Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

cute, kaip tu laikaisi? seniai matyta
kaip jums sekasi
keli Mutu su viena zvakute 4u.gif birthday.gif
net nesitiki, juk maciau maziuka lopsyje dar wub.gif
Atsakyti
Alchemie, ai po truputį mes. Dabar va tik gripą turim šeimoj - trečia savaitė abu vaikai ir aš iškritę.
Kas liečia kalbos progresus, tai niekuo labai pasigirt negaliu. Žodynas, kalbos suvokimas bent jau neprastėja, visai neblogai jau su fonemine klausa, R dar vis neištariam dėl to, kad vaikas aplamai "medūza" ir ne tik viso kūno, bet ir liežuvio raiščiai ir raumenys labai laisvi. Prie visko dar labai sudažnėjo autistiški poreikiai - ką beveiktų, ištisai mykia, zyzia, ūbauja ar cypauja. Kartais labai sunku ištisai girdėti tuos garsus, bet laikausi ir netramdau jos, nes suprantu, kad tai ne hobi, o jai svarbus poreikis.

Su gimtadieniu metinukus 4u.gif
Atsakyti
su gimtadieniu visus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2009 03 12, 23:17)
Prie visko dar labai sudažnėjo autistiški poreikiai - ką beveiktų, ištisai mykia, zyzia, ūbauja ar cypauja. Kartais labai sunku ištisai girdėti tuos garsus, bet laikausi ir netramdau jos, nes suprantu, kad tai ne hobi, o jai svarbus poreikis.

Kodėl tai laikoma autistiškais poreikiais? g.gif
Atsakyti
Ju tokia israiska..panasiai, kaip lingavimas suteikia sauguma..maniskis pvz. megsta lakstyti raru ir "sprogineti" nors zinau,a kd cia jo vidine energija verziasi, mane tie garsai tiesiog is proto varo..tada varom, kur i lauka, kad issilakstytu
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 12, 13:47)
Roto virusas tai man baisus.

Keli Mutu, o nuo ko dar ketini skiepyti? Man tas poliomielitas tai irgi gan baisus pasirode. Siaip tai jis pradejo sirgti is karto po Kidy Gymo. Gal mama atnese per salto vandens atsinesti, o gal siaip... Tai ryskiai vel ilgai Kidy Gyme neteks pasirodyti... sad.gif

Man kaip tik rotas neatrodo baisi liga, nes tai nėra mirtinas virusas - galima mirti tik nuo to, kad nebus laiku suteikta kvalifikuota medicininė pagalba. O šiaip mane nuo šitos vakcinos dar ''apsaugojo'' tai, kad ši vakcina yra naujai sukurta, o pirmame jos naudojimo etape ji sukėlė daug žarnų nepraeinamumo atvejų, todėl buvo išimta iš apyvartos ir ''tobulinta'', taigi manau verta palaukti, gal dar kas ''išlys'' ax.gif

Maniškis šiuo metu paskiepytas nuo visko, kas priklauso, tik nuo TB neskiepytas. Aš jau rašiau skiepų temoje, kad skiepijau saviškį, sulaukusį 3,5 mėn ta šešiavalente vakcina. Šiaip nemanau, kad tai pats optimaliausias variantas, tiesiog jau nebenorėjau kelti bangų pas savo pediatrę ir reikalauti vienvalenčių ar kitokių vakcinų, kuriose būtų tik tie skiepai, kurių aš noriu doh.gif

Aš manau, kad mirtinos ar labai sunkios ligos, sukeliančios nepageidaujamus reiškinius, nuo kurių verta skiepyti yra: poliomielitas, difterija, stabligė, hepatitas B (C, bet nėra vakcinos), mažiems vaikams iki 4 metų - kokliušas. Tymai manęs irgi nevilioja, bet MMR ketinu atidėti iki 6 metų (yra tokia galimybė).

