Sveikutės
Tai išstojo viena mamytė... Aš pavyzdžiui penkerių nuėjau į mokyklą. Mokėjau puikiai skaityti, rašyti, skaičiuioti, turėjau superinę atmintį - eilėraščius lengvai išmokdavau. Eidavo mokytojos ir tikrindavo, nešdavo sudėtingas knygas, kad perskaityčiau. Nes prie viso dar ir smukutė, mažutė buvau - joms tai atrodė įspūdinga. Į visokius vaidinimus kišdavo, skaitovų konkursus.
Tačiau mano gebėjimai mažam amžiui mano sūnui nepersidavė... Ir mano 2 aukštieji taip pat. Ir jo tėvo 2 aukštieji.
Kiekvienas yra individualybė. Gal tik lengviau, kad bent minimaliai išprusę tėvai daugiau patys domisi ir neužleidžia vaikų, nenumoja ranka, kad praeis, o ieško galimų išeičių.
Aišku, galima susitaikyti su esama situacija, galima plėšytis su vėjo malūnais. Tačiau manau, kad ben koks krustelėjimas, pasikrapštymas su vaiku jam pliusas. Galų gale, tvirtas apsikabinimas ir nuraminimas, kai suisterikuoja.
Jis turi jaustis mylimas ir reikalingas, net ir būdamas kitoks.
Maniškio žandukai taip pat nieko sau, nesakyčiau, kad laaaaabai mėsingi, bet yra, yra tie žandžiukai. Nors su valgymu turim problemų. Bet kaip man viena superinė daktariukė reanimalkoj sakė, kad vienas į savaitę suvalgydamas kelis dešros gabaliukus, gali pasiimti iš jų daugiau, nei kitas kasdien po gera dešrigalį sukapodamas.
Na ką, iš mūsų naujienos tokios, kad labai jau aktyviai pradėjo reikštis charakteris. Užsispyręs. Reguliuoja, eik čia, išeik, paduok. Tik man pažiūrėjus, taisosi: "mamyte, prašau paduok..." Sunku jam su aš, mano, tu, tavo... Maišosi.
Pradėjo nuomonę savo pareikšti: gražu, negražu, gerai, negerai, skanu, neskanu.
Kartais stringa emocijos, nes matau, kad tiesiog trūksta žodyno.
Piešia gražiai, ypač daugiabučius su antenom. Skaičiuoja uždegtas šviesas languose, varnas nat medžių, stato namus ir bokštus, garažus.
Gaila, kad serga daug. Praleidžiam daug užsiėmimų su logopede ir spec. pedagoge, darželyje būna minimaliai... Išties, savaitę pabūna, dvi atserga.
Bet kaip nors. Spykęs kanda sau į rankovę. Dabar mažiau. Meta žaislus į žemę.
Tokios mūsų isterijos ir protestai. Tačiau būna ir meilus. Šikniuka pasodina, apsikabina, pabučiuoja. Prisėda šalia. Migdantis jaukiai įsikuičia - kojytes sušildyti gali tik mamytė...
Tokios mūsų dienos.