: 21 gruodžio 2008 - 21:14
QUOTE(severina @ 2008 12 21, 21:13)
ir dar "klausimux" - gal kas zinote ar visuose privaciuose darzeliuose buna atostogos personalui, t.y. pvz. rudens atostogos, dabar kaledines iki.. sausio 4d. ...  tai as tai namuose dirblioju, bet kur gi tuos vaikus kitos deda? i kontora vedasi???

pas mus darzelyje buna tokios atostogos. Jos tipo skirtos ne vien personalui, bet ir vaikams pailseti. Nu maniskiui, kuris pavargsta nuo darzelio tai tas labai tinka smile.gif. Bet per atostogas jie ten suorganizuoja tokias vaiku ale prieziuros grupes, kur is visu grupiu padaro viena ir gali vesti vaika. Su jais ten niekas nieko neuzsiima (jokiu pamokeliu arba uzsimeimu), tai jie ten daro ka sugalvoje keliu aukletoju prieziuroje.
O as tai saviski visada isvezu pas mociutes.
O kituose darzeliuose tai verciasiai kaip kas ismano: kartais veda i kitus darzelius (dazniau vasara), kartais irgi prisipraso suorganizuoti tokias mokamas vaiku prieziuros grupes. Toks Kidy Gymas tokias vaiku prieziuros paslaugas teikia. Maciau, kad vakare arba sestadieniais tevai tikrai vaikus palieka, bet nezinau del ilgesnio laiko, pvz savaites kaip butu.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 21, 23:01)
pas mus darzelyje buna tokios atostogos. Jos tipo skirtos ne vien personalui, bet ir vaikams pailseti. Nu maniskiui, kuris pavargsta nuo darzelio tai tas labai tinka smile.gif.  Bet per atostogas jie ten suorganizuoja tokias vaiku ale prieziuros grupes, kur is visu grupiu padaro viena ir gali vesti vaika. Su jais ten niekas nieko neuzsiima (jokiu pamokeliu arba uzsimeimu), tai jie ten daro ka sugalvoje keliu aukletoju prieziuroje.
O as tai saviski visada isvezu pas mociutes.
O kituose darzeliuose tai verciasiai kaip kas ismano: kartais veda i kitus darzelius (dazniau vasara), kartais irgi prisipraso suorganizuoti tokias mokamas vaiku prieziuros grupes. Toks Kidy Gymas tokias vaiku prieziuros paslaugas teikia. Maciau, kad vakare arba sestadieniais tevai tikrai vaikus palieka, bet nezinau del ilgesnio laiko, pvz savaites kaip butu.

gerai, o uz tas pvz. kaledines atostogas tevai moka visa darzelinini mokesti?
ar as cia s..noj razinku, t.y. teisybes ieskau? blink.gif tiesiog musiskis menesi nejo i darza, sirgo - isisisirgo pagaliau, rytoju suplanavau SAU, nes gi namu arestas nuo lapkricio galo buvo, ir "se tau, boba, ir devintines" - ka tik gavau zinute: 'nuo rytojaus iki sausio 4d. ATOSTOGAUJAM"!!! protest.gif
mano temperamentas tokiu sventiniu pokstu neatlaikys... juolab, kad sutarty tokio punkto nebuvo, apie visu sezonu atostogas ten ne mur mur...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 12 21, 17:35)
bet jūs gyvenat JAV? o logopedė irgi amerikietė? kokios kalbos ji moko vaiką?

tiesa, Sandriuks1 , mano vaiko logopedė sakiusi yra man, kad negalima vaiko prašyti pakartoti žodį, jeigu jis taria sunkiai. Lai jis sau burbuliuoja kaip tik jam išeina. Pagaliau įgaus drąsos kalbėti ir tada bus galima paprašyt ir pakartot, ir teisingiau ištarti.