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 12, 22:32)
Keli Mutu, su PIRMUOJU TORTADIENIU Jus!!!!!!!!!! birthday.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2009 03 12, 22:49)
keli Mutu su viena zvakute 4u.gif  birthday.gif
net nesitiki, juk maciau maziuka lopsyje dar wub.gif

QUOTE(cute @ 2009 03 12, 23:17)
Su gimtadieniu metinukus  4u.gif

QUOTE(gobsiukas @ 2009 03 12, 23:21)
su gimtadieniu visus 4u.gif

Labai dėkojame kartu su Giriuku už sveikinimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2009 03 13, 10:25)
Ju tokia israiska..panasiai, kaip lingavimas suteikia sauguma..maniskis pvz. megsta lakstyti raru ir "sprogineti" nors zinau,a kd cia jo vidine energija verziasi, mane tie garsai tiesiog is proto varo..tada varom, kur i lauka, kad issilakstytu

Maniškis irgi šūkauja laukiniu balsu, varo mane iš proto, bet kenčiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 03 13, 12:10)
Aš manau, kad mirtinos ar labai sunkios ligos, sukeliančios nepageidaujamus reiškinius, nuo kurių verta skiepyti yra: poliomielitas, difterija, stabligė, hepatitas B (C, bet nėra vakcinos), mažiems vaikams iki 4 metų - kokliušas. Tymai manęs irgi nevilioja, bet MMR ketinu atidėti iki 6 metų (yra tokia galimybė).
Labai dėkojame kartu su Giriuku už sveikinimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Poliomielitas - gal ir verta, bet labiau tuo atveju, jei keliaujama į Rytus;
Difterija - g.gif Esant epidemijai palankioms sąlygoms, gal ir verta;
Stabligė - sunkiai susižeidus;
Hepatitas C - http://www.sekunde.l...?p=read&tid=415
Hepatitas B - panašiai užsikrečiama, kaip Hepatitu C. Skiepyti rizikos grupes - narkomanus, paauglius, medikus. Tik ne kūdikius, jei motina neinfekuota Hepatitu B. Skiepyti naujagimius JAV buvo pasitelkti tokie argumentai - patogiau, nes lengviau prieinami, negu narkomanai, ir pigiau, nes reikia mažesnių dozių;
Kokliušo komponentas DTP, neva, sukelia daugiau nepageidaujamų reakcijų. Todėl joms pasireiškus, toliau siūloma skiepyti be kokliušo komponento:
,,4.3. Kontraindikacijos

• Progresuojanti encefalopatija su traukuliais arba be jų.
• Reakcijos, pasireiškusios per 48 val. po ankstesnės vakcinacijos:
• didesnė kaip 40C temperatūra;
• nepaliaujamo verksmo sindromas;
• febriliniai ar nefebriliniai traukuliai;
• hipotonijos-sumažėjusio atsako epizodas.
Tokiems vaikams vakcinaciją reikia baigti kokliušo komponentų neturinčia vakcina."
Tik klausimas, ar dėl tokių reakcijų kaltas tik kokliušo komponentas, ar vakcinose esančios pagalbinės medžiagos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 kovo 2009 - 11:42
Pasivijau karsta.gif
Sveikos 4u.gif
Su pavasariu, su tortadieniais, su vardadieniais, su nubudimu 4u.gif

QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 03 05, 16:04)
Naitai kaip jūs?..kaip mažiukas? kaip vidurinėlis ir didysis? biggrin.gif

ačiū, atrodo, neblogai. Prieš porą dienų mano vaikas pasakė laiptinės kaimynei "laba diena", neragintas, pats. Laikau tai labai dideliu pasiekimu. Vidinės drąsos ribų praplėtimu.
Parašiau "neragintas", o iš tikro jei tik pamėginu kiek nors paragint, tada jau viskas.. užsičiaups ilgam.
Mažiukas yra nereali Dievo dovana. Auga, 9 mėnesių stojasi, mėgina žengti, ropojančio nepagaunam. Ir pats užsiima žaislais, jeigu mamos nėra šalia. Žinda dar.
Vidurinėlis dar nekalba normalia kalba. Netoli ir trečias gimtadienis, o suprantamai pasako "ačiū, taip, ne.." ir gal viskas.. žodžiu, švelnesnės formos brolio kelias..

QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 03 05, 16:04)
Aš žiūriu-mano didždioji pradėjo patapt žvėriuku,kai per daug prie kompo sėdi....

pastebėjau, kad mano autizmu diagnozuotam vaikui ypatingai kenkia kompiuteris. Kiek benorėčiau, kad jis mokėtų naudotis kompiuteriu, tačiau tuos norus turiu pristabdyti. Filmukai jį išbalansuoja iki isterijų.

QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 11, 16:38)
Nezinau, kaip jos ten ir ka dare ir kaip ten viskas buvo, bet po to visu daktaru klauso, gerkle rodo, ausis rodo, visus vaistus geria, suleisti duoda, vienu zodziu pasikete 180 laipsniu viskas.
O ligoninej tai daktares sako "islepintas vaikas"...

hmmm, o kad man taip tų seselių galias.. nors nežinia, ką jos ten vaikui pasakė..

Pastebėjau tai labai seniai.valau vaikams dantis. Ir štai - pas mano ex-nekalbiuką yra labai stora skruosto "siena". Klausiau pas odontologę - kas čia per dalykas - jeigu savo burnoj randu daug "vietos", kitų vaikų burnose - taip pat, tai vyriausio vaiko burna yra tiesiog pilna "mėsos".
Odontologė taip ir sakė, kad jie savo darbe turi tokį terminą - burna pilna mėsos. Sako, išsižioja pacientas, ir matai tik liežuvį, dantis, o prie dantenų išorės neįmanoma prieiti, nes tiesiog spaudžia žandų sienos.
Veidas atrodo normalus, skruostai nesukritę, viskas simetriška.
ir pirštu čiupinėjau - baisiai stora žando siena. Na, bet ne patologija. Odontologė sakė, tiesiog taip yra..

apžiūrėkit savo nekalbiukus vaikus ir pasakykit - ar yra tokie skruostai ir pas juos?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 13, 16:25)

Pastebėjau tai labai seniai.valau vaikams dantis. Ir štai - pas mano ex-nekalbiuką yra labai stora skruosto "siena".  Klausiau pas odontologę - kas čia per dalykas - jeigu savo burnoj randu daug "vietos", kitų vaikų burnose - taip pat, tai vyriausio vaiko burna yra tiesiog pilna "mėsos".
Odontologė taip ir sakė, kad jie savo darbe turi tokį terminą - burna pilna mėsos. Sako, išsižioja pacientas, ir matai tik liežuvį, dantis, o prie dantenų išorės neįmanoma prieiti, nes tiesiog spaudžia žandų sienos.
Veidas atrodo normalus, skruostai nesukritę, viskas simetriška.
ir pirštu čiupinėjau - baisiai stora žando siena. Na, bet ne patologija. Odontologė sakė, tiesiog taip yra..

apžiūrėkit savo nekalbiukus vaikus ir pasakykit - ar yra tokie skruostai ir pas juos?