Mes,deja,gyvenam JAV, o logopede radom lietuve,tos senosios kartos,kuri kai sneka lietuviskai,tai jauti,kad vercia is anglu kalbos i lietuviu smile.gif Siaip idomi tokia,bet gyvent galima,tik tiek,kad kaip visi amerikonai,tu jai sakai viena,o ji lyg ir girdi,lyg ir ne doh.gif ,atrodo,kad neidomu butu.Zinai,cia visi medicinoj tokie,zino viena tiesa,ir kitu nepripazista schmoll.gif
Mes pernai pusmeti vaiksciojom pas kita logopede,tai ji dar LT baigusi VU,o jos specializacija kalbos defektai ir sutrikimai,ta tai labai man patiko,o ir kaip dirbdavo as galedavau stebet,nes ten toks langas buvo,kaip kad tardymo kambary,tu matai,o taves ne cool.gif ,tai sededavau sau ir stebedavau.Maniskiui labai patiko su ja dirbt,is pradziu tik oziavosi,vis verkdavo,kad neleidzia daryt taip kaip jis nori,bet per kelias savaites apsiprato,tai paskui verkdavo,jei nevaziuodavom pas ja doh.gif Bet ji isejo is darbo,dabar net nezinau ka veikia,skambinau skambinau as jai,tai galu gale perskambino po kokiu 6men,bet nieko konkretaus nepasake.
O stai dabartine,tai kol as ja radau,dar eilej laukem 4men,kol prieme.Dabar dar uzrasiau ji ir terapijai,kur mokina visko:piesti,zaisti,valgyti,rasyti,karpyti.Tai ziuresim kaip seksis.O ta moteris,kuri su juo dirbs manes klausia,ka noretumer,kad jis ismoktu,tai leptelejau,kad butu geraijog rasyt ismoktu,karpyt zirklem rolleyes.gif ,nes sunus,tai kairiarankis,o as ne,tai net nezinau,kaip cia ji pamokint reiktu,kad ko nepagadinciau.Negali juk verst desine ranka rasyt ax.gif

Severina,o kaip su tom dietom?
As savo sunui isemiau piena is raciono,bet jogurta duodu kiekviena diena,dar pridedu ir geruju bakteriju,nes pas ji labai viduriai uzkieteje,ir siaip sveika,sako.
O Jus nebandet tu lasiuku,kurie vaikam,kaip detoksikacija,isvalo organizma nuo sunkiuju metalu?
As,cia su savo gydytoja kalbejau,tai ji sako,kad nebutina,nes dabartiniai skiepai svaresni,nei kad buvo iki 2001.As ja pasitikiu,nes draugaujam nuo pat pradziu kai tik atvaziavau i JAV.
O kokia jusu nuomone?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 19, 21:24)

Mes irgi turime problemu su tartimi, š, ž, s - garsai nelabai ikandamas reikalas. Vis atstumineju liezuviuko kirpimo operacija, gal sakau vasara kai bus sveikesnis, bet tikiuosi, kad tai padetu. Bet uztai kazkaip stebuklingai R istarti sekasi, nors logopede sake, kad su tokiu liezuviuku kaip jo, jis tikrai negaletu istarti R.

Maniškiui lygi ir tamposi tas pasaitėlis - jau gali iškišt gana daug liežuvio kai reikia gerklę parodyti, tai manau nebekirpsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(severina @ 2008 12 21, 22:13)
ir dar "klausimux" - gal kas zinote ar visuose privaciuose darzeliuose buna atostogos personalui, t.y. pvz. rudens atostogos, dabar kaledines iki.. sausio 4d. ...  tai as tai namuose dirblioju, bet kur gi tuos vaikus kitos deda? i kontora vedasi???

Cia Valdorfiniu darzeliu tokios taisykles, Veliniu, Kaledu, Velyku atostogos irpaskui du menesiai vasaros atostogu...tai is esmes, kazkaip sukomes vesdami pas mociute, o vasara su vyru atskirai emem atostogas ir du menesius prasmukom, bet vargo buvo daug, nes pavargsti nuo vaiko tampymo ir vietos neturejimo. Vaikams, gal ir poilsis nuo d \azrelio, bet nesakyciau, kad bendrai poilsis ir pabuvimas su tevasi pagal ta "idealia" teorija, kad atostogos, tai pasibuvimas su tevais.

Beje i sutarti neirasyta, nes tai tipo irgi ju uzdarbis, kai atostogos, nes kaip pedagoginis personalas turi pailseti, kad butu kokybiskas vaiku auklejimas darzelyje
Atsakyti