Na lyg ir nestoros mano šnekuolės skruostų sienelės. Čia Jūs norite sužinoti, ar yra fiziologinės nekalbėjimo priežastys? Kartais atrodo, kad mano vaikas pramankština liežuvėlį, kartodama tą patį žodį, kol pasako beveik idealiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 13 kovo 2009 - 17:30
Siaip ilgai matinamu vaiku zando sienels storesnes, apskui turetu suploneti, nes tas storas audinys padeda traukti piena is kruties.
Fiziologiniu priezasciu nekalbejimui, gal ir nera labai daug, bet trukdanciu kalbeti yra nemazai ir per didelis liezuvis, pasaitelis, gomurio susiformavimas, neteisingas sukandimas turbut specai dar daug ka pridetu.
nes tikrinome pasaiteli, sukandima, dar tiesa padideje adenoidai (iki 7 metu vaiku, jie buna naturaliai padideje)
Alfabeta, nu as nesutikciau, akd jei vaziuoji i rytus, tai reiksia skiepytis, o jeine, tai nereikia..dabar kinieciu va kiek atavziuoja, ar tu tirka kad jie tau to dziaugsmo neatves g.gif as pvz. nesu tuo tikra.taip, kol kas vaikai darzeliuose su tuo nesusiduria ir skiepus bandysiu atdeti, kiek imanoma ilgaiu, bet kadangi siemoje turime du atvejus poliomielito..turiu apsakyti, kad labai liudna, kai zmones del tos ligos yra invalidai.
Difterija...na laukti kol bus paskelbta epidemija..aciu..laimei, kol kas lyg ir nesigirdi apie sia liga, bet siaip maziukams ji yra mirtina, nes tas laiku med. pagalbos suteikimas kartais rieksia valanda ar dvi..o greitoji, kartais sugeba ir dvi valandas neatvaziuoti verysad.gif
Hepatitas B..jei tavo vaikui daro operacija, t.y. galimybe per krauja uzsikresti, nebutinai reikia su paaugliais, ar narkomanais bendrauti, irgi turiu kolege, kuri beje pas dantiste per operacija gavo sita liga.
tai vienintelis skiepas i kuri mano vaikas neramiai reagavo..del ansktyvo skiepyjimo siuo skiepu as galvosiu, ir klausiu imunologes, kiek reikia ir galima atideti, kaip ir kitus skiepus, kur cia minejome...manau, kad galima rasti aukso viduriuka, kad butu ir apsauga ir nebutu nereikalingu injekciju, kurios tik pinigams gauti skirtos

naitas 4u.gif labai dziaugiuosi taviskiu ir jo kalbos progresu. mes siandien vaziavome i VRC konsultacijai ir uzrase i eile stacionarui..tikiuosi, kad gausiu naudos ir as, ir vaikis..tik, kad spetu jie ta stacionara iki mano gimdymo doh.gif
dar buvome sveciuose, pamate jis mano drauge (kurios ne sykio gyvenime nemates) ji jam sako :labas, o jis - ms jau matemes doh.gif blink.gif nu galvoju, gal cia budas issisukti nuo sveikinimosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 03 13, 10:10)

O tai norite pasakyti, kad normaliems vaikams tas nebudinga tik autistiskiems? blink.gif
Maniskis irgi labai megsta rekauti neaiskiais garsais, kurie mane nervina. Tada gal sakau tai yra tam tikra kompensacija kalbos nesklandumui.

Del tu skiepu tai net nezinau. Gal is tiesu reiketu paskiepyti vaika nuo tokiu, kur Gobsiukas paskiepijo Pneumo ar kaip ten, kurios yra ziauriai daznos ir iprastos. Nes anos ligos tai ziauriai retos ir labai maza tikimybe, kad uzsikres. O kas per daiktas tie tymai ir kodel jie tokie baisus? O tos vakcinos, kurios yra trivalentes, ar galima rasti ju vienvalenciu?
Atsakyti
Kai kuriu vakcinu galima rasti vienvalenciu, bet kai kurios iena tik su trivalentem doh.gif delto ir sunku apsispresti.
nezinau del tu sukavimu, bet siaip, daugelis vaiku gali tureti autizmo pozymiu, bet sakykime jie yra vienas ar du ir visa kita kaip ir kitos bedos ale kalbos, adaptacijos, elgesio ir pan.
As kalbejausi su psichologe delto vaiko lakstymo ratu "sproginejant", tai toks nusiraminimo budas, kaip ir autistuku sedejimas ir lingavimas ar pan. is dalies tas sproginejimas yra susijes su kalba, adaptacija, emocine israiska.
Manes klause, ar nepiesia tu paciu piesiniu, ar pvz. nera prisirises prie vienos ir vienodos daiktu tvarkos, tai situ dalyku jis neturi, bet pvz. rituala susikuria labai greitai, t.y. jei viena syki kur vaziavome, tai kita syki irgi turime vaziuoti tuo keli, arba veztis ta pati daikta (cia kol maziukas buvo) kaip uztikrinimas, kad viskas vyskta saugiai, jam zinoma struktura, sistema.Dabar topraktiskai nebera, bet kol maziukas buvo, tai doh.gif
Atsakyti